GhostMile 4614 Napisano Decembar 29, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Stigli mi zmigavci sa nekih 5-6 dana zakasnjenja zbog snijega i to, i ja sisao do garaze da izmozgam kako da ih prikacim. I tako mozgam ja, kad uletise djeca...hoce da vide svijetla. Ajd rekoh, da ih se rijesim, gurnem kljuc kontakt i upalim svjetla (xenon). I svjetla rade (a sto ne bi radila) i sve ok. Ugasim svjetla, a onda mi se ucini kao da jedna pozicija nije radila, te ih upalim ponovo...... Odjedanput pocinje sve da ludi. Zuje balasti, klikcu releji, pale se lampice, sve zmiga...ja polako padam u depresiju. Ugasim kontakt, kao da nista nisam uradio. I dalje sve ludo, ali postepeno jenjava i polako utihnu sve. Ja stojim tako i kao nesto razmisljam, ustvari nemam pojma sta se desava. Probam ponovo dati kontakt, stekce neki relej, svjetla ugasena. Pritisnem prekidac za duga svjetla (svjetla ne rade, samo sam prebacio prekidac na duga), a taj isti relej pocinje da stekce drugacije (ton / frekvencija). Vratim na kratka, relej opet stekce "the old way". Skinem far, raskacim totalno xenon, kontakt, sve i dalje ludo. Prebacim kill u on, izvrti se pumpa, pritisnem start i cujem samo "puk" i sve utihne. Od tad se ponasa kao da sam izvadio akumulator. Mrtav skroz. Od kad je sve radilo kako treba, pipao/uradio sam sledece: - skinuo zmigavce - skidao lijevi prekidac da skinem ruckicu - vratio lijevi prekidac nazad (samo sam ga malo odvojio od rucke i vratio nazad) - pritisnuo crveni kill switch Provjerio sam sve osigurace sto sam nasao i svi su OK. Najcudnije mi je bilo zujanje balasta i nakon okretanja kljuca u off.... Hiiilfe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5950 Napisano Decembar 29, 2010 Svakom po zasluzi, 12421 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan A kakav je akumulator? Koliki je napon? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Decembar 29, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan 12,5 V Bilo je hladno u zadnje vrijeme (minus non stop), ali tu i tamo je bio na punjacu. Sumnjam i ja na accu, ali da li je moguce da tako poludi od praznog akumulatora? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5950 Napisano Decembar 29, 2010 Svakom po zasluzi, 12421 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Moguće je ako je napon mnogo pao da elektronika pobrljavi Napuni accu pa probaj jope' Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazić 129 Napisano Decembar 29, 2010 Drug član, 1558 postova Lokacija: Mlecni put, Zemlja, Beograd, Zvezdara Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Hoce i od zime... Uteraj ga u toplo, napuni acc, then, give it a try... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TT600 175 Napisano Decembar 29, 2010 Zainteresovan, 525 postova Lokacija: VRSAC Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj ni da meris napon, skini aku. napuni ga, ocisti kleme, pa probaj. Ako posle par dana isto pokaze, moraces nov da kupis ( ne motor, nego akomulator ) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Decembar 29, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sad se sjetih da sam posle prve brlje odmah dohvatio metar i procitah nekih 2-3 volta, ali sam to odbacio kao nemoguce, ugasio kontakt ponovo izmjerio i ... 12 i nesto. Jel moguce da padne na 3 V, pa posle gasenja kontakta da se u roku od par sekundi vrati na 12? edit: sad je na punjacu, ali ga nisam izvadio. edit2: Nemoj ni da meris napon, skini aku. napuni ga, ocisti kleme, pa probaj. Ako posle par dana isto pokaze, moraces nov da kupis ( ne motor, nego akomulator ) Jesi ti to siguran da je najveci moguci problem akumulator? (s obzirom na ) Ja bih bio sretan da je to, ali ovo jos nisam vidio pa se brinem da nije problem malo veci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1920 Napisano Decembar 29, 2010 Vlasnik sajta, 5371 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Akumulator skoro sigurno, ne sekiraj se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5950 Napisano Decembar 29, 2010 Svakom po zasluzi, 12421 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Moguće je ako je crkotina ...čim nešto povuče struju accu se udavi. Za nekoliko sekundi po prestanku opterećenja kao da ništa nije bilo. Da nije možda gel accu? Ti su najgori danas rade k'o aviJon i sutra ujutru ama ni grama struje ne mogu da daju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 29, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan a mozda ti labava neka masa negde.. ili aku... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Decembar 29, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jeste gel accu! Znaci nada raste kao kvasac. Mozda je i cijeli motor otisao u Q, ali ja sad vec kao da sam popio 2 konjske tabletice. Bas ste me Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5950 Napisano Decembar 29, 2010 Svakom po zasluzi, 12421 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TT600 175 Napisano Decembar 29, 2010 Zainteresovan, 525 postova Lokacija: VRSAC Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Sam roknuo da se ne nerviras A 99% je samo akomulator. I neverujem, a i nema logike da je nesto drugo crklo od premalog napona I sto rece Boki, obavezno proveri kleme, hoce da se desi da deluju pritegnute, a unutra se pojedu i nemaju dobar kontakt Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Decembar 29, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan E super. Bas mi je laknulo. Odoh sad da se objesim sto sam sve razvalio.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Decembar 29, 2010 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Meni se nesto slicnio desavalo od LABAVE KLEME! A ja mislio ko zna sta je... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Decembar 30, 2010 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan E super. Bas mi je laknulo. Odoh sad da se objesim sto sam sve razvalio.... Jel ozivio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Decembar 30, 2010 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Ako nema tu accu da se kupi, javi oznake da ti neko kupi ovde...i posalje! ps. Javljaj rezultate. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Decembar 30, 2010 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Moze bit akumulator,a moze biti i olabavljen kabel mase.Proveri i te debele kablove da nije slucajno popustio neki sraf negde.Posebno pogledaj masu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Decembar 30, 2010 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan imaš i na autu (tu u garaži) akumulator za lako ispitivanje. posle kupuj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Decembar 30, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa moram da priznam da je masa od xenona diskutabilna (pisah o tome), ali vjerovatno nije do te mase, jer sam xenone raskacio pa opet isto. Pogledat cu jos extra sve debele mase sto imam na motoru, pa slijedi test sa akumulatorom od XJ-a. (mlad, par mjeseci ) Javljam rezultate. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Decembar 30, 2010 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Moze bit akumulator,a moze biti i olabavljen kabel mase.Proveri i te debele kablove da nije slucajno popustio neki sraf negde.Posebno pogledaj masu. E, sa mojim motorom je bas masa bila vrlo labava Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Decembar 31, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Daklem, izgleda da je stvarno bio accu u pitanju. Prikacio sam drugi i fercera. Jos jedna (za mene) nesvakidasnja pojava se desila u procesu testiranja. Accu je bio na punjacu cijelu noc. Kad sam ga skinuo s punjaca imao je preko 13v. Dao sam kontakt i sve je ozivjelo / vratilo se u normalu. Upalio sam ga i motor je radio par sekundi na malo jacem gasu (zbog sauga) i onda je poceo da stuca i ugasio se. Sve opet mrtvo. Znaci accu je toliko bio mrtav da nije mogao ni sa alternatorom da odrzava motor u zivotu. Steta sto sam sve ovo razvalio radi pisljivog akumulatora. LM, nasao sam na netu novi za 70 jura sa sve postarinom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Decembar 31, 2010 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Bolje sto je tako...! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5950 Napisano Decembar 31, 2010 Svakom po zasluzi, 12421 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Milence, odsad nauk: prvo pitaš drugare na forumu pa ondaK razvaljuješ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Decembar 31, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan @Arakis Nije meni ovo prvi put. Iako znam da nista ne znam, ja opet krenem sa nekom pozitivnom energijom u potragu za logikom i smjernicama. A ovo sam vec toliko puta rastavio i sastavio, da sad mogu i zatvorenih ociju da ga sklopim dok si rekao "kuja je zalajala, kuja je prolajala." Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...