rista 3 Napisano Maj 23, 2007 Svrati ponekad, 272 postova Lokacija: Blok 38 LatN44°48'57.18 LonE20°24'17.19 Motocikl: Honda XL600V Transalp 1987. Prijavi odgovor kao problematičan Odjednom vise nece da pali... samo "klik" sa releja i tajac. Akumulator pun, osiguraci na mestu i zdravi, kontakti na akumulatoru, releju i anlaseru stegnuti i neoksidirani. Sta moze da bude? Da napomenem da na gurku pali i radi sasvim normalno i uravnotezeno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmandic 8 Napisano Maj 23, 2007 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: bijela,montenegro Prijavi odgovor kao problematičan vidi ti prvo ima li struju na anlaseru kad rele cakne, provjeri i napajanje relea glavnom strujom. ako je dobijas na anlaseru, bogami ces zasukat rukave pa polako po njemu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Maj 23, 2007 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Jesi li siguran da ti je akumulator pun? Imas li neki drugi da probas? Imao sam identican slucaj na Africi, takodje sam bio ubedjen da mi je pun akumulator, ali se na kraju ispostavilo da nije. Sa novim je palila kao mina. E sad, ako je akumulator ipak pun... Kao prvo sa svim uslovima za paljenje (Tasteri, mikroprekidaci i sl u kolu za paljenje) je sve ok, moze da bude da starter rele nije dobar i da mu radni deo ne propusta struju ka anlaseru. Moguce i da sam anlaser nije dobar - mozes ga proveriti ako mu dovedes debljom zicom plus sa starter relea (menjac u ler!!). Ako zavergla ostaje ti samo starter rele. Ili akumulator, sto je verovatnije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest gordanmg Napisano Maj 23, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Odjednom vise nece da pali... samo "klik" sa releja i tajac.Akumulator pun' date=' osiguraci na mestu i zdravi, kontakti na akumulatoru, releju i anlaseru stegnuti i neoksidirani. Sta moze da bude? Da napomenem da na gurku pali i radi sasvim normalno i uravnotezeno.[/quote'] mene je tako mucio eliminator i covek mi je preradio od automata za dugo i kratko svetlo od auta i problem resen. Meni je crkao posto je bio pokvasen i dugo sam ga alansovao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zabac 8 Napisano Maj 23, 2007 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan moze da posluzi i rele od automobila,tacnije audijev rele za anlaser 80 amperski samo se moraju staviti druge papucice.mislim da te sva zafrkancija ne kosta nesto vishe od 200 dinara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Maj 24, 2007 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan uzmi srafciger i prespoji kontakte na releju(one dve matice za kljuc 10). Ako zavergla, znaci relej ne valja, a ako i dalje ne radi, samo ti ostaje akumulator da menjas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peca 1 Napisano Maj 24, 2007 Zainteresovan, 585 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pre toga ocisti prekidac za startovanje motora ako mozes da ga rasturis a ako ne pospricaj ga sto vise sa WD-om i pritiskaj prekidac vise puta. Zvuci nelogicno da ako se cuje relej da radi da je problem u prekidacu ali tako je kod mene bilo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rista 3 Napisano Maj 24, 2007 Svrati ponekad, 272 postova Lokacija: Blok 38 LatN44°48'57.18 LonE20°24'17.19 Motocikl: Honda XL600V Transalp 1987. Prijavi odgovor kao problematičan Citam ove Vase postove i jedva cekam da dodjem kuci i sprobam sve kombinacije... sa elektrikom nikad nisi nacisto gde konkretno je kvar, moze da oksidira jedan kontakt i ... Da malo poblize objasnim situaciju u kojoj se kvar desio: Ostao sam bez goriva malo ranije nego sto je planirano i morao sam da verglam jedno 4-5 puta po par sekundi dok nije povukao gorivo sa rezerve. Onda sam vozio jos 2km i opet se ugasio. Verglam jos par puta i od tada samo "cak" "cak". Sumnjao sam na vlagu posto mi motor stoji ispred zgrade a kise je bilo za potop u poslednjih par dana. Nisam ga vozio pet dana pa sam sumnjao da se nije mozda i akumulator ispraznio. Medjutim to jutro upali ko mina iz prve. Drugo, akumulator smo dopunili prekjuce i opet rele samo cakce. Mislim da je akumulator slab oslabile bi i lampice na tabli dok verglam, ali one svetle jarko. Ono sa vlagom u starter prekidacu mi deluje nemoguce, mada bio je na kisi...probacu da isprskam sa WD40 pa cemo videti. Najvise me buni sto rele cakce... veceras cu da probam pa Vam javim. Hvala na brzim odgovorima i pomoci. Kad steknem malo vise iskustva i ja cu tako nekog da savetujem. Hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Maj 24, 2007 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan prvo probaj ovo što ti je peca napisao, zvuèi malo nelogièno ali ima smisla. u vezi akumulatora, ne vezano za ovo pošto mislim da nije on u pitanju, kod mene je bio sluèaj da lamppice rade ok, akumulatora ima napon od skoro 13v ali neæe da zavergla nema šanse, kad sam stavio novi radilo je sve ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rista 3 Napisano Maj 24, 2007 Svrati ponekad, 272 postova Lokacija: Blok 38 LatN44°48'57.18 LonE20°24'17.19 Motocikl: Honda XL600V Transalp 1987. Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sam se vratio od motora. Evo kako do sad ide: Direktno spojio + sa akumulatora na anlaser i on radi. Kratko spojio kontakte na releu i nista se ne desava (kljuc u bravi, kontakt, start prekidac u "run"). Izgleda da je rele vrisnuo, ili kabl od + do relea. Sad cu kabl da proverim, al' ne znam kako da testiram rele? Mada me i dalje cudi sta to cakce u releu ako ne radi.........???? Start dugme je ocigledno dobro povezano sa releom cim mu daje komandu sa ukljucenje, on cakne sto znaci da i rele radi... al' kad ja direktno prespojim kontakte i i zbacim rele iz igre - nista se ne desava. Sad mi pade na pamet: da nije kabl od relea do anlasera? I sutra da pozajmim unimer pa da proverim napon na akumulatoru...a? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest gordanmg Napisano Maj 24, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sam se vratio od motora. Evo kako do sad ide:Direktno spojio + sa akumulatora na anlaser i on radi. Kratko spojio kontakte na releu i nista se ne desava (kljuc u bravi' date=' kontakt, start prekidac u "run"). Izgleda da je rele vrisnuo, ili kabl od + do relea. Sad cu kabl da proverim, al' ne znam kako da testiram rele? Mada me i dalje cudi sta to cakce u releu ako ne radi.........???? Start dugme je ocigledno dobro povezano sa releom cim mu daje komandu sa ukljucenje, on cakne sto znaci da i rele radi... al' kad ja direktno prespojim kontakte i i zbacim rele iz igre - nista se ne desava. Sad mi pade na pamet: da nije kabl od relea do anlasera? I sutra da pozajmim unimer pa da proverim napon na akumulatoru...a?[/quote'] relej nema veze nego ti je riknuo automat garant, to je ono sto sam ti napisao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest gordanmg Napisano Maj 24, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sam se vratio od motora. Evo kako do sad ide:Direktno spojio + sa akumulatora na anlaser i on radi. Kratko spojio kontakte na releu i nista se ne desava (kljuc u bravi' date=' kontakt, start prekidac u "run"). Izgleda da je rele vrisnuo, ili kabl od + do relea. Sad cu kabl da proverim, al' ne znam kako da testiram rele? Mada me i dalje cudi sta to cakce u releu ako ne radi.........???? Start dugme je ocigledno dobro povezano sa releom cim mu daje komandu sa ukljucenje, on cakne sto znaci da i rele radi... al' kad ja direktno prespojim kontakte i i zbacim rele iz igre - nista se ne desava. Sad mi pade na pamet: da nije kabl od relea do anlasera? I sutra da pozajmim unimer pa da proverim napon na akumulatoru...a?[/quote'] relej nema veze nego ti je riknuo automat garant, to je ono sto sam ti napisao. pregrejao se od alansovanja i riknuo kao kod mene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Maj 24, 2007 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan ako ti vergla na direktno onda nije akumulator, znaèi njega preskoèi. uzmi lepo unimer pa proveri save vodove da li imaju kontakt i koji je napon. proveri da li struja uopšte dolazi do releja sa akumulatora. proveri da li ti start dugme daje napon na releju, zatim proveri da li ti postoji napon na izlazu iz releja kada je strat dugme pritisnuto (naravno ako radi start dugme) - ako nemaš napon na izlazu releja onda je relej riknuo, ako imaš napon inda proveri da li je dobar spoj od releja do anlasera. kad imaš unimer sve je lako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bata gpz 5 Napisano Maj 24, 2007 Svrati ponekad, 264 postova Lokacija: Banovo Brdo Prijavi odgovor kao problematičan Sve ovo sto si napisao,a drugi ti nisu rekli ,je kontakt brava.Proveri i nju.Negde je kontak slab,i zasmercuje u trenutku kad treba da zavergla.I ako ti se pale kontrolne lampe kad das kontakt,proveri.Ja sam imao sl.problem i ubio sam se,da nadjem sta je.I nasao sam.Namoj sve da razbucas.Na instalaciji je uvek glupost,koja jeb...Samo je treba naci.Javi sta je,bas me interesuje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
paperinos 1203 Napisano Maj 25, 2007 Drug član, 203 postova Lokacija: Patkovgrad Motocikl: Yamaha Virago Prijavi odgovor kao problematičan Proveri kontakt bravu. Probaj komtakt bravu da sa kljucem vise puta uzastopno palis i gasis.Ako nekad primi kontakt tu je greska. Cesto i prekidac zna da bude problem. I njega na taj nacin ukljuci pa iskljuci ako tu zeza eto resenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rista 3 Napisano Maj 26, 2007 Svrati ponekad, 272 postova Lokacija: Blok 38 LatN44°48'57.18 LonE20°24'17.19 Motocikl: Honda XL600V Transalp 1987. Prijavi odgovor kao problematičan Nasao sam gde je "kvar". K'o sto rece Bata GPZ neka glupost: olabavio se kontakt na anlaseru... Dotegao as 10kom i pali ko mina. Dodao sam jos jednu maticu ispod kabla nju steog pa natako kabl pa jos jedna matica dobro stegnuta, i sad nema gde. Naravno pre nego sto sam to otkrio rasturio sam relej, odlemi namotaje, ustanovio da je sve to ispravno, zajebavao se sat vremena da relej sastavim... Sve u svemu i nije neki kvar. SAVET SVIMA: UVEK UVEK UVEK UVEK proverite kontakte i provodnost kablova pre nego sto pocnete da skidate delove. Lepo ljudi ovde napisali, pise i u Hejnsu... al' uvek mislis na najgore a ne verujes da zeza neka glupost. Ako nekom treba da se sastavi relej... :wink: Fala na savetima od danas srebrni Transal ponovo na ulicama. Vidimo se! Rista Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bata gpz 5 Napisano Maj 26, 2007 Svrati ponekad, 264 postova Lokacija: Banovo Brdo Prijavi odgovor kao problematičan Bravo majstore. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...