Jump to content

Moto Zajednica

Nova Klasa

Recommended Posts

• Drug član, 2316 postova

Vidim da je ovo u svetu mnogo popularno i mislim da ne kosta puno. Ne mislim da ce zazivati kod nas tako brzo ali ko zna mozda svako od nas bude imao ovo u garazi za neko zezanje.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6518 postova
  • Motocikl: konzerviran

Verovali ili ne vec neko vreme se razmislja u radionici koju ponekad posetim,da se napravi ovakvo jedno cudo.Onako zabave radi.

Amere mogu da razumem da im se isplati,jer ako se ne varam kros motor kod njih i ne moze da se registruje,pa mu je i cena mnogo niza nego u Evropi.

Uopste cene novih motocikala su nize u USA.

Posto sprave koje su namenjene pisti nije potrebno registrovati,ovakva jedna solucija uz minimalno naknadno ulaganje,moze da bude odlicna alternativa nekom skupljem (obicno prethodno registrovanom) motociklu.

Imajuci jos u vidu opasnost koja vreba konstantno na putevima (bilo gde),skloniti se na pistu u meni budi sve vece i vece interesovanje.

Ovo je definitivno jedan od nacina da se "obicnim" ljudima priblizi svet moto-sporta.

Verovali ili ne vec neko vreme se razmislja u radionici koju ponekad posetim,da se napravi ovakvo jedno cudo.Onako zabave radi.

Amere mogu da razumem da im se isplati,jer ako se ne varam kros motor kod njih i ne moze da se registruje,pa mu je i cena mnogo niza nego u Evropi.

Posto sprave koje su namenjene pisti nije potrebno registrovati,ovakva jedna solucija uz minimalno naknadno ulaganje,moze da bude odlicna alternativa nekom skupljem (obicno prethodno registrovanom) motociklu.

Imajuci jos u vidu opasnost koja vreba konstantno na putevima (bilo gde),skloniti se na pistu u meni budi sve vece i vece interesovanje.

Ovo je definitivno jedan od nacina da se "obicnim" ljudima priblizi svet moto-sporta.

tako je.

• Integrisan, 13020 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

Ovo je privremena klasa. Moto3 će da bude 250 4takta. Ali za zezanje je prva liga. Mora malo i teretana da se

ugradi u "cenu".

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5449 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

Ja bas razmisljao o obrnuto  , da od neke 600tke  napravim neki ludi kros  ;D

U britaniji voze klasu jedan klip, tu ima saso mange !!!

Supermono. Voze i u drugim zemljama.

• Drug član, 1140 postova
  • Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675

Mislim da gresis.  Ovde je 2007-2008 GSXR600 ili R6 spreman za stazu od $3000-4500.  Uraditi ovakav motor nije nimalo jeftino.  Verujem da ovo kosta negde oko 10000.  Za te pare u USA se mogu uzeti mnogo dobri vec sredjeni motori za stazu a da nepricamo o recimo novim motorima jer se tu jos treba dodati bar 3 soma za opremu (ogibljenje, oklopi, i jos kojesta)

BTW ja bih ovo vrlo rado vozio.  Kada bi se pravili u serijskoj proizvodnji cena nebi smela biti vise od 8000 dolara.

Ih 10000  :o

Uzmes neko polovno cudo,pa se onda skokne do otpada po prednji kraj i tockove od nekog R-a.Za to vreme "momci" naprave oklope od plastike za camce,omalas ga uz pivo i zezanje,roknes par nalepnica i ko pravi si  ;D

Rekao bih da je prvi i osnovni razlog zabava.Ne najbolje vreme po krugu.

Mislim i da bi troskovi kasnije eksploatacije,gume,odrzavanje,eventualne havarije bili mnogo nizi nego na nekom "ozbiljnom" motociklu.Sto nije za zanemariti.

• U prolazu, 8 postova
  • Motocikl: CBX, GS, GS, VF1000R, R50, TL, VSTAR

Recept za smrt.SOS (sound of single) motori nisu za zajebavanje.Matchless G500 iz 1971.god. na Grobniku ima 1min43sec.Mnogi vozaci novih hiljadarki moraju da se dobro oznoje samo da pridju tom vremenu.

• U prolazu, 8 postova
  • Motocikl: CBX, GS, GS, VF1000R, R50, TL, VSTAR
:) tek na kraju trke.Sto se tice ovog projekta,to ce svako upucen u problematiku da kaze,cena izrade prelazi cenu stranca,par teflonskih i par guma.Uslovno,ako i malo volis sebe ili nekog jadnika kome nameravas da das da vozi.Za usaglasavanje ciklistike tog motorcikla je potrebno najmanje godinu dana.Bolje po zivce i novcanik da jases 125 ili hepening.

Po terminologiji koju koristis,da se pretpostaviti da si napravio koji krug po pisti  ;)

Ja kao nesretnik i pocetnik u celoj toj prici  ;),pritom ostrasceni ljubitelj srafcigera i sa (ipak) malo soli u glavi,hocu SEBI da napravim duplo zadovoljstvo.

Spravu koju sam napravim da isteram na pistu  :)

Bez svemirskih pretenzija,da obaram rekord staze ili da se takmicim,sto bi rekli ono za pravo.

Voziti ostro po javnim putevima,prilican je rizik,sto zbog sebe,sto zbog drugih,pa bi da se prebacim.Drumove da ostavim samo za turizam

Bilo je raznih planova,cak i konkretnih ponuda za "track bike".

Ovo je jedan od puteva.

Ima,u mojoj glavi i u mojoj okolini dovoljno znanja i mogucnosti da se krene u jedan ovakav poduhvat,a da se uopste ne sumnja u rezultat.Motoristicki,ciklisticki,vulkanizerski,kako hoces---.

Hoce li do toga doci,to cemo jos da vidimo.

Ideja je interesantna i izvodljiva...

Ko god da vozi ovo kod njega je i gas i kocnica.

Drugo neznam zasto o ciklistici pricate i sad o raznim problemima.

Kad su 70tih mogli da voze yamahu cvaju 750 od 150 konja na plehanim ramovima i gumama koje su za trotinet nema razloga sa se ovakav projekat ne ponasa korektno.

Trkacki polovni tockovi od nekih starijih modela mogu da se nadju za male pare. ostaju jos oklopi i prednja viljuska.

Jos jedna tema za forum "uradi sam"

Ja kao nesretnik i pocetnik u celoj toj prici  ;),pritom ostrasceni ljubitelj srafcigera i sa (ipak) malo soli u glavi,hocu SEBI da napravim duplo zadovoljstvo.

Spravu koju sam napravim da isteram na pistu  :)

Bez svemirskih pretenzija,da obaram rekord staze ili da se takmicim,sto bi rekli ono za pravo.

Ideja je interesantna i izvodljiva...

Da sam ja ti i da sam tu gde si, spakovao bih motor iz 550 u telo od RS250. Evo ti jedan primerak iz Amerike.

post-8130-12879101866121_thumb.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja