urosAT 312 Napisano Februar 6, 2011 Predstavnik za Alfa Romeo i Smudja, 402 postova Lokacija: Beograd,Dorcol Motocikl: rd07 oca mu jebem Prijavi odgovor kao problematičan ...Jurimo Sinke i ja motore od jeseni, svaki dan kao ludaci po ceo dan zveramo u sve moguce oglase pa posle kad se nadjemo na kafi prepricavamo sta je ko nasao i kao svi "veliki strucnjaci" ocenjujemo ponude i komentarisemo sta nam je ciniti ...Ja se odlucio da mi na prvom mestu bude TA posto mi je nekako najoptimalniji trenutno, a imao sam ga i ranije pa ga koliko toliko poznajem. Izletelo par komada, ali nesto jake cene bile, pa sam se sve nadao izletece nesto povoljnije, a i hteo sam da nadjem motor od nekoga sa foruma, da bar odprilike znam o cemu se radi... U nekom trenutku, Sinke mi kaze da je izasao jedan TA na forumu (motor koji su pre mene vozili Duh i JosephB), nije "fabrika" ali je decko sa foruma i deluje mu da ga je odrzavao kako treba. Nasli se da, uz kaficu, malo analiziramo oglas, i meni se nesto nije svideo motor na prvi pogled, delovao mi nekako "musavo"... Nastavlja se potraga, ali nista novo ne izlazi danima, povremeno spomenemo crnog "Trandzu" sa BJB, i Sinke nesto kao zainteresovan, medjutim nista konkretno...A i resio covek da menja klan, odlucio se za ST na prvom mestu, iako je vozio TA i zna sta je Honda Dani prolaze, ja vec poceo po malo da zastranjujem , gledam i male DR-ove, Dominatore, KLE ulazi u izbor...Ali malo brate, nesto sam istripovao da bi smesno delovao na tome...Pojavi se DR Big, za neke smesne pare i to u BG covek, ali me cena registracije za njega brzo vratila na zemlju ... Da ne pisem roman dalje, elem, puk'o mi vise "mozak" od cekanja, nisam ja za to...okrenem Sinketa, "hoces da uzmes onog crnog TA ili idemo sutra da ga ja pazarim?" ali bukvalno...Sve je dogovoreno to popodne sa JosephomB oko nalazenja, i nas dvojica sutra ujutru u 5!!! (nema vise cekanja, a' u kur...) krenusmo za Novi Sad. Sipali u Alfu punu bocu plina, ali nece kuja da ide na plin, vise joj se pije benzin to jutro, sta da radis, sipamo i benzin za par crvenih i napokon krenusmo...Da bi ustedeli bar na putarini, kad vec glupi plin ne radi, krenemo starim putem, sve se nesto misleci da su one cuvene "kocke" nekim cudom nestale. Ali one su tu, u punom sjaju , pola enterijera i trapa nam je otpalo usput, ipak stigosmo nekako...Docekalo nas je divno jutro u NS, nigde oblaka, sunce przi, sigurno -2 stepena napolju ako ne i koji stepen vise, ma milina ljudi , puni smo elana... ...Na parkingu (skroz desno), ugledasmo neki prelep automobil, ne znam tacno koji je, ali morali smo da ga slikamo, ima i par slika gde se Sinke guzi pored haube, al' nije bas za forum Josku (JosephB) smo relativno lako nasli, decko je inace iz Temerina, radi u NS, pa smo se dogovorili da se nadjemo kod njegove firme... O nasem novom drugaru imam samo reci hvale, momak je prva liga, sve smo se lako i brzo dogovorili, zavrsili papirologiju i onda pravac na kaficu, gde smo dosta dugo raspredali price o motorima i putovanjima...Vratili smo Josku u firmu, napravili par slika za uspomenu... ...I krenusmo za BG... ...U povratku nas je uhvatila kisa (ko bi rekao, bilo je tako lepo vreme), Sinke, posto je kumovao mom TA, je kisnuo kao pacov na motoru, a ja sam morao da slusam muziku u kolima za kaznu ...Posto je poceo da se buni, morao sam u Staroj Pazovi da ga pocastim cokoladicom i guaranom... ...Za 20ak minuta, stigosmo u BG, tu se zavrsila nasa mala avantura, lepo smo se provozali, culi smo nove price, stekli novog prijatelja i doterali Trandzu, sto je najvaznije P.S. ...Ovih dana cu postaviti nesto o stanju motora, i neke stvari koje sam ja malo cackao do sada na istom 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sinke 451 Napisano Februar 6, 2011 Zainteresovan, 592 postova Lokacija: BEOGRAD-DORCOL Motocikl: Stalno neki drugi :) Prijavi odgovor kao problematičan Aj da se javi i kum,tj.vozac .... Jes tako bilo,nista nije slagao.... Kako legenda kaze to je najstariji i najskuplji transalp na svetu(prica kruzi da je strovaljeno oko 4000eur ..).E sad, poznavajuci sadasnjeg vlasnika(majstora za raskupusavanje,svega i svacega)samozvanog pedanterijasa , mogao bi se zakleti da ce motor kroz koji mesec premasiti famoznu cifru od 4000e.....Ulaganje i sredjivanje je pocelo.... stay tuned............. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
urosAT 312 Napisano Februar 6, 2011 Predstavnik za Alfa Romeo i Smudja, 402 postova Lokacija: Beograd,Dorcol Motocikl: rd07 oca mu jebem Prijavi odgovor kao problematičan Da da, dobro se "kum" setio, da pojasnim malo ovaj naslov moje teme, stavicu linkove Duhovih tema, nadam se da se nece ljutiti i zameriti mi na tome http://forum.bjbiker...366-novi-motor/ http://forum.bjbiker...ocinje-da-lupa/ http://forum.bjbiker...ansalp-iz-1987/ ...Ako nekoga mrzi da cita sve, posto je dosta obimno, evo ukratko...Decko (Duh) je kupio TA po preporuci, motor je navodno bio u skroz ok stanju. Posle nekog vremena, ispostavlja se da je masina losija i da treba da se radi. Duh radi generalnu motora, farba sve kompletno, ulaze u jos dosta stvari...TA posle odlazi kod JosephaB, od koga sam ja kupio motor... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nadalina 883 Napisano Februar 6, 2011 Malo Zlo, 753 postova Lokacija: BGD Prijavi odgovor kao problematičan Hahahahahaha!!! To je to! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Februar 6, 2011 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Ne reče za koliko si ga ti pazario. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djokic 976 Napisano Februar 6, 2011 Ol' dirty bastard, 618 postova Lokacija: Zvezdan Motocikl: TDM Prijavi odgovor kao problematičan Cestitke! uzivaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 6652 Napisano Februar 6, 2011 MotoDJIR.com, 1362 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Srecno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shuky 320 Napisano Februar 6, 2011 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Nis Motocikl: Nekad: BMW R50/5, Suzuki GSX 750 Inazuma; Yamaha xt 660 r; TDM 850; BMW R 1100 RT; sada: nemam. Prijavi odgovor kao problematičan Da ulozis i vise ali u GORIVO!!! Srecno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasqez 254 Napisano Februar 6, 2011 Svratio...., 343 postova Lokacija: Beograd-Dorcol Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Neka je sa srecom komsija Mnogo sigurnih kilometara i da se slatko navozas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2442 Napisano Februar 6, 2011 Andragog, 5008 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Vozi Misko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
urosAT 312 Napisano Februar 6, 2011 Predstavnik za Alfa Romeo i Smudja, 402 postova Lokacija: Beograd,Dorcol Motocikl: rd07 oca mu jebem Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na lepim zeljama braco moja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
urosAT 312 Napisano Februar 6, 2011 Predstavnik za Alfa Romeo i Smudja, 402 postova Lokacija: Beograd,Dorcol Motocikl: rd07 oca mu jebem Prijavi odgovor kao problematičan ...E sad, kao sto rekoh... Motor smo zatekli u bas onakvom stanju kako je Joska i predstavio, nije bilo onih neprijatnih situacija koje su obicno neizbezne, vlasnik kaze jedno, a ispadne deseta prica. Na motoru je uradjeno sve sto treba, ali je i vozen kako treba, tako da nista od tih uradjenih stvari nije bilo u perfektnom stanju. Ipak, najvaznije je da je motor uredno servisiran i da ga je vozio neko ko je o njemu vodio racuna. 2007 godine, motor je generalno sredjivan, tom prilikom je izmenjano skoro sve na samoj masini. Takodje su servisirane viljuske, zamenjeni lezajevi tockova, svecice, kociono ulje, plocice, paknovi... Motor sam uzeo sa dosta losim gumama, i lancem i lancanicima koji su negde na pola odprilike. Jedan CDI je malo brljavio i bilo je potrebno ciscenje i sinhronizacija karburatora. Ja sam ipak morao da pocnem od auspuha, previse bucan za moj ukus Od kolege sa foruma sam uzeo fabricki lonac za TA, pa sam se malo igrao ispred zgrade ...Cim sam "skarabudzio" auspuh, oterao sam motor kod Marka u Visnjicku, on je uzeo da se igra sa tim karburatorima a ja sam dosadjivao sa raznim idejama i predlozima, pa sam na kraju izdejstvovao i da mi ofarba kompletnu izduvnu granu onim vatrostalnim crnim sprejem, a dobio sam i neke nove srafove koji su mi falili Kad smo zavrsili sa tim stelovanjima i ciscenjima, nisam mogao da izdrzim da ne operem motor, iako je napolju bio minus, posto je bio sav strokav jos od povratka iz NS, po onoj kisurini. Uvalio mi Marko kofu i crevo, ribanje je moglo da pocne. Prsti su mi se smrzli, ali kad sam video Trandzu u punom sjaju, zaboravio sam na hladnocu istog momenta CDI je nastavio da brljavi, i dalje na nizim obrtajima cas pali, cas ne, onu zavucenu svecicu na zadnjem cilindru Joska, drugarcina, se ponudio odma', da mu posaljem CDI u NS, da on to resi o svom trosku Ipak, posto mi brat servisira notebook racunare, i prilicno je vest sa lemilicom, imao je tu cast, da se poigra sa lemovima koji su vec svima dobro poznati. Operacija je uspesno odradjena, ali i dalje ponekad hoce malo da zeza, pa me Joska posavetovao da prekontrolisem i ostale kontakte, ali posto motor spava trenutno, to cemo odraditi cim malo ogreje... Odradio sam i cajgere, koje je neko zamusavio bez neke potrebe, ali o tome sam pisao u posebnoj temi, pa da ne davim opet... To je odprilike to, pred sezonu me cekaju lanac i lancanici i dve gume, malo ce biti zahebano sto je i registracija u martu, ali pregurace se to vec nekako Veliki pozdrav za sve i vidimo se na putu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6421 Napisano Februar 6, 2011 Enduraš, 6391 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ú zdravlju se vozio. p.s. spusti malo taj ler gas, treba da bude oko 1200-1300 obr. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
urosAT 312 Napisano Februar 6, 2011 Predstavnik za Alfa Romeo i Smudja, 402 postova Lokacija: Beograd,Dorcol Motocikl: rd07 oca mu jebem Prijavi odgovor kao problematičan Ú zdravlju se vozio. p.s. spusti malo taj ler gas, treba da bude oko 1200-1300 obr. A jel mi verujes da sam hteo sada negde uz video da dodam da je leden i da je sauh povucen do kraja,samo sto smo ga upalili Hvala na lepim zeljama Aco Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Februar 6, 2011 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Uzdravlje da se vozite.. Ustvari, Sinke ce da se vozi.. a ti ces da gutas prasinu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
urosAT 312 Napisano Februar 6, 2011 Predstavnik za Alfa Romeo i Smudja, 402 postova Lokacija: Beograd,Dorcol Motocikl: rd07 oca mu jebem Prijavi odgovor kao problematičan Uzdravlje da se vozite.. Ustvari, Sinke ce da se vozi.. a ti ces da gutas prasinu Sva sreca da cete ti i Sinke cesto stajati na pumpe, pa cu moci malo da se nadisem cistog vazduha ...A i sa Sinisom sam se dogovorio da vozi polako, ako hoce da mu i dalje pomazem da se popne na teneru i da mu dizem motor na centralni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Februar 6, 2011 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Aahaam.. tenera se tesko vozi polako.. sipaces mozda litar-dva manje..kod tolikih troskova to i nije tako strasno.. jer sve trosi od 5 do 7l.. Najvazniji je kez oko glave.. sad nekom je malo veci.. nekom malo manji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
urosAT 312 Napisano Februar 6, 2011 Predstavnik za Alfa Romeo i Smudja, 402 postova Lokacija: Beograd,Dorcol Motocikl: rd07 oca mu jebem Prijavi odgovor kao problematičan @Vlajko Kod mene enduro motori ne izazivaju kez oko glave svojom brzinom, ima i drugih lepih stvari Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Februar 6, 2011 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Pa to.. Svaki bre motor je do jajca.. samo kad te cini srecnim Evo danas sam provozao afriku.. i bilo mi je lepo.. Danima se ne vozimo i bas je prijalo.. iako nesto drma na 2K obrtaja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Februar 6, 2011 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan ja imam jedan visak CDI za TA (visak je naravno zato sto nikad u zivotu TA nisam imao , al jbg CDI imam) koji je isto brljavio pa sam ja uzeo da ga "popravim" (nezvao se ja Majstor_kvarisa), otvorio ga lepo na gornjem delu, uzeo lemilicu i kao odradio to kako treba . NAravno da onda vise nije hteo uopste da radi. Medjutim, jedan drugar ima onu cudnu nazovi lemilicu sa vrelim vazduhom (ne dodiruje spojeve nego ih vazduhom topi) i on je samo preleteo preko lemova i CDI ponovo radi, bez da zeza! On nam je objasnio da je fora tehnici lemljenja, i da je tako mnogo sigurnije da nece lem puci, te da se lakse popravlja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
urosAT 312 Napisano Februar 6, 2011 Predstavnik za Alfa Romeo i Smudja, 402 postova Lokacija: Beograd,Dorcol Motocikl: rd07 oca mu jebem Prijavi odgovor kao problematičan .. iako nesto drma na 2K obrtaja Ma to joj se klate jaja,pa trese malo posto ima bas velika, imas to i na teneri samo se ne vidi lepo bas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Februar 6, 2011 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Hvala za lepe reci Urose. Da ti i ovde pozelim da ga vozis u zdravlju i bez kvarova, i da ti za pocetak pokaze sva mesta koja smo posetili za ono kratko vreme sto smo se druzili . A posle jos bar 100000km, pa da ti dosadi i uzmes nesto vece. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
urosAT 312 Napisano Februar 6, 2011 Predstavnik za Alfa Romeo i Smudja, 402 postova Lokacija: Beograd,Dorcol Motocikl: rd07 oca mu jebem Prijavi odgovor kao problematičan Hvala za lepe reci Urose. Da ti i ovde pozelim da ga vozis u zdravlju i bez kvarova, i da ti za pocetak pokaze sva mesta koja smo posetili za ono kratko vreme sto smo se druzili . A posle jos bar 100000km, pa da ti dosadi i uzmes nesto vece. Hvala tebi na lepim zeljama druze moj i stvarno se nadam da ce uskoro pasti neko druzenje, ali moras da dodjes motorom, samo da znas pozz Joska Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Februar 6, 2011 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan Мали прилог... Овако је поправљан на црногонском приморју првог дана летовања након пада, а пре него што је постао наранџасто-црн! Дајте Духу и мени ослонац у свемиру и грађевинска колица и померићемо земаљску куглу! Део први: Део други: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Februar 6, 2011 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan nek je sa srećom kupovina i puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuno sigurnih km... moj jedini predlog je da čim skupiš "vremena" (€) da ga častiš rollbarovima pogotovo ako nameravaš da ideš i na offroad :moto3: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...