Jump to content

Moto Zajednica

Zasto kw /kg

Recommended Posts

• Zainteresovan, 612 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750F; Yamaha TDR125R; Sprint GRIZZY 125 ; CZ 175 iz 1972

Da li neko zna zbog cega se za motore u novom registracionom listu upisuje i podatak kw/kg. Da li zbog kategorija koje mogu da ga voze ili ce doci do promene cena registracije na osnovu ovih podataka.

Pozdrav

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1030 postova
  • Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999

Koliko ja znam osiguranje posjupljuje 30 % . Javili mi iz Dunava .

A za ostalo ce da izmisle lopovi jos nesto sigurno .

Ja se stalno svadjam za jednu stvar kad odem na registraciju . To je prvo sto ti pokupe va original dokumenta jer to ne bi smelo da rade a drugo kad odjavis motor uzmu ti tablicu . Pa ljudi mi smo je platili i to je nase vlasnistvo . Isto je glupost sto ova nova vazi valjda 7 godina . Posle ce da je sigurno uzmu . Trebalo bi da je ostave nama jer sta ce njima ( osim ako ih ne prodaju u staro gvozdje pa da zaradjuju ) . Placamo tu novu 4000 din a ako nesto platis onda znaci da je tvoje .

Nisu normalni bar sto se bajkova tice !!!!!!

• Podržavam 3

• Svrati ponekad, 351 postova
  • Motocikl: BMW R1250GS Adventure, Yamaha MT-10, Honda CB750 K3

Osiguranje garant. Bice skuplje za sportske (jace) motore zbog tog. To je razlog sto se neki modeli motora prodaju u "reduced effect" verziji, sa namerno smanjenom/ogranicenom snagom kako bi upali u jeftiniju grupu u osiguranju. Slican je slucaj i sa autima gde je registracija i osiguranje znatno vece za dvosede, pa onda u jeftinije modele tipa Audi TT, Fiat Barketa i sl ubacuju onu zadnju klupu na koju ni aktovka ne moze da stane.

A ovo sto draza rece je stvarno istina. Nije mi palo na pamet, ali kog djavola imaju pravo da uzmu tablicu nazad ako ti je naplate pri izdavanju. Ali vec je stvarno suvisno cuditi se icemu u ovoj drzavi. Moracu ja da prodam motor pa da vozim Yugo kabrio ko Djelic, samo da nadjem neki dobar polovan. Onda ce mi 100% biti bolje u zivotu.

Promenio član DL4E

• Svrati ponekad, 155 postova
  • Motocikl: Keeway Speed

Ljudi sta je vama, cudite se za neke stvari kao da vam nije jasno u kakvoj zemlji zivite!!!!!!

Vi se bunite za tablice koje platite i nisu vase vlasnistvo. A sta mislite kad neko pravi kucu malo udaljenu od glavnih vodova EPS-a pa mora da plati istom postavljanje 5-6 ili vise bandera, pa plati uklopni sat, dvotarifno brojilo, strujomer i sta vec tu jos moze da se smisli i onda mu jednostavno dodju prikljuce struju i poture ugovor na potpis po kojem EPS postaje vlasnik svega toga sto ste vi platili iz sopstvenog zepa. Znaci cak i strujomeri koje koristite i drzite u kucama nisu vasi. I kome mozete da se bunite? Uslovi su vam ti, ako hocete da pristanete na njih dobicete uslugu, ako ne nema tablica, struje, telefona, vode itd. Nazalost to je nasa realnost koja ce jos dugo, dugo da nas prati pa usli mi u EU i iduce godine.

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 283 postova

Da li neko zna zbog cega se za motore u novom registracionom listu upisuje i podatak kw/kg. Da li zbog kategorija koje mogu da ga voze ili ce doci do promene cena registracije na osnovu ovih podataka.

Pozdrav

Koliko ja znam to ti je zbog nove kategorizacije A, A1, A2... Za A2 kategoriju stoji stavka da motor ne sme da bude jaci od 35kW ili 1.5kW/kg sta god je manje ili vece (za ovo drugo nisam siguran koliko je ogranicenje) sve se svodi da iako ti motor ima manje od 35kw, ako mu je odnos snage i tezine veci od onog koji su oni naveli u pravilniku, ti ne mozes da vozis taj motor sa A2...

Ima napisano u nekom pravilniku, zakonu, samo treba naci detaljnije...

• Podržavam 1

• Drug član, 1448 postova
  • Motocikl: Honda ness 150

to vezano za kg se negde koristi za prilikom registracije auta! kako sam skontao gore u swis to je parametar za registraciju auta a ne kubikaza,jer je upravo to sto unistava puteve "tezina". a velika kubikaza samo gura pare u dzep drzavi indirektno preko benzina itd,drzavi koja je spremna da to saceka a ne kao nasa koja otima prvu loptu! to sam u onoj temi oko novih tablica naveo da su kolegi za golfa 2 trazili ukupnu tezinu!! :stabre:

• motordzija opste prakse, 700 postova
  • Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850

Kategorizacija motocikala po prostoj snazi sada nekima nije dovoljna. Ako neki motocikl ima na primer 250 kubika i 20 KS pri tome, onda je tu rec o neizforsiranom malom potrosacu bez pretenzija u voznim svojstvima.

Ako paralelno posmatramo neki drugi motocikl sa 125 kubika i takodje 20 KS, onda je tu rec o motociklu pojacanih performansi i voznih svojstava. Takvog nemozes stici nekad ni sa 750 kubika, narocito ako je konfiguracija podloge pogodna maleckom.

Pojacana snaga u kombinaciji sa smanjenjem tezine drasticno pomera performanse, sto i malecke stavlja u neke druge kategorije, bar po ukupnim voznim svojstvima. Zato se neko dosetio pa priupitao za odnos snage pri tezini.

• Podržavam 1

• Drug član, 1894 postova

To je verovatno zbog novih dozvola, i sve mi se nesto cini da ce sad 125ice da poskupe

A mene tako zabole sto strujomer nije moj, kad se pokvari vi koji zelite licni strujomer lepo platite

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja