Bombvoyage 2 Napisano Novembar 3, 2010 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan Imam problem sa TA, pucao mi je iz auspuha na oko 3000 obrtaja prilikom motornog kocenja, tacnije posle motornog kocenja kad dam gas rokne tako da se saginju ljudi po ulici, na leru je pucketao, trosio gorivo ko blesav itd.Ustanovio sam da su membrane od cut-off ventila otisle pa sam ih zamenio (uzeo sam od Djure sa foruma koji ih pravi)kada sam ih stavio promenio se rad motora na bolje, ne pucketa na leru, ali sad imam novi problem sad puca na oko 4000 obrtaja posle motornog kocenja (putim gas i kad je obrtaljka u padu negde oko 4000 dam gas rokne, nekad slabije nekad ko iz topa)e sad neznam sta da mu radim, dali mozda stelovanje dizni moze da pomogne jer sam te dizne čačkao, pise da treba da su odvnute 2.5 kruga ali nisam dobijao boju svećica sa tim štelovanjem pa sam odvrtao zavrtao dok nisam dobio boju na svećicama. Ima i neka mala rupa na auspuhu koja pretpostavljam služi za ispuštanje kondeza neznam dali je fabrička ili naknadno probušena. TA je 88 god.Pomoć ako iko zna odgovor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Novembar 3, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan to sam i ja primetio na nekim TA, ne znam za razlog... al znam da sam se isprepadao samo tako... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Novembar 3, 2010 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan To je relativno normalna pojava kod monocilindrika veće kubikaže.... pogotovo ako ima otvoreni auspuh ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidik 246 Napisano Novembar 3, 2010 Svrati ponekad, 313 postova Lokacija: Bgd-Žarkovo Prijavi odgovor kao problematičan Slična tema je već bila na forumu. Koliko se sećam u pitanju je najverovatnije odnos vazduh-gorivo, smeša ili stanje izduva-auspuha. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1643 Napisano Novembar 3, 2010 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Proveri prvo auspuh odnosno mozda "pusta" na nekom sastavu, na grani, mada mozda "falsira" i negde na karbu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1238 Napisano Novembar 3, 2010 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Ok je to ako si menjao auspuh tj ako ti nije seriski. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano Novembar 3, 2010 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan Meni se to desavalo na XTu a bilo je i vatre. Kad sam zavario rupicu na izduvnoj grani problem je nestao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bombvoyage 2 Napisano Novembar 4, 2010 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan Auspuh je fabrički, ima rupicu (5mm)na sebi otprilike 10 cm od spoja auspuha i izduvne grane koja je probusena neznam zašto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Novembar 4, 2010 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Rupica je za kondenzat, a puca zbog smeše. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Novembar 4, 2010 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Vrati sraf na 2,5 kruga i prestace da puca. Pucketace i dalje kada budes kocio motorom, ali "detonacije" ce nestati. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1953 Napisano Novembar 5, 2010 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Cao, Ovo pucanje o kome Popsy prica, desilo se meni i to jedne veceri iznenada, kada smo posli kuci iz Laboratorije. Dakle to je toliko jako pucalo, da je bilo strasno! Elem, uzrok tome je bilo spalo crevce (predpostavljam neko povratno) sa slavine za rezervu. Na toj slavini ima dva creva, jedno debelo, glavno i jedno tanko, koje je valjda neko povratno. E, kada sam to tanko, crevce vratio na mesto, motor je utihnuo! "Verovali ili ne" :D Pozdrav! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Novembar 5, 2010 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Tanko crevce i je od vakuuma (bar bi trebalo biti) koji otvara membranu na slavini i tako pušta gorivo ... Pucat je počeo zbog presiromašne smjese... pa je dolazilo do detonacija u cilindru koje se nisu gasile otvaranjem ispušnog (izduvnog) ventila.. Slične posljedice, ali različit uzrok .. Ja se i dalje mogu kladiti u pivo da je stvar do otvorenog auspuha, tj. do neusklađenog protoka .... ako otvoriš ispuh (izduv) moraš otvoriti i usis... a ako otvoriš to dvoje, onda moraš uskladiti i smjesu... ITD ITB ... No tko sam ja da pametujem ... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sinke 451 Napisano Novembar 5, 2010 Zainteresovan, 592 postova Lokacija: BEOGRAD-DORCOL Motocikl: Stalno neki drugi :) Prijavi odgovor kao problematičan isto mi se desavalo na mojoj trandzi,problem je bio sto neki majstor nije vratio takozvanu pilot diznu(tako nesto) u karb,verovatno covek zaboravio Proveri to ,mada mozda bude i cdi i ove gore pomenute stvari oko auspuha pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tiran1n 10 Napisano Novembar 6, 2010 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Ruma-Graz Prijavi odgovor kao problematičan nego jel' to stvarno normalno da TA ima rupu od 5 mm na auspuhu ispod desnog fusgastera? To sam i ja primetio kod mene i jos zagovorio majstora za ponedeljak da mi to zapecka? Jos ja gledam pravilno izbusena rupa, prvo kontam da nije progoreo auspuh, pa malo ocistim vidim okolo zdrav metal, pa kontam da nije neko od prethodnih vlasnika izbusio namerno ko zna zasto.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Novembar 6, 2010 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Rupica je za kondenzat, a puca zbog smeše. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
El Muerte 355 Napisano Novembar 9, 2010 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XV 250 Prijavi odgovor kao problematičan Auspuh je fabrički, ima rupicu (5mm)na sebi otprilike 10 cm od spoja auspuha i izduvne grane koja je probusena neznam zašto. Ta rupica je normalna stvar - citaj fabricki zbog kondenzacije. Imam je i ja na Shadow-ci a imao sam i na Viragu. Ali ako bas sumnjas da odatle puca, uvrni u tu rupicu jedan sraf pa se provozaj da se uveris. Mada je 99% smesha u pitanju. Odnesi karb na ciscenje i da ti lepo nasteluju pa neces imati problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bombvoyage 2 Napisano Novembar 9, 2010 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nije auspuh, probao sam, karburator je cist, e sad sto se tice stelovanja karburatora sve je nastelovano prema knjizi ali puca i dalje ne tako jako kao pre ali roka i dalje.Sumnjam na iglice od sibera i dizne da tu curi gorivo ali mi treba savet, a sve to zelim da uradim sam. Imam garazu, alat,volju ponesto i znam pa mi onda bezveze da teram motor kod majstora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladimirtika 65 Napisano Novembar 9, 2010 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Transalp Prijavi odgovor kao problematičan nego jel' to stvarno normalno da TA ima rupu od 5 mm na auspuhu ispod desnog fusgastera? To sam i ja primetio kod mene i jos zagovorio majstora za ponedeljak da mi to zapecka? Jos ja gledam pravilno izbusena rupa, prvo kontam da nije progoreo auspuh, pa malo ocistim vidim okolo zdrav metal, pa kontam da nije neko od prethodnih vlasnika izbusio namerno ko zna zasto.... Zamalo i ja da je zapeckam, ali na srecu rekoh da ispeskiram auspuh pre toga. Onda tek vidim da je isuvise pravilna. Pa sam odustao. Preporucujem i tebi isto! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
El Muerte 355 Napisano Novembar 10, 2010 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XV 250 Prijavi odgovor kao problematičan Nije auspuh, probao sam, karburator je cist, e sad sto se tice stelovanja karburatora sve je nastelovano prema knjizi ali puca i dalje ne tako jako kao pre ali roka i dalje.Sumnjam na iglice od sibera i dizne da tu curi gorivo ali mi treba savet, a sve to zelim da uradim sam. Imam garazu, alat,volju ponesto i znam pa mi onda bezveze da teram motor kod majstora. A jesi li probao sa novim svecicama da vidis jel se pucanje smanjuje ili ostaje isto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bombvoyage 2 Napisano Novembar 10, 2010 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan Svecice su nove, dve po cilindru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bombvoyage 2 Napisano Novembar 10, 2010 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan Puca pri motornom kocenju na oko 4000 o/min, kontam da cut off ventili rade do 4000 onda preuzimaju glavne dizne pa da je mozda tu negde problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17210 Napisano Novembar 11, 2010 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3650 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Rupica na auspuhu je fabrički napravljena. Meni je motor "pucao" pri oduzimanju gasa kad mi se na jednom karburatoru odšrafila (i ispala) "pilot" dizna. Umesto ove dizne ubacio sam neki gumeni čep i vozim ga tako već više hiljada km (dok ne nađem diznu). A pucanja više nema. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bombvoyage 2 Napisano Novembar 17, 2010 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan Otklonio sam kvar, problem je bio vakumski klip tj. šiber, propuštao je više vazduha nego što je trebalo, membrana je bila ok.Šta sve treba uraditi na karburatoru da bi radio: 1.Očistiti karb 2.Naštelovati plovke 3.Proveriti dizne dali su odgovarajuće i bez oštećenja 4.Membrane moraju biti ispravne (sve 4) 5.Proveriti šibere dali su ispravni 6.Proveriti dali klipovi sauga nezaglavljuju ili cure.... 7.Naštelovati prema uputstvu I posle svega ovoga karb bi trebao da radi ko "Doxa", ja sam se poprilično namučio dok sam sve provalio ali sam uspeo da eliminišem pucanje. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sloboleo 210 Napisano Decembar 12, 2010 Svrati ponekad, 194 postova Lokacija: indjija Motocikl: honda cb 500,puch 250sg,MAS175 1930, kawasaki klr 650,tomos tori, tomos mc 50, Prijavi odgovor kao problematičan Pucanje se javlja i kada nisu sinhronizovani karburatori. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...