Jump to content

Moto Zajednica

Od Nove godine nove tablice, vozačke i saobraćajne

Recommended Posts

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

^^

Nerazumem kako se ti bojish necega u cemu se zna da nisi kriv ??

Pa na saobracajnoj ti datum ide od tog dana kad si otisao u sup da registrujesh motor. A shta oni sad nemaju tablice mesec dana pa ti mesec dana necesh voziti a harac si uredno platio i za taj mesec sto cekash nek oni nabave tablice ??

Dovoljno je to shto nemozemo registrovati motor na mesec, dva, sest nego moramo na celu godinu bez obzira shto ga u vecini slucajeva vozimo 5-6 meseci... Josh da nam ukradu i mesec dana iz sezone tim shto moramo da cekamo na tablice ?? Ma daj...

A i ako se kojim slucajem nadje pametan pandur pa ti napise prijavu zbog toga shto nemash tablice a uredno si platio harac drzavi i imas potvrdu da mozesh da vozis motor dok cekash tablice a plus to u saobracajnoj kad je dobijesh stoji datum kad si podneo zahtev za registraciju a ne kad ti je saobracajna izdata, shta mislish kako ce to proci na sudu ?

Ne ja nisam divljak, uredno mi je registrovan motor, ako ce me zaustaviti pandur stacu ali nerazumem ljude koji se boje za nesto sto su platili i imaju pravo da voze sa potvrdom koju su dobili nebitno shto nemaju tablice ? Kriva je drzava i njen sistem shto ti nemash tablice na vreme a ne ti !!

Razmišljamo IDENTIČNO!

Ako si već platio, SEDI I VOZI. Nema šanse da bih držao parkiran motor u garaži, a PLATIO SAM sve dažbine. To što nema tablica je isključiva krivica loše osmišljenog sistema. Ja bih se vala sa njima terao do Strazbura, ali kaznu ne bih platio, to je sigurno. >:(

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Mislim da sa potvrdom ne sme da se ode izvan opštine. Neko ograničenje postoji. Tako je barem bilo po starom, ne znam je li se sada štogod promenilo.

A zar nije dovoljno to što dok ne dobiješ saobraćajnu (i do mesec dana) ti NE MOŽEŠ PREKO GRANICE????!?!! Baš bih voleo da me zaustavi policajac sa potvrdom umesto tablice van moje opštine i da proba da mi ispiše kaznu! PA ZA ŠTA da mi ispiše kaznu?? Za to što ONI nemaju tablice??

• zaludan, 383 postova

Sednes i vozis cega se plasite, to sto su oni nespremni njihova stvar. Zacrtali su od nove godine nove tablice i to je to a sto logustiku nisu spremili nikom nista ujeo vuk magarca.

Da izvucem paralelu: to je isto kao kad bi dao coveku koji polaze na za B posle prvog casa da sedne za D odnosno autobus i da ga odveze do Subotice, i kome bi to poslo za rukom? Tako i nasa lepa drzava oce da se hebe a da joj neudje.....

• U prolazu, 17 postova

Evo ovako stoje stvari u Kikindi. Odradio sam juce 07.04.2011 god tehnicki pregled i sve platio sto je trebalo, sve ukupno za motocikl od 600 kubika nesto malo jace od 19 000 din. Odem u Policiju i kazu oni NEMA TABLICA ZA MOTORCIKLE VEC OKO NEDELJU DANA, A KAD CE NEZNA SE. MOZDA ZA DVE TRI NEDELJE. I sta ja sad da radim? juce mi istekla registracija i vise nemogu ga vozim-koristom svoje vozilo jos mozda mesec dana, a sve sam uredno platio!

Ovo ne da je sramota sta nam rade da vec nemam reci i svega mi je dosta da bi ih sve redom uza zid i ....

Danas je 20.04.2011, zvao sam u Policiju i rekli su mi da tablica jos uvek NEMA i da ce stici tek posle praznika

(1. Maj)

Toliko o zemlji SRBIJI. Javicu vam kad dobijem da cujeta kad ce to biti.

Danas je 06.Maj sutra je tacno mesec dana tablica jos uvek nema, kad ce biti tacno niko nezna. Juce sam predao papire u Policiju iz razloga sto se plasim da ce mi isteci mesec dana od tehnickog pregleda pa cu morati ponovo da ga placam. Predao sam i saobracanu i tablice(stare) nikakvu potvrdu nisam dobio, ostavio sam samo broj mobilnog da kad tablice stignu da mi jave da dodjem.

Maxi69,

trebao si insistirati na nekoj potvrdi da si papire PREDAO!

I šta sad? Nećeš moći voziti "do daljnjeg"??? Pa ovo stvarno ima SAMO KOD NAS! >:(

• motordzija opste prakse, 700 postova
  • Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850

Traljavci koji nam menjaju licna dokumenta, registruju vozila i rade jos neke budalastine nisu sposobni nizasta. Posle petonedeljnog maltretiranja sa licnim kartama, novo neprijatno iskustvo sa promenom tablica samo podseca na stos Djose i Spice o novom zakonu. Promenjen je zakon o saobracaju, ali nije promenjena policija.

Cekanje tablica 14 dana (jos je i dobro koliko neki drugi cekaju) za Uskrssnje i prvomajske praznike ostavilo je vlasnika bez mogucnosti voznje. Ako nije nekom jasno, ali za Bozic motocikl se najcesce ne vozi pa je onda trebalo smisliti kako podmiriti potrebu gradjana.

Promena za radi promene i nepotrebno isterivanje novca iz dzepova gradjana, nemogucnost izvrsenja nametnute obaveze gradjanima koji nisu hteli komplikacije, kao i posledice u dezorganizaciji privatnih zivota svih nas, treba da nas sve opomene za ubuduce.

Neko ocigledno zivi u zabludi da gradjani treba stalno da klece pred policijskim stanicama i maltretiraju se za jedna pa druga pa treca dokumenta. Ti isti su verovatno ubedjeni da samo oni imaju posao, porodice, uopste privatne zivote koje drugi treba da trose na moljenje i cekanje kod njih.

Posle 14 dana cekanja urucivanje tablice za motocikl sa (opet) pogresnim crvenim grbom deprimiralo je i razjarilo autora ovog teksta. Cekanje nije bilo zbog stampanja nove, ispravne tablice sa belim grbom. Cekanje je bilo zbog trebovanja iz magacina vec postojece tablice sa pogresnim crvenim grbom. Saobracajnu dozvolu naravno zamenjuje neki papiric, koji ogranicava kretanje vlasnika u punoj sezoni.

O troskovima cije smanjenje je najavljeno, a docekalo nas povecanje, bolje ni ne raspravljati. Sramota.

Koriscenje vozila bez saobracajne dozvole a uz izdatu potvrdu policije, moguce je uz ogranicenja kretanja.

Koriscenje vozila bez tablice je druga stvar. Bez obzira na potvrdu o uplati troskova registracije, ne postoji ugovorena polisa osiguranja bez koje je voznja vrlo, vrlo kaznjiva. A ne moze biti ugovorena polisa bez upisanih ostalih podataka, na primer datuma vaznosti. U slicaju pocinjavanja prekrsaja bez tablice, pocinilac je neprepoznatljiv, bez obzira na uplacene troskove registracije i racun o tome. Zato bez tablice nesme.

• Podržavam 3

• Drug član, 2749 postova
  • Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM

Kod nas u klubu sad vec 20 motora nema tablice!!

Ljudi odlepili, na susret u Brcko isli kolima. Na salteru u MUP-u cak jednom i rekli :"cim imate motor imate i auto-idite autom".

Meni istice pocetkom juna, znaci kraj sezone ???

• Drug član, 1740 postova
  • Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R

ja registraciju zavrsio .... tablicu i nalepnicu dobio odmah a saobracajnu cekao 9 dana za to vreme sam vozio sa potvrdom... izvadio sam i novu licnu kartu i pasos za to mi je trebalo 15 dana a za divno cudo nije bilo redova niti cekanja jer rade do 20h pa kad odes uvece nema nikog ... sutra idem da izvadim novu vozacku dozvolu i za to kazu se ceka 15 dana a ne moze da ubrza ni nacelnik supa ...nova dozvola kod nas kosta oko 1500din..

• Svrati ponekad, 226 postova
  • Motocikl: Tomos Automatic A35-S / Kawasaki ZZR600

Meni istice pocetkom juna, znaci kraj sezone ???

Idi sad registruj motor, registracija ce ti teci od dana kad ti stara izlaza i do tad ce valjda da nabave tablice.

• U prolazu, 17 postova

Evo ovako stoje stvari u Kikindi. Odradio sam juce 07.04.2011 god tehnicki pregled i sve platio sto je trebalo, sve ukupno za motocikl od 600 kubika nesto malo jace od 19 000 din. Odem u Policiju i kazu oni NEMA TABLICA ZA MOTORCIKLE VEC OKO NEDELJU DANA, A KAD CE NEZNA SE. MOZDA ZA DVE TRI NEDELJE. I sta ja sad da radim? juce mi istekla registracija i vise nemogu ga vozim-koristom svoje vozilo jos mozda mesec dana, a sve sam uredno platio!

Ovo ne da je sramota sta nam rade da vec nemam reci i svega mi je dosta da bi ih sve redom uza zid i ....

Danas je 20.04.2011, zvao sam u Policiju i rekli su mi da tablica jos uvek NEMA i da ce stici tek posle praznika

(1. Maj)

Danas je 06.Maj sutra je tacno mesec dana tablica jos uvek nema, kad ce biti tacno niko nezna. Juce sam predao papire u Policiju iz razloga sto se plasim da ce mi isteci mesec dana od tehnickog pregleda pa cu morati ponovo da ga placam. Predao sam i saobracanu i tablice(stare) nikakvu potvrdu nisam dobio, ostavio sam samo broj mobilnog da kad tablice stignu da mi jave da dodjem.

14. je Maj tablica jos nema, sve po starom koliko cujem a nije bas pouzdano da ce stici tek polovinom juna.

• U prolazu, 6 postova

Danas sam bio u AMS i uzeo samo polisu koja važi do maja 2012,s tim što pretpostavljam da ću morati ponovo da je vadim kada budem uzimao nove tablice.U pitanju je skuter do 50ccm.Na moje pitanje jel moram da registrujem skuter do 1.01.2012,dobio sam odgovor da mogu kada hoću,što je i normalno....tako da im ne dam pare do marta aprila 2012 godine....

• Zainteresovan, 188 postova
  • Motocikl: Z1000SX

Ljudi da li neko zna kada cemo dobiti tablice koje smo svi koji ih cekamo platili,posto od nadleznih niko ili ne zna ili nece da zna,kada bi imao vezu da postavim pitanje na RTS-u izmedju 19h i 19 i 30 mozda bi se onda neki lepopricajuci resio da nas udostoji i kaze nam,sve pokusavam fino ali tesko mi ide!

• Drug član, 1015 postova
  • Motocikl: Honda CBR 900 RR

Samo da vam skrenem paznju da mozete da trazite unutrasnju ili spoljnu nalepnicu, ni je nisam znao pa uzeo spoljnu , video sam tek kod, mislim, Dzaksa da ima i ova za iznutra kao u kolima! Znaci treba je samo traziti pri registraciji!

• U prolazu, 17 postova

(1. Maj)

14. je Maj tablica jos nema, sve po starom koliko cujem a nije bas pouzdano da ce stici tek polovinom juna.

I evo ga napokon danas je 19 Maj, dobio sam tablice, privremenu saobracajnu na papiru i trazio sam unutrasnju nalepnicu. Samo da skrenem paznju da registracija nema prekid, tj tece od 7.Aprila tako da su mi ukrali tacno 42 dana od registracije.

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Pre neki dan sam produžio registraciju (tablicu sam već ranije promenio) i sve zajedno (bez provizije za uplate) me je koštalo oko 22.400,00 dinara (1000 kubika, 150 konja, 2008. godište). Rekao bih da to nije skuplje nego ranije.

• Svrati ponekad, 259 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800FI

E hebote, mene za 650cc, 72 konja, 2006 sa tablicama, nalepnicom i novom saobracajnom 20 000. Ne vredi, prelazim na litrasa!

Ja sam gore napisao da je ovo bez tablice i saobraćajne, samo nova nalepnica i ostale takse. Za hiljadarku sa novom tablicom i saobraćajnom bi izašlo još 2-3-4 hiljade.

Sa svim mogućim taksama, poštarinama i ostalim budalaštinama, za AT 750cc, '94. godište, ukupno 20.520 dinara. Toliko sam istresao iz novčanika. Nova tablica, saobraćajna i reg. nalepnica. Bez zelenog kartona.

STRAŠNO! >:( >:(>:( Manje sam platio prošle godine sa sve prepisom... A da se bunimo malo, a??

Koliko si platio prošle godine? A da se bunimo uvek može i treba, ali samo kulturno :moto3:

Ne sećam se tačno, ali bilo je ispod 20.000. Negde oko 18 i nešto.

A od "kulturice" baš nešto i nema vajde... :zvizduk:

Onda nisi platio skuplje, tj. jesi zbog tablice i saobraćajne, ali naredne godine će ti biti slično kao i prethodne, možda čak i nešto manje, ako se do tada nešto ne promeni.

Inače, pod kulturom smatram, recimo, onu akciju u Hrvatskoj kada su naše kolege plaćale putarinu sitninom. Mi to nikada nismo uradili, a to je potpuno legalan način protesta.

Inače, pod kulturom smatram, recimo, onu akciju u Hrvatskoj kada su naše kolege plaćale putarinu sitninom. Mi to nikada nismo uradili, a to je potpuno legalan način protesta.

A sećaš li se kada sam ja to predlagao? Pre.... HUH! Ima dosta :D

Slažem se sa tobom, mada putarine i ovako (skoro) niko ne plaća. Da ne čačkamo mečku, još će nam stvarno sniziti cenu putarina i onda više nema beganije :D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja