Jump to content

Moto Zajednica

Reinkarnacija jedne kante

Recommended Posts

• Drug član, 2288 postova
  • Motocikl: egzotični GSXR750 K88

Sta ces kukavice crna kad bude gotovo? :D

lako je nešto sjebati ... pa ćemo ponovo .. :lol:

Ovo je bilo mnogo detaljnije nego sto sam se nadao...Alal vera na trudu i strpljenju!

hvala :takoje:

U jbt, od ovog mosh se rikne. :moto3:

A steta sto si mu zafarbao tu zutu felnu, tako mu je dobro stajala. :staa::zvizduk:

i meni je falila žuta... ali sam ju prebolio ... :nanana:

hajde dalje majstore ,da nam ne bude dosadno :Mina:

polako .. polako ..

znaš kako je teta Desanka rekla...

Ne, nemoj mi prići!

Hoću izdaleka da želim i volim tvoja oka dva.

Jer sreća je lepa samo dok se čeka,

dok od sebe samo nagoveštaj da

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Da li je nešto od delova novo? Karike? Koliko sam video, vratio si stare ležajeve? Bilo bi dobro da iseliš kompresor iz radionice :moto3:

Svaka čast, čekamo dalje :takoje:

• Enduraš, 6381 postova
  • Motocikl: CRF300L

E ovom temom si zadobio moje postovanje za uvek :) Jesi li profesionalni auto(moto)mehanicar ili ti je sav taj specijalizovani alat ostao u nasledstvo ? I mene interesuje kako si vratio stare karike, zar nece posle toga da trosi ulje ?

Da li je nešto od delova novo? Karike? Koliko sam video, vratio si stare ležajeve? Bilo bi dobro da iseliš kompresor iz radionice :moto3:

Svaka čast, čekamo dalje :takoje:

i meni kompresor kida živce, ali nemam kud s njim ... :neznam:

E ovom temom si zadobio moje postovanje za uvek :) Jesi li profesionalni auto(moto)mehanicar ili ti je sav taj specijalizovani alat ostao u nasledstvo ? I mene interesuje kako si vratio stare karike, zar nece posle toga da trosi ulje ?

kasnih '80ih godina je stari imao ovlašteni Suzuki servis (ja sam bio klinac koji je upijao kao spužva sve što se radilo u radioni, ili sam bio tamo ili nisam bio nigdje :lol: )... zbog sranja u državi to sve propada... s kraja '90ih je to Yamaha, Piaggio i Gilera (ja radio neko vrijeme u servisu) ... ali stari odustaje od toga i sad s tim alatom manje više ja radim, više onako za svoj gušt ali tu i tamo napravim koji motor da popravim kućni budžet, ali i dalje je to više iz ljubavi nego iz potrebe, a i ne stignem se baviti isključivo time ....

Što se dijelova u kanti tiče... provjerio sam ovalnost cilindara, popravio honerom što je trebalo, mikrometrom provjerio potrošenost karika, a zazor je unutar servisnog limita (servisni limit je na 0,75 .. nove karike su na 0,25 ... a ove moje su na 0,30 ... mislim da bi bilo čisto izd*kavanje da sam ih išao mijenjati) a uz sve to, otkako sam sastavio mašinu, prešao sam par tisuća (hiljada) kilometara i nisam primjetio povećanu potrošnju ulja... Ista stvar je i sa ležajima... slike možda daju malo iskrivljanu sliku .... ali zaista su ležaji ko novi ... a i nema razloga da ne budu... uvijek redovni servisi, kvalitetno ulje i jako rijetko bespotrebno silovanje mašine... :takoje:

Zaključak izvuci sam .. :takoje:

• Podržavam 12

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Da li je ovo čišćenje, prepakivanje i razbušivanje stare mašine dale osetno bolje performanse u vožnji? Čak i da nije, lepo je znati da je sve onako čisto i uredno :takoje:

Da li je ovo čišćenje, prepakivanje i razbušivanje stare mašine dale osetno bolje performanse u vožnji? Čak i da nije, lepo je znati da je sve onako čisto i uredno :takoje:

sve što ti mogu reći je subjektivan dojam jer nisam bio na dyno stolu .... ali ja bih rekao da ide bolje za koju nijansu ... :zvizduk:

• Zainteresovan, 952 postova

To je bogatstvo, kad znas da znas, pa ne moras da kupis novo "za svaki slucaj". ;)

Da samo se tako ne postaje profi majstor. Mušterije smatraju da si nešto zbudžio, praktično nisi ništa ni ni radio kad nisi menjao pa tako treba i da se plati. Pravi majstor ne troši vreme na merenje tolerancija, na lupanje glave šta bi moglo biti uzrok eventualnih problema a šta ne, stavi sve novo, na svakom delu uzme proviziju, skinute delove za nešto drugo iskoristi i mušterije odu zadovoljne, dobar majstor a ne neki krpa, sve novo u mašini doduše nije prva ugradnja ali ko je još čuo za to. Kad sam jednom davno skontao da ne mogu da budem konkurentan kolegama sa boljom pričom i pristupom batalio sam mehaniku u pofesionalnom smislu.

• Podržavam 3

• Svrati ponekad, 240 postova
  • Motocikl: honda CBX 550,Yamaha RD 350 ypvs,MZ TS 250-1,Danuvia 125.

Bilo je pravo zadovoljstvo citati i gledati tvoj rad,vidi se da znas zanat i da si zaljubljen u motore,ej da je vise takvih kao ti,forum bi bio puno interesantniji.0takoje.gif

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 240 postova
  • Motocikl: honda CBX 550,Yamaha RD 350 ypvs,MZ TS 250-1,Danuvia 125.

Bilo je pravo zadovoljstvo citati i gledati tvoj rad,vidi se da znas zanat i da si zaljubljen u motore,ej da je vise takvih kao ti,forum bi bio puno interesantniji.0takoje.gif

I jos nesto,ispravno si postupio,sto si ostavio fabricki izgled,da si prepravio, ne bi bilo dobro,to je neko moje misljenje,po meni motor treba da izgleda kao kad kad su ga izgurali iz fabrike.1zdravo.gif

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5452 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

Nisi valjda i gumice na ventilima premjerio i ocistio :)

p.s.bila dobra tema na motori.hr oko proserenja kanala,dal se dobija ili gubi..

Da samo se tako ne postaje profi majstor. Mušterije smatraju da si nešto zbudžio, praktično nisi ništa ni ni radio kad nisi menjao pa tako treba i da se plati. Pravi majstor ne troši vreme na merenje tolerancija, na lupanje glave šta bi moglo biti uzrok eventualnih problema a šta ne, stavi sve novo, na svakom delu uzme proviziju, skinute delove za nešto drugo iskoristi i mušterije odu zadovoljne, dobar majstor a ne neki krpa, sve novo u mašini doduše nije prva ugradnja ali ko je još čuo za to. Kad sam jednom davno skontao da ne mogu da budem konkurentan kolegama sa boljom pričom i pristupom batalio sam mehaniku u pofesionalnom smislu.

Na ovom forumu nisam tako aktivan kao na "motori.hr" .... ali oni koji me prate, znaju jako dobro da postojo OGROMNA razlika kad radiš motor sebi ili mušteriji ... i jaaako puno posla sam ODBIO iz tog razloga...

Što se tiče konkretnih zahvata na mom motoru i da to usporedim sa motorom za mušteriju, stvar bi izgledala otprilike ovako ....

Nema tog boga koji bi me natjerao da bez pisane i ovjerene izjave stavljam nekome amortizer guvernala na način na koji sam to sebi radio ... Isto tako, na posljedice širenja kanala ne dajem NIKAKVU garanciju... tj, garancija traje dok se prvi puta ne upali ( :lol: ) ... isto tako i upasivanje felge radim isključivo na vlastitu odgovornost vlasnika motora... i tome slično .. :zvizduk:

Jako dobro se zna (bar kod mene) šta kome mogu raditi .. ;) samo mi nije jasno koji qurac se ja nekome opravdavam .. :lol: :lol: :lol:

Ovom temom sam želio pokazati (tema btw još nije gotova) šta sam ja radio na svom motoru ... Slike motora mušterija gotovo nikad ne stavljam na internet ..... a imam ih jako puno (volim slikati)

A što se tiče mušterija, do sad sam imao samo jedno vrlo neugodno iskustvo koje je uzrokovano mojom krivicom (vlasnik je i na ovom forumu, pa se može javiti) i to si vjerovatno nikad neću oprostiti, ali jebiga, život ide dalje .. ;)

Nisi valjda i gumice na ventilima premjerio i ocistio :)

p.s.bila dobra tema na motori.hr oko proserenja kanala,dal se dobija ili gubi..

Na motoru je hrpa dijelova novih ORIGINALNIH .... :zvizduk:

Brtva glave, brtva poklopca, gumice ventila, razvodni lanac, prednji i zadnji klizači, španer lanca, filter ulja, fiksatori klizača.. i koješta.. ;)

a što se tiče proširenja kanala... ;) neke stvari ipak ostavljam za sebe... ali sve što je rađeno na mašini je rađeno po uzoru na ovaj motor .. ;)

Scan10096.jpg

post-4311-0-22175900-1297938229_thumb.jpg

• Podržavam 3

nego, da mi nastavimo gdje smo stali ... Evo sjetih se da sam omašio dio oko vraćanja ventila, montaže NOVIH gumica ventila i tome slično .. :nanana: :nanana: pa da i o tome napišem koju ... :takoje:

naravno da i to sve treba oprati, očistiti i posložiti ..

DSC09824.jpg

DSC09827.jpg

DSC09832.jpg

DSC09831.jpg

DSC09830.jpg

• Podržavam 2

a zatim i sama montaža... a i to se radi nekim redom ..

prvo se moraju staviti NOVE gumice ventila... :D

DSC09838.jpg

DSC09835.jpg

onda se preko toga stavljaju pločice, dosjedi i opruge

DSC09840.jpg

te se kreće sa sabijanjem opruga i fiksiranjem osigurača... za to postoje specijalni alati ...

DSC09839.jpg

DSC09842.jpg

DSC09843.jpg

DSC09845.jpg

i na kraju... svi ventili su na svom mjestu ..

DSC09846.jpg

• Podržavam 4

Kako je mašina sastavljena, vraćena u ramu... u međuvremenu sam dao frendu da odradi molerske radove.... ja sam mu napravio grafičke pripreme, a on je odradio "lakši" dio posla.. :D

pa evo par slikica i toga.... (braco, reci koju .. :D )

prva ruka...

IMG_0707.jpg

IMG_0708.jpg

IMG_0709.jpg

IMG_0710.jpg

druga ruka...

IMG_0713.jpg

IMG_0715.jpg

IMG_0716.jpg

IMG_0717.jpg

IMG_0718.jpg

ostale ruke... :jee:

IMG_0719.jpg

IMG_0725.jpg

IMG_0726.jpg

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 5

Pitanje za Majstor Strasila :

Da li si pre sastavljanja Glave Agregata Ispolirao klizne povrsine Bregastih Osovina i Klackalica ?

Poz 0takoje.gif

možeš li malo konkretnije reći šta te ustvari zanima ? :zbunjen: :zbunjen:

Koja je svrha tog poliranja ?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja