knez71 18 Napisano Decembar 2, 2010 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Novi-Sad Motocikl: Yamaha fz6 Prijavi odgovor kao problematičan Razmisljao sam da li svoju muku da podelim sa vama ili ipak ne. Ipak da.......jer svi smo ovde zbog iste stvari ,stvari koje nam u zivot unosi boje,ali i stvari koja moze biti nenadjebljivo opasna,hm motocikli.Neko je rekao na ovome forumu `kada vec vozimo i vucemo Boga za k...c,ne treba i da ga lupamo po jajima`. Zapamtio sam savet,imam suvise utakmica u nogama,ni jedan jedini saobracajni prekrsaj a ucesnik sam u istom od daleke 1989 godine kao vozac motornih vozila.Sa 39 godina u guzici ne divljam po ulicama,ne brzam ne ludujem,znam da je glava samo jedna.Znam gde se moze zavrnuti po gasu ,a gde ne............svaki put kada sednem na motor sve veca sam p...a,nije me stid priznati javno.Ali prvo motor pa onda sve ostalo,jedan je od mojih zivotnih rezona...dobar ili ne prosudicete sami.Ali vrag ne spava...ljudi jednostavno ne vide nas,klasicno ne ustupanje prava prvenstva prolaza,klasicna zamka za 90% motorista,ma koliko razmisljali u napred sta ce onaj tamo ispred nas da uradi ili ne,nekada nema izlaza....osim drljanja po asvaltu. 6.11.2010.......22 stepena celzijusovih,hm kraj sezone na vidiku jedno predivno subotnje po podne,vozim svoju voznju,naseljeno mesto,svetlo upaljeno,14h,stvarnih 50_km na cas,nemam razloga da ovde nesto izmisljam......glavni put u susret mi dolazi traktor sa prikolicom punom nekog shodera,vidim ga jos dok je na suprotnoj traci.......i COVEK LADNO PRUZA LEVU RUKU i pocinje da skrece bez zmigavca kojeg naravno i nema ispred mene.....kocenje pesek,prasina,na nasi predivnim putevima.....klasika tocak mi sklizne i ja tako klizeci kao hokejas otklizam do njegovog zadnjeg tocka na prikolici.Ustajem,ceo sam,oprema je odradila svoje,polu lud pitam pa dobro covece kuda.A covek kaze jebo ga ti nisam te VIDO`,a da nisam imao prikolicu prosao bi me. Mili moji forumashi,sta bi bilo da nije bilo 50~tak na cas,ovako prosao sam samo sa ugruvanoscu,i jednim shavom ispod kolena,ziva je glava,srce se cepa za Kawom,ali sve se to moze srediti...... Necu vise da vas gnjavim jednostavno sam morao to da podelim sa vama.Oprema,oprez,....JER ONI NAS NE VIDE! A mi cemo se vec videti negde na drumovim sa proleca.....ostajte mi zdravi debeli i veseli ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6121 Napisano Decembar 2, 2010 Svakom po zasluzi, 12436 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Imao si mnogo sreće, druže. To su stvari koje se svakodnevno dešavaju, na žalost. Evo više o tome: http://motocikli.bjbikers.com/izvini-druze-nisam-te-video/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
knez71 18 Napisano Decembar 2, 2010 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Novi-Sad Motocikl: Yamaha fz6 Prijavi odgovor kao problematičan Okacicu kasnije sliku pogotka...mozda sam ugnjavio ali ljudi nauk za sve nas NE VIDE NAS ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Damir. 137 Napisano Decembar 2, 2010 skuter-servis, 406 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: dr mr Prijavi odgovor kao problematičan Dobro je, vazno je da si citav. I sta kad ustanes posle pada zbog nekoga ko nije "video", izlomiti ga od batina ili sta drugo? Kud gleda taj narod dok vozi!? Imao sam par takvih situacija, ali uspeo sam, sreca da se uvek izvucem bez pada, uglavnom je bila manja brzina pa se moze reagovati. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Decembar 2, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ne vide ali čuju zato su hit "nervozni kinezi" jel zvuče kao veći kombi ili manji kamion (vrlo bitno da se tako čuju) jel to u podsvesti našeg vozača znači "koči ODMAH ide nešto veće od tebe" 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan d 737 Napisano Decembar 2, 2010 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: beograd - Grocka Motocikl: Honda ST1100 Pan Evropa Prijavi odgovor kao problematičan Jedno od rešenja je što jača sirena po mogućstvu zavijajuća 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6121 Napisano Decembar 2, 2010 Svakom po zasluzi, 12436 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ne sme zavijajuća, protivno je zakonu ako liči na onu koje koristi Policija, Hitna pomoć... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan d 737 Napisano Decembar 2, 2010 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: beograd - Grocka Motocikl: Honda ST1100 Pan Evropa Prijavi odgovor kao problematičan Našao sam jednu na Bubanja potoku - subotom koja ima jednoličan kratki zvuk nalik alarmu ali je dosta jaka. Vidim da je neki koriste i na automobilima. Čini mi se da može da posluži svrsi, ne znam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MALI DIKTATOR 203 Napisano Decembar 2, 2010 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Necu da ti kazem celavi!!! Motocikl: GPZ 500S Prijavi odgovor kao problematičan Kad sam procitao naslov teme, pomislio sam da ces da nam das neke karakteristike traktora (koliko ima konja sa, a koliko bez tog traktoriste, ubrzanje od 0-100 km/h, upotrebljivost u gradu i sl.) Ustajem,ceo sam,oprema je odradila svoje A da nije bilo opreme... Ovo je jos jedna opomena za one koji voze kako bez zakonom propisane obavezne opreme (kaciga), tako i za one koji ne nose adekvatnu opremu koja nije zakonom propisana, a trebala bi biti! Zastitna oprema, koliko god nekome delovala skupa ili nepotrebna, je neophodna!!! Iako je brzina bila relativno mala (50 km/h), bez opreme si mogao mnogo lose da prodjes! U najboljem slucaju, tapacirao bi put sopstvenom kozom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
virus 45 Napisano Decembar 2, 2010 U prolazu, 77 postova Lokacija: Banglades Motocikl: Suzuki Bandit 600 N Prijavi odgovor kao problematičan Ne vide ali čuju zato su hit "nervozni kinezi" jel zvuče kao veći kombi ili manji kamion (vrlo bitno da se tako čuju) jel to u podsvesti našeg vozača znači "koči ODMAH ide nešto veće od tebe" Ima da povadim sve iz auspuha! Ma j.... ih ja sve corave. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 5058 Napisano Decembar 2, 2010 BJB Maxi Scooter Club, 6033 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Kneže brate, šta da ti kažem...Isti dan, ista (skoro) priča...Taj 06.11. je baš bio zajeban dan za naš kraj. Bogu hvala, nosimo opremu i ne jurcamo. A to što si rakao je deo naslova u opisu teme mog drljanja ceste: "jednostavno NE VIDE NAS !!!" Bogu hvala da si ti dobro. Ovakve situacije nas teraju na još veći oprez (ako ih preživimo). Šta da radimo kad voleemo dva točka... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brm-brm 852 Napisano Decembar 2, 2010 Zainteresovan, 621 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650 Prijavi odgovor kao problematičan Nema gore od traktora. Subotom je pijacni dan u mom Obrenovcu, a obicno subotom uspem da se iskobeljam na neku voznjicu. Put Obrenovac-Ub-Valjevo je prepun traktora, i cim ga vidim u daljini, bio na putu ili pored, spremam se za najgori moguci scenario. Bogu hvala, za sad ih uspesno eskiviram. Ali ima kod traktora jos nesto opasno. Vrlo lako moze da se desi da se ne primeti ono sto gotovo po pravilo ostavlja iza sebe - dzombe blata, citave trake razgnjecanih komada njiva koje razvlaci stotinak i vise metara posto se ukljuci na asfalt. A preko tih g...na tako lako moze da se prokliza. Nikad nisam video zandara koji je zaustavio traktor zbog blata koje razvlaci. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13205 Napisano Decembar 2, 2010 Ne silazi, 7486 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan To sto vi kazete je nazalost istina, ali u ovom slucaju, traktoristi bez kabine je dozvoljeno da daje signale rukom. Njima, biciklima sa motorom, biciklistima, motokultivatorima i sl. Najveci problem kod toga je sto on nesto mahne rukom bezveze u vecini slucajeva pa je tesko protumaciti nameru. Retko ko od njih svata da ta prikolica ili tovarni sanduk treba takodje da se ''izvuku''. Valjda ljudi zaborave na to, a ne smeju ni u kom slucaju. Jedino ne kontam, 50km/h je brzina kojom mozes bezbedno i sigurno da se zaustavis. Mozda si mogao bolje da reagujes? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
losmi 231 Napisano Decembar 2, 2010 Zainteresovan, 518 postova Lokacija: Bg Prijavi odgovor kao problematičan Oni NECE da nas vide 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
knez71 18 Napisano Decembar 2, 2010 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Novi-Sad Motocikl: Yamaha fz6 Prijavi odgovor kao problematičan U ovdasnjim putopisima mogli ste procitati da sam odsanjao decacke snove i sa dva tocka otisao na more , znaci nisam kuce od juce i mislio sam : " Ne, meni se to nikada ne moze dogoditi ! " ali istina je da se delimo na one koji su pali sa motora i na one koji ce tek pasti. ZATO PAMET U GLAVU A KACIGU NA GLAVU ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MALI DIKTATOR 203 Napisano Decembar 2, 2010 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Necu da ti kazem celavi!!! Motocikl: GPZ 500S Prijavi odgovor kao problematičan To sto vi kazete je nazalost istina, ali u ovom slucaju, traktoristi bez kabine je dozvoljeno da daje signale rukom. Njima, biciklima sa motorom, biciklistima, motokultivatorima i sl. Najveci problem kod toga je sto on nesto mahne rukom bezveze u vecini slucajeva pa je tesko protumaciti nameru. Retko ko od njih svata da ta prikolica ili tovarni sanduk treba takodje da se ''izvuku''. Valjda ljudi zaborave na to, a ne smeju ni u kom slucaju. Jedino ne kontam, 50km/h je brzina kojom mozes bezbedno i sigurno da se zaustavis. Mozda si mogao bolje da reagujes? Po novom, zabranjeno je voziti traktor bez kabine, a na kabini mora imati rotaciju! Sto se tice blata koje ostavljaju za sobom-i to je zabranjeno jos od ranije, ali... Svaki traktorista je duzan da pre izlaska na put ocisti blato sa tockova. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Decembar 2, 2010 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Dzabe vam sirena, sta lupate? Ako vas je vec neko isekao necete sirenom da kocite nego kocnicom. Sirena sluzi da upozoris nekog ako si mu u mrtvom uglu pa krene da te "sece". A za opisanu situaciju ili drecava odeca ili "loud pipes, save lives" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MALI DIKTATOR 203 Napisano Decembar 2, 2010 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Necu da ti kazem celavi!!! Motocikl: GPZ 500S Prijavi odgovor kao problematičan Zakon o bezbednosti saobraćaja – Saobraćaj Član 7. Pri ukljucivanju u saobracaj sa zemljanog puta kao i sa površina na kojima se ne vrši saobracaj, vozac ne sme na tockovima vozila iznositi blato na put sa savremenim kolovozom. Prema članu 97. Zakona o putevima svako lice koje nanosi blato sa prilaznog puta na javni put, može biti kažnjeno od 200 hiljada do milion dinara. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Decembar 2, 2010 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan 200 000 da kazni neko seljaka? MILION? Pa taman bi bio ustanak!!! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MALI DIKTATOR 203 Napisano Decembar 2, 2010 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Necu da ti kazem celavi!!! Motocikl: GPZ 500S Prijavi odgovor kao problematičan @ Bigbad86 Ja sam samo prepisao clanove zakona, nije na meni da ga sprovodim, mada nekad imam takvu zelju 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Damir. 137 Napisano Decembar 2, 2010 skuter-servis, 406 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: dr mr Prijavi odgovor kao problematičan Sedaju za volan bez imalo savesti i razmisljanja sta se sve moze dogoditi. Investija od par hiljadarki dati da se sredi signalizacija na vozilu ponekad zna da kosta zivota!!! I tako uglavnom znaju da kaznjavaju na sitnicama, zbog prsluka ili sto fali sijalica u garnituri a za ovakve, bi trebalo momentalno iskljucenje iz saobracaja ili vanredni tehnicki koji sigurno ne prelazi mada njih ne diraju! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srdjan010 7 Napisano Decembar 2, 2010 U prolazu, 21 postova Lokacija: Babusnica Motocikl: Yamaha FZS1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan 200 000 da kazni neko seljaka? MILION? Pa taman bi bio ustanak!!! Ustanak zbog 200000 dinara ili zbog ugrozenog zivota motociklista?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAmireZ 1240 Napisano Decembar 2, 2010 bez čvaraka, 1212 postova Lokacija: na severu Motocikl: Naked u najavi Prijavi odgovor kao problematičan Taj član 7. se kod nas najčešće krši od strane traktorista. Mogu na prste jedne ruke da nabrojim one koje sam video da su čistili točkove od blata, a i to je bilo u kampanjama šećerne repe što znači da su u pitanju bili kamioni sa prikolicom. Ali da je neko čistio blato sa traktorskih guma... Taj film još nije snimljen. Na žalost. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxxa 303 Napisano Decembar 3, 2010 侍, 671 postova Lokacija: Булбулдер Motocikl: Honda XRV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Bitno je da si dobro! Motor će se srediti, ja moj još uvek sređujem meni se desila vrlo slična situacija samo nije bio traktor... I slažem se da tu sirena nema šta da radi... On je skrenuo na metar ispred mene, sirena mi nije ni u jednom trenutku pala na pamet, jedino ako ne nakačim neku koja neprekidno trubi Idemo dalje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pavel 72 Napisano Decembar 3, 2010 šta bi ovo bilo, 303 postova Lokacija: Borca(skoro pa Bgd) Motocikl: regal raptor Prijavi odgovor kao problematičan nemoj pogrešno da me shvatiš,jel ti to sad u vlasništvu imaš traktor sa prikolicom dok ne naplatiš štetu??? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...