TomoB 1618 Napisano Januar 27, 2011 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Britanski stručnjaci prognoziraju sisteme za upozoravanje za prebrze motocikliste u roku godine i po. Većinsko vladno poduprto britansko udruženje za istraživanje u avto-moto industriji (Mira) je skoro na motocikle namestilo i isprobalo testne variante spomenutih sistema za upozoravanje. Ti rade pomoću sistema GPS i karata sa unetim ograničenjima brzine pojedinačnih delova puteva. Sistem će pored velikog LCD ekrana upozoravati prebrzog vozača i vibracijama sedišta i ličnica u kacigi. Sistem će biti po ocenama stručnjaka upotrebljiv i kao opšte upozorenje vozaču na dešavanje u njegovoj okolini. Po rečima predstavnika Mire i izveštavanja britanskih medija, će proizvođaći slične sisteme početi ugrađivati na serijske motocikle već u roku godine i pol. Razvoj sistema za upozoravanje je inače deo ACEM-ovog programa Saferider. Preliminarni testni model na testiranju britanskeg medija. izvor: http://www.motosvet.com/opozorilni-sistemi-v-dveh-letih.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17351 Napisano Januar 27, 2011 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3695 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Kupujte motore starije od dvadeset godina. Na njim sigurno nema ovakvih "skalamerija". Eventualno brzinomer i obrtomer i pičiiiiii. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steefanv 299 Napisano Januar 27, 2011 Zainteresovan, 418 postova Lokacija: Ša/NS Motocikl: F800ST Prijavi odgovor kao problematičan Neka slobodno ugrade to i na seriske motore al Srbin ce to da skine...da olaksa motor malo 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Januar 27, 2011 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan E baš fino što ste nas posavetovali, ja sam već hteo da ugradim ovo i .... budem upozoren... Ali neznam po koji put mi to skidamo, odbacujemo, negiramo, sve u vidu "ko će nas yebat, molim lepo?". I zašto baš Srbin? Objavio sam ovaj članak zbog novosti, zanimljivosti, razvoja.... 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Januar 27, 2011 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj Tomo, koji ce ti q.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Januar 27, 2011 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan Dok je nama Joške nema tog VB koji nam može doskočiti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Januar 27, 2011 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan korisna stvar, sam okod nas relativno neupotrebljiva jel se kod nas ograničenja brzine menjaju proizvoljno pa nekada su nova ograničenja iako nema znakova... čini mi se kao korisna stvarčica dok se ne seti neki genije da to poveže sa board kompjuterom pa da taj gadžet sam "oduzima" gas kad proceni da si u prekoračenju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Januar 27, 2011 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Ma ovo ce kod nas da dodje kad ja budem bio penzioner Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Damir. 137 Napisano Januar 27, 2011 skuter-servis, 406 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: dr mr Prijavi odgovor kao problematičan nama se drnda guzica i kompletan motor od losih puteva, a kamoli da mi drnda taj uredjaj. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Januar 27, 2011 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Nemojte da prepisujete komentare sa motosvetove stranice, hahaha, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
skijash 246 Napisano Januar 27, 2011 If in doubt, go flat out., 472 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM exc 300, Aprilia RS250 Prijavi odgovor kao problematičan Čista glupost, niko neće kupiti takav motor, proizvođač koji bude to ugradio propašće. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Januar 27, 2011 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Samo si vi zezajte.. lepo sam govorio da ce po gps da nam ugrade.. Sve ce biti povezano i kad kod prekoracis brzinu stize cestitka! Nazalost..ta nam je buducnot vrlo blizu.. 5-10 godina max.. Jednostavno moras pri tehnickom da stavis ovu malu crnu spravicu.. i cao.. Veliki brat vidi i cuje sve.. TomoB.. ovoje prototip.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Januar 27, 2011 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Prethodnica microchipa... Orvel je promasio za 40 godina, ali tu je to negdje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
skijash 246 Napisano Januar 27, 2011 If in doubt, go flat out., 472 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM exc 300, Aprilia RS250 Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da nema šanse da nateraju ljude a ni proizvođače da koriste ovo. Koja bi fabrika napravila motor od 200 konja i onda stavila ovo govno da te guši kad pređeš 60? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Januar 27, 2011 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Ajde, da se ne zamarate ovim i da tema ne bude toliko duhomorna, ima ovde dva stimulativna klipa, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Januar 27, 2011 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan odlična sprava! ovo treba da ima svako policijsko, vladino vozilo, ma sva državna vozila, a da uvid, kako se poštuje, imamo svi, kad već tehnologija to omogućava. neka malo testiraju pa ako vide da je dobro, onda ćemo i mi da tražimo. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10621 Napisano Januar 27, 2011 Hronični Motociklopata, 7369 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan znaci treba se preseliti negde na Tibet gde nema nigde nicega a kamoli nepredne tehnologije, i tamo moze gas do daske Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rusty Pera 528 Napisano Januar 28, 2011 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan znaci treba se preseliti negde na Tibet gde nema nigde nicega a kamoli nepredne tehnologije, i tamo moze gas do daske Mozes, al' na kratko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Januar 28, 2011 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan odlična sprava! ovo treba da ima svako policijsko, vladino vozilo, ma sva državna vozila, a da uvid, kako se poštuje, imamo svi, kad već tehnologija to omogućava. neka malo testiraju pa ako vide da je dobro, onda ćemo i mi da tražimo. Vozač je policijsku ministarku vozio 166 km/h, ona se kaje... http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042349702 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...