vladalesje 3 Napisano Novembar 16, 2010 U prolazu, 9 postova Lokacija: Paracin - Lesje Motocikl: Suzuki DR350SHC Prijavi odgovor kao problematičan Koje ulje sipati u Suzuki DR350 SHC, motor mi je 1992 godiste,presao 28000km, nikad otvaran, od skoro sam postao njegov vlasnik...?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tarabić 107 Napisano Novembar 16, 2010 Kurblao Trijes Minuta, 212 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Cowasaki KLE Prijavi odgovor kao problematičan Imamo isti motor Savet koji sam ja dobio od iskusnijih je u vazdušare što bolje ulje tj. full sintetika i zamena, po fabrici na 6000, ali može i ranije. Daj neku sliku motora, da vidimo kaki je 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6433 Napisano Novembar 17, 2010 Enduraš, 6398 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Apsolutno je nepotrebno u motor takve konstrukcije sipati sintetiku. Evenutalno polusintetiku, a sasvim mu je ok i mineralno ulje. Posto je vazdusara, sipati nesto gusce ulje 15w-50 ili 20w-50 ako se motor ne vozi zimi. Ako se vozi i zimi na niskim temperaturama sipaj 10w-40 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladalesje 3 Napisano Novembar 26, 2010 U prolazu, 9 postova Lokacija: Paracin - Lesje Motocikl: Suzuki DR350SHC Prijavi odgovor kao problematičan evo slike, sa malim zakasnjenjem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladalesje 3 Napisano Novembar 26, 2010 U prolazu, 9 postova Lokacija: Paracin - Lesje Motocikl: Suzuki DR350SHC Prijavi odgovor kao problematičan Uz motor sam dobio i dosta delova, od istog motora, prednji branik, kompletan zadnji rep, pozadi ona korpa na repu, sediste, dekli, komutator, zadnja viljuska, prednje viljuske ali od obicnog DR-a, sve ispravno i u celosti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Novembar 26, 2010 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan odlican motor!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2457 Napisano Decembar 19, 2010 Andragog, 5024 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Nikada jeftinije ulje nije bilo bolje od skupljeg. Znaci ful sintertka 10w40 1.9 litara sa filterom. motor ti je prelep 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Decembar 29, 2010 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Dal ga ne prodajes slucajno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankoR 471 Napisano Decembar 29, 2010 Zainteresovan, 707 postova Lokacija: podgorica,mne Motocikl: uvijek prljava Honda xr650r Prijavi odgovor kao problematičan Stani u red Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nick Blue 26 Napisano Januar 6, 2011 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Vozim isti model iz 1998. godine trenutno je u njemu Motul pod Suzuki markom (Suzuki by Motul) 15W-50 puna sintetika. Prethodni vlasnik mi je rekao da menjam ulje na 2.000 km. Mislim da ću sada staviti Castrol syntetic 4T racing (Louis) zato što ne verujem da u Srbiji ima ovog Motul koje sada koristim. Moja odluka : bolje sipati što kvalitetnije ulje bez obzira na cenu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zemunboy 55 Napisano Januar 6, 2011 Team Green, 272 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Kawasaki KDX250R MX/SM Prijavi odgovor kao problematičan Vozim isti model iz 1998. godine trenutno je u njemu Motul pod Suzuki markom (Suzuki by Motul) 15W-50 puna sintetika. Prethodni vlasnik mi je rekao da menjam ulje na 2.000 km. Mislim da ću sada staviti Castrol syntetic 4T racing (Louis) zato što ne verujem da u Srbiji ima ovog Motul koje sada koristim. Moja odluka : bolje sipati što kvalitetnije ulje bez obzira na cenu. Evo sta ti isti taj Castrol preporucuje: http://www.castrol.com/castrol/iframe.do?categoryId=9024084&contentId=7044829 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Januar 6, 2011 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Prethodni vlasnik mi je rekao da menjam ulje na 2.000 km. bolje sipati što kvalitetnije ulje bez obzira na cenu. Meni prethodni vlasnik mog motocikla rekao da sipam samo sinteticku prasinu posto zna da zivim u Svemiru i da menjam na pola svetlosne godine!!!!!! Salu na stranu, mozes ti da menjas ulje i na 100km ako imas para i vremena na bacanje. Sinteticko ulje je za visoko turazne masine a DR to sigurno nije, sto naravno ne znaci da ce mu to skoditi. Da ne pametujem previse evo vam linkovi pa citajte...pozzzz)))) http://josip.purger.com/automotive/oil/index.htm http://www.castrol.com/castrol/sectiongenericarticle.do?categoryId=9023090&contentId=7044539 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nick Blue 26 Napisano Januar 8, 2011 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na korisnim linkovima i Zemunboy-u i Dzigorius-u. Kada budem promenio ove sezone ulje znaću šta je u mašini koja se uljem hladi. Nisam bogat da kupujem jeftine stvari. Neće mu smetati sintetika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nick Blue 26 Napisano Januar 17, 2011 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Našao sam servisnu specifikaciju za DR 350 - servisni interval zamene ulja i filtera je 60 radnih sati a Suzuki preporučuje ulje SAE 10w-40. Hvala svima na komentarima - naterali ste me da pogledam šta je Suzuki predvideo a ne da slušam tuđa mišljenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladalesje 3 Napisano Januar 22, 2011 U prolazu, 9 postova Lokacija: Paracin - Lesje Motocikl: Suzuki DR350SHC Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam pre neki dan uradio servis na motoru, ciscenje karburatora, ventili nisu bili potrebni da se steluju, motor mi nikad nije otvaran i radi perfektno, sipao sam od ulja Motul 5100 15-50, svi stariji bajkeri i majstori mi kazu da je na uljaru potrebno sto gusce ulje, pa sam poslusao savet i sipao 15-50, jer mislim da je za full sintetiku samo bacanje para za dzabe. Prvo, kad je ovaj motor napravljen, sintetika nije ni postajala. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2457 Napisano Januar 23, 2011 Andragog, 5024 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Nije postojala u srbiji ali je zato u Bosni. Modrica je od 1980 god pravila sint 2001, ja ga vozio u Bol dorki 900, pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nick Blue 26 Napisano Januar 24, 2011 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Nije postojala u srbiji ali je zato u Bosni. Modrica je od 1980 god pravila sint 2001, ja ga vozio u Bol dorki 900, pozdrav Slažem se. Ako sada postoji nešto bolje zašto da se ne koristi ? Ne može da mu škodi, a čim ne škodi ... Ovaj agregat je uljara - zašto da opet ne stavim sintetiku ako su ga i pre mene vozili na sintetici ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...