Jump to content

Moto Zajednica

PREDLOG: Hrvatska - Austrija - Mađarska - Slovenija

Recommended Posts

• U prolazu, 28 postova
  • Motocikl: YAMAHA

Evo, odlučio sam, da vam dam koji predlog za posetu baš lepih zanimivih destinacija u četiri različitim državama.

Stavit ču vam i nekoliko slika, da vidite kako izgleda. Pa da počinjem najprije sa Hrvatskom.

Išli smo na otok Krk. Do Postojne išli smo autoputem, posle pa do Ilirske Bistrice, kde smo granicu sa Hrvatskom prešli na Jelšanama. Posle smo se pustili prema Rijeki, gde smo se provozali po cesti, koja je nekat u davnoj Yugi održavao Yugoslavian motorcycle Grand Prix . Tu so bili veoma poznati vozači: Freddie Spencer, Randy Mamola, Kenny Robert ..... itd. Išli smo po toj cesti, da malo vidimo kako je izgledalo. Kad smo se spuštali po jadranskom magistrali, morali smo ustavit svoje motore i ogledat si iz visine Bakarski Zaljiv. Veoma lep obmorski kraj. Na otoku isli šmo po mjestu Krk, a zatim otišli do Punata da popijemo kaficu i nešto pojedemo.I tako je prošao ceo dan uživanja na motoru.

zanimivi-izleti-foto_14253432_17429096_18472941.jpg

zanimivi-izleti-foto_14253432_17429096_18472940.jpg

BAKARSKI ZALJIV

zanimivi-izleti-foto_14253432_17429096_18472936.jpg

zanimivi-izleti-foto_14253432_17429096_18472934.jpg

zanimivi-izleti-foto_14253432_17429096_18472933.jpg

MAĐARSKA: zanimljiva ali u nekim selima se vidi, kao da je vreme stalo. Odlučili smo, da idemo do Balatona na piče i tako nas put odneo na glavnu gradsku plažu. Tu ne treba neznam šta pisat. Ko želi na Balaton odmah ga pronađe. Ima i nekoliko kampova, tako da spavanje za dan ali dva nije problem. Jer sam na kalendaru GP UTRKA za prošlu godino video, da če utrka bit na novoj stazi na Balaton Ringu, odlučili smo, da kad se vračamo u Sloveniju, da idemo i pogledamo, kako rade novu stazo za MOTO GP. Kad nas je Garmin doveo na mjesto, bili smo potpuno razočarani .... umjesto kamiona, bagera i radnika, tamo ima samo polje ... nikdje da se pravi staza. Hmmmm .....

zanimivi-izleti-foto_14253432_17429096_18472931.jpg

BAROČNA PALAČA FESTETICS KESTHELY (kilometar od Balatona)

zanimivi-izleti-foto_14253432_17429096_18472932.jpg

AUSTRIJA: Hebalm - Gaberl & Zeltweg

Ja i kolega odlučili smo, da napravimo jedan "trening" pre odlazka u Dolomite i otišli smo na gorske prelaze u Austrijo. Odlučili smo, da skoknemo i do Zeltwega, da pogledamo da li se nešto dešava. Ništa, ali pre nekoliko dana čuo sam, da se oped radi na stazi - novi asfalt i da se karavana Formule 1 vrača u Austrijski Zeltweg - A1 Ring. Baš super, imat čemo blizu ako odlučimo da idemo na utrku. U Zeltwegu se svake godine odvija Aero Miting, baš dobro za pogledat.

zanimivi-izleti-foto_14253432_17429096_18472924.jpg

PRELAZ GABERL

zanimivi-izleti-foto_14253432_17429096_18472923.jpg

HEBALM: umjetno jezero ... vodu upotrebljavajo zimi, da prave umetni snjeg

zanimivi-izleti-foto_14253432_17429096_18472922.jpg

Austrijanske ceste so fenomenalne!

zanimivi-izleti-foto_14253432_17429096_18472921.jpg

SLOVENIJA: Pavličevo sedlo in Planšarsko jezero.

Kod nas u Sloveniji izplati se pogledat i Logarska dolina. Izvanredna priroda .... ufff, da zastane dih.

Ako neko planira pogledat Logarsko dolino, dobro je, da krene posle preko Pavličevega sedla u Austriju, tamo pa za Jezersko, kde si može ogledat Planšarsko jezero. Ufff .... ozbilno izvanredan pogled na jezero. Pored jezera restoran, kde se takođe dobro jede.

Kad produžite dolazite u Kranj, poznat po tome, da je blizu njega Aerodrom Brnik (sada Jože Pučnik).

SUPER CESTA I OKOLINA - BALZAM ZA OČI

zanimivi-izleti-foto_14253432_17429096_18472930.jpg

zanimivi-izleti-foto_14253432_17429096_18472929.jpg

PLANŠARSKO JEZERO

zanimivi-izleti-foto_14253432_17429096_18472928.jpg

zanimivi-izleti-foto_14253432_17429096_18472927.jpg

zanimivi-izleti-foto_14253432_17429096_18472925.jpg

Tako. Možda je ko dobijo dobro ideju, da u svoj put stavi i koju od ovih destinacija. Bilo koju pogledate nečete ništa promašit.

Pa pored svega u Sloveniji je i Bled, Bohinj .... itd. To bi bilo to.

U godini 2011 puno sigurnih kilometara i lep pozdrav.

• Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 85 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR 1200

Upravo ovih dana gledam na youtube kako bajkeri obilaze alpe u Austriji, Svajcarskoj i Italiji i pravim plan da krenem od Slovenije pa u Austriju. Do nekog maja kada ce se snegovi otopiti i biti svi puteli prohodni da bi se moglo stici na najvise tacke alpa, napravicu uvertiru po Srbiji. Ukoliko se pravi ekipa za Sloveniju i Austriju prikljucujem se sigurno sa mojim prijateljem.

• U prolazu, 21 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS1000 Fazer

I ja sam sa idejom Alpi jos poodavno....i mislim da ova-predstojeca sezona moze da bude idealna... samo jos neka ekipa da se organizuje.. :takoje::moto3::moto3::moto3:

• U prolazu, 28 postova
  • Motocikl: YAMAHA

@toma66 & srdjan010 i StariRoker:

Pozdrav .... kao što sam reko, Austrija je puna nacionalnih parkova, kde je priroda izvanredna ... balzam za očiju.

Ima i puno gorskih prijevoja (Mountain Pass) koje možeš propustit ali nikako Grossglockner koji je TOP CHOICE između svih.

Više o Grossglockner možeš pročitati OVDE! Ja još nisam bio.

Italija .... uuu .... italija je meka za motoriste. Krivina i serpentina koliko ti srce poželi, mnogo gorskih prijevoja. Ja sam bio prošle godine u Italiji (Dolomiti) .... 5 dana .... 1620km, više od 23 prijevoja ... Passo Giau, Passo Valparolla, Passo Sella, Passo Gardena, Passo Pinei ... ima toga puno. Priporučujem.

Najbolje je, da ideš preko Slovenije do Tolmina, u Tolminu ima lepo jezero, voda je smaragdne boje, posle toga ideš za Kobarid, Bovec preko Vršiča, kde pogledaš Rusku kapelicu i stižeš u Krajnsko Goro, tamo posle preko Wurzenpassa ideš u Austriju u smeri kraja Lienz. Pre Lienza je kraj Dölsach, kde ideš prema Grossglockner-u.

Posle kreneš prema Italiji po putu broj 108 i u kraju Huben skrečeš desno prema Aut/Ita granici. Ideš po cesti broj L25.

Kad dođeš u Italiju gledaš smjer Brunico. Cesta je prva liga :takoje:. Posle se odlučiš i skreneš za Alta Badia ili Corvara .... potražiš hotel za spavanje ... i to je to. Posle pa za svaki dan napraviš rutu in lepo polako "cruzaš" po Dolomitima. Cjene u Italiji su visoke, takođe benzin. 4dcl piva = 4€ !!

Lp

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 119 postova
  • Motocikl: xtx660,xjr 1200

Imam nekoliko snova za obilazak motorom ali je na prvom mestu voznja preko Alpa.Dosta sam citao od onih koji su bili i mislim da niko nije napisao da mu se nije svidelo ili bilo sta lose.Dakle plan postoji...videcemo samo kada

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja