Jump to content

Moto Zajednica

Штеловање вентила- полочицама- код кога?

Recommended Posts

• NW, 2593 postova
  • Motocikl: R 1200 GS

Елем, требао бих да наштелујем вентиле на мотору, с'обзиром да исти има плочице требају ми исте....

Код кога у бгд да се обратим и ко је нај повољни-квалитетнији-....

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• drkadzija, 1226 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Džoks za tebe je rešenje kontam Spale.

A tebi Jefto...........hmmmmm možda Sale MCM iz temerina ili kupovina seta polčica na ebay-u (trebale bi biti oko 60ak eura) i kućna radinost.

• Drug član, 2869 postova
  • Motocikl: strom 650

Nisam pitao dosad u MCM mozd abi i moglo ostalo je u kucnoj varijanti otvoris izmeris narucis cekas 2-3-xxx nedelja pa kad stigne ako je dobro onda sklopis i vozas ako nije dobro ubijes se. :D

• Enduraš, 6393 postova
  • Motocikl: CRF300L

Mislim da se ne isplati stelovanje ventila sa plocicama u kucnoj varijanti. Dok kupite plocice, imacete za 2-3 stelovanja ventila kod majstora, a ventili kod motora sa plocicama se ionako steluju na 20-30.000 km. Ja sam uvek za uradi sam, ali ovo se bas ne isplati.

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Ma kava crna kupovina klasera sa pločicama. Košta ko otrov i ako imaš sreće, našteluješ par puta. To se isplati kupovati samo ako svaki čas šteluješ i opet moraš da dokupljuješ mere koje ti zafale. Teraj to kod majstora.

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Može, naravno. Tako rade neki od ovih što delju glave. Kupe najdeblje i onda mašinski tanje koliko im treba. Al brate imaju mašinski park koji to može da radi. A u kućnoj varijanti, teško. A tu je onda i pitanje cementacije. Ko to može da radi taj ima dobro opremljenu radionicu.

• Drug član, 1137 postova

pa nek kupi onda najdeblje za par eura, i odnese u radionicu da mu stanje po meri, tako ce da ga izadje 5 puta jeftinije nego da kupi set

video sam plocice za apriliju na netu, kupovale su se bese na komad ili na set odredjene debljine, nije bilo nesto skupo

DA i u servisu su mi rekli da oni obradjuju plocice tako da cu ili uzeti gotove kod njih ili ja obradjivati.Moze kod Cubike neznam  jos kolko kosta al kad zazimi videcemo.

Oprezno...pločice smeju da se obruse maksimalno ''dve desete''  - pločica je cementirana i svako skidanje debljeg sloja će je nepovratno upropastiti...isključivo se radi na horizontalnoj brusilici,nikako drugačije (''tuširanje'' na šmirgli bi predugo trajalo)...

U doba kad sam vozio Laverde imao sam isti problem pa sam prilikom jedne posete fabrici dobio takav odgovor...

Najbolja je opcija izmeriti zazor ventila,izvaditi pločicu pa premeriti-na osnovu te mere naručiti deblju/tanju pločica koja bi najbolje odgovarala....

Ovo jeste najbolje ali se plocice cekaju bar dve nedelje ,a verovatno i vise.U principu netreba plocice da se skidaju po debljini nego se menja precnik na nekima koje odgovaraju po debljini.

• Enduraš, 6393 postova
  • Motocikl: CRF300L

Nije mi jasno sto bi narucivao deblje plocice ? Svako moras prvo da izmeris zazor, mozda je dobar pa ne moraju da se menjaju plocice. Ako je van tolerancije, znaces tacno koje plocice ti trebaju i takve narucis. Mada licno mislim da ne vredi cimanja, iako sam uvek za varijantu uradi sam, ako budem morao da menjam plocice zvacu majstora ili od njega kupiti odgovarajuce. Sigurno jeftinije izadje nego narucivanje iz USA celog kompleta, a ventili kod motora sa plocicama se ionako steluju na 20.000 km, a velika je verovatnoca da ce i posle te kilometraze zazor biti ok.

• NW, 2593 postova
  • Motocikl: R 1200 GS

Ево линка како изгледају, ако можете отворити а мало ниже је и колико коштају, једино је проблем што се мора чекати наручивање...

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=0162&mospid=51725&btnr=11_1860&hg=11&fg=30

Ja koji to ne radim svaki dan i nebavim se profesionalno mehanikom taj posao zavrsim za sat vremena.Plocice ce se vec nabaviti i veljda ce biti ostatka od tih para koje su virtuelne.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja