Jump to content

Moto Zajednica

Hondadzije a i ostali, posavetujte me

Recommended Posts

• Ne silazi, 7323 postova
  • Motocikl: TDM 900

Trazim neku jeftinu, robustnu masinu koja je pouzdana za prvi motor i nesto mi je pao u oko XL600, jos onda kada je AcaPn prodavao svoju no ja nisam stigao da prodam skuter te tako to ode. No, u medjuvremenu sam nasao ovu plavu koja je imala havariju, evo oglasa:

http://www.polovniautomobili.com/oglas687791/honda_xl_600r/

Zvao sam vlasnika i kaze da je agregat ostao bez ulja i da je stradala radilica i lezaj u velikoj pesnici. Malo mi je cudno kako je to moglo da ostane bez ulja i sve to, sve u svemu cena je 600 a njemu je zadnja 550. Uz to nije regan i losa je zadnja guma. Definitivno motor koji u startu ima velika ulaganja, zvao sam nekog lika koji ima delove, za radilicu mi trazi 160 eura, plus klipnjaca, lezaj, izaci ce na 250 sigurno, guma 100 eura, registracija i prenos 160.. Bez 500 eur tesko da ce proci. Jel ovo za zaobici ili mozda moze da se ponudi nekakva manja suma sto je po meni najrealnije?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1520 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640

Trazim neku jeftinu, robustnu masinu koja je pouzdana za prvi motor i nesto mi je pao u oko XL600, jos onda kada je AcaPn prodavao svoju no ja nisam stigao da prodam skuter te tako to ode.

Acina Honda se prodaje. Kontaktiraj Dražu ( Draza ) sa foruma.

• Podržavam 1

• Drug član, 1855 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150

... Jel ovo za zaobici ili mozda moze da se ponudi nekakva manja suma sto je po meni najrealnije?

Nemoj da se ustezes, zaobidji slobodno i to u sirokom luku!

• Podržavam 2

• Drug član, 1480 postova
  • Motocikl: R1200C, GS, DRZSM

Alekre, vidis i sam da se cijena sa popravkama penje do one cifre za koju je moguce kupiti ispravan motor, ponekad i od poznatog vlasnika. Usto, ne mozes biti siguran da je "samo to" otislo, kao sto ne mozes precizno izvesti konacnu kalkulaciju koja ukljucije i rad majstora, a ni vrijeme potrebno da se provozas ko covjek.

Tako da ti savjetujem u ovom slucaju da, ukoliko nisi sam svoj majstor sa mnostvom dijelova na tavanu, radije potrazis ispravan motor koji mozes da vozis odmah.

• Podržavam 6

• Zainteresovan, 525 postova
  • Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250

I da si sam svoj majstor, i da imas srece da je samo to sto kaze, nece te izaci ispod 1300 ( kad sve to sklopis po tvojoj racunici, pa onda vidis da karburatori nevaljaju, pa mozda nesto oko struje, pa kad sve to sredis i probas vidis da amortizeri nevaljaju ( sve to ode ako je stojala vise od godinu i miseve nahranila strujnom izolacijom ;) ) i onda ispadne 1300 - 1600 i onda kad jednom otvoris garazu pa shvatis da mu ta plava nikako ne stoji - ode jos 100 - 200 na farbanje, pa ...

Za takav neispitan motor ja nebi dao vise od 200 evra

A acina honda 1400 ( cinimise ) odes provozas i vidis sta radi a sta ne i onda pravis takvu racunicu sta jos treba uloziti

Zaboravih glavu motora da dodam koja je skupa a sigurno stradala ako je ostao bez ulja i pregrejao

• Podržavam 1

• Enduraš, 6368 postova
  • Motocikl: CRF300L

Ako je ostao bez ulja nije otisla samo radilica, ko zna sta je sve upropasteno u masini. Verovatno je riknula i glava ili je pred riknjavanjem.  Tu ti je jedina normalna varijanta da nadjes ispravan agregat i ubacis umesto tog neispravnog. Delovi su jako skupi i popravka se ne isplati, a sve delove i troskove koje imas na papiru pomnozi X2, pa ces doci otprilike do cifre potrebne za ulaganje.Ja bih taj motor ipak zaobisao.

Za moju bivsu XL-ku imam samo reci hvale sto se tice tehnickog stanja, zovi Drazu pa se dogovorite.  

• Podržavam 2

• Zainteresovan, 560 postova

Ja sam prodavao Xr600...

-1994 godiste;

-nov lanac(Regina) i lancanici(Renthal);

-nove gume(Michelin T63);

-nove lamele kvacila;

-nove kocione plocice(Nissin);

-zamenjeni lezajevi tockova i volana;

-zamenjeno ulje i filter;

Motor savrseno ispravan i maximalno tehnicki utegnut...

Uz motor sam davao nove UFO bocne plastike...

Cenio sam ga 1500 evra.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja