Alekre 12699 Napisano Decembar 31, 2010 Ne silazi, 7362 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Kakva je procedura kada vec. registrovan motocikl menja vlasnika? Da li se ponovo placa osiguranje itd. ili samo nova saobracajna i tablice + one komunalne i javne takse? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Decembar 31, 2010 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan pretpostavljam da motor pazariš iz druge opštine, onda ide ovako; ako je vozilo (motor) registrovan,osiguranje ponovo ne plaćaš. ostaje staro do isteka.svom gradu plaćaš nove tablice, saobraćajnu, i porez na luksuz; tj. "taksa na upotrebu motornog vozila" ja sam je platio za mog SV-a oko 4hiljade i nešto. pre toga moro si da odjaviš vozilo na teritoriji opštine koju napušta. tu plaćaš porez na promet od 2,5%, vrednosti po katalogu i plaćaš odjavu vozila u SUP. sve to mož da obaviš sam a mož i agencija. nadam se da sam pomogo, `ajd uydravlje! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorSoul 141 Napisano Januar 1, 2011 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje da pitas Losmija, mozes pp da mu pustis http://forum.bjbikers.com/index.php?/user/6149-losmi-capo/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baneBP 1256 Napisano Januar 1, 2011 Zainteresovan, 926 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam platio za mog Doma 650 cc nesto preko 11.000 din samo prepis (vec je bio registrovan) i to je najniza moguca varijanta a nisam cak ni menjao tablice jer su ostale na NS. Imas na sajtu MUPa proceduru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ruža-Bandit 397 Napisano Januar 1, 2011 Mangulica, 321 postova Lokacija: BGD Motocikl: SUZUKI BANDIT 400 Prijavi odgovor kao problematičan Plaćaš porez na upotrebu motornog vozila, zamenu saobraćajne i eventualno tablica i administrativnu taksu. Osiguranje i registracija ostaju do isteka. E sada pametnioje je da voziš na ovlašćenje bar do mesec dxana pre isteka registracije pa onda napraviš ugovor i prevedeš na sebe jer ne plaćaš duplo takisu.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko_kolo 1297 Napisano Januar 1, 2011 Nadrkani komšija, 1231 postova Lokacija: Đeram Motocikl: Bandit 1200S Prijavi odgovor kao problematičan Po novoj izmeni, pri prenosu registrovanog vozila neće se ponovo plaćati taj porez. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6388 Napisano Januar 1, 2011 Enduraš, 6381 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Najvise ti se isplati da do isteka registracije uradis ovlascenje, ono te kosta oko 300-500 din. Kad istekne registracija, preneses ga na sebe pomocu ovlascenja, vlasnik ti nije potreban. Naravno, ovlascenje mora da glasi da imas mogucnost prenosa motora na sebe. U slucaju da vec registrovan motor prenosis na sebe, ponovo placas taksu za upotrebu motornog vozila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2644 Napisano Januar 1, 2011 (promenjeno) Strucnjak, 1631 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Jel sigurno da moze bez vlasnika? Nas troje ima ovlascenje na isti auto, pa mi malo cudno da bilo ko od nas moze da proglasi vozilo svojim izmena: Naravno, ovlascenje mora da glasi da imas mogucnost prenosa motora na sebe. Izvinjavam se, nisam pazljivo procitao Promenio Januar 1, 2011 član DjordjeMijailovic Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Januar 1, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ipak će teško da ide bez bivšeg vlasnika kada dođe trenutak za prepis. Ja sam prodao (iz Subotice za Beograd) svoju RD03. Napravili smo punomoć, po kojoj je novi vlasnik bio ovlašćen za upravljanje i prepis na sebe ili treća lica, čak se sećam da je stajalo da se "ima u svemu smatrati vlasnikom vozila". Na žalost, čovek u Beogradu nije mogao da završi sve bez mene. IPAK sam ja morao na kraju, kada je registracija istekla, da odem do opštine i platim porez, odjavim motor u MUP-u, te potpišem kupoprodajni ugovor koji je sastavila neka agencija u Beogradu. Tek nakon višednevnog maltretiranja, uspeo sam napokon da čoveku pozavršavam sve te papire i da mu omogućim da registruje na svoje ime motor koji je kupio. E sad, kako će to biti od sada, videćemo Ovo su iskustva od avgusta.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Januar 1, 2011 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam moj motor prodao i vozen je na moje ime do isteka registracije, potpisao sam punomocje da VOZI I OTUDJI vozilo po zelji. Eto kasnije sam sreo nekog drugog lika na njemu prodao mu vlasnik pre mene bez ikakvog mog mesanja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6388 Napisano Januar 1, 2011 Enduraš, 6381 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ipak će teško da ide bez bivšeg vlasnika kada dođe trenutak za prepis. Ja sam prodao (iz Subotice za Beograd) svoju RD03. Napravili smo punomoć, po kojoj je novi vlasnik bio ovlašćen za upravljanje i prepis na sebe ili treća lica, čak se sećam da je stajalo da se "ima u svemu smatrati vlasnikom vozila". Na žalost, čovek u Beogradu nije mogao da završi sve bez mene. IPAK sam ja morao na kraju, kada je registracija istekla, da odem do opštine i platim porez, odjavim motor u MUP-u, te potpišem kupoprodajni ugovor koji je sastavila neka agencija u Beogradu. Tek nakon višednevnog maltretiranja, uspeo sam napokon da čoveku pozavršavam sve te papire i da mu omogućim da registruje na svoje ime motor koji je kupio. E sad, kako će to biti od sada, videćemo Ovo su iskustva od avgusta.. Ja sam to uvek zavrsavao preko agencije bez problema, 3 motora sam tako kupio i nikad nisam morao da jurim vlasnika. Isto tako, kod prodaje sam isao na istu varijantu i ljudi me nisu trazili da im bilo sta potpisujem, jer moj potpis vec stoji na punomocju koje imaju. Punomocje je overeno u opstini, sudu ili ovlascenoj agenciji, tako da nikakav salterski radnik ne moze da osporava validnost tog dokumenta i ono sto pise u njemu. Ako pise "moze da otudji, prenese na sebe ili drugo lice" i to je overeno, ko je salterusa da se buni ? Nego taj tvoj kupac izgleda bio neki smotan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Januar 1, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pre će biti da je agencija preko koje je išao smotana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Januar 1, 2011 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam pre par godina prodao jedan motor coveku iz Kikinde. Motor se vodio na moje ime i kad je istekla registracija - pozovu me iz neke agencije ovde u N. Sadu da dodjem i potpisem ugovor. Odem kod njih, potpisem ugovor i odmah dobijem jedan primerak za mene. Na moje pitanje kako to oni rede, vlasnik mi je rekao da oni saradjuju sa drugim agencijama - iz drugih gradova i obavljaju poslove jedni za druge. Nisam morao ni da odjavljujem motor, ni da idem u opstinu - samo taj jedan potpis i sve sredjeno za par minuta . 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kypck 188 Napisano Januar 2, 2011 Друг члан, 636 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Motocikl: Honda Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Ma najbolje pitaj losmija, on je super momak i sve ce ti najpovoljnije resiti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Januar 2, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam pre par godina prodao jedan motor coveku iz Kikinde. Motor se vodio na moje ime i kad je istekla registracija - pozovu me iz neke agencije ovde u N. Sadu da dodjem i potpisem ugovor. Odem kod njih, potpisem ugovor i odmah dobijem jedan primerak za mene. Na moje pitanje kako to oni rede, vlasnik mi je rekao da oni saradjuju sa drugim agencijama - iz drugih gradova i obavljaju poslove jedni za druge. Nisam morao ni da odjavljujem motor, ni da idem u opstinu - samo taj jedan potpis i sve sredjeno za par minuta . E to se zove usluga!!! Svaka čast tog agenciji iz Kikinde!!! Oni su, za razliku od beogradske agencije u mom slučaju, našli ko će da trčkara, umesto da se ti, kao bivši vlasnik, maltretiraš po šalterima! To bi trebala da bude uobičajena praksa, a ne ovako.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mina 545 Napisano Januar 2, 2011 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam pre par godina prodao jedan motor coveku iz Kikinde. Motor se vodio na moje ime i kad je istekla registracija - pozovu me iz neke agencije ovde u N. Sadu da dodjem i potpisem ugovor. Odem kod njih, potpisem ugovor i odmah dobijem jedan primerak za mene. Na moje pitanje kako to oni rede, vlasnik mi je rekao da oni saradjuju sa drugim agencijama - iz drugih gradova i obavljaju poslove jedni za druge. Nisam morao ni da odjavljujem motor, ni da idem u opstinu - samo taj jedan potpis i sve sredjeno za par minuta . E to se zove usluga!!! Svaka čast tog agenciji iz Kikinde!!! Oni su, za razliku od beogradske agencije u mom slučaju, našli ko će da trčkara, umesto da se ti, kao bivši vlasnik, maltretiraš po šalterima! To bi trebala da bude uobičajena praksa, a ne ovako.... Samo nisi bio u pravoj beogradskoj agenciji. Ja vec godinama sve radim u agenciji Vozach, koju drzi Boza bajker takodje. Nikad se ni za shta nisam cimala...sve uvek odrade umesto mene i u roku od 24h dobijem saobracajnu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Januar 2, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Jbg, nisam ja loše birao, nego novi vlasnik mog starog motora Ja mu uradio punomoć i mislio sam da je to TO. Kad ono..... cvrc No, šta je-tu je, sad već gotovo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
safet su 155 Napisano Januar 3, 2011 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: SUBOTICA Prijavi odgovor kao problematičan jageru da nisi slučajno prodao motor sa tablicama od onog yuga pa se zato zbunili ljudi he he he 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Januar 3, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam bre, barabo jedna Motor je bio na SU table, a trebao je da pređe na BG table. Nisam ni znao da je tolika komplikacija.... porez mora da se plati u Subotici i morao sam ja to da odradim. Znači, ceo dan po šalterima i besnim gospođama koje sede iza istih Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ruža-Bandit 397 Napisano Januar 3, 2011 Mangulica, 321 postova Lokacija: BGD Motocikl: SUZUKI BANDIT 400 Prijavi odgovor kao problematičan One ne sede na šalteru- One rade... Bar je meni tako objašnjeno u par navrata dok im je jogurt curio niz bradu 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Januar 30, 2011 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Pre neki dan sam prodao motor i odjavio sa svog imena i preveo na kupca. Po novom zakonu moraju da prisustvuju i kupac i prodavac, vise nista ne rade agencije. Ja sam prvo odjavio motor u SUPu, a pre toga sam morao da uzmem neki list sa tehnickog pregleda, lik nije nista naplatio posto se znamo, inace to kosta 650din. Onda smo kupac i ja otisli u knjizaru kupili kupoprodajni ugovor i popunili, mora u 5 primeraka. Uplatili smo taksu od 980 din, i to nam je overio neki lik u sudu. Posle toga smo platli neki carinski iznos oko 500-600 din i to je to. Sa tim papirima novi vlasnik moze da registruje motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Januar 31, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan FT 1 P Daaaa, to je ova: :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4179 Napisano Januar 31, 2011 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam uradio ugovor overen u opštini pošto više agencijama nije dozvoljeno da se bave ovim prometom. Posle par dana odem da platim prenos, al traže kopiju LK prodavca, bez obzira što je overenim ugovorom on više bespredmetan, kopiju saobraćajne i obrazac PPI 4. Nekad kad nisui asgencije radile, išlo se u opštinu, referent razreže iznos, popuni uplatnicu i zdravo, a ovo sad takvo maltretiranje da je ne viđeno. Motor je na BG table odakle smo oboje, motor registrovan do polovine maja, mislio sam da ga vozam bez prebacivanja na sebe jer ću morati da platim globu. Pitanje, jel postoji neki obavezujući rok za prebacivanje saobraćajne na novog vlasnika? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perlx 531 Napisano Januar 31, 2011 festina lente, 749 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XRV Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam bas jednu takvu sreo u Pancevu, cak u coroskopi isti Ali nije mi falio 1 papri, ne, falio mi je 1 covek. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fanky 1011 Napisano Jun 4, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 1083 postova Lokacija: Beograd - Vinca Motocikl: sprint explorer, Malaguti Madison S250, Suzuki Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Moram da izvucem ovu temu jer vise nista ne znam Kupio sam skuter, prodavac se nalazi u Krusevcu na njega se vodi motor i nije registrovan (stare table) Da li postoji ikakva mogucnost da ja ne idem za Krusevac da bi on odjavio table, zavrsili kupoprodajni ugovor, ja dobio papire da mogu ovde da ga registrujem. Da li moze taj kupoprodajni ugovor postom da se zavrsi da ne moram da idem za KS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...