Jump to content

Moto Zajednica

Michelinov povratak u MotoGP?

Da li ćemo imati nove proizvođače pneumatika od 2012?  

6 članova je glasalo

1. 1. Da li ćemo imati nove proizvođače pneumatika od 2012?

• Da
      6
    • Ne
      0

Recommended Posts

• Drug član, 3618 postova

Pre oko mesec dana, za vreme MotoGP runde u Estorilu, italijanski GPone sajt je otkrio da je Pirelli, koji je od 2011 jedini snabdevač pneumatika u F1, zainteresovan i za povratak u MotoGP. Sada se čini da i Michelin ima slične interese.

Sudeći po britanskom magazinu MCN, Nicolas Goubert se vratio na čelo trkačkog odeljenja Michelina i želi da napravi povratak u MotoGP ali pod jednim uslovom. Michelim, kao i Goubert, voli da se nadmeće i ako bi Dorna promenila politiku odnosno pravilo o jednom snabdevaču pneumatika, francuski proizvođač bi se vratio u seriju. Sadašnji sporazum Dorne sa Bridgestonom kao jedinom snabdevaču pneumatika ističe na kraju 2011.

Smatra se da bi dva velika proizvođača pneumatika kao što su Michelin i Pirelli donela u seriju preko potrebna finansijska sredstva. Takođe, interes ova dva velika proizvođača bi mogao da se protumači i kao vid pritiska na Bridgestone da napusti seriju po isticanju ugovora.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Ispravio sam grešku oko glasanja.

Kako vam se čini ova priča za 2012? Pominju se nove staze, kalendar će izgleda izgledati drugačije, CRT u punom jeku, novi proizvođači pneumatika koji će doneti preko potrebna novčana sredstva? Šta mislite?

• Vlasnik sajta, 5347 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Meni se nekako ne svidja ta ideja da udju i drugi proizvodjaci guma u motogp. Jeste da se tako unosi novo uzbudjenje i neizvesnost, ali su mi ovako kako je sada uslovi ravnopravniji za sve makar sto se guma tice. Jeste da se motori razlikuju, ali to je u redu jer i treba da se razlikuju. Kad su bar gume iste, onda se bolje vidi razlika motor+vozac, nego kad su jos i gume jos jedna nepoznata u prici.

• Ne silazi, 6518 postova
  • Motocikl: konzerviran

Meni se nekako cini da je to ipak stvar dogovora i da su promene snabdevaca sasvim normalna pojava.

I njima samima je u interesu,da s'vremena na vreme nestanu.Par godina koriste piste kao laboratoriju.Usput se (ne bas) besplatno reklamiraju i tako u krug.Napraviti kvalitetnu trkacku,samim tim i gumu za svakodnevnu potrebu,nije bas naivna stvar.Velika je to obaveza u smislu kvaliteta,sigurnosti...,pa verujem da dugotrajno prisustvo u bilo kom takmicenju ima i svoje otezavajuce okolnosti.Narocito kad je u pitanju evolucija samih motocikala.Snaga,upravljivost,trosenje guma,sve to treba ispratiti i sve zadovoljiti,a to bas i nije lako.

Bilo je komentara da je ove (prosle) sezona falila jedna,nazovimo je "medju" guma.Ni tvrda ni meka,tj. jos jedan tip mekoce od ponudjena dva koji su bili u opticaju.

Trazi se nova "zrtva".

• Integrisan, 13020 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

Sećate li se koliko smo kukali kada je doneta odluka da bude samo jedan proizvođđač pneumatika?

Ja nisam!

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

Kao sto timovi mogu da biraju motor koj ce da voze i tip kocionih klesta koje ce da budu na motoru, stvarno ne vidim razliku zasto ne bi mogli da biraju i koje gume hoce da stave...

• Integrisan, 13020 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

Kao sto timovi mogu da biraju motor koj ce da voze i tip kocionih klesta koje ce da budu na motoru, stvarno ne vidim razliku zasto ne bi mogli da biraju i koje gume hoce da stave...

Pa nije baš tako jednostavno. Ako si se obavezao za sezonu da voziš ove ili one gume nema menjanja. A kočiona creva i oberlajsne menjaš po potrebi ili nahođenju. Kad bi mogli da biraju za svaku stazu koje će gume da stavljaju ja bih bio za, ovako... Nisam protiv ali bih voleo da je jedan dobavljač. Koji god.

Sećate li se koliko smo kukali kada je doneta odluka da bude samo jedan proizvođđač pneumatika?

Ja nisam!

Pa nisam ni ja ali sam ubacio i sebe da lepše izgleda :aha:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja