Misha Tattoo 111 Napisano Januar 28, 2011 U prolazu, 11 postova Lokacija: Vozdovac Motocikl: Suzuki Bandit 600 s ,Yamaha r6 Prijavi odgovor kao problematičan Interesuje me dal je neko imao iskustva sa ovim? Dal ralno moze da smanji povrede nastale pri padu sa motora.Meni stvar deluje fenomenalna i za tako nesto nije mnogo cak ni 800e,al voleo bih kada bi neko napisao nesto iz iskustva? Pozdrav! p.s. Ako je neko pisao na forumu nesto o ovome,izvinjavam se,nisam uspao nista da pronadjem. http://www.motooprema.net/jak.htm model jakne,skroz je na dnu- X-Airbag Jakna STUNT Model br: Z7390 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan 68 Napisano Januar 28, 2011 Svrati ponekad, 94 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio MP3 300 Prijavi odgovor kao problematičan izgleda dobro i sigurno smanjuje obim povreda, samo mislim da je cena dosta jaca. Aprilia isto pravi air-bag jakne i mislim da ce cena biti dosta niza od ovih 735eu.... ps. ovde nepise na sajtu ali mislim da postoji i klasifikacija protektora koliku snagu udara apsorbuju i neprenose na vozaca... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAmireZ 1240 Napisano Januar 28, 2011 bez čvaraka, 1212 postova Lokacija: na severu Motocikl: Naked u najavi Prijavi odgovor kao problematičan ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Januar 31, 2011 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Interesuje me dal je neko imao iskustva sa ovim? Dal ralno moze da smanji povrede nastale pri padu sa motora.Meni stvar deluje fenomenalna i za tako nesto nije mnogo cak ni 800e,al voleo bih kada bi neko napisao nesto iz iskustva? Pozdrav! p.s. Ako je neko pisao na forumu nesto o ovome,izvinjavam se,nisam uspao nista da pronadjem. http://www.motooprema.net/jak.htm model jakne,skroz je na dnu- X-Airbag Jakna STUNT Model br: Z7390 Fiva D.O.O. iz Beograda je radila uvoz HIT-AIR prsluka i jakni . I mi smo uzeli par komada na prodaju za probu. Na žalost, nije bilo pozitivne reakcije kupaca. Inače prsluci (nose se preko jakne) su bili od 250 EUR ako se ne varam, a cele jakne od 350 EUR pa naviše. Da je bilo kupaca imali bi ih standardno u ponudi. Ovako, možda možemo da ih radimo po porudžbini. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doctore 300 Napisano Februar 3, 2011 Svrati ponekad, 312 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa twin CRF 1000L Prijavi odgovor kao problematičan Ja nosim Hit Air turing jaknu i zadovoljan sam ali air bag nisam a nadam se i da necu ispaljivati:) moje misljenje je da generalno moze da znatno smanji povrede (zato sam je i uzeo) ali ne moze da ih anulira. Mozda je najbolje da kontaktiras Srdjana iz Five, imao je neki probni air bag prsluk koji moze da naduva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Niksloter 382 Napisano Februar 4, 2011 Zainteresovan, 725 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Zovi Srđana iz Five, mislim da ima još tih jakni i da su ekstra cene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Misha Tattoo 111 Napisano Februar 16, 2011 U prolazu, 11 postova Lokacija: Vozdovac Motocikl: Suzuki Bandit 600 s ,Yamaha r6 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na odgovoru.Cim amlo dodjem do para,zovem Srdjana Pozdrav!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Katarina* 5 Napisano Februar 19, 2011 Svrati ponekad, 146 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan 150 € su prodate kratke, ostala jedna enduro 200€. Srdjan Neko se smeje, neko je hvali. Ti proceni da li vredi i da li je skupa. Za ove pare ne mozes ni od Japanaca da je kupis. Verovatno je i tebi namenjena ( ako imas veze za fiziaterapeutom- zaboravih momku ime ) Poz http://www.youtube.com/watch?v=9Xpwz2pE6Pw&feature=related Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Katarina* 5 Napisano Februar 19, 2011 Svrati ponekad, 146 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan slika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrgud555 0 Napisano Februar 28, 2011 U prolazu, 7 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: kawasaki z750 Prijavi odgovor kao problematičan jakne u ponudi. http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/60041-air-bag-jakna-hit-air/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Niksloter 382 Napisano Februar 28, 2011 Zainteresovan, 725 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan I Srđan se konačno javio. Kao nešto radi, pa nema vremana da se javi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Katarina* 5 Napisano Mart 1, 2011 Svrati ponekad, 146 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan I Srđan se konačno javio. Kao nešto radi, pa nema vremana da se javi :zdravo: kao radim. Pocinjem na prolece ponovo . A vidis da ljudi mogu da se snadju i bez mene. Evo kolega je cak i postavio sliku sa jaknom koja je dobijena na sajmu 2009. Momku je velika. Mislim da je 2xl. A mogu pojedinacno da se naruce.? Sto da smetam ljudima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1953 Napisano Mart 1, 2011 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Prijatelju, mani patetiku, nego jel se zna gde ce se nalaziti radnja? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
The Bogy 20 Napisano Mart 2, 2011 U prolazu, 7 postova Lokacija: Sombor - Novi Sad Motocikl: TDM 850 4TX Prijavi odgovor kao problematičan A kako se aktivira to cudo? Koliko sam uspeo da saznam odavde: http://impactjackets.com/operations.html jakna se poveze nekim kabelom, koji na sebi ima kopcu, sa motorom. U slucaju prekida kopce, aktiviraju se vazdusni jastuci. Sila potrebna da prekine kopcu (aktivira jastuke) je od 25-35 lbs, sto vam dodje otprilike od 11,34-15.88 kg. E sad, oni tvrde da je to sila dovoljno mala da moze da se aktivira prilikom pada, a opet dovoljno velika da ne moze da se desi slucajno aktiviranje prilikom silaska sa motora (zaboravis da otkacis kopcu). Moje pitanje je da li je to dovoljno? Misljenja sam da bi se (bar meni ) sigurno desilo da greskom aktiviram vazdusne jastuke. Primera radi, sila potreba za pritiskanje kvacila na prosecnom savremenom automobilu je od 15kg do 25kg. (ne pitajte gde sam to procitao, jer ne mogu ponovo da nadjem isti link) Opet ako bi sila prekida kopce bila prevelika postoji rizik da se ne aktivira onda kada je najpotrebnije. Dakle da izvedem zakljucak, misljenja sam da mehanizam aktiviranja sa kopcom i nije bas najbolje resenje. Mozda bolje resenje bi bio G senzor u jakni, koji je u mogucnosti da detektuje nagle promene ubrzanja/usporenja, i kada izmerena G sila predje neku granicu, aktivira vazdusne jastuke. Naravno takvo resenje zahteva neku vrstu napajanja strujom, i verovatno bi bilo znacajno skuplje u odnosu na trenutno predlozeno. P.S. Ovo je naravno moje skromno, laicko misljnje, i mozda ima smisla, a mozda uopste nema veze sa realnoscu. Pozdrav, Bogi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doctore 300 Napisano Mart 2, 2011 Svrati ponekad, 312 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa twin CRF 1000L Prijavi odgovor kao problematičan Vezivanje sa motorom je na sistem sajle i brze kopce, a sajla se fiksira za neki cvrsci deo motora i ostaje sve vreme tu dok na jakni viri samo brza kopca. Ne aktivira se bas toliko lako, kada zaboravis da se raskopcas osecas da te nesto drzi i ne aktivira se, jedino ako bi bas zapinjao da povuces motor onda bi se mozda i aktiviralo... Mislim da ne moze da se bas jednostavno resi sa jednim G senzorom, moralo bi ih biti vise, sto na jakni sto na motoru i neka mala racunaljka da razdvaja kretanje po osama izmedju motora i vozaca te da po nekoj razlici brzina aktivira air bag. Zatim bi morao imati barutno punjenje jastuka kao i na kolima sto zahteva kapislu i struju koja ce da ispaljuje sto bi dodatno otezalo jaknu. Nije bas zgodno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
The Bogy 20 Napisano Mart 2, 2011 U prolazu, 7 postova Lokacija: Sombor - Novi Sad Motocikl: TDM 850 4TX Prijavi odgovor kao problematičan Sajla - kopca, ili G-senzor su samo aktivatori jastuka. Jastuci se pune iz CO2 ketridza (kako ga oni zovu na sajtu koji sam postova), tako da sem nacina aktivacije nema razlike. Takodje postoje G senzori koji mere ubrzanje po sve tri ose (skupi doduse, i ne znam koliko prakticni), i nema potrebe meriti razliku ubrzanja izmedju motora i coveka. Jer nijedan motor ne moze da te ubrza/uspori silom vecom od recimo 7-8G, a sila udarca prilikom udesa ne pada ispod 15G. (pogledaj drugi klip sto je postavio Katarina* u ovoj temi) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doctore 300 Napisano Mart 2, 2011 Svrati ponekad, 312 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa twin CRF 1000L Prijavi odgovor kao problematičan Jeste pune se patronom iz bocice slicne onoj za pumpanjue guma al sajla fizicki inicira probijanje patrona koji puni jastuk a kod ostalih senzora moras da imas nesto sto ce probosti kapsulu sto za pokretanje zahteva neku energiju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
The Bogy 20 Napisano Mart 2, 2011 U prolazu, 7 postova Lokacija: Sombor - Novi Sad Motocikl: TDM 850 4TX Prijavi odgovor kao problematičan Hm, taj detalj sam propustio. U svakom slucaju uz malo surfa dodjoh do zakljucka da do sad niko nije tako nesto pokusao (mislim na G-senzor). Elem, da ne off-ujem vise. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...