Jump to content

Moto Zajednica

Pucanje iz auspuha Honda TA 600v

Recommended Posts

• U prolazu, 7 postova

Imam problem sa TA, pucao mi je iz auspuha na oko 3000 obrtaja prilikom motornog kocenja, tacnije posle motornog kocenja kad dam gas rokne tako da se saginju ljudi po ulici, na leru je pucketao, trosio gorivo ko blesav itd.Ustanovio sam da su membrane od cut-off ventila otisle pa sam ih zamenio (uzeo sam od Djure sa foruma koji ih pravi)kada sam ih stavio promenio se rad motora na bolje, ne pucketa na leru, ali sad imam novi problem sad puca na oko 4000 obrtaja posle motornog kocenja (putim gas i kad je obrtaljka u padu negde oko 4000 dam gas rokne, nekad slabije nekad ko iz topa)e sad neznam sta da mu radim, dali mozda stelovanje dizni moze da pomogne jer sam te dizne čačkao, pise da treba da su odvnute 2.5 kruga ali nisam dobijao boju svećica sa tim štelovanjem pa sam odvrtao zavrtao dok nisam dobio boju na svećicama. Ima i neka mala rupa na auspuhu koja pretpostavljam služi za ispuštanje kondeza neznam dali je fabrička ili naknadno probušena. TA je 88 god.Pomoć ako iko zna odgovor

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

to sam i ja primetio na nekim TA, ne znam za razlog... al znam da sam se isprepadao samo tako...

• Drug član, 1855 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150

Cao,

Ovo pucanje o kome Popsy prica, desilo se meni i to jedne veceri iznenada, kada smo posli kuci iz Laboratorije. Dakle to je toliko jako pucalo, da je bilo strasno!

Elem, uzrok tome je bilo spalo crevce (predpostavljam neko povratno) sa slavine za rezervu. Na toj slavini ima dva creva, jedno debelo, glavno i jedno tanko, koje je valjda neko povratno. E, kada sam to tanko, crevce vratio na mesto, motor je utihnuo!

"Verovali ili ne" :neznam::D :D :D

Pozdrav!

• Podržavam 1

• Drug član, 2288 postova
  • Motocikl: egzotični GSXR750 K88

Tanko crevce i je od vakuuma (bar bi trebalo biti) koji otvara membranu na slavini i tako pušta gorivo ... Pucat je počeo zbog presiromašne smjese... pa je dolazilo do detonacija u cilindru koje se nisu gasile otvaranjem ispušnog (izduvnog) ventila..

Slične posljedice, ali različit uzrok .. ;)

Ja se i dalje mogu kladiti u pivo da je stvar do otvorenog auspuha, tj. do neusklađenog protoka .... ako otvoriš ispuh (izduv) moraš otvoriti i usis... ;)

a ako otvoriš to dvoje, onda moraš uskladiti i smjesu... ITD ITB ... :jee1:

No tko sam ja da pametujem ... :takoje:

• Podržavam 4

• Zainteresovan, 592 postova
  • Motocikl: Stalno neki drugi :)

isto mi se desavalo na mojoj trandzi,problem je bio sto neki majstor nije vratio takozvanu pilot diznu(tako nesto) u karb,verovatno covek zaboravio :lud: Proveri to ,mada mozda bude i cdi i ove gore pomenute stvari oko auspuha

pozz

• Svrati ponekad, 227 postova

nego jel' to stvarno normalno da TA ima rupu od 5 mm na auspuhu ispod desnog fusgastera?

To sam i ja primetio kod mene i jos zagovorio majstora za ponedeljak da mi to zapecka?

Jos ja gledam pravilno izbusena rupa, prvo kontam da nije progoreo auspuh, pa malo ocistim vidim okolo zdrav metal, pa kontam da nije neko od prethodnih vlasnika izbusio namerno ko zna zasto....

• Svrati ponekad, 474 postova
  • Motocikl: XV 250

Auspuh je fabrički, ima rupicu (5mm)na sebi otprilike 10 cm od spoja auspuha i izduvne grane koja je probusena neznam zašto.

Ta rupica je normalna stvar - citaj fabricki zbog kondenzacije.

Imam je i ja na Shadow-ci a imao sam i na Viragu.

Ali ako bas sumnjas da odatle puca, uvrni u tu rupicu jedan sraf pa se provozaj da se uveris.

Mada je 99% smesha u pitanju.

Odnesi karb na ciscenje i da ti lepo nasteluju pa neces imati problema.

• U prolazu, 7 postova

Nije auspuh, probao sam, karburator je cist, e sad sto se tice stelovanja karburatora sve je nastelovano prema knjizi ali puca i dalje ne tako jako kao pre ali roka i dalje.Sumnjam na iglice od sibera i dizne da tu curi gorivo ali mi treba savet, a sve to zelim da uradim sam. Imam garazu, alat,volju ponesto i znam pa mi onda bezveze da teram motor kod majstora.

• Svrati ponekad, 152 postova
  • Motocikl: Transalp

nego jel' to stvarno normalno da TA ima rupu od 5 mm na auspuhu ispod desnog fusgastera?

To sam i ja primetio kod mene i jos zagovorio majstora za ponedeljak da mi to zapecka?

Jos ja gledam pravilno izbusena rupa, prvo kontam da nije progoreo auspuh, pa malo ocistim vidim okolo zdrav metal, pa kontam da nije neko od prethodnih vlasnika izbusio namerno ko zna zasto....

Zamalo i ja da je zapeckam, ali na srecu rekoh da ispeskiram auspuh pre toga. Onda tek vidim da je isuvise pravilna.

:stabre:

Pa sam odustao. Preporucujem i tebi isto!

• Svrati ponekad, 474 postova
  • Motocikl: XV 250

Nije auspuh, probao sam, karburator je cist, e sad sto se tice stelovanja karburatora sve je nastelovano prema knjizi ali puca i dalje ne tako jako kao pre ali roka i dalje.Sumnjam na iglice od sibera i dizne da tu curi gorivo ali mi treba savet, a sve to zelim da uradim sam. Imam garazu, alat,volju ponesto i znam pa mi onda bezveze da teram motor kod majstora.

A jesi li probao sa novim svecicama da vidis jel se pucanje smanjuje ili ostaje isto.

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3650 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Rupica na auspuhu je fabrički napravljena.

Meni je motor "pucao" pri oduzimanju gasa kad mi se na jednom karburatoru odšrafila (i ispala) "pilot" dizna. Umesto ove dizne ubacio sam neki gumeni čep i vozim ga tako već više hiljada km (dok ne nađem diznu). A pucanja više nema.

• Podržavam 2

• U prolazu, 7 postova

Otklonio sam kvar, problem je bio vakumski klip tj. šiber, propuštao je više vazduha nego što je trebalo, membrana je bila ok.Šta sve treba uraditi na karburatoru da bi radio:

1.Očistiti karb

2.Naštelovati plovke

3.Proveriti dizne dali su odgovarajuće i bez oštećenja

4.Membrane moraju biti ispravne (sve 4)

5.Proveriti šibere dali su ispravni

6.Proveriti dali klipovi sauga nezaglavljuju ili cure....

7.Naštelovati prema uputstvu

I posle svega ovoga karb bi trebao da radi ko "Doxa", ja sam se poprilično namučio dok sam sve provalio ali sam uspeo da eliminišem pucanje.

• Podržavam 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja