kockica 0 Napisano Decembar 20, 2010 U prolazu, 6 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Drag Star Prijavi odgovor kao problematičan postovane kolege ,nadam se buduci prijatelji dakle ovako ,hocu da kupim motor a moze da se kaze da sam totalna neznalica ,ustvari godinama vozim maxi skutere i resio sam da predjem u jacu kategoriju odnosno voznja tipa kuca posao me nezadovoljava vec bi i ja da vidim nesto otvorenog puta .sad kako se polako stvar zahuhtava i parice se spremaju treba i razmisliti sta i kako kupiti tako da ide par pitanja ,ponovicu nista neznam imam dozvolu ali sam vozio neku vespicu na polaganju sa menjacem na ruci tako da ni to neznam ,i ok krecem ja u kupovinu i sad sta ja de gledam ? nemislim tim ja na tip motora to od prilike znam ,vec na neke stvari tipa lanac i lancanici dobri - sta to znaci i kako ja to da vidim a ne da blenem ko tele u sarena vrata i da mi neko prodaje ono za bubrege hi hi ,ima tu jos nekih sitnica kojih ni sam nemogu da se setim a ni neznam ih jer se sa tim nisam susretao jbg crna ovca u drustvu niko od mojih drugara nevoli voznju na dva tocka ,i da jos jedno pitanje sta mislite o banditu 600 s ili nesto slicno tome u tom pravcu prihvatam sugestije jer na r se neusudjujem da sednem ,za enduro sam kratak ,a kroserice me nezanimaju . svestan sam toga da cu se u taj motor koji uzmem zavoleti ako me kapirate ali i nezelim da postanem najbolji ortak sa majstorom vec da se lepo vozim za svoje pare unapred hvala Kockica p.s. Da nesirmo temu na opremu jer je imam podosta jbg isao sam tezim putem u to pravcu ,bilo je tipa slemce + podebela buba u celo = ful face kaciga ,pad = jakna sa stitnicima i tako...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Decembar 20, 2010 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Imas gomilu takvih tema ovde po forumu pa potrazi .. videces sta su ljudi gledali i na kakve dobre/lose stvari nailazili ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Decembar 20, 2010 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Jedna rec: transalp ostalo mozes da citas po raznoraznim temama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Decembar 20, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan dođi na Dedamrazove 25.tog da se upoznaš sa ljudima pa tamo pitaj sve šta te interesuje... takođe izprati teme po forumu, videđeš razne savete i razna iskustva... masu stvari na motoru možeš i sam da vidiš a onako "laički" motor ne sme da ti "kucka" za sve ostalo povedi nekog iskusnog da ti pogleda motor koji bi kupio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Decembar 20, 2010 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Pročitaj ovu temu: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/15626-kako-kupiti-polovan-motor/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kockica 0 Napisano Decembar 20, 2010 U prolazu, 6 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Drag Star Prijavi odgovor kao problematičan ma znam ja to drug moj veruj mi da su mi oci ispale ali svi pricaju sa nekim predznanjem a meni moze i cinculatorska gambojzla da napravi problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Decembar 20, 2010 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Onda stvarno dodji na 25-og.. Popsy ce sve lepo da ti objasni.. Da afika ne valja..da je ST jeftinija i bolja.. i dakako da nije enduro visok..a moz i da se spusti.. ako cale nije zapeo dovoljno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Decembar 20, 2010 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan evo ti prvi savet ! ako neko vozi Afriku ili Teneru od njega savete ne primaj .... sa Popsy-em sve radi samo ne pricaj o motorima .. cim pocne da prica o teneri a ti ga teraj da ti demonstrira zvuke zadnjeg amortizera .. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Decembar 20, 2010 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan To je brate zastitni znak tenere Popsiju su jednom hteli Laboranti na kvarno da podmazu.. volsebno je osetio i provalio zlobnike.. zatim se lavovski borio.. te tako i dan danas skripi.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
noxy91 122 Napisano Decembar 20, 2010 BJB Maxi Scooter Club, 548 postova Lokacija: Paracin Motocikl: gilera runner 50/piaggio x9 500 Prijavi odgovor kao problematičan znaci kod kupovine mozes dosta zakljuciti po prodavcu...obavezno pogledaj stanje kocnica, ako su dosta potrosene onda je mozda motor vozen agresivno, brzo pa naglo koceno...gledaj stanje same masine, ako je masina oprana verovatno postoji razlog za to, a pak ako je mnogo masna od ulja i to ne valja...pogledaj da li lepo ide u brzine, da li lepo prima gas, da ne lupka, zvecka nesto u samoj masini....ovo su neke osnovne stvari koje treba pogledati....a najbolje bi bilo da povedes nekog ko se razume u motore i da ti on kaze dal to vredi ili ne... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
virus 45 Napisano Decembar 21, 2010 U prolazu, 77 postova Lokacija: Banglades Motocikl: Suzuki Bandit 600 N Prijavi odgovor kao problematičan Ima ovde masa tema o kupovini bajkova, razna iskustva i saveti. A zima je pred nama tako da ima dosta vremena da se pogleda ne mali broj motora i cuje sta ljudi imaju da kazu. A i forumasi prodaju motore pa polako i pun gas na prolece. Sto se tice bandita 600, po meni jeko dobar i pouzdan motor (ima i ta tema negde). S je dobra varijanta i ja bih mog N-a menjao za S varijantu. Duva brate mnogo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Decembar 21, 2010 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan nisam se javio da te savetujem, i ja sam doso na ovj forum po savet, pa sam sam gledo-sam prelomio. al` kazi ti nama koliki ti je pocetni kapital za tu investiciju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Decembar 21, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako je stanje lanca atomska fizika, mozes uz kokice da se informises na forumu, ali u kupovinu obavezno povedi nekog fizicara. Bandit je dobar, ako je dobar. poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kockica 0 Napisano Decembar 22, 2010 U prolazu, 6 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Drag Star Prijavi odgovor kao problematičan kokice izbegavam jbg ulagao sam u sebe ulagao da sad imam pojas za spasavanje ,dobio sam par saveta od jednig gospodina kog necu sad da reklamiram ali me je odusevio iskrenoscu i to je od prilike zvucalo ovako : kako nisam totalni pocetnik u voznji i teba da savladam samo menjac i jos po koju sitnicu da uzmem motor kog mogu da predvidim tj da ima konstantan odziv na gas a ne da me zbaci kad predje odredjeni br obrtaja ,da ima sto manje oklopa jer ce mi skoro sigurno ispasti pa makar sa copave ili ce se desiti nesto nedaj boze jos gore ,sa povoljnom regstracijom ,i dobrim ne preterano skupim odrzavanjem ,za budzet koji sam mui ja izlozio +- 2500 eur on mi je predlozio par modela koja je imao i to neki strit fajter ,bandita s i n ,hondu cb .... ja sam se malo zalepio za gsxf ali mnogo oklopa a svigdja mi se ,od toga mi se najvise svideo bandit s ,gledajuci po ogl cene ludacki variraju za taj model cak je razlika do 1000 eur ,upijam sve sto pise po forumu i cini mi se da i ovo malo sto sam znao neznam ,zato sam vas i pitao za savet i preporuku jer mozda mi se nesto i vise svidi a ja ni neznam da postoji a i na sta da obratim paznju jer ako nadjem na ogl nesto da mi se svidi nemogu da vucem majstora na 100 mesta sa sobom vec da sam napravim uzi izbor i onda odemo zajedno da i on pogleda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
noxy91 122 Napisano Decembar 22, 2010 BJB Maxi Scooter Club, 548 postova Lokacija: Paracin Motocikl: gilera runner 50/piaggio x9 500 Prijavi odgovor kao problematičan po recima tog tvog prijatelja on ti predlaze naked motore, to nije lose...imas kawasaki er6n, meni prelep motor, bandit s takodje...sto se tice gsxf mislim da je prejak za pocetnika, letos sam se vozio sa drugom i prava je mrcina...veci je od r verzije, duzi i udobniji, sto se same masine tice ne znam puno, ali znam da ima odlicno ubrzanje, i da nije za pocetnika koji tek ulazi u svet motora...sto se streetfighter motora tice ja bih to izbegao jer u dosta slucajeva se desavalo da kad se motor dobro havarise, vlasnik ne kupi plastike nego ga malo preuredi na fightera, jer mu je dosta jeftinije...ne kazem da to rade svi, ali vecina...posto si pocetnik, covek ti je dao lep savet, nesto sto nije prejako, da linerano vuce, tako da bi toga trebao da se drzis... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Decembar 22, 2010 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan ako si vec za japance onda ti u obzir ulazi Honda Hornet .. 600cc pa je mala registracija a prilicno jak motor cini mi se oko 95 ks Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kockica 0 Napisano Decembar 22, 2010 U prolazu, 6 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Drag Star Prijavi odgovor kao problematičan po recima tog tvog prijatelja on ti predlaze naked motore, to nije lose...imas kawasaki er6n, meni prelep motor, bandit s takodje...sto se tice gsxf mislim da je prejak za pocetnika, letos sam se vozio sa drugom i prava je mrcina...veci je od r verzije, duzi i udobniji, sto se same masine tice ne znam puno, ali znam da ima odlicno ubrzanje, i da nije za pocetnika koji tek ulazi u svet motora...sto se streetfighter motora tice ja bih to izbegao jer u dosta slucajeva se desavalo da kad se motor dobro havarise, vlasnik ne kupi plastike nego ga malo preuredi na fightera, jer mu je dosta jeftinije...ne kazem da to rade svi, ali vecina...posto si pocetnik, covek ti je dao lep savet, nesto sto nije prejako, da linerano vuce, tako da bi toga trebao da se drzis... nazalost nije mi prijatelj inace bi ja lako vec covek koga sam upoznao dok sam razgledao motore u toj firmi za koga se ispostavilo da je vlasnik iste Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...