GhostMile 4614 Napisano Octobar 26, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo jedan "mali" update. Posto sam sheban (ledja), niti vozim, niti sjedim, samo lezim, stojim i hodam. Imam vremena, pa sam pomalo cackao tu i tamo po nesto i postao u medjuvremenu expert za varenje plastike. Zavario sam jedno 5-6 "ociju" (za kacenje) od kojih njih par nisam imao (znaci cijeli komad sam pravio i mjerio gdje treba da dodje i pod kojim uglom). Obicno sam stavljao i komad tanke celicne zice (u cik-cak preko spoja) i ispalo je super, precizno i cvrsto k'o djavo. Sve su to "ochi" koje se ne vide tako da nije bilo potrebno lickanje. Sto se tice farbanja, odluka je sad sledeca. Farbam sam ova dva oklopa, pa ako i ne ispadne dobro, onda cu sve dati prefarbati kod profa u Srbiji, kad se dogegam. Imam u vezi s tim i jedno pitanje. Planiram sledeci pristup, pa ako sam nesto pogrijesio pucajte: 1- ocistiti / odmastiti (dalje OO) 2- ogrebotine ismirglati (180) 3- OO 4- blago ismirglati neostecene povrsine sa 1000 + voda 5- OO 6- nanijeti plastic primer na sve 7- nanijeti kit za plastiku na ostecena mjesta 8- ismirglati (kit) 400 pa 800 + voda 9- OO 10- Spray filler (spricgit) na sve 11- 1000 + voda sve 12- OO 13- bazni lak (obicni jednokomponentni u zeljenoj boji) u vise slojeva (sa kratkim pauzama 10-15 minuta) dok ne pokrije 14- blago smirglanje sa 2000??? ili ne? 15- OO 16- 2K providni lak u vise slojeva sa kratkim pauzama S tim da se koraci 7 do 12 mogu eventualno ponoviti po potrebi Nasao sam za 20 eura sprej sa 2K lakom (providnim) sa ucvrscivacem u posebnoj kapsuli koja se na dugme otvori pred farbanje. (sta sve nece izmisliti.... ) pa mi se time priblizio ovaj DIY method kao ipak izvodljiv (dok se ne dokopam Srbije u svakom slucaju) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano Octobar 27, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan Evo jedan "mali" update. Posto sam sheban (ledja), niti vozim, niti sjedim, samo lezim, stojim i hodam. Imam vremena, pa sam pomalo cackao tu i tamo po nesto i postao u medjuvremenu expert za varenje plastike. Zavario sam jedno 5-6 "ociju" (za kacenje) od kojih njih par nisam imao (znaci cijeli komad sam pravio i mjerio gdje treba da dodje i pod kojim uglom). Obicno sam stavljao i komad tanke celicne zice (u cik-cak preko spoja) i ispalo je super, precizno i cvrsto k'o djavo. Sve su to "ochi" koje se ne vide tako da nije bilo potrebno lickanje. Sto se tice farbanja, odluka je sad sledeca. Farbam sam ova dva oklopa, pa ako i ne ispadne dobro, onda cu sve dati prefarbati kod profa u Srbiji, kad se dogegam. Imam u vezi s tim i jedno pitanje. Planiram sledeci pristup, pa ako sam nesto pogrijesio pucajte: 1- ocistiti / odmastiti (dalje OO) 2- ogrebotine ismirglati (180) 3- OO 4- blago ismirglati neostecene povrsine sa 1000 + voda 5- OO 6- nanijeti plastic primer na sve 7- nanijeti kit za plastiku na ostecena mjesta 8- ismirglati (kit) 400 pa 800 + voda 9- OO 10- Spray filler (spricgit) na sve 11- 1000 + voda sve 12- OO 13- bazni lak (obicni jednokomponentni u zeljenoj boji) u vise slojeva (sa kratkim pauzama 10-15 minuta) dok ne pokrije 14- blago smirglanje sa 2000??? ili ne? 15- OO 16- 2K providni lak u vise slojeva sa kratkim pauzama S tim da se koraci 7 do 12 mogu eventualno ponoviti po potrebi Nasao sam za 20 eura sprej sa 2K lakom (providnim) sa ucvrscivacem u posebnoj kapsuli koja se na dugme otvori pred farbanje. (sta sve nece izmisliti.... ) pa mi se time priblizio ovaj DIY method kao ipak izvodljiv (dok se ne dokopam Srbije u svakom slucaju) smirglanje sa 150-180 grube oderotine zatim gitovanje (git za plastiku) ,smirglanje 220-240 pa 400 zatim spric git Acrilic (akrilni ) ne mora preko cele povrsine samo gde je gitovano pa smirglanje malo 600 vodeno pa 1000 zatim neko sredstvo kao Antisil prebrisati sve plastike onda bazna boja prvi sloj samo povrsno pa barem jos 2-3 puta u razmacima oko 15 min ako je temperatura iznad 18 stepeni posle toga 2K bezbojni lak isto prvi sloj samo povrsno i jos 2-3 puta a zadnje prskanje treba biti neprekidno da ne bi bilo matiranih povrsina plastik prajmer ne bi trebao ako je ABS plastika ako je u pitanju neka druga samo ako je smirglanjem probijena i boja (znaci doslo se do plastike) samo polako i strpljivo i bice dobro stavljaj slike cim ofarbas 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Octobar 27, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo jedan "mali" update. Posto sam sheban (ledja), niti vozim, niti sjedim, samo lezim, stojim i hodam. Imam vremena, pa sam pomalo cackao tu i tamo po nesto i postao u medjuvremenu expert za varenje plastike. Zavario sam jedno 5-6 "ociju" (za kacenje) od kojih njih par nisam imao (znaci cijeli komad sam pravio i mjerio gdje treba da dodje i pod kojim uglom). Obicno sam stavljao i komad tanke celicne zice (u cik-cak preko spoja) i ispalo je super, precizno i cvrsto k'o djavo. Sve su to "ochi" koje se ne vide tako da nije bilo potrebno lickanje. Sto se tice farbanja, odluka je sad sledeca. Farbam sam ova dva oklopa, pa ako i ne ispadne dobro, onda cu sve dati prefarbati kod profa u Srbiji, kad se dogegam. Imam u vezi s tim i jedno pitanje. Planiram sledeci pristup, pa ako sam nesto pogrijesio pucajte: 1- ocistiti / odmastiti (dalje OO) 2- ogrebotine ismirglati (180) 3- OO 4- blago ismirglati neostecene povrsine sa 1000 + voda 5- OO 6- nanijeti plastic primer na sve 7- nanijeti kit za plastiku na ostecena mjesta 8- ismirglati (kit) 400 pa 800 + voda 9- OO 10- Spray filler (spricgit) na sve 11- 1000 + voda sve 12- OO 13- bazni lak (obicni jednokomponentni u zeljenoj boji) u vise slojeva (sa kratkim pauzama 10-15 minuta) dok ne pokrije 14- blago smirglanje sa 2000??? ili ne? 15- OO 16- 2K providni lak u vise slojeva sa kratkim pauzama S tim da se koraci 7 do 12 mogu eventualno ponoviti po potrebi Nasao sam za 20 eura sprej sa 2K lakom (providnim) sa ucvrscivacem u posebnoj kapsuli koja se na dugme otvori pred farbanje. (sta sve nece izmisliti.... ) pa mi se time priblizio ovaj DIY method kao ipak izvodljiv (dok se ne dokopam Srbije u svakom slucaju) smirglanje sa 150-180 grube oderotine zatim gitovanje (git za plastiku) ,smirglanje 220-240 pa 400 zatim spric git Acrilic (akrilni ) ne mora preko cele povrsine samo gde je gitovano pa smirglanje malo 600 vodeno pa 1000 zatim neko sredstvo kao Antisil prebrisati sve plastike onda bazna boja prvi sloj samo povrsno pa barem jos 2-3 puta u razmacima oko 15 min ako je temperatura iznad 18 stepeni posle toga 2K bezbojni lak isto prvi sloj samo povrsno i jos 2-3 puta a zadnje prskanje treba biti neprekidno da ne bi bilo matiranih povrsina plastik prajmer ne bi trebao ako je ABS plastika ako je u pitanju neka druga samo ako je smirglanjem probijena i boja (znaci doslo se do plastike) samo polako i strpljivo i bice dobro stavljaj slike cim ofarbas Hvala na instrukcijama (castio sam te reputacijom ) Znaci ne treba smirglati bazni lak prije bezbojnog. Kad ce biti gotovo ne znam, jer sad vani dugo nece biti 18 stepeni, a u garazi se bojim one "magle". Moram nesto smisliti da bude toplo, bez prasine, a provjetreno. (neka DIY komora :-\) Slike ce biti sta god ispadne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano Octobar 28, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan od spreja nemas magle kao od pistolja sa kompresorom.......................... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dutchman 114 Napisano Novembar 11, 2010 Drug član, 1050 postova Lokacija: BGD, Serbia Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400 Prijavi odgovor kao problematičan sve neshto gledam i razmishljam to fabrishki ofarbano jel neko skoro pogledao auto u salonu tipa BMW , Honda ili josh bolje Motor u nekom salonu ili josh bolje ispred istog kad je sunchan dan ... realno sa sprejem da radish sam prvi put bolje bi ispalo ... ortak dao 30 soma za Hondu zezo sam ga mesec dana shto mu auto u pomorandzinoj kori ... problem nije u farbanju ili farbi vec u glavi ... pogledaj zazor haube na kolima u salonu i posle godinu dve i posle chukanja kako je majstor upeglo .. niste svesni nashta liche nova kola a i motori ... pa zakleo bih se da to niko nishta ne shteluje kao nekad ... http://www.youtube.com/watch?v=tRX7E0yZxh0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Toro 1 Napisano Novembar 11, 2010 U prolazu, 26 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa i nije moj prijatelj koji je vrstan auto limar i farbar kaze da recimo fabrika tolerise i do 30 sitnih tackica i nekih nepravilnosti koje vecina nas obicnih ne bi ni primetila, a on moze da izvede sa 5-6 tih tackica. Ne razumem se bas najbolje u to sve, al stvarno svaki auto koji sam ja kod njega video je izgledao bolje nego fabrika. Znam da su dovozili ljudi neke kao dzipove, one korejske stare 2-3 godine, malo cuknute da im uradi npr. krilo a kad otvoris haubu a ono krenula korozija na spojevima. Ma uzas, al sta cemo to je to... kako bi ih prodavali jeftinije, a cesce. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mazak 274 Napisano Mart 11, 2011 Svrati ponekad, 374 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW GS, Versys 1000, GSA, ZX-6R, Aprilija Caponord,Africa Twin, Super Tenera XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan pa kazem ti , bio sam kod 4 coveka, isti posao, plastike skinute sa po kojom ogrebotinom, trazili u rasponu od 150-300, nista fensi, crveno crno obicna boja uradio sam tamo gde je najjeftinije i zadovoljan sam imas i slike u "slike nasih motora" temi pa vidi znam da moze da izadje skuplje ako se farba onim bojama u komponentama, perle shljokice ili ako treba raditi 100% fabricki, ali mi ipak ne farbamo spejs shatl nego motore stare bar 5 godina... Gde si radio farbanje? Neki kontakt bi bio sjajna stvar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Mart 12, 2011 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan pa kazem ti , bio sam kod 4 coveka, isti posao, plastike skinute sa po kojom ogrebotinom, trazili u rasponu od 150-300, nista fensi, crveno crno obicna boja uradio sam tamo gde je najjeftinije i zadovoljan sam imas i slike u "slike nasih motora" temi pa vidi znam da moze da izadje skuplje ako se farba onim bojama u komponentama, perle shljokice ili ako treba raditi 100% fabricki, ali mi ipak ne farbamo spejs shatl nego motore stare bar 5 godina... Gde si radio farbanje? Neki kontakt bi bio sjajna stvar jes probao telepacki? čitaš ono levo "Banned" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tora-AL- 1 Napisano Maj 8, 2011 U prolazu, 44 postova Lokacija: Aleksinac Prijavi odgovor kao problematičan 'Oćeš da uštediš neki euro ? ;D... Ako sam dobro shvatio to su sitna oštećenja ?...plitke ogrebotine jedva se osete pod prstima ?Onda to možeš i sam da središ kad već voliš da se patiš umesto da daš profesionalcima tričavih 300-500 eura ;D... ''TRICAVIH'' HAHAHHAHAHHAHAHHAHAHHAHAAHAHAHA U KOJOJ ZAMLJI ZIVIS TI DRUZE??? ZA 30E BIH SE POMUCIO!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...