Lovac.Milorad 2 Napisano Jul 2, 2012 U prolazu, 31 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zviznula itekako. Ali me čudi da ništa nisam čuo,primetio,....... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konstruktor 253 Napisano Jul 2, 2012 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250 Prijavi odgovor kao problematičan Nema sta da cujes,a mozes samo da vidis da nedimi ali uzevsi u obzir da je sad vecina ulja za mesavinu tzv, bezdimnih i to tesko,dok ustanovis da ulje u rezervoaru stoji tj. ne trosi se bude vec kasno.Zato ja i iskljucujem te pumpe i rucno mesanje. Ako su ti cilindar i radilica ostali citavi,onda je sasvim dovoljno zameniti klip sa karikama i problem resen,Inace klip solidnog kvaliteta je oko 20e(npr. Meteor)a imas i kineskih za 10-15e koji i nisu bas toliko losi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lovac.Milorad 2 Napisano Jul 2, 2012 U prolazu, 31 postova Prijavi odgovor kao problematičan Radilica je OK,ali cilindar sam odneo na "bušenje". Reče onaj majstor da može da izvuče na 40,8 mm. Ja nemam pojma sa ovim mašinama i neznam postoji li takva dimenzija . Ako znaš gde u NS ima da se kupe ti klipovi sa 12 mm osovinom,molio bih da mi kažeš. Ovo što sam ja danas obišao,sve je 10 mm. U "PEDI" nemaju set za 50 ccm već samo za 60. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zikica 36 Napisano Jul 2, 2012 U prolazu, 91 postova Prijavi odgovor kao problematičan au zalepio ti se klip. vidi sa cubijem odneses stublinu i razbusis, uzmes u motobike nov klip i karike i eto ti. nisi imao ulja ili ti je otisla uljna pumpa, sta se desilo? http://shop.motobike...vi/cat_209.html evo ga jedan, ima tamo dosta pa biraj: http://shop.motobike...prod_13617.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konstruktor 253 Napisano Jul 2, 2012 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250 Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto rece kolega pogledaj u motobike-u ako budes imao srece naci ces 41mm mada cisto sumljam ali 42mm ima i slobodno stavi njega nije mu previse. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konstruktor 253 Napisano Jul 2, 2012 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250 Prijavi odgovor kao problematičan Sad videh sta si napisao nemozes busiti cilindar dok nekupis klip,a kad busis nek majstor radi prema klipu i to u plusu 5 stotih i obavezno honovanje.Posle toga jedno 500km razrade a posle gas i put pod tockove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lovac.Milorad 2 Napisano Jul 2, 2012 U prolazu, 31 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zahvaljujem !! Sutra pazarim a nadam se i montiram. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zikica 36 Napisano Jul 2, 2012 U prolazu, 91 postova Prijavi odgovor kao problematičan proveri i vidi zasto ti je zalepio klip, da ne pazaris i montiras i ne daj boze se desi opet isto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Jul 2, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Одма' стопирај мајстора, да не плаћаш дупло исти пос'о. Их бре Милораде, па ти си изгледа баш дилетант када се тиче ове ситне машинерије. Него да питам екипу која се дознаје. Је л' то двотактно што Кинези обично стављају у скутере клон Минарели/Јамаха, или мало шарају? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Jul 2, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan И онда Милораде, да пазариш оно Ипоне уље што воња, па када те код ауспуха не запахне мирис јагодичастог воћа, да знаш да нешто није у реду. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konstruktor 253 Napisano Jul 2, 2012 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250 Prijavi odgovor kao problematičan Minareli/yamaha sa sitnim promenama od modela do modela,uglavnom se razlike svode na broj nutova na radilici sa strane varijatora,neki stavljaju klip sa prozorima a neki ne mada nisam uspeo da vidim razlog zbog cega je tako jer su cilindri potpuno isti. Dalje razlike su u precniku varijatora i kvacila,duzine bloka,i ima dva tipa reduktora.To bi u sustini bilo sve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lovac.Milorad 2 Napisano Jul 2, 2012 U prolazu, 31 postova Prijavi odgovor kao problematičan "Prozori" ,koliko ja znam(a znanje mi je veoma skromno) služe radi bržeg "provetravanja. Talijani su bili maheri po tom pitanju. Barem što se tiče dvotaktnih modelarskih motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konstruktor 253 Napisano Jul 2, 2012 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250 Prijavi odgovor kao problematičan Istini za volju sluze za bolje punjenje ali samo ako je i cilindar predvidjen za to ,sto kod kineza nije slucaj,kod njh su svi cilindri isti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lovac.Milorad 2 Napisano Jul 6, 2012 U prolazu, 31 postova Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam vozio "PEDU",posle popravke. Kolega KONSTRUKTOR je dao pravu dijagnozu. Motor je zvekno zbog toga što je krak sajle koji reguliše protok uljao pukao(ako sam se pogrešno izrazio ispravite me). Sad sipam mešavinu u rezervoar. Ceo "preokat" me je koštao oko 2600 dinaraJoš jednom se zahvaljujem svima na konstruktivnim savetima !! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8475 Napisano Jul 6, 2012 nekrunisani kralj moto cigana, 3185 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan I gde se pije pivo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lovac.Milorad 2 Napisano Jul 7, 2012 U prolazu, 31 postova Prijavi odgovor kao problematičan Daj predlog i odmah se usvaja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavkin 0 Napisano Jul 20, 2012 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Mozete li mi reci koja je oznaka ''kaisa'' na pedi eagle 2008 godiste 3.3 kw ? Nevidi se na njemu oznaka nikako a potrebna mu je zamena pa me interesuje. Pozzz i hvala na odg. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lovac.Milorad 2 Napisano Jul 22, 2012 U prolazu, 31 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja nemam pojma,ali ću sutra pitati u "PEDI" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan_kv 56 Napisano Jul 25, 2012 Svrati ponekad, 289 postova Lokacija: Kv-Bg Motocikl: Kawasaki er6-n Prijavi odgovor kao problematičan Jel oni rade motore po nekoj licenci ili sami izradjuju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan3595 438 Napisano Jul 25, 2012 Svrati po nekad, 360 postova Lokacija: Leskovac-Lausanne Motocikl: Kymco Zing 125, BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Peda-Motor, sa sedistem u Italiji ima svoju sopstvenu liniju motora, od kojih se 80% sklapa u same pogone sirom Italije, a oko 20% se sklapa po manje fabrike po Kini sa kojim imaju partnerstvo, kao na primer Changzhou Yamasaki Motorcycle Company odakle je proiveden moj motor. Uglavnom su Italijanske verzije kvalitetnije od kineskih, ali su zato kineske imaju malo jacu snagu i laksi su. A i imena modela se razlikuju izmedju italijanskog i kinsekog (Speedfire 3 je italijanski naziv dok je kineski QT50-F3) Evo ti PEDA sajt http://www.pedamotor.com/index.asp A ovo ti je naprimer Yamasaki http://www.yamasakimotor.com/en/home.asp Videces dosta slicnih modela. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lovac.Milorad 2 Napisano Jun 7, 2014 U prolazu, 31 postova Prijavi odgovor kao problematičan Prođe skoro dva leta gospodnja pa je red da se oglasim! I dalje vozim istog "PEDU" sa pozamašnom kolekcijom klipova i pređenih 46 000!! Gume original,ćelavee ,kao što sam i sam,ali ide!! Klip je 42,cilindar fabrički,donji desni brezon popustio,ove godine promenuo bobinu. Da i od skora sam počeo da koristim "ekstremitete" kao pokazivače pravca. Sve u svemu "PEDA" služi i čini posao!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...