Miloš A 2021 Napisano Mart 18, 2011 Ne glasam - ne ćutim, 395 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Ninja ZX-14R Prijavi odgovor kao problematičan Bio danas u "Uradi sam" šoping-molu na Adi Huji, i video ovu kuku, rešenje svih mojih problema sa parkiranjem skutera. Kuka se sa četiri tipla montira u zid, a kada se provuče lanac, nije moguće odvrnuti šarafe.. Košta 999 dinara, a dobiju se i čelični tiplovi za beton i za ciglu... Samo da dodam da se sve dešava u osvetljenoj prometnoj ulici, skuter ima alarm, zgrada je magacin sa noćnim čuvarem koji je moj prijatelj, skuter vidim sa prozora... Još jedino da ga miniram. 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Eustahije Brzic 11 Napisano Mart 18, 2011 U prolazu, 23 postova Lokacija: BG Motocikl: Gilera Nexus, Vespa GT 125L, Vespa GTS 250ie Prijavi odgovor kao problematičan Miniraj! Za svaki slucaj 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pera-s 434 Napisano Mart 18, 2011 Kontraš!, 1271 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KLX 650 sm/enduro Prijavi odgovor kao problematičan ima jedna tuzna istina, a to je da kad lopovi hoce da ga ukradu ukrasce ga pa makar ga ti i minirao. jedino da odrobijas nekog ali mislim da je to preskupa cena, a mi smo daleko od pravne drzave.... elem, htedoh reci nesto drugo. Taj lanac kojim si vezao, reko bih da moze da se presece sa makazama za lance, sto poseduje svaki treci ciganin... inace lepa ideja za patent! 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miloš A 2021 Napisano Mart 18, 2011 Ne glasam - ne ćutim, 395 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Ninja ZX-14R Prijavi odgovor kao problematičan lepa ideja za patent! Zato sam i postavio, ideja je izuzetno jednostavna. Lako je napraviti kuku, ali je treba zaštiti od skidanja. Ovo rešenje je pametno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
japanx 211 Napisano Mart 18, 2011 Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan katanac ti je njesra, cigani mogu da ga otope pljuvackom 20 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duxill 1276 Napisano Mart 18, 2011 Zainteresovan, 594 postova Lokacija: Bgd Motocikl: ADV T☆34 Prijavi odgovor kao problematičan Ok, lanac ko lanac, može deblji, može i bolji katanac, ali bolje da ima išta nego da ga neko odnese. Moja zamerka je da je alka, tj. kuka visoko i daleko ušrafljena, što utiče na dužinu lanca i njegovo lagerovanje. Lako je nama sa garažama. Svaka čast na trudu! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
robbief 150 Napisano Mart 18, 2011 Smooth operator, 136 postova Motocikl: nexus 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo izgleda veoma dobro, hvala! Taman sam se sutra spremao da ubetoniram 30cm obrnutog "U" u betonn ispred zgrade, a sada se mozda i predomislim. Da li mozes da izmeris kolika je u cm sirina sa unutrasnje strane alke, tj. kolika je maksimalna sirina lanca koji prolazi kroz nju? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan_NI 37 Napisano Mart 19, 2011 U prolazu, 84 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha FZ6 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Došao sam do zaključka da je ovo ipak najbolji(čitaj najeftiniji) način da se "usidri" motor. Da li neko zna da li mi je potrebna nečija dozvola(stanara i sl.) da ovako nešto postavim tj. razbijam beton oko zgrade? Nije komplikovano da napravi bilo koji majstor. Nadam se da će koristiti. Link proizvođača: http://www.yanchor.com/ 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4440 Napisano Mart 19, 2011 Advanced Member, 1975 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Došao sam do zaključka da je ovo ipak najbolji(čitaj najeftiniji) način da se "usidri" motor. Da li neko zna da li mi je potrebna nečija dozvola(stanara i sl.) da ovako nešto postavim tj. razbijam beton oko zgrade? Nije komplikovano da napravi bilo koji majstor. Nadam se da će koristiti. Link proizvođača: http://www.yanchor.com/ Ovo deluje dosta ozbiljnije nego alka iz prvog posta. Jedino mi se ne svidja sto lanac lezi na zemlji sto ga cini podloznijim "napadu" secicama tj daje potencijalnom lopovu dobar oslonac za polugu. Ona kuka iz Uradi Sam mi ne uliva poverenje, racunam da se 4 tiple uz malo sile mogu relativno lako iscupati iz zida. Posluzice da odvrati lopove oportuniste ("opasne" klince, narkomane i sl.), odnosno one koji bi motor ukrali samo zato sto je lako dostupan. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miloš A 2021 Napisano Mart 19, 2011 Ne glasam - ne ćutim, 395 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Ninja ZX-14R Prijavi odgovor kao problematičan Izveštaj: skuter je lepo proveo noć, nije ni pokisao. Danas ću da nabavim ozbiljan katanac i ozbiljan lanac (možda i sajlu u Jeep komercu, videću). Mislim da u Dermi u Kralja Petra imaju Masterlock katance. Na mnogobrojne zahteve, izmerio sam rupu za lanac - veličina je 31 mm. Komšija sa trećeg video i pitao da li može i on da se prikači. Ako bude još zahteva, davaću mesto za kačenje pod zakup... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
robbief 150 Napisano Mart 19, 2011 Smooth operator, 136 postova Motocikl: nexus 300 Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko zna da li mi je potrebna nečija dozvola(stanara i sl.) da ovako nešto postavim tj. razbijam beton oko zgrade? N Treba ti dozvola od opstine ako ide u zemlju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BAKLAVA 11 Napisano Mart 19, 2011 Svrati ponekad, 180 postova Lokacija: kovin Prijavi odgovor kao problematičan to vam nista ne znaci sa obicnim lancem , a bilo koji kvalitetniji da vam ne bi presekli makazama je 50e i vise. moja preporuka je da uzmete sajlu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Black Adder 223 Napisano Mart 19, 2011 Zainteresovan, 627 postova Lokacija: Beograd Republika Miljakovac Motocikl: Kawasaki ZZR600E Prijavi odgovor kao problematičan Tiplovi mogu i čelični, ne plastični. Pored alarma i kojekakvih sajli teško da će se odlučiti da baš njega "pozajme" ide na drugi gde bi imao manje posla. Odlična ideja! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoran032 58 Napisano Mart 19, 2011 Svrati ponekad, 420 postova Lokacija: Beograd - Cacak Motocikl: Suzuki DL650 Vstrom a Honda XRV 750-RD04 u lepom sećanju Prijavi odgovor kao problematičan Došao sam do zaključka da je ovo ipak najbolji(čitaj najeftiniji) način da se "usidri" motor. Da li neko zna da li mi je potrebna nečija dozvola(stanara i sl.) da ovako nešto postavim tj. razbijam beton oko zgrade? Nije komplikovano da napravi bilo koji majstor. Nadam se da će koristiti. nije lose resenje samo treba paziti gde se postavlja da se supljina nebi punila vodom i tako koriscenjem duzeg vremenskog perioda ne satruli kanal kroz koji prolazi sajla za vezivanje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ApeX_DivisioN 104 Napisano Mart 22, 2011 Svrati ponekad, 289 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: TT600R Prijavi odgovor kao problematičan Došao sam do zaključka da je ovo ipak najbolji(čitaj najeftiniji) način da se "usidri" motor. Da li neko zna da li mi je potrebna nečija dozvola(stanara i sl.) da ovako nešto postavim tj. razbijam beton oko zgrade? Nije komplikovano da napravi bilo koji majstor. Nadam se da će koristiti. nije lose resenje samo treba paziti gde se postavlja da se supljina nebi punila vodom i tako koriscenjem duzeg vremenskog perioda ne satruli kanal kroz koji prolazi sajla za vezivanje... Koliko ja mislim donja cev sto se betonira je suplja i lezi na zemlji a beton okolo. Samim tim kisa ce lako da ode u zemlju i nece biti problema sa vodom. Verovatno je i konstruktor na to mislio kad je pravio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Mart 22, 2011 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Ako ovu rupu klinci napune zemljom - možeš da se slikaš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajone 304 Napisano Mart 23, 2011 Neka Ekstra Titula, 402 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan ja mislim da je švaba dobro smislio..mada nije mi jasno..zar nemate nijednu banderu ili drvo da vežete motor za to..kupiš najveći lanac koji postoji..ili sajlu, šta god..to ti je uvek vezano za banderu (drvo) i samo kad dođeš kući vežeš za motor..za grad furaš disk lock i parkiraš na prometnim mestima.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miloš A 2021 Napisano Mart 23, 2011 Ne glasam - ne ćutim, 395 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Ninja ZX-14R Prijavi odgovor kao problematičan ja mislim da je švaba dobro smislio..mada nije mi jasno..zar nemate nijednu banderu ili drvo da vežete motor za to..kupiš najveći lanac koji postoji..ili sajlu, šta god..to ti je uvek vezano za banderu (drvo) i samo kad dođeš kući vežeš za motor..za grad furaš disk lock i parkiraš na prometnim mestima.. Pa da, zato se i patimo što nemamo zgodnu banderu! Kod mene oko zgrade sve bandere su na trotoaru, što znači: vikend + 5 ujutru + pijana deca = moj skuter oboren, sedište iscepano, retrovizora nema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoljuba 29 Napisano Mart 28, 2011 U prolazu, 34 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: CBR1000F DUAL Prijavi odgovor kao problematičan prosle god. na sajmu sam uzeo lanac onguard lock mastiff, i cini mi se da ga nemere nista mobilno tek tako preseci..moja preporuka.. http://moto-oprema.net/moto-alarmi/164/onguard-locks-moto-zastita Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1007 Napisano Mart 29, 2011 Drug član, 1091 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan @ motoljuba Taj MASTIF koji si uzeo je 160mm duzine,ako se ne varam? Da li ti je to dovoljno da zavezes motor oko neke bandere i sl? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
robbief 150 Napisano Mart 29, 2011 Smooth operator, 136 postova Motocikl: nexus 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ja isto imam OG Mastiff i moje iskustvo je da je 1,6m u vecini slucajeva knap, duzina od 2m bila bi savrsena. Da me ne shvatis pogresno, daleko od toga da je to malo i neupotrebljivo, ali lepo bi bilo da je jos malo duzi. edit. inace Mastiff lanac ne prolazi kroz sidro iz teme posto je 40mm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1007 Napisano Mart 29, 2011 Drug član, 1091 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Pa tako sam i mislio. Hvala. Gadjacu onda neki od 200mm...ako ne nadjem,kupujem MASTIFF. P.S. hebote,treba mi Givi Maxia samo za opremu(cerada,lancuge,p.p.kisno odelo,sprejevi...)...'bem ti kisu i lopove 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
biker-1 270 Napisano April 2, 2011 U prolazu, 40 postova Motocikl: japanac na dugme Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
idanijel 1636 Napisano April 2, 2011 Drug član, 813 postova Lokacija: Srem Motocikl: Bandit 650 K7, V-Strom k8 Prijavi odgovor kao problematičan katanac ti je njesra, cigani mogu da ga otope pljuvackom japanx kralju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...