strasilo 3893 Napisano Mart 2, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan ok, sliku kafe smo vidjeli... ali nigdje nema piva, a pisao i o njemu ... :neznam: ( i sad neka mi netko kaže da nije gušt ovako lijepo složiti motor ) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Mart 2, 2011 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Treba da se skine davac koji se nalazi izmedju pumpe za vodu i filtera za ulje. Napravi se reducir na osnovu davaca koji se kasnije usrafi na mesto istog. Proveri se nivo ulja i dolije se po potrebi, posto ce da iscuri malo pri vadjenju davaca. Upali se vec prethodno zagrejan motor i izmeri se prtitisak na 5 000 obrtaja. Pritisak treba da je 490-588 kPA, 5-6 kg/cm2 ili 75-85 psi, sta god te oznake znacile. Ako sam ja dobro upucen to je 5-6 bara. Majstorima svaka cast! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Mart 2, 2011 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Nasao na jos jednom mestu u uputsvu sa merama pumpe. Uploaded with ImageShack.us 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1305 Napisano Mart 2, 2011 prisutan, 1148 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Pratim! Moglo bi se šta korisno naučit ođe! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Mart 2, 2011 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Idemo dalje... Pije se jutarnja kafa i vremenski uslovi su idealni za sklapanje motora. Sneg se jos ne topi, ali vreme suncano i vedro. Olika je u toku nedelje pripremio teren, vratio snopove kablova na svoja mesta, montirao tockove, korman, komande i sl. Pa da pocnemo... Uploaded with ImageShack.us Motor nije ni nesto komplikovano ubaciti u ram, osim u slucaju kad se zaboravi na pogonski lanac... U tom slucaju ide komanda "ostav" pa ponovo... Na slici se vidi da su ventil dekle skinute, sa montiranim deklama ne moze motor da se ubaci u ram ( ili vrlo tesko) Uploaded with ImageShack.us Agregat na svom mestu, sa svim osovinama, nosacima i srafovima... Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Montiraju se hladnjaci i creva... Uploaded with ImageShack.us Sa jedne strane grane i auspuh a sa druge strane karburatori i sajle... Uploaded with ImageShack.us Ima posla sa obe strane... Za strasila obelezena limenka sa pivom... Uploaded with ImageShack.us Mora da je lep osecaj ponovo sesti na svoj motor posle skoro pola godine i gledati ga kako se slazu kockice... Uploaded with ImageShack.us I to je sad jedan naked Transalp. Sipano je ulje po servisnom uputstvu, Motul 3000, 20W-50 i antifriz. Od jedne prazne flase i parceta creva za gorivo napravljen je privremeni rezervoar za gorivo. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Sutra slike zavrsenog motora, i video ako prodje upload na Youtube... 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cilesd 171 Napisano Mart 2, 2011 Svrati ponekad, 256 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Gas Gas Ec 300 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo, bravo, cekamo rezultate... :takoje: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3270 Napisano Mart 2, 2011 ЗЕЉКАМП, 1822 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan :Mina: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
urosAT 312 Napisano Mart 3, 2011 Predstavnik za Alfa Romeo i Smudja, 402 postova Lokacija: Beograd,Dorcol Motocikl: rd07 oca mu jebem Prijavi odgovor kao problematičan Crkoh od radoznalosti da li je farbao motor ili ga je ostavio u onoj boji ...jedva cekam sutra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Mart 3, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Ima posla sa obe strane... Za strasila obelezena limenka sa pivom... e to te ja pitam ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Mart 3, 2011 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Kazu, ko ceka, doceka. Sto se ovog poslednjeg posta tice, nema puno sta da se kaze, slike ce da govore umesto mene. Plastike su stigle sa farbanja, prednje kocnice su dobile novu tecnost DOT4, izluftirano... Struja je kompletno povezana, i motor je spreman za voznju, samo da nije ovog belog sr%$# svuda po putevima. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Evo i ponosnog vlasnika. Sad znate kako izgleda i on i motor, platite mu pivo kad ga sretnete. Uploaded with ImageShack.us A mozete i meni... Uploaded with ImageShack.us Sto se mene tice, mogu da kazem samo: Svaka cast Zolika na strpljenju, pedantnosti, preciznosti da istrajes u ovom projektu! Sad moze ponovo da se kaze, Honda je to, i Transalp ja to... Uploaded with ImageShack.us 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Mart 3, 2011 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravio sam video... Ovako treba da pali svaki ispravan Transalp. Na pomisao. Hvala na paznji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6070 Napisano Mart 3, 2011 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Odlično majstori! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sinke 451 Napisano Mart 3, 2011 Zainteresovan, 592 postova Lokacija: BEOGRAD-DORCOL Motocikl: Stalno neki drugi :) Prijavi odgovor kao problematičan Ala ste ga uradili, svaka vam cast!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mio 57 Napisano Mart 3, 2011 Svrati ponekad, 116 postova Lokacija: ČaČaK Motocikl: zgodni BMW K100 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cilesd 171 Napisano Mart 3, 2011 Svrati ponekad, 256 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Gas Gas Ec 300 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo, super!!! Sad samo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Mart 3, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan bravo ljudi ..... tako se to radi .... :takoje: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Mart 3, 2011 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno je ispao, a po meni, sad i mnogo lepse izgleda u ovim bojama - ko nov motor. Svaka vam cast ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6429 Napisano Mart 3, 2011 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Super post, nema veceg zadovoljstva kad spakujete gomilu gvozdjurije i kad to proradi kako treba A extra i sto ga je i ofarbao, pao je full tretman. Sad jos samo krasbarove da nabavi protiv uroka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
urosAT 312 Napisano Mart 4, 2011 Predstavnik za Alfa Romeo i Smudja, 402 postova Lokacija: Beograd,Dorcol Motocikl: rd07 oca mu jebem Prijavi odgovor kao problematičan To je to , profi do poslednjeg srafa, nema dalje od ovoga, svaka vam cast ljudi jos jednom!!! P.S. Btw, odabrali ste, po meni, najlepsu kolor semu za TA, jedino sto bi ja stavio i onu "planinicu" kod natpisa transalp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Mart 4, 2011 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Za nas koji vozimo Transalp ovo je lepše od listanja Louis kataloga posle ručka. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Mart 4, 2011 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Super post, nema veceg zadovoljstva kad spakujete gomilu gvozdjurije i kad to proradi kako treba A extra i sto ga je i ofarbao, pao je full tretman. Sad jos samo krasbarove da nabavi protiv uroka Ima crashbarove!!! Samo ce ici na manji tretman u Laboratoriju... treba ih malo prepraviti 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Mart 4, 2011 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno je ispao, a po meni, sad i mnogo lepse izgleda u ovim bojama - ko nov motor. Svaka vam cast ! Uzivo izgleda jos lepse. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Mart 4, 2011 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Zamolio me Zolika da napisem, da ako je neko na slicnim mukama, prodaje radilicu, jednu klipnjacu i jedan klip sve u dobrom stanju. Ako nekog zanima, posaljite mu PP. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6070 Napisano Mart 4, 2011 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan JosephB i Strašilo su ove godine napisali najbolje teme što se motomehanike tiče, s' tim što me ova tema lično mnogo više interesuje . Hvala Jožefu što mi je dao ideju za merenje pritiska ulja u Transalpovom motoru pošto vidim da tu može svašta da se desi kod naših starijih motorina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Mart 4, 2011 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan E sad ekipa koja je sve ovo uradila treba negde da sedne, pa pragnje na sto i da se sve to zalije odgovarajucim tecnostima - protiv uroka ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...