GhostMile 4614 Napisano Januar 1, 2011 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da malo ubijemo ovu zimu, evo mali izvjestaj sa proslogodisnje exkurzije. Dakle i jope HBH. I jope nisam nasao nikoga da ide sa mnom. Jbga. (Za neupucene ovdje prethodna prica) Bilo je to u julu / avgustu prosle godine, pa sam dosta detalja pozaboravljao, tako da je sve otprilike. Dakle krenuh negdje u julu, vrijeme suncano, sve potaman. Autoputem do Njemacke, pa silazak na regionalne puteve kroz nacionalni park Eifel, prema jugo-istoku lagano. Dolazim negdje u blizinu Trier-a i tu priupitam neke kolege bikere kako i sta kroz sjevernu Francusku, te mi oni predlozise par ruta…bash fino od njih. Izabrah jednu i pud pod tockove. Jednom u sjevernoistocnoj Francuskoj, nailazim na problem smjestaja. Nema nista slobodno, a sunce polako zalazi. Prodjem tako par varosica i na kraju zapnem u Sarre-Union-u, u nekom hotelu koji nevalja nista, a kosta 40+ euroncica za spavanje bez dorucka. Infrastruktura hotela je predratna, tj. losa skroz, ali su bar imali garazu… Napravio sam male video isjecke ovog dana. Slika nema. Slike tek od drugog dana. Pravljenje ovih videa nije nimalo trivijalan posao za nekoga kome to nije uzivanje (kao npr. meni). Uzima dosta vremena, tako da moze dosta da prodje izmedju "dana". Za sad imam 1 video, sacinjen od snimaka prvog dana puta, pa nastavak sledi.... Na kraju filma je tipicna sjevernoistocna Francuska varos... e, da, vrlo vazno: SMANJI ZVUK! http://www.youtube.com/watch?v=-GNMknuc6Ck Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Januar 1, 2011 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dan 2 Sarre-Union (F) - Au (A) Ujutro budjenje i pokret ka vrhu Crne Shume, tj. Baden-Badenu. Prvi veci grad na ruti je Heidenau i tu svracam da ispraznim karticu kamere u nekom internet cafe-u. Odmah pored cafe-a je prava francuska pekara sa francuskim pecivom i raznim dzidzamidzama, te yogurtom. I dok se kartica prazni ja i „konobar“ se malo castimo sa istima… Kartica prazna, idemo dalje. Heidenau Baden-Baden nema nista specijalno. Inace sjeveroistocna Francuska je sva u brezuljcima prekrivenim uglavnom livadama i vinogradima. Slabo ima shume, i puna je malih varosica. Policije ni za sjeme…. Baden-Baden prolazim od vrha do dna, kroz centar. Extra smor bjese sa R-om kroz veliku guzvu i vrucinu. Ali nakon mukice, slijedi nagrada, the B500. A onda sam se malo izgubio.... Jbga sad, davno bjese, pa sam dosta detalja pozaboravljao. Nakon Crne Sume, idem sjevernom stranom uz Bodensko jezero, sve do Bregenza. Tu se sms-nem koji put sa Ivanom (Ivke) i dogovorimo se za susret sledeci dan u Austriji….. Uz Bodensko jezero je lijep pogled, ali jezero je dugacko, pa I taj pogled vremenom dosadi, a put je relativno ravan I uz to natrpan kao shipak sa raznim kamp kucicama, kamionima, autima….Bio, probao, necu vise… Bodensko jezero: Guzva me smorila dosta. Prelazim u Austriju I konacno se dokopavam brda, shume I izlazim iz krkljanca. Stadoh da dushom danem u prvu hladovinu. Izgledao sam tada ovako: Konacno hlad i shumica: Mrak se smjesi, pa stajem usput na par mjesta…sve puno. Zadnji motel me uputi u neko selo, malo se skrene sa glavnog puta I tu pronadjem smjestaj…I to kakav. Selo se zove Au. Za 30 I kusur eura mit frustuk, najbolji smjestaj na cijelom putovanju... Domacin je vise nego pedantan I sve u kuci je cakumpakum. Preporuka ako tuda prolazite. Odradih klopu dok kozbahse odradise stranu. Pa onda ovo Tip ladno ima bazen u podrumu. Odmorih se ovdje bash fino, a eventualne kardiovaskularne tegobe su ostale bez ikakvih sansi..... Moram jos da vidim kako da slozim video sazetak za ovaj dan.... poz 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BMW K1200R 1244 Napisano Januar 1, 2011 Zainteresovan, 987 postova Lokacija: Düsseldorf / Germany Motocikl: R 1250 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Pocelo je, pocelo.... B 500 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6146 Napisano Januar 3, 2011 Svakom po zasluzi, 12444 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Poćeraj Mile, odličan početak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Januar 5, 2011 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan U jbte...2:20 Sad znam zasto video montirasi imaju jake plate LM, evo video drugog dana i ne zaboravite smanjiti zvuk PRIJE nego sto pritisnete play http://www.youtube.com/watch?v=A1sohaP5vPo 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Januar 5, 2011 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast Mile, u kom softveru montiras? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Januar 5, 2011 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan woooooooow,swis je obecana zemlja! rodjena za motore,gore-dole! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Januar 5, 2011 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast Mile, u kom softveru montiras? Ma standard, Windows Movie Maker. Nije bas za svaku cast, ali sta je tu je... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Januar 16, 2011 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Maps link Dakle, osvanuo je divan dan, pao je divan dorucak, dogovor sa Ivanom i pokret ka Urgenu gdje treba da se nadjemo. Ali kako to obicno kod mene biva, izdesava se uvijek nesto sto mi pokrade vrijeme, pa sam kasnio. http://www.youtube.com/watch?v=_vnEBFK9ytk Od Au-a do randevua Proslo se kroz par interesantnih predijela i na kraju konacno stizem na randevu. Upoznajem se sa Ivanom, popijemo po sok i sladoled i krecemo put St.Moritza. Mjenjamo se za motore da ih isprobamo i Ivan me prati do granice sa Schwitzom. (B-C na mapi). Njegov FJR me vise nego prijatno iznenadio. Za takav naoko tenk, ide vise nego solidno, a takav komfor jos nisam uzivao. Toliko sam se odusevio, da sam na kraju i kupio sebi jedan. Ovaj snimak je vec bio u nekoj drugoj temi. http://www.youtube.com/watch?v=p0HsUEAKPkw Na granici se rastajemo. On se vraca, a ja idem dalje ka St.Moritzu, ali skrecem prije ka Livignu. Nailazim ponovo na granicu Shwitza - Italija. Dijeli ih veliko brdo kroz koje su probusili tunel. Tunel ima jednu traku (jednosmjeran) i pusta se saobracaj malo ovamo, malo tamo. U tunelu (u sred mraka) je temperatura stravicno niska, tako da sam se smrznuo dok sam ga prosao, a klaustrofobicnima ga nikako ne preporucujem. U Livignu se malo raspitam na pumpi kako da se dokopam Gavia prevoja i nakon malo cimanja sa "a destra, a sinistra" nadjem skretanje i opet uzbrdo. Nakon dosta vozikanja stizem pred Gaviu. Prizori, kao i obicno, boli glava. Nastavljam dalje ka prevoju Tonale (G na mapi). Penjanje sa ove strane i nije nesto, ali sa druge strane je vrlo interesantno. Pogled puca u kilometrima nizu dolinu. Evo i malo videja od rastanka sa Ivanom i ulaska u Shwitzu, pa do silaska s Tonale-a. http://www.youtube.com/watch?v=KkhN0nXXw04 PS. Nadam se da ce biti gotovo do ljeta Poslije ovoga prevoja pocinjem traziti krov nad glavom i nalazim ga u Clesu. Sljustim pizzu Capriciosu i skrsh u krevet. Zaspao sam kao zaklan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Januar 16, 2011 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daywalker 183 Napisano Februar 2, 2011 Dva tocka...All my life, 358 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Yamaha Raptor-4 tocka...Piaggio Beverly 500... Suzuki DR 650...Aprilia Atlantic 250... Honda Deauville Nt700 Prijavi odgovor kao problematičan Hocemo jos,extra fotke! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Februar 2, 2011 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nema se kad jbga... Dan 4. Dorucak u Clesu i onda espresso, cola i cigara na terasi. Pored mene sjede neki domorodci, lice na Crnogorce, onako sjede ujutro u kafani, radni dan, i tad prvi put cujem onu "pan americana" stvar, vise puta. Ustvari, pustali su je sa mobilnog cijelo vrijeme moje jutarnje kafe i cigare. Ja sam mislio da je to neka lokalna stvar, kad ono ustvari svjecki hit. LM, iz Clesa se probijam do Bolzana kroz nesto poput Bosne oko Vakufaa i Bugojnoa. Kanjoni, shuma, krivine i velika guzva. U Bolzanu vruce i krkljanac. Pitam na pumpi i upute me u "internet cafe" (da ispraznim karticu). Interesnatno je da mi se vec ne znam koji put pumpar obraca sa "dobar dan i kako si" na holandskom. I uvijek ista prica, bio je u Holandiji gastos. Das ineternet cafe "Kod Muhameda" ( 25 minutes remaining...) Popih malo vode, popusih koju, Muhamed mi valjao neke telefone, pricao o dalekom Pakistanu i tako se isprazni kartica i krenu se dalje. Zavukao sam se u neke (valjda zimi popularne) regije, pune naselja, auta na putu i losih puteva. Kad je velika guzva, onda mi je smor, a kad udjem takav u neku shumu, onda obavezno stajanje i razgacivanje. To jeste milina, ali uzima dosta vremena. LM, trte mrte tamo vamo, i konacno pocinje opet pustinja i nagib. Penjem se na prevoj Pordoi. Nije nesto spektakularan, ali je karakteristican po onim velikim liticama, ala u sjeverna Amerika. Na vrhu jedne takve su naravno zakacili zhicu. Mogu samo da pretpostavim kakav je feeling u koshari... Mislim da je ovo pogled sa druge strane (google): Pa opet sa moje strane, ali nizbrdo (u mom pravcu). Odavde se spustam kroz ljepotu od prirode, puta, shumice i pogleda. Jednom u nizini, pocinje ponovo da bude gusce i pomalo dosadno. U horizontali od Perke (C na mapi) pa do Villacha nije bilo nesto posebno za vidjeti. Koji kilometar u Austriji, vucem se iza neke kolone, koja se vuce iza neke kamp-kucice. Puna linija, ali se vidi sve, pa i da nema nikoga , te ja polaganice pored kolone, pa pored kamp-kucice, i taman da ga odvrnem po praznini ispred sebe, iz zbunja iskace bushman i mashe HALT. Isti onaj iz kawasaki reklame. Au pomislih, djemenadje. Kaze, znas? Ja kazem znam. O, znas i opet radis to? Das ist slecht. Mus ajne penal von 30 i kusur eura. Kad sam cuo cifru (eto sam je i zaboravio 34 ili 37 bem li ga) nisam mogao da vjerujem. Kod nas bi bio bar kec ispred (minimum). Platih i ipak sretan odleprsah dalje. Kako je vrijeme prolazilo (i mrak se blizio) tako sam sve vise htio da zavrsim ovaj dan. Stajem u nekom vukobordelu, nekih 100-tinak km od Villacha i gledam malo u kartu, malo u TomTom...vec je predvece. Tipicna nedoumica, to traziti prenociste ili to izaci na autoput. Nakon dva tri dima nedoumice, izlazim na autoput kod Villacha i gas do Zagreba....tj. to je bio plan... Prodjoh Ljubljanu, dosta rapidnim tempom bez neke guzve, policije, i ostalih nepogodnosti. Od Ljubljane do granice (Bregana) sam vozio malo brze. Autoput krivudav, pa malo izaziva. Pri tome primjetim da dupe malo ljulja i pomislim, nije valjda guma, ali na pravcu nisam osjetio nista, a mrsko mi bilo da stanem (). I tako dodjem (na svu srecu) do granice i u redu mi neki automobilist pokazuje prstom na gumu. Aiii...ajd sto sam prezivio gumu, nego sto i kap prezivih kad sam vidio. Guma skroz prazna. Pitam na granici, kompresor? Nein. benzinska pumpa? 3 km. Stanem odmah iza i vadim svoj guma-kit (pertle i ampule). Spicim sve 3 ampule u gumu, ali izgleda da treba bar 10 tih ampula. U svakom slucaju nista od krpanja. Sa napola napumpanom gumom se vozim "na prednjem" tih 3 kilometra i stizem na pumpu. Na kompresoru pise nesto kao "Nemojte sta zamjeriti, ali kompresor ne radi". Mislim da je pisalo i "Hvala na razumjevanju". WTF! Kakvo crno razumjevanje - u paklu izgorili svi do jednog. Nazovem nekog prijatelja u Samoboru i "na prednjem" do njega. Kompresor i pertla i ponovo gas ka Zagrebu. ps. Obrati paznju na propisno podmazan lanac Stizem konacno u ZG, a ujutro nadjem jabuku. Pala sa drveta, odskocila i zaglavila se. Maps link za 4 dan. Videjo sazetak ako bude bice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...