Jump to content

Moto Zajednica

yamaha fz6n 2005 problem

Recommended Posts

• U prolazu, 18 postova

pozdrav svim bajkerima

kao sto tema kaze imam problema sa strujom,motor je 2005 god i na jace dodavanje gase pocne da puca iz auspuha,oseti miris

goriva (ne curi na injektorima)i pojavi se crni dim .Na motoru se nalazi acewell speedometer jer fabricki nije dosao sa motorom.(pa je malo cacakna instalacija)Svecice su zamenjene pre 2000 km u ovlascenom servsu koji nije primetio ovaj problem,,,,,motor radi i moze da se vozi ali na manjim obrtajima hoce da cima i seca....dali je neko imao slicnih problema

i kako ih je resio?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 60 postova
  • Motocikl: klr

brzinomer nebi trebo da ima veze sa paljenjem, po meni je problem u losoj smesi. Imal kakav senzor za smesu, tipa lamda sonda? Mogu da budu i injektori, i pritisak na pumpi, i kablovi svecica, i milion drugih stvari...al nabavi ti service manual, pa fino krenes da testiras dio po dio dok ne naletis na gresku.

• U prolazu, 18 postova

da namestio sam ler,ali i dalje se javlja isti problem,ima vise senzora jedan je u kucistu filtera za vazduh(mislim da je taj MAPsenzor ili Manifold Absolute Pressure),jedan se nalazi na pumpi goriva TPS senzor (throttle position sensor) -e sad da imam originaln sat mogao bih da izvrsim dijagnostiku TPS senzora,(mislim da on moze biti problem jer definitvno motor ne pravi dobru smesu) a ne bi ga terao kod Lazarevica jer oni nemaju opremu za kompjutersku dijagnostiku kvara....znate li ko ima koliko kosta otprilike nov TPS senzor

• Sensei servis, 347 postova
  • Motocikl: "viljuske"...al' na kardan!

Imao sam skoro pa isti problem, i na kraju je bio problem u TPS senzoru. Jbg, razdrmaju se srafici vremenom. :D Uradio kalibraciju TPS senzora, podesio STP senzor  i fast idle, sinhronizacija i gotovo...rani ko nekad!  ;D

• Drug član, 2599 postova

Imao sam skoro pa isti problem, i na kraju je bio problem u TPS senzoru. Jbg, razdrmaju se srafici vremenom. :D Uradio kalibraciju TPS senzora, podesio STP senzor  i fast idle, sinhronizacija i gotovo...rani ko nekad!  ;D

gde si to odradio?

• Zainteresovan, 501 postova

kada sam hteo da kupim fz6n malo sam citao o njemu i procitao onomad da mu je fabricka greska TP senzor ili ti senzor pozicije leptira gde zna u voznji da cima i puca

gde si to odradio?

Odradio sam u garazi kod drugara...ako ti bude trebao help vikaj...

• Svrati ponekad, 276 postova
  • Motocikl: XT660R

kada sam hteo da kupim fz6n malo sam citao o njemu i procitao onomad da mu je fabricka greska TP senzor ili ti senzor pozicije leptira gde zna u voznji da cima i puca

Nije na svima fabricka greska nego na odredjenoj seriji. Imao sam i S1 i S2 i radili su kao sat. Pitanje je da nije neko nesto zezno oko nekog senzora  kad je dirao struju da ti nameste sat. Iz tvoje price mi se cini da ti se ovo javilo od kako si namestio taj sat. Da imas fabricki lako bi video u cemu je problem, ovako mozes samo da nagadjas. trebao si nabaviti sat sa ebay-a, sigurno ima polovnih. Na fabrickom mozes i smesu podesavati. lako vidis i u kojoj je poziciji tps pa namestis po potrebi.

A sto se ne provozas do Kilera, iza je moto servis, ne znam kako se zove stvarno, imao sam i negde broj telefona... Ja sam kod njih radio dijagnostiku, otisao, zavrsise momci za 20 min sve. Mislim da je 1500 dinara ..u avgustu ove godine sam radio. Neka ga nakace na dijagnostiku, nesto ce da "izbaci"...kreni polako, sistem eliminacije...

Evo mape..

Sa auto-puta Beograd - Zagreb, iskljucenje posle Genex kule ( videces oooogromne dve  zgrade, sastavljene ne samom vrhu)., skrenes desno..ima putokaz "Zemun". I samo pravo...s desne strane.

Ako neko pronadje broj telefona neka ga postavi dok ga je ne "iskopam"...

post-2698-12879099833245_thumb.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja