lalajko 2016 Napisano Mart 20, 2011 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Kupujem BMW fabricke kofere. Odgovaraju mi od: 1100GS, 1150GS, 1100R ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Mart 20, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Odustaješ od aluminijumskih kofera? Ovi dobro izgledaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2016 Napisano Mart 20, 2011 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ne odustajem, samo sondiram trziste Svaka varijanta ima svoje mane i prednosti. Alu koferi su prakticniji i izdrzljiviji, ali zestoko kvare aerodinamiku motocikla. Drugi problem je sto sa alu koferima ne mogu da imam i Maxiu jer poklopci kofera debelo zadiru u prostor koji ona zauzima. Mogao bi da se napravi adapter kojim bi se Maxia izdigla 10cm ali mi je to ruzno. A moze da se kupi i manji kofer od Maxie. Treci problem (najmanji) je nuznost pravljenja novih nosaca kofera umesto "nevidljivih" fabrickih nosaca. BMW koferi nisu tako prakticni kao cetvrtasti alu, ali ne smetaju Maxia koferu. Aerodinamicki su uklopljeni u liniju motocikla i ne ljuljaju ga pri vecim brzinama. Ne trebaju im posebni nosaci jer moj GS vec ima fabricke nosace kofera koji se jedva vide! Ne trebaju im posebni kljucevi jer se otvaraju kljucem od motora. Dakle, ako neko ima fabricke kofere ili moze da ih nabavi, da pravimo neku kombinaciju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maxster 712 Napisano Mart 21, 2011 Svrati ponekad, 400 postova Lokacija: Ptuj - Slovenija Motocikl: Moto Guzzi Norge 1200 GT 8V, V 65 Florida, Malaguti Madison 3 250 ie Carbon Black Edition Prijavi odgovor kao problematičan Baš sam neki dan tražio kofere za kolegu. Ima jih trenutno dosta na njemačkom E-bayu. Imaš razno raznih za sve BMW-je evo linka ovdje Pozdrav itz dežele Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2016 Napisano Mart 21, 2011 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Smatram 200e do 250e za par povoljnom kupovinom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maxster 712 Napisano Mart 22, 2011 Svrati ponekad, 400 postova Lokacija: Ptuj - Slovenija Motocikl: Moto Guzzi Norge 1200 GT 8V, V 65 Florida, Malaguti Madison 3 250 ie Carbon Black Edition Prijavi odgovor kao problematičan Smatram 200e do 250e za par povoljnom kupovinom. To je svakako dobra cena,al iz iskustva znam,da češ ih teško dobiti po toj ceni sad u prolječe. Dobro, E-bay je to, ima nekad stvarno dobre stvari za bagatela. Jedino treba čekati, pa kad naletiš. Jedini problem je onda poštarina . Ako je u nekom gradu ili mestu u Bavarskoj,onda još ok,al ako je negde gore na severu onda je to več problem. Do mene recimo bi Versand koštao sigurno 35-40€. (kupio prije par meseci par za Moto guzzi California. Koferi veliki jedno 35 litara/kom i polovni u dosta dobrom stanju izašli me sa poštarinom (Stuttgart - Ptuj) 246 € al sam ih kupio za 192 € Vidio sam na linku da sad možeš dobiti i nove po 220 €/kom, čak ima i 25 litara i 35 litara volumna. Ima i na licitaciji par polovnih komada. Ako ti treba kakav suport u vezi kupovine onda mi javi. Probat ču ih dobiti najpovoljnije moguče. Ako ti je koji interesantan, šalji mi link i cenu , koju si spreman da platiš. Ostalo mi ne treba. pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gocko 71 Napisano Maj 3, 2011 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Prijavi odgovor kao problematičan Prosle godine sam jurio iste i Gagi iz Balosave rece da moze da ih nabavi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2016 Napisano Maj 3, 2011 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Maxter, veeeliko hvala, ne znam kako mi je promakla tvoja poruka. U medjuvremenu sam pronasao par sjajnih BMW fabrickih kofera tako da je to pitanje reseno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Maj 3, 2011 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jesi ih isprobao na vecim brzinama? Moji fabricki opasno smetaju iako su "kao saliveni". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2016 Napisano Maj 3, 2011 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Samo do 140km/h i do te brzine se ne oseca bas nista - cak sam zaboravio da su na motoru. Definisi "vece brzine" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Maj 3, 2011 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan 140 na pravcu nije problem, ali po krivinama se osjeti bogami dobro i na puno manjim brzinama. Krivine po autoputu su uglavnom drama. Zavisi i od (udara) vjetra. Na autoputu je 160 neka maximalna "komotna" brzina, a preko zavisi od vjetra. Nekad na 180 ljulja kao blesav, a nekad bude miran i na 200. Preko 200 je totalno nezdravo po svim parametrima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Maj 4, 2011 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam sa tim koferima od Aleksinca do Beograda konstantno 180 i ne oseca se bas nista . BMW je to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2670 Napisano Maj 4, 2011 Drug član, 1224 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Druze ako ti je auspuh fabricki {ide ukoso gore } levi kofer je uzi od desnog i sa unutrasnje strane ima radijus ,da nedodiruje auspuh. Ovi na slici sto si ih prikazao su istog oblika i odgovaralu za RT modele.Sto se tice brzine sa koferima {orginalnim} ja nikada nisam imao problema ,jer natovaren retko prelazim 160km. Kada budes kupovao obavezno obrati paznju na onaj el jezicak sto obuhvata nosac kofera . Kada zakljucas kofer nesme da se drma ,i mora da je utegnut kao da je zavrnut vijcima.Puno se kofera u Nemackoj prodaje {mislim na polovne}upravo zbog rasklimatanih bravica. Dva moja drugara su tako nasela { zbog manje cene} ali sam im to resio na nas srpski nacin. Javi ako ti nesto zatreba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2016 Napisano Maj 4, 2011 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Deda, ovi moji se zatvaraju perfektno. Zaista je interesantna konstrukicja kofera, nacin kacenja i otvaranja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2670 Napisano Maj 4, 2011 Drug član, 1224 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Vazno je da si ti zadovoljan, kad se vidimo pokazacu ti neke cake oko kofera. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2016 Napisano Maj 4, 2011 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Cake? Zar ima jos nekih caka oko njih? Da li si pokusao da postavis NA njih neki prtlag, kao sto se moze na cetvrtaste alu kofere? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2670 Napisano Maj 4, 2011 Drug član, 1224 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi sta si stavio u kofere { mislim na tezinu} i dali ce smetati suvozacici. Ja ti to nepreporucujem.Videces kakav sam napravio nosac srednjeg kofera,tako da na njega mogu da natrpam dosta stvari.Jeste da su od livene plastike. ali zakacaljke nisu armirane.Negde sam procitao da proizvodac preporucuje max brzinu do 135 km / sat. Prekontrolisi ona dva vijka m6 nazad sto fiksiraju drzac kofera. Od toliko kofera sto sam imao, ovi su najfukcionalniji. Bar meni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Maj 4, 2011 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Cake? Zar ima jos nekih caka oko njih? Da li si pokusao da postavis NA njih neki prtlag, kao sto se moze na cetvrtaste alu kofere? Da se ne prevrnes na ledja kad das gas? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2016 Napisano Jul 15, 2011 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Da ne otvaram novu temu... Danas odlomih nosecu usku densog kofera. Vidim na netu da moze da se kupi samo polovina kofera sa uskom, pa ako neko ima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2016 Napisano Jul 15, 2011 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Bio sam danas tako pametan da odlomim nosecu usku desnog kofera... Na netu nadjoh podatak da moze da se kupi samo noseca polovina desnog kofera (ona sa uskom) bez mehanizma, pa ako je neko ima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2016 Napisano Jul 16, 2011 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Zanimljivo - moze da se kupi u Delti leva polovina desnog kofera za 9000 dinara Jos zanimljivije da imaju na stanju! Ej, za motocikl iz 98-me! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
b2man 236 Napisano Jul 16, 2011 taraba, 612 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Nista neobično. Ja sam nakupovao dosta plastičnih i gumenih delova koji su takođe deo 'sistema kačenja' bočnih kofera. Doduše, koštalo me je značajno manje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2670 Napisano Jul 17, 2011 Drug član, 1224 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Moj drug Ivica , ti ga znas { plavi R850 RT} je isto slomio tu usicu , i resio sam to sa parcetom metala U profila i cetiri pop top nitne. Nista nekosta, stabilno drzi i nevidi se. Znas da sam lanj da slikam, ali ako ti je interesantno zvrcni . Opet sam zaboravio da uzmem iz garaze svecice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mungos 910 Napisano Mart 19, 2012 The Doctor, 1108 postova Lokacija: Kačarevo Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1 Prijavi odgovor kao problematičan Ajte ljudi nadjite i meni kofere za mog novog BMW K1200 GT iz 2003 god Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...