Jump to content

Moto Zajednica

Skuter Tomos Twister 50

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 212 postova

Skuter Tomos Twister 50

tomos_twister50.jpg

TEHNIČKI PODACI:

• 4 taktni agregat

• Snaga: 2,1 kW

• Hlađenje zrakom

• Prednja kočnica: disk (226 mm)

• Zadnja kočnica: bubanj (130 mm)

• Start: Električni i nožni

• Guma prednja: 90/80-16

• Guma zadnja: 90/80-16

• Rezervar za gorivo: 4,8l

P.S.

Dali je ovo cist Slovenac, Kinez ili mesano?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Skuteras, 3696 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Ovo je nneki Zip, sa tocokovima od Beverly-a i jos po nesto od nekoga. Negde sam citao o nekom tomosovom SM-u i lepo su ga ocenili. Isto je neka mesavina. A ova 125ica stvarno moze da bude zanimljiva. Eto konkurencije libertyju

• motordzija opste prakse, 700 postova
  • Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850

Kao posednik 3 Tomos proizvoda, 1 moped i 2 vanbrodska motora, naravno da mi je zatrebalo delova tu i tamo. Neke stvari se teze nadju, pa sam se okrenuo , naravno, internetu. A tamo me je sacekalo saznanje da od 2008 godine Tomos Koper Slovenija ne da ne postoji, nego nema ni osoba za kontakte, uobicajena za naknadna potrazivanja kod gasenja fabrika. Bilo je i na nasim TV stanicama o gasenju Tomosa.

Mnogi ugaseni proizvodjaci, ili oni koji ne mogu postici jeftiniju proizvodnju, pribegavaju trikovima. U Kini pokupuju sto im se svidja, u okviru kupovine Kinezi uvek ugovore opremu, naziv, nivo kvaliteta i ostalo. Koristeci poznato ime, prodaja ide pod imenom Tomos ili mnogim drugim (bivsim) imenima.

Nista srasno, tu taktiku primenjuju mnogi poznati proizvodjaci. Takozvane usvojene modele takoreci proizvode Peugeot, Malagutti, Kreidler, Benelli,... Pa i Tomos koji od 2008 ne postoji. :neznam:

• BJB Maxi Scooter Club, 743 postova

Mnogi ugaseni proizvodjaci, ili oni koji ne mogu postici jeftiniju proizvodnju, pribegavaju trikovima. U Kini pokupuju sto im se svidja, u okviru kupovine Kinezi uvek ugovore opremu, naziv, nivo kvaliteta i ostalo. Koristeci poznato ime, prodaja ide pod imenom Tomos ili mnogim drugim (bivsim) imenima.

Ako sam dobro shvatio, neko je uveo kontigent skutera iz Kine, i nalepio im Tomosove etikete bez ikakve osnove? Meni je ovo dosta strašno, klasična prevara - koriste poznati i priznati brend da bi preprodali svoj proizvod (sumnjivog kvaliteta)... :'( >:(

• Team Green, 272 postova
  • Motocikl: Kawasaki KDX250R MX/SM

Ako sam dobro shvatio, neko je uveo kontigent skutera iz Kine, i nalepio im Tomosove etikete bez ikakve osnove? Meni je ovo dosta strašno, klasična prevara - koriste poznati i priznati brend da bi preprodali svoj proizvod (sumnjivog kvaliteta)... :'( >:(

Pitajte njih :zvizduk:

http://www.tomos.si

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja