Jump to content

Moto Zajednica

Sta ste danas uradili na svom motociklu??

Recommended Posts

• U prolazu, 56 postova

Nije mi radilo stop svijetlo za prednju kocnicu, provjerio osigurac -ok, provjerio sijalicu -ok, provjerio micro switch -ok..popizdio..na kraju kabal od mikro switcha u prekidu ?? Skinuo, zica na zicu, izolovao i sada sve radi...

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• ..., 2427 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 Vtec

Добар је звук на леру, него мани ти то и сними како звучи да озбиљнијим обртајима :)

• Duh Bez Sekire, 1037 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250

Nisam radio ništa danas, nego u subotu (u stvari lažem, zamenio sam jednu svećicu danas)....

Naime, nakon poslednjeg endurisanja sa Yamahom i dubokog zarona sa istom, od vlage je sutradan obrtomer počeo da brljavi. Ne znajući da li ću uspeti da ga sredim, poručio sam sa AliExpress-a ove univerzalne cajgere:

cajgeri_5.jpg

cajgeri_6.jpg

Test pozadinskog osvetljenja na stolu:

cajgeri_1.jpg

Dok sam čekao da ovi novi cajgeri stignu iz Kine, prostim sušenjem prvo fenom a zatim i u rerni na 50-tak stepeni, poptuno sam oporavio fabrički obrtomer. Još sam pored toga iskoristio priliku pa sam epoksidnom smolom ("tečnim metalom") dodatno učvrstio metalne stubiće na obrtomeru pomoću kojih se kači na nosač.

Zbog toga, kad su mi novi cajgeri stigli, samo sam proverio da li im radi pozadinsko osvetljenje i odložio ih na policu, sa idejom da ih eventualno iskoristim kada budem modifikovao Cagivu...

Međutim, pre neki dan sam shvatio da mi je kilometar sat na Yamahi prestao da radi kako treba (ispravno vrti brojeve za kilometražu ali mu je kazaljka izgleda zaribala od istog onog zarona, samo je trebalo da prođe određeno vreme da korozija odradi svoje). Naime, u vožnji kazaljka primetno kasni - prođe neko vreme dok pokaže brzinu kojom idem a još više dok se vrati na nulu kad stanem... Pošto je fabrički cajger zapertlan, stvarno me mrzelo da ga raspertlavam i čistim (s tim ću se možda zezati u dugim zimskim danima), tako da sam ipak prelomio da turim ove kineske na Yamahu.

Prvi i osnovni problem je bio izrada odgovarajućeg nosača. Na fabrički nosač na motoru nisu mogli da se montiraju jer su manji od fabričkih. Takođe, i položaj sajle kilometar sata je bio kritičan, jer iz fabričkog cajgera prihvat za sajlu ide pod nekim uglom tako da je cajger okrenut ka vozaču a sajla se ne "lomi", dok je kod ovog kineskog prihvat za sajlu u uzdužnoj osi cajgera.

U svakom slučaju,posle par sati merenja, sečenja, varenja i brušenja (i beskonačnih proba) došao sam do ovog rešenja.

(fotke su iz "grube" faze, pre konačnog šmirglanja i farbanja)

cajgeri_7.jpg

cajgeri_8.jpg

Zatim je usledilo raspertlavanje fabričke instalacije:

cajgeri_9.jpg

I izrada središnjeg nosača za signalne lampice (nisam hteo da koristim fabrički - kad je bal nek je maskenbal). Naravno, ideja je bila da sve signalne lampice budu LED.

cajgeri_2.jpg

Nakon još nekih dva sata lemljenja i testiranja na motoru, dođoh i do kraja zanimacije:

cajgeri_3.jpg

I na motoru:

cajgeri_4.jpg

I video kako to u praksi izgleda:

• Podržavam 4

• Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1379 postova
  • Motocikl: K1600GT

Sitna prohromska mreza oko cevi se podrazumeva, posle nanizes kuhinjske zice pa obmotas sa vunom pa onda sa azbestnim platnom sve to lepo ucvrstis u nabijes u lonac.

• Zainteresovan, 893 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1000f

Bocca, kada budes dolazio u Skoplju, pozovi me, mozda ti se moj stari dopadne

Moj vec ima sitnu prohromsku mrezu oko jezgra, a oko nje gusto staklena vuna, krep traka okolo koja posle izgori pa vuna legde na svoje mesto. Videcemo da li ce motor da istera sve to za 3 meseca

• Zainteresovan, 893 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1000f

Neki aftermarket izduv bese? Ako je glasan sigurno ce mi se dopasti :)

Videces ga, a da ga cujes ... neces jer znas da je motor kod "lekara" ..... a i nemam sliku motora sa te strane :( do sada nisam ni to primetio LOL

Znam samo da je "sa neki drugi motor" .... 1000ka naravno ...... mozda stara Yamaha YZF 1000 .... a mozda i neki noviji model ... stvarno pojma nemam ...... aj slikacu ga ovih dana kada mi stignu dihtunzi

• Svrati ponekad, 266 postova
  • Motocikl: Yamaha Virago 535-prodat; RC36

Nisam bas danas, ali nesto od radova u poslednje vreme. Moracu novi filc za poliranje da se kupim, ovaj sam upropastio skroz, ne moze da se izvuce ogledalo sjaj, ostavlja dosta ogrebotina.WP_20160925_09_59_26_Pro.jpg

• Podržavam 3

• Svrati ponekad, 266 postova
  • Motocikl: Yamaha Virago 535-prodat; RC36

Na slikama izgleda malo bolje nego uzivo, vide se ogrebotine pod odredjenim uglom  :) WP_20160925_12_36_42_Pro.jpg,

I da ne offujemo, isto od pre neki dan. Rucno napraviljena plastika ispod instrument table koja je falila.

IMG_20161008_WA0001.jpg

IMG_20161008_WA0002.jpg

i na nju montirani merac napona i usb uticnica, nisam stigao da povezem samo.  :)

WP_20161008_20_42_23_Pro.jpg

• Svrati ponekad, 137 postova
  • Motocikl: Kawasaki Vulcan S 650 2016

Meне посебно занима како се чује ова "рора" доле? Контам да грмииии :):takoje:

Pa ne znam pravo da ti kažem, sutra idem u Adu po njega. Bocca ja sam izduv nabacio sad, ne motor

prelep je!!

• ..., 2427 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 Vtec

Променио визир, исто фабрички само што је овај "скроз фабрички" за разлику од оног што је био на мотору који је био офарбан у црно што ме јако нервирало.

Успут променио и шарафе који држе визир

972ae5553604b1b547b8da955e57fc5f.jpg

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 137 postova
  • Motocikl: Kawasaki Vulcan S 650 2016

Meне посебно занима како се чује ова "рора" доле? Контам да грмииии :):takoje:

Uf juče sam ga dovezao kući. Znači zvuk je brutalan, više nego što sam očekivao. Dobio sam dva Db kilera, jedan je trnutno na njemu, onaj do grane, zadnji, izvađen. Zvuk predobar. Imam snimak, al niđe veze kako to zvuči uživo.

Svaka čast majstoru na auspusima.

Drugar je stavio na Bulldoga dva nova topa, mislim da bi se Bocca ukakio kad bi čuo onu grmljavinu iz V twina 1100.

Bez oba Db killera

• nekrunisani kralj moto cigana, 3196 postova
  • Motocikl: 4x4

nikad ne perem motor i auto kada je hladno. Misljenja sam da mu vlaga mnogo duze ostaje, ne moze da se osusi dobro.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja