Cyber0167 759 Napisano Februar 26, 2011 (promenjeno) Drug član, 1497 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: YZF-R1 Prijavi odgovor kao problematičan Prilikom sipanja ulja,sipao sam ok 2-3dl vise od maksimuma na prozorcetu. Posle dva dana pojavila se barica ispod motora Kapljalo je iz udubljenja na dnu kartera kroz koje prolazi odvodna cevcica ( broj 7 na slici) koja je sa donje strane O ringom dihtovana za karter a sa gornje ulazi u pumpu (nadam se da ne gresim). Motor nije paljen! Nije puno ulja iscurelo i kontrolno prozorce je i dalje prepunjeno bilo. Istocio sam malo ulja i pratim situaciju ... Da li je moguce da je visak otisao kroz tu cevku? EDIT:Nisam sipao 2-3dl vec 0,5L (5dl) vise nego sto treba?! Debil ....tek sada je nivo izmedju max i min.. pratim... Da li je odvodna cevka za visak ulja ili ? Za vodu ima sa strane crevo i kaplje kada se prepuni pa ... Promenio Februar 27, 2011 član Cyber0167 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 81 Napisano Februar 27, 2011 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan ispusti visak ulja,i prati sta se desava Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
duh koji hoda 875 Napisano Februar 27, 2011 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Pecinci Prijavi odgovor kao problematičan Ta cevcica br 7 je, ako se ne varam, sluzi da ako procuri pumpa za vodu (odnosno rashladnu tecnost) ne pomesa sa uljem, vec izbaci napolje. Sto kaze wice, ispusti visak i prati nivo ulja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cyber0167 759 Napisano Februar 27, 2011 Drug član, 1497 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: YZF-R1 Prijavi odgovor kao problematičan Selam,selam... u pravi si,kada procuri pumpa za vodu kroz nju propisa sva rashladna tecnost. Odvodna cevka sa karterom i sa pumpom diftuje pomocu 2 O ringa. E,sad...covek koji nosi naocare je bez naocara video pored motora jedan O ring,nedostajuci Problem je resen! lm,prilikom vracanja kartera (menjan diftung)...spala mi je jedna gumica (O ring) i prema pumpi nije imalo sta da diftuje i kroz taj mali prostor je curelo ulje. Za 12 sati samo 2-3 kapljice ali ne sme ni jedna. Teoretski problem je resen ali sacekacemo jutro . Zakljucak: Najbolje se nauci na svojim greskama ali dobije se cir na zelucu Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Februar 27, 2011 Drug član, 3000 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan A kad si me nazvao sta sam te PRVO pitao, imali neka gumica,tj. O-ring? Rekao si da IMA i da je tu...... :P Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cyber0167 759 Napisano Februar 27, 2011 Drug član, 1497 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: YZF-R1 Prijavi odgovor kao problematičan A kad si me nazvao sta sam te PRVO pitao, imali neka gumica,tj. O-ring? Rekao si da IMA i da je tu...... :P Imala jedna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...