Čika Dule 152 Napisano Februar 19, 2011 Самарићанин, 794 postova Lokacija: тамо где Дунав љуби небо Motocikl: коњусина с педес' коњића Prijavi odgovor kao problematičan Gumica naravno da ima da se naruči i kupi. Ja namerno nisam 'teo da kupujem iako mi je prodajno mesto skoro na dohvat ruke. Jednostavno nemam poverenja u taj kvalitet. Ako se kupuje druga slavina, onda normalno da to bude neka čiji navoj za rezervoar odgovara i što je po meni još važnije, da ima taložnik - onu posudicu, koja se odvrće sa slavine. Pa ti sad kako 'oćeš... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Februar 19, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Ako se kupuje druga slavina, onda normalno da to bude neka čiji navoj za rezervoar odgovara i što je po meni još važnije, da ima taložnik - onu posudicu, koja se odvrće sa slavine. Pa ti sad kako 'oćeš... nema.. ali ja imam mali filter za gorivo.. izmedju slavine i karburatora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čika Dule 152 Napisano Februar 19, 2011 Самарићанин, 794 postova Lokacija: тамо где Дунав љуби небо Motocikl: коњусина с педес' коњића Prijavi odgovor kao problematičan Taložnik je jako koristan, da bi se povremeno proverilo da l' ima vode u gorivu, što ni jedan filter ne može da odradi, tj. isfiltrira. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steppenwolf 43 Napisano Februar 19, 2011 Svrati ponekad, 120 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nema Bolje slavine goriva od Originalne MZ slavine za MZ - a !!! Sve zajedno sa njenim gornjim filterom, taloznom casicom i ostalim - Pravljeno da traje zauvek i kvalitet izrade jeste Prva Liga ! Ima kod Miki-ja Jawe da se kupe gumice za slavinu - kosta bagatela ! (Mada moze vrlo uspesno ista i da se Izumba ali treba Poseban kvalitet gume za to(Otporan na Benzin i ulje ! ) Na buducem rezervoaru goriva svog GSXR-a ugradjujem iskljucivo i SAMO MZ slavinu ! Eventualno i jos bolje Trabantovu ako bude bilo mesta ! Originalna Suzukijeva jeste SHIT ,a i kit komplet(memrana, O rinzi, trte - mrte) za reparaciju iste kosta oko 50 E !!!! (Neka Hvala- Ne Treba ! ) Poz Svima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavkokrki 0 Napisano Januar 19, 2014 U prolazu, 2 postova Motocikl: Mz etz 150 Prijavi odgovor kao problematičan meni se desavalo sa karburatorom to, kod mene je bio problem jedan balon se probusio i punio se gorivom tako da nezatvara i ovo curi na sve strane. a sto se tice menjaca slobodno skini menjac i sve ocisti nema tu velike tehnike mozda je nesto zalepilo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Januar 19, 2014 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da ne otvaram novu temu, etz 250 nema trecu brzinu odnosno desava se kada iz druge prebacis u trecu pustis kvacilo i nista kao da je u neutralu, opet prebacis i onda je u cetvrtoj. Znaci dva puta mora menjac da se potegne ne moze iz jednog poteza da preskoci tu 'rupu' a mozda cak mora i kvacilo dva puta da se stisne to nisam siguran. Zanima me sta moze da bude kvar i koliko eventualno da kosta popravka jer sam skoro ispazario taj motor ali me ovaj problem koci da kazem sudbonosno da. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano Januar 19, 2014 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Da ne otvaram novu temu, etz 250 nema trecu brzinu odnosno desava se kada iz druge prebacis u trecu pustis kvacilo i nista kao da je u neutralu, opet prebacis i onda je u cetvrtoj. Znaci dva puta mora menjac da se potegne ne moze iz jednog poteza da preskoci tu 'rupu' a mozda cak mora i kvacilo dva puta da se stisne to nisam siguran. Zanima me sta moze da bude kvar i koliko eventualno da kosta popravka jer sam skoro ispazario taj motor ali me ovaj problem koci da kazem sudbonosno da. Kada pukne opuga u menjacu (mislim na oprugu koja vraca polugu menjaca u prvobitan polozaj) onda imas prvu i drugu brzinu,da bi prebacio u trecu moras polugu menjaca malo da vratis na dole pa tek onda gore.Posto ti kazes da trecu nemas uopste nego iz druge ide u cetvrtu e to je malo cudno. Ako stvarno tako radi menjac da posle druge preskace trecu i salta u cetvrtu onda je to problemcic.Mozda jos jednom da probas motor pa da vidis o cemu se radi.Da izbacuje iz brzine onda bi verovatno bila viljuska u pitanju koja je pojedena.Kada zeza menjac ili je neka viljska pojedena ili zubi na zupcaniku koji ulaze u drugi zupcanik.moze cak i selektor da bude u pitanju....mada...to je mozda najbolje da rasturis agragat jer je i tako zima ili odneses kod majstora..Moj ti je savet da jos jednom probas motor i da vidis kako ce se ponasati..I kako salta brzine jer ide glatko i bez muke ili na silu...? Nadam se da sam bio malo od pomoci... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Januar 20, 2014 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ovako mi je objasnio vlasnik motora ili sam ga bar ja tako razumeo, nisam ga probao a hocu. Mislim vozio sam ga pre 10 godina i imao je taj problem ali se ne secam kako i sta tacno. Inace se vrlo slabo vozi pa to nikada nije ni doslo na red da se popravi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Januar 22, 2014 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ponovo sam pitao jos nisam probao. Kada se ubaci u trecu i pusti kvacilo cuje se neko krcanje i nece da vuce, prebaci se u cetvrtu nista se ne cuje ide normalno. Kada je ubacen u trecu i stisnuto kvacilo ne cuje se . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano Januar 22, 2014 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Prvo sto mi je palo na pamet je to da su se pojeli zubi na zupcaniku koji su sa strane i koji ulaze u drugi zupcanik ali dok se ne otvori i ne pogleda kakvo je stanje ovako na pamet ti ne moze niko pomoci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Januar 22, 2014 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Znam da niko ne moze precizno ali bi mi odgovor: ako je jedan zupcanik ovoliko, ako su oba ovoliko, ako je viljuska ovoliko para bas pomogao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano Januar 23, 2014 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan U kakvom je stanju motor,ima li jos neka ulaganja ili mu je samo ovo problem i koliko ga ceni covek? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano Januar 23, 2014 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Delovi u principu nisu toliko skupi koliko je montaza (rastavljanje motora,zamena i sastavljanje) Mozes da prodjes i jeftinije ako kupis polovne delove mada i novi nisu skupi.Ima jedan clan na forumu koji prodaje delove (Jigoro Cano) pa mozes i njega da zovnes i pitas,za ostale ne znam dali prodaju delove a da su clanovi foruma.Ako je u pitanju samo zupcanik za trecu brzinu onda to nije mnogo a koliko ce ti majstor uzeti to zavisi od samog majstora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Januar 23, 2014 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan Znam da niko ne moze precizno ali bi mi odgovor: ako je jedan zupcanik ovoliko, ako su oba ovoliko, ako je viljuska ovoliko para bas pomogao. odgovor , naj bolje na PP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8577 Napisano Januar 23, 2014 nekrunisani kralj moto cigana, 3197 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan evo cela mašina za jednu crvenu http://www.limundo.com/kupovina/Auto-i-moto/Motocikli/Rezervni-moto-delovi/masina-Mz-150ccm/20699645 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Januar 23, 2014 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan evo cela mašina za jednu crvenu http://www.limundo.com/kupovina/Auto-i-moto/Motocikli/Rezervni-moto-delovi/masina-Mz-150ccm/20699645 Jeste za jednu crvenu, ali to je mašina od TS 150 koji ima menjač sa četiri brzine, a ovde se radi o ETZ 150 koji ima menjač sa pet brzina - skroz različiti modeli ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Januar 23, 2014 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan U kakvom je stanju motor,ima li jos neka ulaganja ili mu je samo ovo problem i koliko ga ceni covek? Fale sajle na satovima i prekidaci na levoj strani, u pitanju je etz 250 i cena je 200e. Ostalo je u nekom srednjem stanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano Januar 25, 2014 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan U kakvom je stanju motor,ima li jos neka ulaganja ili mu je samo ovo problem i koliko ga ceni covek? Fale sajle na satovima i prekidaci na levoj strani, u pitanju je etz 250 i cena je 200e. Ostalo je u nekom srednjem stanju. Te sajle su prava sitnica kao i prekidaci....mozes i polovne delove da nadjes i onda kupis i sajle i prekidace i sta ti fali oko menjaca....Samo da nadjes majstora i da vidis koliko bi te ugradnja izasla,pa da vidis dali ti se isplati ili ne....Iskreno ja da nemam motor uzeo bi tog MZ-a za 200e i sredjivao polako... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makipn96 12 Napisano Januar 8, 2015 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Paracin Motocikl: MZ ES175/2 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav narode, imam problem sa menjacem u pitanju je es 175/2<br style="color: rgb(28, 40, 55); font-size: 14px; line-height: 21px;"><br style="color: rgb(28, 40, 55); font-size: 14px; line-height: 21px;">Ispustio sam ulje iz menjaca pre mesec dana i motor je tako stajao u garazi, pre neki dan rekoh da odem do vikendice upalim i bez problema stignem tamo i vratim se to je oko 3km, juce kupim ulje sae 90 sipam 750g i rekoh da vidim kako ce kvacilo da se ponasa jer dok je bilo prethodno ulje desava se da zalepi. ajd u prvu.. nista, druga tu je treca i cetvrta takodje ali prva brzina je nema,<br style="color: rgb(28, 40, 55); font-size: 14px; line-height: 21px;"><br style="color: rgb(28, 40, 55); font-size: 14px; line-height: 21px;">ne znam sta se desilo ?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Januar 8, 2015 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Probaj prvo u mestu - staviš motor na nogare, okrećeš rukom točak pa menjaš brzine, možda osetiš dal negde nešto zapinje. Takođe proveri polugu menjača - možda je nisko postavljena pa udara u nogostupe, il je možda šraf kojim se šrafi predugačak, pa kači u deklu . Svašta je moguće . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makipn96 12 Napisano Januar 10, 2015 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Paracin Motocikl: MZ ES175/2 Prijavi odgovor kao problematičan Probaj prvo u mestu - staviš motor na nogare, okrećeš rukom točak pa menjaš brzine, možda osetiš dal negde nešto zapinje. Takođe proveri polugu menjača - možda je nisko postavljena pa udara u nogostupe, il je možda šraf kojim se šrafi predugačak, pa kači u deklu . Svašta je moguće . Nigde nista ne zakacinje, kad se poluga pretisne na dole ne zapinje nigde Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Januar 10, 2015 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan jesi li ispustao ulje na srafu sa magnetom ili sa oprugom i kuglicom ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makipn96 12 Napisano Januar 10, 2015 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Paracin Motocikl: MZ ES175/2 Prijavi odgovor kao problematičan jesi li ispustao ulje na srafu sa magnetom ili sa oprugom i kuglicom ? Ne, nikad nisu ni odsrafljivani ti srafovi.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brzi gonzales 157 Napisano Januar 11, 2015 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Barajevo Motocikl: Suzuki GSXR 1100 ,Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Ako poluga ide na dole bez problema i ako nigde ne kaci onda je verovatno do viljuske menjaca ili zubcanika..Ne znam sta bi drugo moglo da bude problem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Januar 11, 2015 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan jesi li ispustao ulje na srafu sa magnetom ili sa oprugom i kuglicom ? Ne, nikad nisu ni odsrafljivani ti srafovi.. A kako si ispustio ulje !? jer si rekao da problem pocinje nakon toga , ispustanja ulja ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...