batarus 8 Napisano Februar 19, 2011 Bicker, 156 postova Lokacija: O- Bre-Novac Motocikl: HONDA Transalp XL700V 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, imam ponudu da kupim gumu TUBELES a imam zicanu felnu. Ispravite me ako gresim ali zicana felna mora da ima neku vrstu premaza, kao silikon tamo oko zica inace ce pustati vazduh. Decko koji hoce da mi proda gumu tvrdi da je on imao zicanu felnu i stavio je tubeles gumu. Inace imam Yamahu Virago 535 '92 (na prodaju ) Hvala na pomoci!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4323 Napisano Februar 19, 2011 motoras, 2488 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Nisi bio bas najprecizniji u svom pitanju,pa ce mozda i odgovor biti malo naprecizan. Sta u stvari zelim da kazem? Ti svakako mozes tu gumu da stavis na zicanu felnu,ali da je montiras sa unutrasnjom i da se lepo vozis. E sad,ako si mislio da stavis na zicanu felnu bez unutrasnje,onda moze da bude problem.Postoje zicane felne na koje se moze montirati tubelles guma bez unutrasnje (BMW i jos neki),ali na felne na koje si ti mislio,uglavnom to se ne radi na motorima koji se voze na ulici. Neki trkaci stavljaju silikon na unutrasnjoj strani felne oko zica,ali ne znam kako bi se to ponasalo na ulicnim motorima,s obzirom da se guma ne skida sa felne jednu,dve ,tri... sezone. Postoje jos neke tehnike,osim ove "silikonske",ali to malo potrazi na forumu.Ima negde vec o tome napisano dosta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
batarus 8 Napisano Februar 19, 2011 Bicker, 156 postova Lokacija: O- Bre-Novac Motocikl: HONDA Transalp XL700V 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Nisi bio bas najprecizniji u svom pitanju,pa ce mozda i odgovor biti malo naprecizan. Sta u stvari zelim da kazem? Ti svakako mozes tu gumu da stavis na zicanu felnu,ali da je montiras sa unutrasnjom i da se lepo vozis. E sad,ako si mislio da stavis na zicanu felnu bez unutrasnje,onda moze da bude problem.Postoje zicane felne na koje se moze montirati tubelles guma bez unutrasnje (BMW i jos neki),ali na felne na koje si ti mislio,uglavnom to se ne radi na motorima koji se voze na ulici. Neki trkaci stavljaju silikon na unutrasnjoj strani felne oko zica,ali ne znam kako bi se to ponasalo na ulicnim motorima,s obzirom da se guma ne skida sa felne jednu,dve ,tri... sezone. Postoje jos neke tehnike,osim ove "silikonske",ali to malo potrazi na forumu.Ima negde vec o tome napisano dosta. Znaci nece biti problema da uzmem TUBELES gumu i stavim unutrasnju gumu i to ce da bude ok! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4323 Napisano Februar 19, 2011 motoras, 2488 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Nisi bio bas najprecizniji u svom pitanju,pa ce mozda i odgovor biti malo naprecizan. Sta u stvari zelim da kazem? Ti svakako mozes tu gumu da stavis na zicanu felnu,ali da je montiras sa unutrasnjom i da se lepo vozis. E sad,ako si mislio da stavis na zicanu felnu bez unutrasnje,onda moze da bude problem.Postoje zicane felne na koje se moze montirati tubelles guma bez unutrasnje (BMW i jos neki),ali na felne na koje si ti mislio,uglavnom to se ne radi na motorima koji se voze na ulici. Neki trkaci stavljaju silikon na unutrasnjoj strani felne oko zica,ali ne znam kako bi se to ponasalo na ulicnim motorima,s obzirom da se guma ne skida sa felne jednu,dve ,tri... sezone. Postoje jos neke tehnike,osim ove "silikonske",ali to malo potrazi na forumu.Ima negde vec o tome napisano dosta. Znaci nece biti problema da uzmem TUBELES gumu i stavim unutrasnju gumu i to ce da bude ok! Slobodno namesti i vozi. Kod mene su nove Michelin macadam (napred) i ContiGO (nazad),obe su tubelles. Ali posto felne nisu,namontirano je sa unutrasnjim gumama.Bitno je da je unutrasnja guma odgovarajuce dimenzije prema spoljnjoj i da nije stara. Kada se namesti lepo,lepo se i vozi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...