Jump to content

Moto Zajednica

Sta vam znaci cena ulaznice

Recommended Posts

  • U prolazu, 61 postova
  • Lokacija: Novi Sad

Ni sam nisam siguran koliko puta sam procitao na forumima a na ovom ponajvise da se zalite na cenu ulaznica. Zar nije isto dali je cena 200 -300 ili -400din , po mom skromnom misljenju ima mnogo vise bitnijih stvari a to je sta dobijte za te pare:

-kakav je docek (barem dobar dan , kako se putovali , dobrodosli )

-kakav je program organizator spremio

-koliko i koji bendovi nastupaju (koja je cena ulaznice za jedan koncert??)

-kakvo je ozvucenje

-kako je uredjeno mesto za kamp i kako je postavljen

-dali ima dovoljno wc

-dali ima dovoljno cesmi (neki misle da 2-3 dana nemoras da se umijes ni operes zube pa ti voda nije potrebna) da ne spominjemo tus

-koja je cena pica i dali ima dovoljno sankova da se pice rashladi (nista gore od toplog piva!!!)

- nije bitno skuvati pasulj ,nego obezbediti kvalitetan obrok (ja hocu da platim da pojedem nesto ali necu da jedem odpatke koje na susretima peku na rostilju)

-nedostatak kanti za smece (nismo stoka)

Moglo bi se dodati ovde jos dosta toga ali mislim da je i ovo dovoljno.

 

A moji razlozi za odlazak na moto-susrete su prvenstveno voznja (sto dalje to bolje) ,zatim druzenje sa prijateljima kojih imam po svi gradovima i klubovima, a na ovaj nacin se cesto vidimo i kvalitetno druzimo.

Puno toga treba menjati , mnogo moto-susreta je iz godinu u godinu sve losije organizovano.

Ali ima i onih koji su malo poradili na svojim greskama pa se bar trude da poboljsaju i unaprede svoje susrete. Ja cu ih navesti par Ada, Indjija, Kikinda ,Apatin a one koji su losi necu ni spominjati, mislim da ih i sami znate.

Puno sam obisao i moto susreta van nase zemlje pa bi organizatorima preporucio da se malo provozaju i da vide kako to rade neki koji to znaju.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 113 postova
  • Lokacija: Sremska Mitrovica
  • Motocikl: BMW R1100RS

Slazem se sa tobom.Ovo su konkretne sugestije za organizatore.Ovo pismo si mogao poslati u temu idealan skup. :thumbsup: Navrati na skup u Sr.Mitrovicu pa daj ocenu. : :wink:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • In memoriam, 884 postova
  • Lokacija: Beograd

Potpuno se slazem sa ovim.

 

Inace smo vec raspravljali na ovu temu, mrzi me da trazim... ali smatram da je cena ulaznice najmanje bitna - kakve veze ima 300, ili 400 dinara? razlika je tek nesto vise od 1 evra

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1465 postova

Pozdrav,

 

meni licno znaci cena ulaznice i to smislu konstatovanja kako me ko, i za sta smatra. Moji troskovi odlaska na moto-skup su daleko veci od same ulaznice (dva bajka, dva putovanja, dve ulaznice, dupla pica, dupla klopa, suveniri, oprema ili stagod, sve duplo a jedan budzet), ali moji prihodi to definitivno dozvoljavaju te otud cena ulaznice za mene nema komercijalni znacaj.

 

Kroz cenu sagledavam ostatak skupa - kakva je organizacija, sta je realno ponudjeno za tu cenu a sta je cisto prikupljanje profita. Stvar je jednostavno, ukoliko se za cenu ulaznice nudi odredjeni program i vidi odredjeni trud, onda shvatam da smo postovani u svojoj zelji da dodjemo i naporu koji smo u taj dolazak ulozili. Sa druge strane, ukoliko je napor minimalan, ne vidim onda potrebu za visokom cenom ulaznice osim ako je u pitanju cista zelja za profitom - dajmo im ogradjen kavez u kome ce da potrose pare a da pritom jos i plate ulazak u kavez.

 

Ova sezona je upravo tako i pocela, pride je jos i dozvoljen besplatan ulazak pesacima da mogu prakticno za DZ da gledaju ove sto su se presli pa platili kartu da uteraju motore na kojima su ko zna odkud, dosli da bi ostavili pare lukavom organizatoru.

 

Pa valjda mogu besplatno da se smeju onima koji se nisu setili da besplatno udju, a sto je veca cena, to je i smeh grlatiji, spontaniji i neprekidniji....

 

Eto, mene nije sramota da kazem da mi cena znaci, upravo toliko koliko sam napisao.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Lokacija: Suburbia, blok 45
  • Motocikl: 1 Litar Honde
pride je jos i dozvoljen besplatan ulazak pesacima da mogu prakticno za DZ da gledaju ove sto su se presli pa platili kartu da uteraju motore na kojima su ko zna odkud' date=' dosli [/quote'] Totalno nakaradno! Pa prièali smo veæ o tome da pešaci treba skuplje da plaæaju ulaz ili bar isto. Skup je motora a ne pešaka pobogu! :?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Vlasnik sajta, 5340 postova
  • Lokacija: Beograd, Srbija
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Pre svega, moj stav je da motoristi ne treba da placaju ulaznice na moto skupovima. Prosto, da nije motora i tih motorista, moto skupa ne bi ni bilo. Organizator moto skupa ima toliko nacina da pokrije i prebaci troskove oko organizacije, samo treba ozbiljno prionuti na posao. Ali ok, ovo je Srbija i mozda je to suvise za ocekivati.

 

Mislim da nikome ovde nije presudno tih par stotina dinara koliko kosta ulaznica, ali je kljucno pitanje sta se dobija za te pare. Tu stoji sustina naseg neslaganja oko cene ulaznice.

 

Konkretno, moto skup ranga ovog sad u Smederevu mislim da ne zasluzuje ni 50 dinara za ulaznicu, a kamoli 400.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 43 postova
  • Lokacija: between earth & sky
  • Motocikl: Aquila 650 custom
Totalno nakaradno! Pa prièali smo veæ o tome da pešaci treba skuplje da plaæaju ulaz ili bar isto. Skup je motora a ne pešaka pobogu! :?

POD OBAVEZNO - PRŠACI=KINTA !

Mi - Srbi nikako da se ugledamo na druge (jbmliga, valjda što smo nebeski narod :shock: ); Evo primer u Umagu - za bajlere sve fraj: ulaz, wc-voda, organizacija od ulaza do bendova ...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • , 1322 postova
  • Lokacija: Zagreb,Umag HR
  • Motocikl: Harley Davidson Chicano custom

mislim da je u redu da se ulaz ZA MOTORISTE ne naplacuje jer je to ipak moto susret

ALI ako organizator naplati ulaz i ponudi u toj cijeni rucak ili slicno onda je to sasvim u redu

u Hrvatskoj se ulaz u principu za motoriste nigdje ne naplacuje osim koliko ja znam u S.Brodu ali isto tako nema besplatnog rucka....dok se u zapadnim zemljama vecinom naplacuje a u toj cijeni nema niti ukljucenog pica a kamoli sta drugo

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 221 postova
  • Lokacija: Toronto, Canada

Potpuno se slazem sa Lanciom i Pablom. Sve je receno sto se mene tice. Nije stvar u parama vec u odnosu prema bajkerima zbog kojih skup postoji.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 11 postova
  • Lokacija: Velika Plana
  • Motocikl: bez motora

MIslim da je stvrano glupo raspravljati da li je cena 300 ili 400din orvo to je jedna manja tura pica i ako vec dodjes na vikend nije problem ni platiti kartu. Ali postavlja se pitanje da li su tih 300-400 pa neka bude i 500din opravdani?

 

U jednu cenu ulaznice od npr. 300din. trebalo bi se dobiti.

 

1. Ulaznica (karta sa skupa a ne neka iz biletarnice,da bi neko imao uspomenu)

2. Besplatan rucak

3. Besplatan kamp

4. WC

5. Voda

6. Koncert

7. Letak sa programom skupa

8. Nalepnica skupa (ne veca od 10x5cm)

9. Striptiz

10. Mogucnost kupovine hladnog pica

11. Kupovina majce

12. Kupovina rostilja (za one koji nejedu pasulj ili vec nesto sto je spremio organizator)

13. Mogucnost kupovine suvenira

 

a sad dodajte jos nesto pa neka ovo bude za ostale skupove...

 

 

Evo ja nisam u upravi kluba FreeWheels ali cu vam pre skupa detaljno ispasiti koliko ce kostati ulaznica (mada sam cuo da ce biti 300 din) i sta ce te sve dobiti za uzvrat. Kod nas se naplacuje ulaz pesacima ali imamo problem i sa ljudima koji preko sume dodju do mesta kampa ali nije resenje da svuda dezuramo u krug.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 981 postova
  • Lokacija: Bgd
Potpuno se slazem sa ovim.

 

Inace smo vec raspravljali na ovu temu' date=' mrzi me da trazim... ali smatram da je cena ulaznice najmanje bitna - kakve veze ima 300, ili 400 dinara? razlika je tek nesto vise od 1 evra[/quote']

 

Bitno je. Zasto bi ti ili ja ili bilo ko do nas dao makar i 10din za ulaznicu ako time ne dobija nista. Nije stvar u novcu nego u pricipu. Za cenu karte od 400 din mogu valjda da ocekujem ako nista od gore navedenog makar wc. Konkretno pricam o skupu u SD. Idem tamo zadnjih 4-5 godina i ne secam se da je ikada postojao makar jedna wc. Ne trazim hotelski smestaj sa minimum 4 zvezdice ali neki minimum mora da se zna.

 

Stvar je u principu ne u kolicini novca.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • In memoriam, 884 postova
  • Lokacija: Beograd
Stvar je u principu ne u kolicini novca

potpuno se slazem lave... samo napominjem da dosta ljudi ocekuje da ne plati nista, a da dobije sve zivo... ja sam pre za varijantu da se plati, ali da se zna sta se dobija za te pare. Iskreno, pre bih otisao 500km daleko na skup gde cu da platim 10 eura ulaz, ali da imam SVE sto ocekujem i da organizacija bude besprekorna, "nemacka", nego da ne platim kartu za skup udaljen 50km, ali koji je ocajno organizovan i posle koga cu da se secam samo nerviranja i razocaranja, zar ne?

 

Ajd taman cemo da vidimo kako to rade Sale i ekipa u Umagu za nedelju dana ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 73 postova
  • Lokacija: Sokolac,RS
  • Motocikl: BMW R 1200 GS

Naplatiti ulaz na moto -skup i nije nesto popularna stvar.Kad covjek odluci da predje 700,800 km,da bi tamo bio sa sebi dragim ljudima,druzio se par dana sa njima,i na kraju ispostovao organizatora,a ovaj ga doceka sa tom ulaznicom...Mislim da nikom ko dodje nije sporno dati tih jadnih par eura,koliko kosta 2-3 litra benzina,ali je upitno sta organizator ponudi za naplaceni ulaz.Razumljivo je da treba donekle pokriti troskove od prodatih ulaznica,ali da od njih platis sve,to ne ide.Postoje nacini da se finansijska konstrucija zatvori i bez toga.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 61 postova
  • Lokacija: Novi Sad
Slazem se sa tobom.Ovo su konkretne sugestije za organizatore.Ovo pismo si mogao poslati u temu idealan skup. :thumbsup: Navrati na skup u Sr.Mitrovicu pa daj ocenu. : :wink:

U Sr. Mitrovicu dolazim sve i da nema nista od onog sto sam gore naveo, jer mi je dovoljno da se vidim sa mojim dobrim prijateljima sa kojima znam da cu se dobro provesti i na livadi. Ali poznavajuci Sremce unapred znam da ce biti dobro!!!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 61 postova
  • Lokacija: Novi Sad
Potpuno se slazem sa ovim.

 

Inace smo vec raspravljali na ovu temu' date=' mrzi me da trazim... ali smatram da je cena ulaznice najmanje bitna - kakve veze ima 300, ili 400 dinara? razlika je tek nesto vise od 1 evra[/quote']

 

Bitno je. Zasto bi ti ili ja ili bilo ko do nas dao makar i 10din za ulaznicu ako time ne dobija nista. Nije stvar u novcu nego u pricipu. Za cenu karte od 400 din mogu valjda da ocekujem ako nista od gore navedenog makar wc. Konkretno pricam o skupu u SD. Idem tamo zadnjih 4-5 godina i ne secam se da je ikada postojao makar jedna wc. Ne trazim hotelski smestaj sa minimum 4 zvezdice ali neki minimum mora da se zna.

 

Stvar je u principu ne u kolicini novca.

Moras da pocnes da izbegavas susrete sa kojima nisi zadovoljan. Sam si rekao da ides u SD 4-5 godina, ja sam bio dva puta prvi put mi je bilo nikako , drugi put jos gore treci put nisam ni otisao. Uvek postoji alternativa ja sam ove godine otisao u Suboticu i mogu ti reci sa obzirom da im je prvi put ima jako dobar potencijal da preraste u nesto dobro. Treca opcija je Orasje koje se odrzava u isto vreme .

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 584 postova
  • Lokacija: Bijeljina
  • Motocikl: ZX 12 R
MIslim da je stvrano glupo raspravljati da li je cena 300 ili 400din orvo to je jedna manja tura pica i ako vec dodjes na vikend nije problem ni platiti kartu. Ali postavlja se pitanje da li su tih 300-400 pa neka bude i 500din opravdani?

 

U jednu cenu ulaznice od npr. 300din. trebalo bi se dobiti.

 

1. Ulaznica (karta sa skupa a ne neka iz biletarnice' date='da bi neko imao uspomenu)

2. Besplatan rucak

3. Besplatan kamp

4. WC

5. Voda

6. Koncert

7. Letak sa programom skupa

8. Nalepnica skupa (ne veca od 10x5cm)

9. Striptiz

10. Mogucnost kupovine hladnog pica

11. Kupovina majce

12. Kupovina rostilja (za one koji nejedu pasulj ili vec nesto sto je spremio organizator)

13. Mogucnost kupovine suvenira

 

a sad dodajte jos nesto pa neka ovo bude za ostale skupove...

[/quote']

U Bijeljini imate sve ovo za 200 dinara

+ profesionalnu binu,rasvjetu i ozvuèenje od 50 KW

+ profesionalne kaskadere

+ besplatnu prasetinu i jagnjetinu i kolaèe u petak uveèe za predstavnike klubova i dugogodišnje goste

+ odlièan restoran u krugu kampa ( ako neko nije zadovoljan ponudom roštilja )

+ jahanje mehanièkog bika

+ bika na ražnju u subotu ( nije mehanièki )

+ trku ubrzanja,kako mi to kažemo POTEZANJE ( neki vole i to )

+ tolerantne "plave bluze"

+ naplaæujemo pješacima( djeci ne ) ulaz za subotu ( pa æe doæi ko nas voli i kome smo dragi i zanimljivi )

+ cijena piva je 40 dinara ( 1 KM a to je 38 din. da ne cjepidlaèimo )

+ cijena roštilja je 80 din

+ besplatno piæe u sklopu ORGANIZOVANOG i OBEZBJEÐENOG defilea

+ izetno gostoprimljive stanovnike našeg grada ( neæe vas niko gledati mrgodno,a èesto æe vam neko nepoznat poslati piæe )

+ ima toga još...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 981 postova
  • Lokacija: Bgd

Moras da pocnes da izbegavas susrete sa kojima nisi zadovoljan. Sam si rekao da ides u SD 4-5 godina' date=' ja sam bio dva puta prvi put mi je bilo nikako , drugi put jos gore treci put nisam ni otisao. Uvek postoji alternativa ja sam ove godine otisao u Suboticu i mogu ti reci sa obzirom da im je prvi put ima jako dobar potencijal da preraste u nesto dobro. Treca opcija je Orasje koje se odrzava u isto vreme .[/quote']

 

Potpuno si u pravu, ali znas o cemu se radi. Prodje dosta vremena od septembra i zadnjeg skupa u sezoni i nekako se uzelim svega toga. I ljudi, i motora, i onih pucaca (doduse ovo me brzo prodje). Neke drage ljude ne vidim po 6 meseci, a kada dodje leto skoro svaki vikend smo zajedno + sto imam jako dobrih prijatelja iz Sd. Sve to u kombinaciji da mi je SD na malo vise od 50km... i dobro cu razmisliti o sledecoj godini.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 41 postova
  • Lokacija: a be Nis be...
  • Motocikl: Suzuki Burgman executive 650

Ocigledno je ovde sazrela svest sta treba da sadrzi jedan moto-skup i ocigledno se svi slazemo da za cenu ulaznice organizator treba zaista da se potrudi oko gostiju i da im obezbedi prijatan boravak, kao i sadrzaje u kampu. A ne samo forsiranje livade. Jos sam pod utiskom SD. Mislim da treba ignorisati JAVNO, i preko Net-a i medija ako treba (da ne spominjem skupstinu MAS-a koja ocigledno nista ne radi) lose skupove. Sta ce nam 20-30 ak skupova od kojih je mozda samo par dobrih. Bolje organizovati 4-5 jakih skupova (sa svim sto treba) i dobro se provesti nego ovako.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja