Ledu77 46 Napisano Februar 2, 2011 Svrati ponekad, 199 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Africa RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Gledajuci oglase, ova dva motora su mi u cenovnom dometu (od '91. do '95. god.) ... Interesuje me vase misljenje u vezi troskova odrzavanja , potrosnje, vise offroad .... Pocetnik sa 190 cm i 100 kg koji radi na povrsinskom kopu. Obilje offroad terena oko mene ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Februar 2, 2011 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Jesi li se ti to konačno rešio Ledu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Februar 2, 2011 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Naravno zavisi kakvog offroad terena, ako ces da se smucas po gradilistima po kojima uglavnom imas utabane zemljane puteve, mozda po neki sljunak, onda ti je potpuno svejedno... Javice se sad tu neka poprecna misljenja, ali zaista neces doci do pravog odgovora dok ne steknes sopstveno misljenje! U svakom slucaju, KLE je malo nezniji motor od NX-a, ali razlicita klasa registracije, te bi se ja zamislio oko toga... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ledu77 46 Napisano Februar 2, 2011 Svrati ponekad, 199 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Africa RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Konacno resio, evo celu zimu balavim nad oglasima, lovim ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Februar 2, 2011 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Mogu lakse da dam odgovor ne zato sto poznajem dva pomenuta motora vec zato sto poznajem Duleta KLE je u ovom slucaju bolji izbor. Gabaritno je dosta veci motocikl, dva cilindra, klasa nize za registraciju, dosta KLE motocikala u Lazarevcu za razmenu iskustava sa vlasnicima... Mislim da ih i ima vise za izbor po Oglasima, sto nije zanemarljivo. Samo treba naci pravi primerak! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Februar 2, 2011 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Mogu lakse da dam odgovor ne zato sto poznajem dva pomenuta motora vec zato sto poznajem Duleta KLE je u ovom slucaju bolji izbor. Gabaritno je dosta veci motocikl, dva cilindra, klasa nize za registraciju, dosta KLE motocikala u Lazarevcu za razmenu iskustava sa vlasnicima... Mislim da ih i ima vise za izbor po Oglasima, sto nije zanemarljivo. Samo treba naci pravi primerak! A i ja imam jednu komplet masinu viska, a toga nikad dosta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ledu77 46 Napisano Februar 3, 2011 Svrati ponekad, 199 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Africa RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Znaci KLE .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Februar 3, 2011 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan Dominator kazu nije uopste los za off,cak su ga neki ljudi kojima verujem sto se tice off-a i bas pohvalili. Po meni KLE je daleko od enduro motora... jeste jeftin,jeftina registracija i malo trosi,ali svakako postoji i razlog sto je tako jeftin. Kawa je taj redni dvocilindras u tim godinama gurala u sve vrste motora i po meni ni jednom ne lezi,mozda jedino odgovara GPZ-u ali svakako nije za enduro ili za chopera(en500) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Februar 3, 2011 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan A zasto nije? Taj koncept masine koriste i Yamaha ST i BMW F800GS. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Februar 3, 2011 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan pa ne svidja mi se jer poprilicno mrtav u malim obrtajima,nije jak kao svaki drugi jednocilindricni 4t. I previse je soft ceo motor. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Februar 3, 2011 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Taj motocikl ima svoju namenu, e sad sto se tebi licno ne svidja - nije krivica KLE-a Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Februar 3, 2011 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan Gledajuci oglase, ova dva motora su mi u cenovnom dometu (od '91. do '95. god.) ... Interesuje me vase misljenje u vezi troskova odrzavanja , potrosnje, vise offroad .... Pocetnik sa 190 cm i 100 kg koji radi na povrsinskom kopu. Obilje offroad terena oko mene ... ja sam razumeo da covek da vozi ozbiljan offroad jer je tako i napisao,nisam rekao da KLE ne valja nichemu,samo kazem da po mom misljenju nije za off sem ako nekom nije svaki utaban zemljani put offroad 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Februar 3, 2011 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan A sto onda nije za EN 500? Jes da nije V2 al ne mora svaki kruzer da bude V2. Cak stavise sad kad bih birao opet kruzera, nikad ne bih uzeo V2. Samo redno. EDIT: da ne bude da samo ofujem. KLE je verovatno bolji kao putni enduro zbog brze putne brzine i manje vbracija, a dominator je verovanto bolji kao Enduro motor zbog jednog cilindra. KLE jeste da ima 2 cilindra ali delovi su poprilicno jeftini za Japanca. Lanac bregaste je oko 80e, spaner oko 70e i zamena svega toga, 150-160e sve skupa. Lanac i lancanici oko 130e DID. Ostalo se ne kvari Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Februar 3, 2011 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan Aha ,cuo sam da nece ni magnet da im rikne i da je i on bas jeftin Aman ljudi nisam rekao da je KLE djubre nego da dominator vise odgovara onom sto je naveo covek u prvom postu...a svejedno ,ispod tolikog coveka ce oba motora biti smesna. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Februar 3, 2011 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan za te pare kupi ST ili AT, "previse" si veliki za te motore koje ti hoces Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodjurovic 815 Napisano Februar 3, 2011 Drug član, 1412 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan za off je KLE krsh, domino je vise puta dokazana masina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Februar 3, 2011 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Aha ,cuo sam da nece ni magnet da im rikne i da je i on bas jeftin Aman ljudi nisam rekao da je KLE djubre nego da dominator vise odgovara onom sto je naveo covek u prvom postu...a svejedno ,ispod tolikog coveka ce oba motora biti smesna. Samo do 96 godine, posle toga je oblozen nekako tj armiran pa ne moze da se rasprsne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2442 Napisano Februar 3, 2011 Andragog, 5008 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam oba motora,Kle ja bolji za pocetak i lakse se proda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 810 Napisano Februar 4, 2011 Zainteresovan, 781 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ja po površinskom kopu vozim KLE Kad budeš u prilici, odaberi motor koji je u boljem tehničkom stanju. Svoj stav ćeš najbolje formirati sam ito tek kad probaš oba motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano Februar 5, 2011 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Slicnih smo dimenzija( ja sam cak malo vislji), vozim KLEa i smatram da za nasu gradju to i nije tako mali motor, bas naprotiv jedan od vecih iz klase, tako da ne moras da se plasis da ces izgledati ko cirkuski medved na bicikli. KLE kao motor je inace veoma zahvalan za pocetnike(meni je takodje prvi veliki motor posle skutera od 50ccm) , medjutim bilo kakav ozbiljniji offroad zaboravi na njemu! Moze makadam, zemljani putevi i sl. ali neke voznje tipa onih koje si gledao na slikama Fruskogoraca ili IvanaX(valjda nisam zeznuo nick,ako jesam izvini) ni ne pomisljaj jer je za takve voznje preglomazan, pretezak i premekan. Naravno ove karakteristike na normalnom putu su samo plus. Dominatora nisam vozio, cak nisam ni seo na njega, tako da ne bih da pricam nista napamet ali bar ovako iz vidjenja mi je delovao kao mali motor za vislje ljude. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...