Jump to content

Moto Zajednica

Naši snimci o bahatosti vozača automobila

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 144 postova
  • Motocikl: Cagiva Mito 125

Evo bas sam potrazio ovu kameru DVR MD80, jer i meni treba nesto slicno, nasao sam na ebay za 11$, dostava je besplatna. Trebalo bi da dodje u roku od 7 dana na adresu. Citao sam na par foruma, neki momci iz HR su je narucivali sa ebay-a i sve ih je izaslo oko 100 kn.

Sto se tice kvaliteta snimka, poprilicno je dobar, bar ono sto sam vidio na youtube... a sta moze da se ocekuje vise od kamerice za 10 jura  ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6569 postova
  • Motocikl: đački pešački

Svaki snimak dobrodošao kao iskustvo i koji ćemo komentarisati da bi se što bolje naučili i bili što spremniji za ubuduće. No, potrebno je da kamera bude što kvalitetnija i da uspe da zabeleži registarski broj koji će biti identifikacija nasilnika. Nemojmo da ovo bude samo zbirka putopisnih klipova već sredstvo da probamo da smanjimo bezočnu bahatost koja je sve veća.

• Svrati ponekad, 297 postova
  • Motocikl: Vfr 750

covek vise ne moze da napravi ni jednu voznju a da mu vozaci automobila ne ugroze zivot bar pet puta.Evo dve opasne situacije sa danasnje voznje.

U čoveče, oba drska,reten što izlazi na rikverc na magistralni put i ovaj pametnjakvić koji je našao da obilazi punu kolonu. Oba su za debelo kažnjavanje. Nego, ne videh tablice.

• Svrati ponekad, 313 postova

Ovakvi snimci su prava stvar za edukaciju, odnosno prikaz opasnih situacija koje su sve m0guće u saobraćaju. Ako su uočljive tablice još bolje. Ipak je važniji život nego bilo koja kazna koju bi eventualno dobio prijavljeni.

evo kako to izgleda montirano na motoru,doduse vizir mi je malo zatamljen pa to utice na kvalitet slike.Ja sam prvo uzeo onu kameru od 4900 u pegazu ,ali sam je sutra dan zamenio za ovu i doplatio jer ona strasno lose snima nista se ne vidi,jedva se razazna koji je auto u pitanju a o tablici da ne pricam. Sa ovom je vec bolje.

post-3416-12879093264454_thumb.jpg

post-3416-12879093265777_thumb.jpg

Znao sam, čim ti nećeš danas da se voziš. Odlično. Mnoge kacige ko moja imaju mesto za komunikator pa umesto originalnog poklopca se može napraviti identičan na klik i u njega ušrafiti nosač kamere. Nego daj malo o sočivima...

Ima zaista umišljatih ljudi, stavi se drugi objektiv i poboljša kvalitet snimka.

Danas ja na Novom Beogradu i patrola meri brzinu ispred Gazela. Stanem i ispričam se sa starijim Policajcem . Iako sredovačan, jako lepo razume i  motoriste što me je iznenadilo. Čak ni na pominjinanje ubistva točkarenjem u NS-u nije ništa pogrdno rekao na naš račun. Podržava pomeranje vozila i pravljenje mesta za prolaz motora, kapira provlačenje na semaforu, na moju opasku da nema šanse da stojim iza plinare, kaže ni ja. Pitao sam ga dal mogu da zapišem broj i prijavim nekog za opasnu sitaciju. Čuo je da u Evropi postoji pravilo uvažavanja takvih prijava a misli da ovde to ne ide lako mada se slaže sa podnošenjem, al sa kamerom da. I on kaže da postoje izuzetno bezobrazni i opasni vozači auta koji ne razumeju da i najmanji dodir ide direktno na meso (motora). Razgovor je završio vicom o majmunu u samoposluzi koji pazi na kradljivce i kako ga je Srbin prevario. Satko sam se nasmejao, a vic je ustvari aluzija na naš mentalitet.

Danas do Novaća i nazad, 3 vruće situacije a subota. Vrhunac je što je parkiran auto sučelice meni izašao bezobrazno da sam morao oštro da kočim. Gleda me i drsko kreće sa trotoara. dakle, ne može nijedna vožnja da bude bez ekscesa. 

ja sam danas pravio probu sa kamerom na kacigi ali mi se ne dopada,za neko putovanje je ok ali po gradu nikako.Provalio sam da pri prolasku kroz raskrsnice vrtim glavom levo-desno kao lud i u tim trnucima je snimak kao sa ringispila ;D

Znači, ko na facebuku si. Pa neka, to su trenutne sitacije al je prednost što glavom možeš da ispratiš situaciju sa bokova uglavnom odakle opasnosti nailaze, možeš da zadržiš fokus na neki detalj, na tablicu. Nemo da ispadne da mora 2 kamere.

• Svrati ponekad, 131 postova
  • Motocikl: Suzuki Freewind 650

Jel mož se pročita broj tablice.

Ako se bas priblizis moze, inace nema sanse. Kvalitet snimka ze kameru od tridesetak eura je zadovoljavajuci.Nema stabilizaciju slike sto se i vidi. Mali ugao snimanja. Dobra strana je glasovna aktivacija. Na prvoj probnoj voznji sam je nakacio na rol bar, zbog previse vibracija snimak je 0.

Znači ipak je ova iz Pegaza prihvatljiva skroz, jes da je više nego duplo skuplja. Uz dodatni objektiv radi dobro. Čekamo Mojsin izveštaj.

• Svrati ponekad, 131 postova
  • Motocikl: Suzuki Freewind 650

evo par danasnjih "bezazlenih" situacija ,  oduzimanje prednosti, preticanje preko pune i ostrva....  stane na stop, gleda me i posle par sekundi me sece  >:(

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja