PECA BMW 1121 Napisano Februar 23, 2011 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Svima se desilo da procure stapovi ili konzerviraju motor za zimu pa naprskaju WD tamo gde ne treba i zamasne se plocice ... Takve zamascene plocice vise nikad ne koce kako treba a recimo da su nove i imaju "meso" .. Cuo sam negde da takve zamascene a "mesnate" plocice mogu da se prokuvaju u vodi sa deterzentom za sudove i da ce to izvuci masnocu iz njih . Jeste da su nove plocice uvek naj bolje resenje ali dal postoji mogucnost da se stare nekako oporave ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Februar 23, 2011 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Ja bi to spalio brenerom da ti kazem, nisam probao ali ne vidim razlog da ne bi valjalo, nema se sta izgubiti, moze samo bolje da koci, a malo temperature mu nece skoditi....azbes je to... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Februar 24, 2011 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Ja bi to spalio brenerom da ti kazem, nisam probao ali ne vidim razlog da ne bi valjalo, nema se sta izgubiti, moze samo bolje da koci, a malo temperature mu nece skoditi....azbes je to... ni to nije losa ideja ! pod uslovom da imas brener ... ali moze i na plinski sporet .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 8512 Napisano Februar 24, 2011 Drug član, 3208 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Potopiš ih u aceton pa staviš u rernu, da izbije masnoća koja se upila u pločicu. Ako treba, ponoviš... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Februar 24, 2011 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Potopiš ih u aceton pa staviš u rernu, da izbije masnoća koja se upila u pločicu. Ako treba, ponoviš... zanimljivo .... nego na koju temperaturu u rerni ... ona valjda moze na 200c nista plocicama ne moz da fali ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 9244 Napisano Februar 24, 2011 nekrunisani kralj moto cigana, 3257 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan ... ili kupiš sprej za čišćenje, odmašćivanje diskova i pločica... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Februar 24, 2011 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Potopiš ih u aceton pa staviš u rernu, da izbije masnoća koja se upila u pločicu. Ako treba, ponoviš... zanimljivo .... nego na koju temperaturu u rerni ... ona valjda moze na 200c nista plocicama ne moz da fali ? Nije meni zbog plocica, nego aceton da ne bukne! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Februar 24, 2011 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Ma de ces taj smrad stavljati u rernu gde peces??????????? Uzmi neki plinski brener i opali ga, da si blize opalio bi ja to sa map gasom i kocio bi kao nov....... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dutchman 114 Napisano Februar 24, 2011 Drug član, 1050 postova Lokacija: BGD, Serbia Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400 Prijavi odgovor kao problematičan Ma samo ih zapalish , to mozesh i negde na pravcu da udarish po gasu pa po kochnici Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 8512 Napisano Februar 24, 2011 Drug član, 3208 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Fora sa acetonom i rernom je, koliko znam, da aceton malo "razredi" ulje koje se upilo i da lakse izbija na površinu kočionog materijala. Temperatura od 200-250 stepeni ništa neće škoditi, mada može i da na konkretnim pločicama nešto smeta. Probao sam to radi, nekada nije bilo pločica za motore na svakom ćošku, nego, ko će da baci dobre pločice samo zato što su se napile ulja, pa smo se snalazili. A da smrdi, smrdi za sve pare, htele majka i tetka da me se odreknu :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Februar 24, 2011 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan A da smrdi, smrdi za sve pare, htele majka i tetka da me se odreknu :D hahahhaah pa to i ja kazem????? Ma brener i udri ima samo bolje da budu...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Februar 25, 2011 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Pa moze da stavi u aceton pa na plinski grejac negde napolju da prokuva? Al opet me strah da ne bukne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Februar 25, 2011 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Pa moze da stavi u aceton pa na plinski grejac negde napolju da prokuva? Al opet me strah da ne bukne pa aceton brzo ispari .... mada i da bukne ne moz da se upali ili explodira ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Februar 25, 2011 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Jbt. Peco pa sta je problem da ih opalis plinskim brenerom????????? Pa to manje vise svaki majstor ima, uradi to i resio si problem.....pusti aceton.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Februar 25, 2011 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Jbt. Peco pa sta je problem da ih opalis plinskim brenerom????????? Pa to manje vise svaki majstor ima, uradi to i resio si problem.....pusti aceton.... ma nije problem ja mogu to da opalim na plinskom sporetu ..pokvaren pa radi ko brener cak mi i nisu zamascene toliko . nego temu sam postavijo jer znam mnoge koji su plocice bacali a bile nove .. nego pustilo ulje i nakvasilo ih ! nekom ce ovi saveti sluziti .... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...