Šumi Zmajček 1289 Napisano Novembar 21, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Vidis , sad dolazi ona bzv procjena urednistva da ne treba da se vidi ko je dao ocjenu.U ovom slucaju sam ti ja dao minus jer si mi zvucao kao maoj punac(poznao se ton teoreticara) Ja odlicno znam kako funkcionise motor(agregat) i znam da u teoriji postoji ta rupa za odliv ulja(zazor na karikama,gumice ventila) ali je jendostavno cesta pojava da u masinu naspes 3.2l ulja i nakon...hiljada ispustis 3.2l gle cuda.Ajd motocikli su uradjeni precizno pa nekako progutas tu cinjenicu ,ali sta je sa automobilima koji su puno grublje(masivnije) izrade.Desi se isto(ponavljam "desi se" ) E sad mi polemisemo oko te cinjenice koju zna svaki automehanicar..Zasto? Pa zato sto se ne poklapa sa teorijom a teoreticara ima ovde po svim procjenma previse(neka ih ,sloboda misli i izrazavanja) E sad otkud tih 3.2 l ispustanog ulja? Na to ja nemam odgovor jer ne znam da li neki procenat goriva jednostavno nemoze da sagori i naravno da zavrsi u ulju i nadomjesti taj utrosak ulja ili sta vec.Jedino sto mogu da tvrdim to je gore navedeno i to ce potvrditi svaki kolega koji je duze vrijeme "prljao ruke" Eto zmajcek potrudio sam se da ti objasnim istoriju jednog tvog minusa pozz Svaka cast!!! :care: nisam pisao iz teorije vec iz prakse, ja sam uvek imao samo gubitak(kad vozim auto preko 30g starosti...) pa sam to i napisao. I ti si upravu, ima slucajeva kad bude isto koliko si sipao toliko i istocis.(imao sam prilike a se uverim i u to). Teorija i praksa se ne poklapaju. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dieselman 45 Napisano Novembar 21, 2010 BJB Maxi scooter club, 134 postova Lokacija: Vrbas Motocikl: Aprilia Atlantic 200 Prijavi odgovor kao problematičan ..ovo je bezvezna rasprava gde su zapravo svi u pravu ali se tera inat..naravno da svi SUS motori trose ulje,samo je kod nekih to zanemarljivo..i sto se tice toga koliko je ulja isputeno prilikom zamene,ko je od nas iscedio totalno svo ulje iz tepsije i vratio ga u originalnu ambalazu?...a i to da se uradi ko garantuje da neka druga tecnost nije u medjuvremenu dospela u ulje? 5 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Novembar 21, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Da se vratimo glavnom problemu, a to je: Koja je "normalna" potrosnja ulja za TA 600 ? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Novembar 21, 2010 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Prve serija Transalpa sa crnom masinom 87-90 ima problem sa potrosnjom ulja i moze se reci da je podnosljivo da potrosi do max. 1 litar na 1.000km. Od 1991 je izasao model sa sivom masinom, koje ima nesto malo manje KS od starog modela i neke izmene na glavi motora tako da je resen problem sa potrosnjom ulja. Siva masina u zavisnosti od uslova voznje i kvaliteta ulja ako je dobar motor nema potrebe za dolivanjem od zamene do zamene. Podrazumeva se da ako vam Transalp ne trosi ulje trosi ulje u nekoj normalnoj esploataciji to ne znaci da ga nece potrositi ako ga vozite na +40 stepeni, sa dvoje na motoru, sa 3 kofera po auto-putu i sa prosecnom brzinom od preko 120kmh. 5 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Novembar 21, 2010 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Eto vidis sumi, sad ja dobio dva minusa od nekog iza zavjese jer nema argumenata ali ima pravo na klik iza tatine nogavice. jbg ...sta da se radi.. Dragi Braco, svaki član foruma ima pravo da se složi sa tobom ili ne složi. Šta uopšte znači da je neko "iza zavese"? Kakav problem imaš sa time da se neko slaže ili ne slaže sa tobom? Zašto bi se bilo ko krio iza zavese ako se ne slaže sa tobom? Zbog čega misliš da je u pitanju neka zavera? A što se tiče tvog punca, to je tvoj lični problem i nije upotrebljiv u ovoj diskusiji. Da li zaista misliš da su inžinjeri budale koje nemaju pojma sa životom jer su pozavršavali škole? Da li zaista misliš da ni jedan inžinjer nije u životu umastio ruke u praksi? Da li misliš da je zamena ulja u praksi jedina nauka a da je sve pre toga (projektovanje, proračunavanje, izrada...) čista budalaština koju prave neznalice? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Novembar 21, 2010 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan zašto ja scubi ne mogu da dam minus?! 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Novembar 21, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Zato sto je u pravu! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3336 Napisano Novembar 21, 2010 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5468 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Dragi Braco, svaki član foruma ima pravo da se složi sa tobom ili ne složi. Šta uopšte znači da je neko "iza zavese"? Kakav problem imaš sa time da se neko slaže ili ne slaže sa tobom? Zašto bi se bilo ko krio iza zavese ako se ne slaže sa tobom? Zbog čega misliš da je u pitanju neka zavera? A što se tiče tvog punca, to je tvoj lični problem i nije upotrebljiv u ovoj diskusiji. Da li zaista misliš da su inžinjeri budale koje nemaju pojma sa životom jer su pozavršavali škole? Da li zaista misliš da ni jedan inžinjer nije u životu umastio ruke u praksi? Da li misliš da je zamena ulja u praksi jedina nauka a da je sve pre toga (projektovanje, proračunavanje, izrada...) čista budalaština koju prave neznalice? Hehehe , smjesan odgovor.Kao prvo ja i moj punac nemamo nikakvih problema , naprotiv To sto pokusavas sa ovim recenicma mozda upali kod nekog povrsnog mladica . Ko je rekao da su inzinjeri budale?Mozda ti , ja ne. Inzinjer koji je umastio ruke ce ti potvriditi moje rjeci a ti ces i njemu dati minus ? Mislim da je upravo m900 nas kolega clan nekad objasnjavo tu pojavu nivoa ulja ali on je samo inzinjer a mozda si ti doktor. E oko jedne stvari se pitamo isto a to je "zasto bi se ko krio iza zavjese" I nemam nista protiv da meni neko da minus , cak mozda ce ti zvucati cudno ali to sam upravo na bjb cuo od naseg kolege farbaca "ako ne kazes sve sto znas nemozes napredovati" Zato samo volim objasnjenje a da bi ga dobio moram da znam ko ima suprotno misljenje a kako da ga pitam kad je anoniman? 4 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Novembar 21, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Braco, mislim da zaista nema potrebe za ovakvim tonom. Zaista očekujem od svakoga da iznese ljudski svoje mišljenje i argumentovano dokaže da je u pravu, a pre svega da vodi računa O TEMI o kojoj se razgovara. Ko se krije iza čijih nogavica zaista nema nikakve veze sa potrošnjom ulja na TA. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3336 Napisano Novembar 21, 2010 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5468 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan To oko nogavica je vise figurativno(sto bi rekli nadrealisti) nego je bzv sto se ne vide ocjene a Dragan nam je zakljucao temu o tome pa sam ja malo off-ovao svoj post u najboljoj namjeri(da se skinu zavjese) A inace argumete imam za ovo sto tvrdim..ali radi mira u kuci se povlacim iz rasprave osim ako me neko ne p®ozove. 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Novembar 22, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ja te pozivam... pa iznesi svoje argumente protiv ovoga, sa čime se ja u potpunosti slažem: Prve serija Transalpa sa crnom masinom 87-90 ima problem sa potrosnjom ulja i moze se reci da je podnosljivo da potrosi do max. 1 litar na 1.000km. Od 1991 je izasao model sa sivom masinom, koje ima nesto malo manje KS od starog modela i neke izmene na glavi motora tako da je resen problem sa potrosnjom ulja. Siva masina u zavisnosti od uslova voznje i kvaliteta ulja ako je dobar motor nema potrebe za dolivanjem od zamene do zamene. Podrazumeva se da ako vam Transalp ne trosi ulje trosi ulje u nekoj normalnoj esploataciji to ne znaci da ga nece potrositi ako ga vozite na +40 stepeni, sa dvoje na motoru, sa 3 kofera po auto-putu i sa prosecnom brzinom od preko 120kmh. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Novembar 22, 2010 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan To oko nogavica je vise figurativno(sto bi rekli nadrealisti) nego je bzv sto se ne vide ocjene a Dragan nam je zakljucao temu o tome pa sam ja malo off-ovao svoj post u najboljoj namjeri(da se skinu zavjese) A inace argumete imam za ovo sto tvrdim..ali radi mira u kuci se povlacim iz rasprave osim ako me neko ne p®ozove. Izvini, koji Dragan? A tema je zaključana sa razlogom. Nadrealizam nije uvek najbolji pravac u umetnosti kad je reč o Garaži. Vidi se da si uman čovek jer ne želiš da proširuješ besciljnu raspravu. Kao što ti imaš argumente, tako ih imaju i ostali i ovo bi se oteglo u nedogled. A što se tiče tvog tona, imaš pp. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Novembar 22, 2010 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Zato sto je u pravu! nisam rekao da nije u pravu. samo sam pitao zašto ne mogu da mu dam minus. jel to ispada da su urednici bezgrešni? e pa drugovi samo napred i živela partija. a scuba je u pravu što se tiče same teme. kod motocikala koji troše ulje više nego što bi trebalo ja bih zaobišao motul kao marku i poklušao sa nekm drugim uljima. npr za yamahu starije generacije jedna od opcija je motorex. 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Novembar 22, 2010 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Braco, mislim da zaista nema potrebe za ovakvim tonom. Zaista očekujem od svakoga da iznese ljudski svoje mišljenje i argumentovano dokaže da je u pravu, a pre svega da vodi računa O TEMI o kojoj se razgovara. Ko se krije iza čijih nogavica zaista nema nikakve veze sa potrošnjom ulja na TA. Kako onda neko moze da demantuje da meni niti auto niti motor ne trose ni kap ulja? Prvo mi to objasni! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Novembar 22, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Braco, mislim da zaista nema potrebe za ovakvim tonom. Zaista očekujem od svakoga da iznese ljudski svoje mišljenje i argumentovano dokaže da je u pravu, a pre svega da vodi računa O TEMI o kojoj se razgovara. Ko se krije iza čijih nogavica zaista nema nikakve veze sa potrošnjom ulja na TA. Kako onda neko moze da demantuje da meni niti auto niti motor ne trose ni kap ulja? Prvo mi to objasni! verovatno je nesto neispravno cim nemas potrosnju ulja,,, i zenin bmw jw verovatno neispravan,na 7000 do 8000km menjamo ulje,nikada nije ni kap zafalila.. slavisa,moja dugogodisnja musterija i prijatelj,honda 954...upravo raspravljamo,vec 4tu zamenu ulja a ni kapka nefali,ok motor jedva ima 30.000km,, poseduje i cbr 1000rr,motor doduse ima te 6.000km,,nefali ali bas ni kap,kako je kupio tako prati ulje vodu itd,, moj bivsi boldor,ulje posle 5.000km zuto,kolko je bilo na meracu toliko i ima kad ga ispustam ako i fali neki milimetar to ja okom nevidim a da merim menzurama nisam bas tolko bolestan... astra 1,7tdi, menjo ulje posle 6.000km,na maximu mu bilo kad sam ispustao to sto neko vozi motor koji mu trosi ulje neznaci da svaki trosi, sve zavisi i od stila voznje, i od kvaliteta ulja, meni suzuki smukne na 1000km nesto malo,ali ga smukne,i hoce na vecoj temperaturi da izdimi plavkasto,gumice ventila su mu lose,sta da radim.. fabrika za hondu cbr kaze da ne treba da trosi ulje.... ako su neki pametniji od fabrike svaka cast.. no dobro da citiram jos jednom kad se penjes stepenicama,uvek pozdravljaj one koje usput sreces , jer ces ih ponovo videti kad budes silazio.... toliko od mene,,,, 4 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6143 Napisano Novembar 22, 2010 Svakom po zasluzi, 12443 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ima i ona, baš dobra: Uvek se pogledaj u ogledalo pre nego sudiš o drugima... Mislim da je tema bila puna korisnih informacija ali zbogt oga što lagano kreće u neželjenom pravcu ide lock. Hvala. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...