TomoB 1618 Napisano Februar 26, 2011 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Na autostradi između Trsta i Palmanove aktiviran je safety tutor koji nadzire brzinu nedisciplinovanih vozača. U pitanju su foto senzori i kamere, koje na određenim sekcijama puta beleže prolaz bržih automobila. Kompjuter na osnovu vremena izračuna prosečnu brzinu vozila. Safety tutor je neumoljiv i egzaktan pa beleži čak i najmanje prekršaje. Globe posle toga stižu direktno na dom prekršioca. Da je to veoma ozbiljna spravica saopštava već podatak, da je saobraćajna policija za prvih šest sati delovanja safety tutora izdala 486 kazna za prebrzu vožnju. Vrlo brzo će safety tutor početi raditi 24 sati neprekidno i to, kao što saopštava saobračajna policija, bez obzira na vremenske razmere. Cilj safety tutora svakako nije kažnjavanje nedisciplinovanih vozača, nego uspotavljanje reda i bezbednosti na avtoputevima, kao što i smanjenje emisija CO2. Na italijanskim avtoputevima broj bezbednostnih tutora raste i postavljeni su i na drugim deonicama na čitavoj njihovoj mreži, među ostalim i između Palmanove in krajem San Stino di Livenza kao što i na autoputu A 23 između Palmanove in Udina. Izvor http://www.primorski.it/stories/alpejadran/174826_safety_tutor_vas_gleda/ Moj komentar: za Srbe nema zime... još neko vreme, jedino ako strancima van EU naplaćuju direktno na naplatnoj rampi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Februar 26, 2011 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Ali si zato ti Tomo u teškom problemu sa tim Pjađom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Februar 26, 2011 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam da li se radi o istom uredjaju, ali davno nekad u slovenackoj reviji Auto izasla je slicna vest. Radilo se takodje o Italiji. Na naplatnoj rampi se zabelezi vreme ulaska koje se poredi sa vremenom izlaska vozila. Na osnovu razlike vremena lako se izracunava prosek brzine. Zakljucak revije Auto koliko se secam, vozite kako treba, ali obavezno svratite u neki restoran na autoputu na kafu. Mozda Italijani periodicno pustaju ovakve vesti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Februar 26, 2011 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Da, bilo je, ali tu konkretno nema naplatnih rampa, barem ovih glavnih, ali pitanje je, gde su senzori, koliko često i u kom delu i dali ima "kafe" između. Treba ispitati, ako su uopšte vidljivi. Možda ih stavljaju na nadvožnjake pored već postoječih kamera. Na mnogim lokalnim rampama nema više ni naplatnog personala, sve je selfservis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Februar 26, 2011 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan Srbi će jedni drugima da prave belaja kao i uvek. Baš me zanima ko će da plati kaznu kada ova elektronika snimi Srbina sa tablicom BG-123-ŽĐ.... da li on ili jadnik koji ima tablicu BG-123-ZD Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Februar 26, 2011 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Radi se o tome da senzora nema, sem ako nije klasican radar. Uzmes karticu na ulazu na autoput - kad dodjes da platis na drugoj strani racunar izracuna vreme za koje si presao deonicu. Ako je previse kratko - placas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Februar 26, 2011 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Mada ja licno mnogo volim da sakrijem tablicu na kolima kad prilazim da uzmem karticu. Uvučem se liku ispred i ne snime mi tablicu. U slučaju kad bi mi neko rekao na izlazu sa autoputa da treba da platim kaznu, ne bi im platio jer ko zna šta ta njihova mašina štampa. Čak ni moje podatke nije odštampala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Februar 26, 2011 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Nisam siguran da bi (napolju) uspeo. Letos sam u Austriji izbrojao po 5 (pet!) kamera po koloni! Ne znam kako je kod nas, ne koristim autoput Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Februar 26, 2011 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Radi se o tome da senzora nema, sem ako nije klasican radar. Uzmes karticu na ulazu na autoput - kad dodjes da platis na drugoj strani racunar izracuna vreme za koje si presao deonicu. Ako je previse kratko - placas. Ne, Lalajko, u Palmanovi nema naplatne rampe ni iz pravca Trsta ni iz Udina i ne može po tom principu. Ove glavne naplate (preko cele širine kao Bubanj potok) su npr. Trst-Venecija ili Padova-Milano ili Padova-Rim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Februar 26, 2011 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan 469 kazni za 6 sati! Pa to će kod nas da proradi za mesec dana od danas. Zamislite koliko će to napuniti državni budžet. To treba očekivati svaki čas i ovde. I zaključak: nek crkne EU i to odma ako je moguće. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Februar 26, 2011 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Nisam siguran da bi (napolju) uspeo. Letos sam u Austriji izbrojao po 5 (pet!) kamera po koloni! Ne znam kako je kod nas, ne koristim autoput Ja ti kažem kako je kod nas. Redovno sakrijem tablicu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Februar 26, 2011 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Da, bilo je, ali tu konkretno nema naplatnih rampa, barem ovih glavnih, ali pitanje je, gde su senzori, koliko često i u kom delu i dali ima "kafe" između. Treba ispitati, ako su uopšte vidljivi. Možda ih stavljaju na nadvožnjake pored već postoječih kamera. Na mnogim lokalnim rampama nema više ni naplatnog personala, sve je selfservis. Da li Slovenske tablice imaju č,š, ...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Februar 26, 2011 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Ne, imaju X i Y Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zool 230 Napisano Februar 26, 2011 Life Ain't A Fairytale, 239 postova Lokacija: Iza Devet Brda iza Devet Mora! Motocikl: Cudni Prijavi odgovor kao problematičan Sve tutor kamere moraju koliko mi se cini da budu vidno obelezene. Uglavnom svaka konstukcija koja se proteze preko autoputa i ima stuju ima i kamere. Ukoliko rade mora da bude na panelu iznad jasno oznaceno da se kontrolise brzina. Tj ako ne pise ne bi smelo da slika. E sada dal je tako bem li ga, ja nisam do sada platio kaznu za prekoracenje. Garmin sa ubacenim kamerama, otovrene oci i malo malo kafica su po meni dobitna kombinacija za Italiju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Februar 26, 2011 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Ni ja nemam nekih problema sa radarima, avto mi nije kategorije "200", nisam sklon divljanju (obično plaćam 62 umesto 50 km/h), motorom retko idem avtoputem, ali pošto industrija stvara sve jaća i brža vozila, tako i policija uvodi tehnološki naprednije sisteme i ograničenja, uvek postoji "pro et contra". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tamanitu 241 Napisano Februar 26, 2011 Svrati ponekad, 469 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan Sta reci, grozno. Nadam se da ovde toga jos dugo nece biti, dok se ne smisle mere zastite od istih Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Februar 26, 2011 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Meni je ovo najobichniji fashizam. Demokratija moj Q, sve smo manje i manje slobodni... 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6798 Napisano Februar 26, 2011 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan U leto 2003. godine u Italiji je uvedena dozvola na tackice.Zajedno sa Tutorom,koji uzgred postoji i na drugim autoputevima,ova je mera smanjila smrtni ishod nesreca za preko 40%.Narocito na deonicama gde je Tutor aktivan Ko se malo vise vozio italijanskim autoputevima zna kakav haos tu ume da bude.Ljudima se desi da zbog udesa ostanu satima,pa i po citav dan i noc zarobljeni.Nit' tamo,nit' vamo. Tutor meri prolazno vreme,i NE MOZE da mu se do'aka.Snima sve,cak i kad je magla i pokriva i zaustavnu traku.Sve je automatski.U slucaju da je prekoracena brzina,kompjuter bukvalno odma stampa kaznu,u protivnom automatski se brise dotadasnje pracenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Februar 26, 2011 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Meni je ovo najobichniji fashizam. Demokratija moj Q, sve smo manje i manje slobodni... Ali zašto? Kamione su fizički ograničili na 90 i oni ne mogu više, koliko im god ti lupao gas u patos. Retoričko pitanje: kada će mehaničko ograničenje uvesti na 130 putničkim i sportskim vozilima? Nikad. Jer to jednostavno priroda i ljudski čud ne dozvoljavaju. Ljudi napravljeni smo, da se kurčimo bez obzira na cenu pa čak i život. Sve reklame za avtomobile izrežirane su u smislu promocije brzine, jačine, agresije... što je totalna suprotnost zakonu o bezbednosti u saobračaju. Znači, avto industrija direktno navodi svoje kupce ka prekršajima, da ne kažem u nesreću i smrt. 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Februar 26, 2011 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Nisam znao da su kamioni fizicki ograniceni da ne mogu da idu preko 90. Od kada? Italija ili EU? Pitao sam te za nasa slova jer me je zanimalo da li sistem prepoznaje i njih. Da li u EU automatski salju saobracajne kazne bez obzira iz koje si zemlje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Februar 26, 2011 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Nisam znao da su kamioni fizicki ograniceni da ne mogu da idu preko 90. Od kada? Italija ili EU? Pitao sam te za nasa slova jer me je zanimalo da li sistem prepoznaje i njih. Da li u EU automatski salju saobracajne kazne bez obzira iz koje si zemlje? Ja znam za (iznad 7,5T) od '04 u EU, ali mislim, da to važi od ranije. Za automatsko kažnjavanje nemam informacija, dali funkcioniše i u ostalim zemljama unutar EU, ali pošto slovenačke novine pišu o tome, verovatno se tiče i nas ili će se uskoro. Za nacionalna slova ne bih znao, dali ih prepoznaje, ali i to nije neki problem danas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17720 Napisano Februar 26, 2011 Integrisan, 8375 postova Prijavi odgovor kao problematičan Za nacionalna slova ne bih znao, dali ih prepoznaje, ali i to nije neki problem danas. Upravo tako. Iako je u Srbiji trenutno hajp oko tih "nacionalnih" karaktera na registracijama (kao da ih do sada nije bilo;) i kao da nisu ubaceni sa legitimnim razlogom - da se poveca broj validnih kombinacija sa istim brojem alfanumerika) na 99.9% mesta u bliskom inostranstvu nece biti problema: danas je gotovo sve (od ocr sistema na putevima do web-a) utf-8, sto znaci da cita sve unicode karaktere, a to znaci da je realno tesko ocekivati probleme (osim mozda, samo mozda, u stampi). U protivnom, rekao bih da su opisane stvari upravo razlog da uzmemo tablice sa "srpskim" slovima;). Al' na zalost, slabo ce da pomaze... PS: znam da ovo nije popularan stav;) 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Februar 27, 2011 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 nedelje , odvezao sam Italiju od Trsta do Frejusa (IT/FR granica), prosek preko 110 na sat. Pomenutu deonicu prosao sam sa sigurnim prekoracenjem na srecu bez posledica, a naravno sa starim , citkim tablicama. U dve nedelje, dva puta prodjoh Italiju popreko, ni u jednom trenutku nisam primetio saobracajnu policiju na auto putevima. Verovatno da je elektronska kontrola saobracaja tamo uzela maha. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nastasovic 89 Napisano Februar 27, 2011 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: selo vojska Motocikl: suzuki bandit 1200s Prijavi odgovor kao problematičan da vas obradujem .......upravo se isti takav uredjaj instalira na a putu bg-ni.jos ne radi ALI OCEKUJTE VRLO BRZO. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Februar 27, 2011 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 nedelje , odvezao sam Italiju od Trsta do Frejusa (IT/FR granica), prosek preko 110 na sat. Pomenutu deonicu prosao sam sa sigurnim prekoracenjem na srecu bez posledica, a naravno sa starim , citkim tablicama. U dve nedelje, dva puta prodjoh Italiju popreko, ni u jednom trenutku nisam primetio saobracajnu policiju na auto putevima. Verovatno da je elektronska kontrola saobracaja tamo uzela maha. Pa njih nema i nikad ih nije bilo, jedino kad intervenišu negde, može se videti plavu lampu, inaće nije im to u navici. Ne čekaju u žbunju, ne iskaću ispred haube... bili su u naselju, ispred škole npr... Sećam se merenja brzine na autoputu Bg-Niš sa onim fenom yeeebote, mislio sam da će lančani udes zbog njih... to nigde nema drugovi!!! Od Amsterdama do Jesenica nisam primetio nijednog pandura, a od granice do kuće koliko poželiš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...