TomoB 1618 Napisano Octobar 29, 2010 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Na KLE originalni akumulator trajao je 9 godina i tako sam ga i prodao. Ali svaku zimu je skidan sa motora i bio na relativno toplom. Pa to je to, moj je star 4 godine, ali je zimi na +22. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3289 Napisano Octobar 29, 2010 ЗЕЉКАМП, 1823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Motor mi 2005. godiste i jos uvek je fabricki akumulator na njemu. Za sada radi bez problema. Nisam ga takao i bas me interesuje koliko ce izdrzati... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5358 Napisano Novembar 3, 2010 Integrisan, 13048 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene je fabrički 2006. Jedne zime sam ga izvadio a ostalih vozio, nije mu ništa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sikiriki 148 Napisano Novembar 3, 2010 glavatar, 172 postova Lokacija: burlingame, ca Motocikl: gs500 '02 Prijavi odgovor kao problematičan kao i sve i akumulator se odrzava da bi radio dugo i srecno, dobar akumulator. moji akumulatori max 2 sezone (1 zima). kad sam lenj i pazarim na buvljaku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAmireZ 1240 Napisano Januar 3, 2011 bez čvaraka, 1212 postova Lokacija: na severu Motocikl: Naked u najavi Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam Unibat akumulator! Inace, kad je doslo do riknjavanja, falilo je malo tecnosti u akumulatoru, oko 0.5 cm od vrha celije i to u dve ili tri. Iskreno, nisam od pocetka sezone proveravao nivo tecnostii. Mozda je to prouzrokuvalo praznjenje! sad sam dolio destilovanu vodu, napuio ga i videcemo sta ce da kaze... I... šta kaže? Jesi li ga zamenio ili si ga oživeo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Januar 3, 2011 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Ja u LOUISU pazario dva Saito akumulatora 12v 19a u isto vreme .. jedan tera vec 2god bez greske a drugi crko posle jedne sezone..otkazala jedna celija ..fabricka greska.. sad planiram da pazarim LANDPORT kazu nije los ???? i kazu da uvek priznaju granciju . http://andreja.co.rs/landport%20sr.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Januar 3, 2011 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan BOSCH (nemacki) mi je trajao oko skoro 2 godine polovan, a pre toga ko zna kolko je stajao na motoru u Balosavi i kolko u Nemackoj... Jedno vreme sam ga cak vozio POTPUNO SUVOG (jebiga tad nisam znao nista oko motora) i opet je radio... samo sam ga dopunio vodom i posle dopunio strujom i ko nov Neverovatno ali istinito... BOSCH i VARTA su dva NAJBOLJA!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2663 Napisano Januar 4, 2011 Strucnjak, 1636 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Yuasa. ulazi u 3. godinu, nula odrzavanja, nikad dopunjen. Radi kako treba jos uvek.Jedino nisam dozvolio da bude napolju na minusu, a motor mi preko zime spava u sobi gde i ja spavam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAmireZ 1240 Napisano Januar 4, 2011 bez čvaraka, 1212 postova Lokacija: na severu Motocikl: Naked u najavi Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam Exide. Posle godinu i po sam morao da ga nakačim na punjač . Na njemu piše da je bez održavanja i da se ne otvara čep za dosipanje destilovane. I prodavac mi je rekao prilikom kupovine da se ništa ne dopunjava. On ga je napunio (formirao) u prodavnici i kao, to je to. Malo sam zbunjen. Da li da ga ja ipak otvorim i dopunim? Zdrav razum mi govori da bi trebalo, a opet zašto su mu to pisali da se ne otvara Ajde drugari, pomagajte savetom. Oznaka mu je ETX12-BS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaleKG 298 Napisano Januar 4, 2011 Svrati ponekad, 295 postova Lokacija: Kragujevac Prijavi odgovor kao problematičan Ako mozes da ga otvoris i vidis koliko ima vode, onda i doli ako su celije suve. ako je sa gelom onde se ne dira. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAmireZ 1240 Napisano Januar 4, 2011 bez čvaraka, 1212 postova Lokacija: na severu Motocikl: Naked u najavi Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da nije sa gelom. Izgleda ovako nekako: A ovde ima nekih informacija o vrsti: CLICKNI ME Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaleKG 298 Napisano Januar 4, 2011 Svrati ponekad, 295 postova Lokacija: Kragujevac Prijavi odgovor kao problematičan Pre par godina, doduse bio je akomulator za kola, otvorim (malo na silu) akomulator koji je navodno bio "bez odrzavanja". Volim da prckam i sta cu. Pogledam a celije suve. Dolijem destilovanu vodu i zatvorim. Ne verujem da sam trebao da kazem "ma nema veze, ovaj se ne odrzava". E sada, sve je vise akomulatora koje gotovo da ne mozes ni da otvoris. Ako ti je istekla garancija i mozes da zaviris u njega - pa pogledaj. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vujo032 2709 Napisano Januar 4, 2011 Zainteresovan, 438 postova Lokacija: Čačak City Motocikl: Suzuki Gz 250 Marauder Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam na Mz-a svojevremeno stavio neki Nikl-Kadmium akumulator, iz radio stanice, i bio sam miran godinama (preko 5 godina). Kada sam kupio Maraudera, u oglasu je pisalo da je stavljen nov akumulator, mada ne bih rekao po izgledu da je tako, ali to sada nije bitno. I prošle zime ga nisam skinuo sa motora, i jesenas je otkazao. Uopšte mi nije palo na pamet da treba da se skine, jer ovaj na kolima ne skidam, ali izgleda da mu je to bila smrtna presuda Na proleće ću gledati da kupim neki kvalitetniji, samo sam u dilemi, da li sa održavanjem (kiselinom), ili ovaj sa gelom ??? Moraću da prelistam dobro forum, mislim da se već dosta pisalo, na tu temu koji akumulator uzeti, tj. koji su se dobro pokazali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAmireZ 1240 Napisano Januar 4, 2011 (promenjeno) bez čvaraka, 1212 postova Lokacija: na severu Motocikl: Naked u najavi Prijavi odgovor kao problematičan Pre par godina, doduse bio je akomulator za kola, otvorim (malo na silu) akomulator koji je navodno bio "bez odrzavanja". Volim da prckam i sta cu. Pogledam a celije suve. Dolijem destilovanu vodu i zatvorim. Ne verujem da sam trebao da kazem "ma nema veze, ovaj se ne odrzava". E sada, sve je vise akomulatora koje gotovo da ne mozes ni da otvoris. Ako ti je istekla garancija i mozes da zaviris u njega - pa pogledaj. To sam nekako i ja razmišljao. Istekla mu je garancija, a nije dobar. Jedino što može da me zeza je da možda neće moći da se vrati poklopac baš onako kako treba. Nema veze, malo budženja mu neće škoditi. Ovo me podseća na dolivanje kertridža u štampačima Jel još neko otvarao ovaj tip akumulatora? Promenio Januar 5, 2011 član RAmireZ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Januar 5, 2011 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan pratio temu od početka. za svaki slučaj, pre neki dan izvadih amburator, i sad ga izvukoh ispod kreveta i ima tačno 12,5V. bio je na motoru i nemam pojma kolko je star. yuasa je u pitanju i piše "do not open" i pošto je verglo ko lud nema potrebe da ga otvaram. a vrlo rado bi to uradio da zavirim u ćelije.cenim da mi je lakše da ga spasem da ne nazebe nego da kasnije crkavanje prpisujem lenjosti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladimirTA 26 Napisano Mart 22, 2011 U prolazu, 69 postova Lokacija: Kovačica Motocikl: Honda Transalp 1997 crna Prijavi odgovor kao problematičan Ja moj akumulator nisam skinuo na vreme pre ove zime pa je stajao na motoru nekih nedelju dana na minusu. Posle je bio u toploj sobi celu zimu. Dopunio sam ga, motor upalio. vozio sam se par dana čak bio i u NS nekih 90km od mog mesta i sve normalno. Dva dana nisam palio motor i neće da upali. Ponovo sam dopunio na punjaču i neće. Otišao sam kod majstora, Akumulator pun 14V ali čim se optereti sa 100Ampera. Nema snagu. I na kraju se ispostavilo da je totalno suv. ni kap tečnosti nema. Dolio je tečnost, stavim na motor i radi ko metak. Ne znam koje je godište akumulator. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Mart 22, 2011 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Pokazuje se kroz primere da fabricki traju najduze.. fantasticne cifre od 5 do 10 god Sto mi je SF, poslednji EXIDE je riknuo nakon 4 meseca.. sad sam dobio novi pa videcemo.. prosla varta je trajala godinu i pol.. kao i ostali novi proizvodi.. traju tek kolko da im prodje garancija I malo je 14 A ..ja bih tu stavio 20-30 al nema.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6122 Napisano Mart 22, 2011 Svakom po zasluzi, 12436 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ima ali je skup i nema gde da ga staviš, osim u.....kofer Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6430 Napisano Mart 22, 2011 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan 14A je sasvim dovoljno za ispravan motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAmireZ 1240 Napisano Mart 23, 2011 bez čvaraka, 1212 postova Lokacija: na severu Motocikl: Naked u najavi Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam zimus odustao od otvaranja svog akumulatora. Dopunjavao sam ga povremeno i držao ga u sobi. Eno ga i dalje lepo radi (pu, pu, pu!). Pali - vozi, dok ne rikne. A zanimalo me jako da mu zavirnem unutra, baš kao i Luga... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spider 38 Napisano Maj 28, 2012 U prolazu, 67 postova Lokacija: Beograd-Voždovac Motocikl: Hyosung GT250 Comet Prijavi odgovor kao problematičan Jedno pitanje pre nego sto uzmem cekic i razbijem akumulator . Elem, motor mi bio u garazi na toplom prosle nedelje dok su trajale one kise i upalio iz prve nakon pauze. Subotu i nedelju stajao ispred zgrade, jutros da krenem na posao samo jednom zaverglao i rikne. Ovo je drugi put, vec sam ga jednom dopunjavao. Tek sam uzeo motor, nemam pojma da li je i kad menjan akumulator pa se pitam da li ima svrhe da ga jos jednom punim ili je vreme za novi. U pitanju je Exide ETX12-BS 12V 12A, koji btw nisam uspeo da nadjem nigde. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Maj 28, 2012 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Varta 12Ah,kiselinski.Kupio sam ga u martu 2009,letos je ostao bez elektrolita,i onda sam mislio da mu je dosao kraj. Sta da radim kada nema ko da proveri nivo elektrolita Zimos sam ga zaboravio na punjacu za auto celu noc.Smrdelo je na sumpor cak i kod komsije,ali akumulator i dalje pali i radi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
enco 52 Napisano Maj 28, 2012 Svrati ponekad, 327 postova Prijavi odgovor kao problematičan Moja Yamaha je 2007 i jos uvek je originalni akumulator YUASA na njemu ...Zimi se skida i ostavlja u sobu do prvog paljenja motora...Tako da znam sta uzeti opet ako ode...Zaboravih reci da je to onaj gel akumulator Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miroslav91 602 Napisano Maj 28, 2012 Zainteresovan, 394 postova Lokacija: Aleksandrovac Motocikl: Honda Hornet 600 / Honda Silver Wing 400 Prijavi odgovor kao problematičan Jel probao neko one akumulatore sto lice na obicne baterije? Ovaj moj akumulator na skuteru nema ni godinu dana a vec je dosta oslabio, a rece mi elektricar da su ti akumulatori koji lice na baterije dosta bolji od obicnih Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1302 Napisano Jun 1, 2012 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan Ako mislis na one sto ih koriste u UPSevima i sl uredjajima, mogu da zavrse posao ALI i kod mene i kod Danijelsa su riknula po dva komada i da li je to uslovilo crkavanje reglera ili je regler crko pa crkli akumulatori ne znam znam samo da smo dali 2x1000 din za baterije i po 3000 za regler a novi akumulator gel/kiselina se nadje za pola tog novca. Mislim da je ARakis nama opisao da su te baterije namenjene da drze struju ali ne i da se stalno i cesto dopunjuju pa da zbog toga hoce da riknu. Da ne bude samo lose iskustvo, na Yamahi rd250 sam nosio takvu bateriju 5 god i prodao je sa istom i nikada nista nije falilo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...