Jump to content

Moto Zajednica

Novi uslovi za "L" tablice

Recommended Posts

• I N S T R U K T O R, 1204 postova
  • Motocikl: R 1200 R

Koliko znam, još sutra će se moći uzeti "L" tablice, cena je oko 11.000. dinara.

Posle tog dana, 25.10.2012. SAMOOBUKA nepostoji....the end :) !

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Kakav je postupak za one koji su zaglavljeni izmedju?

Vracena L tablica, ali jos nisu izasli na polaganje?

Svi koji su vratili tablice ili završili obuku u nekoj od auto škola, a nisu izašli na polaganje testa ili su polagali ali pali testove, moraju da se što pre jave u Neku od auto škola radi slušanja obavezna 3 dopunska časa teorije ( usklađivanje sa novim zakonom). Zatim, neovisno o terminu testova, da se obrate školi za pomoć ili da se sami snađu i potraže najbližu organizaciju CRVENOG KRSTA radi kursa iz "prve pomoći". Ovo uradite što pre i neovisno o školi u kojoj ste, upišite taj kurs jer će vam ta potvrda o položenom kursu iz Prve pomoći biti potrebna za izlazak na polaganje vožnje.

Takođe, pre izlaska na praktični deo ispita moraju da odvozaju još minimum 3 obavezna dopunska časa.

Kandidati koji su već položili testove ali nisu izlazili na praktični deo ispita (vožnju) ili su izlazili ali nisu položili, takođe moraju da se jave u školu koju odaberu ( više nisu vezani za školu u kojoj su položili testove)radi slušanja obavezna 3 teoretska časa, iako kasnije ne polažu test, te da takođe odvozaju još minimum 3 dopunska časa "vožnje".

Oni su oslobođeni obaveze pohađanja kursa iz prve pomoći.

Ovo važi za sve kategorije počev od "AM" pa do "D" i "E" kategorije.

Pokušaću da sutra, ako ikako budem imao vremena jer je trenutno "opšti haos", da sva objašnjenja postavim kod nas na sajtu pa možete sve detljnije informacije, a tenutno nama dostupne, tamo da pročitate.

Slobodno pitajte još šta god vam nije jasno, rado ću pomoći i odgovoriti čim stignem da pročitam :) .

• Zainteresovan, 728 postova
  • Motocikl: X8

Kandidati koji su već položili testove ali nisu izlazili na praktični deo ispita (vožnju) ili su izlazili ali nisu položili, takođe moraju da se jave u školu koju odaberu ( više nisu vezani za školu u kojoj su položili testove)radi slušanja obavezna 3 teoretska časa, iako kasnije ne polažu test, te da takođe odvozaju još minimum 3 dopunska časa "vožnje".

Oni su oslobođeni obaveze pohađanja kursa iz prve pomoći.

Taj slucaj. Polozio testove nije stigao na voznju. Sada je malo komplikovano, jer nema vise samoobuke, L tablica je vracena. To znaci da ce skola obezbediti motor i da ce kandidat polagati voznju na tom skolskom motoru?

Da, vidiš, ne sećam se da sam naleteo na tu soluciju gde je bila samoobuka a sad trebaju 3 dodatna časa. Takoreći nemoguće je održati te časove na tom motoru na kom je vršio samoobuku :neznam: .

Videću to još pa se javljam.

Inače, škola koja ima polaganje za "A" kategoriju dužna je da obezbedi motor za obuku i polaganje pa će se tako i ti dodatni časovi voziti na tom motoru.

Važno je da što pre nadjete školu gde će te odslušati teoretsku nastavu i odvozati dodatne časove zbog što bržeg organizovanja grupa za predavanja pošto, kad oformimo grupu, moramo 5 dana ranije da obavestimo MUP o mestu i vremenu održavanja kao i dostaviti im spisak polaznika .

Takođe i odraditi kurs prve pomoći.

Nedostajaće nam vremena zato moramo biti brzi i vi kao kandidati i mi kao škole.

Ostalo je otvoreno pitanje cena ??????

Svi čekamo šta će DRŽAVA da donese pošto je ostalo da država mora da uradi cenovnik sa MINIMALNIM cenama, pa sad ko smatra da je malo neka formira dalje sam ali ispod propisanih cena se ne sme ići.

Samo vi radite vaš deo, u međuvremenu će , nadam se stići i cene.

Znam da su , što se tiče Crvenog krsta na Novom Beogradu, kad smo bili na sastanku sa njima, oni odredili cenu od 5000 dinara. U cenu je uračunat kurs, kompletna literatura i polaganje, dakle svi troškovi potrebni za potvrdu o položenom kursu prve pomoći su 5000 din..

• Svrati ponekad, 145 postova
  • Motocikl: V-Stom 650 (C7)

Imam jos jedno pitanje.

Posedujem Austrijsku vozacku dozvolu B kategorije. (prevedena Srpska dozvola sa dodatnim polaganjem )

Pre dve godine sam zavrsio obuku za A 125ccm. To je u dozvoli upisano kao kOd 111 uz B kategoriju i oznacava da mogu da vozim motor do 125 ccm i ne jaci od 15 KS. Naravno to je sve u Austrijskoj dozvoli, a Srpska je vracena preko policije u Becu i konzulata u Beogradsku Ljermontovu!

Pitanje za vas glasi: mogu li ja da to iskoristim u Srbiji prilikom polaganja za A kategoriju. Da li u tom slucaju dobijam bilo kakvu olaksicu u smislu obuke, testova i voznje?

Hvala

Kandidat koji poseduje A1 kategoriju pri polganju za A ne pohađa teoretsku nastavu nego ima samo obaveznih 14 časova praktične obuke na motociklu.

A u vezi vaše vozačke dozvole morate se obratiti nadležnom MUP-u, za Beograd je to MUP u ul. Ljermotovoj, ili pozovite na tel. 3470-200. To je centrala.

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Piram se kako su dosli do tog broja -14? Zamisljam neki brainstorming, pa ovi iz autoskola-lobija vicu 140, a ovi iz autolimarsko-pogrebnog lobija vicu 0. :neznam:

Jednostavno nije logicno da je zakonom propisano koliko dugo nesto treba da se uci.

Propisani su samo minimumi koje kandidat mora da ispuni da bi izašao na ispit, a ako nekome treba više naše je da mu ukažemo na to i preporučimo dodatne časove.

Pa sad, ko je svestan on posluša, ko nije svestan, osvesti se posle par padanja.

Mi smo do sad radili obuku od 8 časova i kad je neko več imao kontakt sa motorom vrlo uspešno smo završavali posao. Ovih 14 je u ovom slučaju sasvimdovoljno,

Ako kandidat ima dozvolu "A2" kategorije, onda he zakonski minimum koji mora da odvoza 7 m/h.

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Jasno je to, ali nije jasno zasto postoji minimum "koji mora da se odvoza"? Sta se s tim dobija / osigurava?

Valjda bi trebalo na ispitu da se vaga ko je sta naucio, pa onda postaje irelevantno koliko je "odvozao" ili nije.

• Svrati ponekad, 145 postova
  • Motocikl: V-Stom 650 (C7)

Koja je cena da ja dodjem kod vas i hocu obuku za punu A kategoriju. Ako moze cena sa i bez teoretske nastave.

Za prvu pomoc sam svestan da moram da zavrsim kurs, ali to je druga prica.

Izvinite, sad tek videh ovaj post, i sad je valjda i "na vreme" jer do sada nismo ni znali cene.

Sad su već izišle neke tako da je sad već lakše odgovarati na pitanja.

Za koji dan, nadam se sve će biti potpuno jasno.

Ako sam dobro razumeo, vi bi da polažete za "A" kategoriju. Da bi mogao da vidim kolika bi cena bila morate mi još reći koje ste godište i imate li već vozačku dozvolu neke kategorije i koje ?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja