Jump to content

Moto Zajednica

Oranje vs peglanje

Recommended Posts

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5453 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

Volim obadvoje ,mada  imam vise uslova za oranje i kao sto neko rece za enduro 'ovi su mi blesaviji"  a ovi sportasi "ludji"  ;D  vasa zapazanja , slike ,zakljucici itd...

post-2592-12879101816886_thumb.jpg

post-2592-12879101818289_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

Licno imam dosta razloga sto sam u zadnje vreme orjentisan ka oranju. Jedan od razloga je sto u sumi ili njivi ne moze da ti izleti beli golf 2 i da te ubije. Znaci za sve sto se desi na off-u si sam kriv i ne moras da razmisljas o kretenima za volanom. Provod je u 99,9% zagarntovan,ne kazem da ne mozes i sa R-om da se tako provedes,mozes ali na stazi a za to ti treba mnogo vise para. Ovako za jednu voznju off-a tarifa je jedna crvena. Motori su mnogo zahvalniji pogotovo sto se tice padova,retko kad se nesto slomi,dok na R-u i na najmanje proklizavanje svi znamo sta se desava. Daleko od toga da i dalje ne volim po nekad da zavrnem preko 250km/h na asfaltu ali sve redje  jer gledajuci rubriku crna hronika nekako mi se zelja za tim sama od sebe smanjuje.A mnogo mi se svidja sto u povratki iz oranja nekad presecem korz grad kaljav do zuba ,pa me svi gledaju kao da nisam normalan :)

• Podržavam 1

• Integrisan, 13031 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

Ovo možda baci neko svetlašce na pogled na stazu:

Čuje se Julian Ryder kako se čudi ovom nastranom hobiju.

• Cuore Sportivo, 1338 postova
  • Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure

Licno imam dosta razloga sto sam u zadnje vreme orjentisan ka oranju. Jedan od razloga je sto u sumi ili njivi ne moze da ti izleti beli golf 2 i da te ubije. Znaci za sve sto se desi na off-u si sam kriv i ne moras da razmisljas o kretenima za volanom. Provod je u 99,9% zagarntovan,ne kazem da ne mozes i sa R-om da se tako provedes,mozes ali na stazi a za to ti treba mnogo vise para. Ovako za jednu voznju off-a tarifa je jedna crvena. Motori su mnogo zahvalniji pogotovo sto se tice padova,retko kad se nesto slomi,dok na R-u i na najmanje proklizavanje svi znamo sta se desava. Daleko od toga da i dalje ne volim po nekad da zavrnem preko 250km/h na asfaltu ali sve redje  jer gledajuci rubriku crna hronika nekako mi se zelja za tim sama od sebe smanjuje.A mnogo mi se svidja sto u povratki iz oranja nekad presecem korz grad kaljav do zuba ,pa me svi gledaju kao da nisam normalan :)

Nije samo da tebi neko izleti pri nekoj xx brzini ima tu, dece biciklista koji nemaju precepciju i svesnost o tvojoj brzini s R mašinom.

Nemam iskustva u vožnji R mašina, al bez obzira na neiskustvo s istim delim mišljenje s tobom.

• Drug član, 2316 postova

Lepo je terati oba.

Mada bi trosio 20kg praska za pranje opreme.

Muka je kada se vratis blatnja, musav itd.

Kad vidim profesionalce kad skinu kacigu pa kad pocnu da vade blato iz usta....uh

Kad vidim profesionalce kad skinu kacigu pa kad pocnu da vade blato iz usta....uh

Ma znao sam ja da si ti neka pekmeza  ;D

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

Pa sad koje tu blesav, a ko lud, ili su oboje i jedni i drugi, ili .......  al jedno je sigurno da u mentalnom sklopu kod jednih i drugih, nisu iste kockice.

Pa sad koje tu blesav, a ko lud, ili su oboje i jedni i drugi, ili .......  al jedno je sigurno da u mentalnom sklopu kod jednih i drugih, nisu iste kockice.

priznaj da si ovo napis'o bzv samo da se upises  :D :D  aj sad se grupishi :

;D

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

Lepo je terati oba.

Mada bi trosio 20kg praska za pranje opreme.

Kako moze blato da udje u usta akd imaju kacigu i potkape i svu proff opremu? :D

sine pomesao si nesto...podkape nose ovi sto se ne umaraju i ne zagreju,eventualno na bas strahovitim minusima....inace kad vozis i onako tesko dolazis do daha od umora a kamoli kroz podkapu.

• Zainteresovan, 670 postova
  • Motocikl: Honda Varadero XL1000VA

ni jedno ni drugo...

za oranje nemam zdrava kolena ( desno koleno ispada sve u šenaes )

a za peglanje nemam ni motor ni "muda", čitaj, imam porodicu  ;)

• Drug član, 2999 postova
  • Motocikl: FleXeR

Ja VOZIO tri disclipne..... i NE znam sta mi je draze.... a ima ih jos koje nisam ni probao!!!!!

Sreca i uziVanje je kad mozes sVe, samo da je VREMENA!!!!

• Svrati ponekad, 178 postova

da budem iskren,nikad nisam orao al zato peglao jesam  ;D moracu kolegu gavrolinija da poslusam i da sidjem malo sa puta dok me nije neki beli pregazio!  ;D ;D ;D voleo bih da probam  ;):D

• Drug član, 2316 postova

Dobro gavrolini moraju nositi kacigu, a kaciga ima virik, ako moze da udje blato?

Cross kaciga nema vizir. vec nose naocare tj brile.

Ccccc slabo znate gradivo

• Zainteresovan, 525 postova
  • Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250

Peglao nisam odavno - 1992 - Mada me privlaci - ali u ovim uslovima samo staza, suncobran devojke, devojcice raspolozene za slikanje i ...

Od tada samo oranje - prasina u ocima, blato u ustima, znoj i smrad, iskompleksirani majstori off roada, pijani traktoristi, nadrdani sumari i ljubitelji ptica, ...

A i supruga me stalno tera na oranje - kaze - divljaj po sumi, tamo leci svoje komplekse i nervozu, i stvarno sam primetio ( a i ukucani su ) da se odavno nisam posvadjao sa zenom, nesecam se kad sam vikao na decu, dodjem relaksiran i punog srca sa voznje  ;)

• Zainteresovan, 525 postova
  • Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250

2008_Shoei_Hornet_DS_Helmet_Matte_Deep_Grey.jpg&t=1

E jel ovo tebi nema vizir? Ili se ja varam da je ovo cross kaciga?

Najiskrenije ti zelim da nekad dodjes u posed najskuplje takve kacige i dobrog off road motora, pa nam onda kazi koliko si dugo vozio, ali vozio, sa spustenim vizirom na zahtevnom terenu ;)

• Detoksifikovan, 214 postova
  • Motocikl: TDM 900 - 2002.

Iako sam početnik daću sebi za pravo da glasam...I to za oranje...Mada ima i međugrupa, ja bih je nazvao "AT"... :)

Inače imam dotičnu SHOEI kacigu...ne znam da li se moja vožnja karakteriše kao zahtevan teren...recimo da sam voznju zavrsio zadihan i mokar do gaća...moj vizir je dignut samo kad nema nikog ispred mene i to ne zbog vrućine nego zbog preglednosti...što se podkape tiče prvo zapažanje je da podkapa upija mnogo znoja pa su sunđeri manje mokri i nosim je čak i kad ostanem po 20min u jednom mesto pokusavajući da se izvučem iz neke rupe...moj prvi i za sada jedini offroad marathon se završio sa suvom kacigom i dve smrdljive pamučne podkape (500 din/kom, tri pranja pa bacanje)...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja