Jump to content

Moto Zajednica

Zamalo...

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 178 postova

kolege bajkeri,zamalo da vam veceras zavrsim na urgentnom ili ne daj boze u vecnim lovistima!!!  >:( .kao sto naslov kaze,zamalo sam izbegao debila i njegovu debilusu u 206-ici,veceras na raskrsnici u ustanickoj ulici kod butika pilence,100 metara ispod balansera!isao sam iz pravca bulevara nizbrdo i naravno da sam usporio pred raskrsnicom i ako je bilo za mene zeleno svetlo!vec sam bio usao u raskrsnicu kad je debil odlucio da skrene i da mi presece put.secam se samo da mi se motor zaneo i da sam uspeo nekako da ga vratim u putanju i proodjem na 2 metra od zadnjeg dela automobila!!!htedoh da se vratim i da ga jurim da mu mamu maminu al se predomislih i zahvalih dragom gospodu sto me pogleda!ja sam imao srece ovaj put!!!!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6619 postova
  • Motocikl: đački pešački

Uh, dobro je, biće pivo više.

Na našu tragediju sve više ima vozača koji smatraju da je ulica njihova privatna njiva i da mogu da idu kako hoće i kad im padne na pamet. Pre neki dan stojim na semaforu u Srpskih Vladara i Dragoslava Jovanovića, izađe žena otud iz kontra smera, ne prođe par sekundi, jedan iz Srpskih Vladara na crveno i preko pune skrete u D. Jovanovića gde je zabranjeno skretanje, eto opet na par sekundi još jedan. Ja se krstim, ne mogu da verujem, centar grada i na jednoj smeni svetla na semaforu 3 teška prekršaja. Jednostavno, obesnost je sve veća i bezobzirnost prema drugima ma kakve posledice bile. Ne, moramo ustati protiv nasilja u saobraćaju.

ma mile ,bice i 5 vise samo da izadjem iz guzve ovih dana pa da se vidimo kao sto sam ti obecao!!!!a sta sam sve doziveo u saobracaju ovih dana,mogao bi da napisem bar dve strane.prelila mi se casa veceras i morao sam da otvorim temu zbog dijabole!!!kasnije se malo oraspolozis jer sretoh nekog momka kod sajma(cini mi se da je vozio yamahu rd 350 crne boje)sa kojim sam malo popricao onako usput u toku voznje. :D

Mi smo narod što sve brzo zaboravljamo pa i nemile epizode a opasnosti sve više. Imao sam i ja danas zaguravanje uz trotoar dok me matorac obilazio, stigoh ga i pokušah da mu objasnim pogubnost njegove vožnje i tragične posledice. Bio zbunjen i čini mi se ukapirao, nisam mu pretio nit bio agresivan. Evo u crnoj, opet dečko ubijen, ubica policajac i još pobego sa mesta nesreće. Koliko god mi bili optimisti, crna nam je hronika stalno puna, četvrto ubistvo za desetak dana.

ali,moramo i da nesto razumemo a to je u kakvom drustvu zivimo!!!mnogo je ljudi za volanom koji su premoreni,razmisljaju kako ce deci vrtic da plate,kako da otplate ratu kredit za stan(koja se za 2 godine bar za 30 % u evrima povecala),kako da prezivi sa platom od 200-300 e radeci u nekoj od inostranih kompanija koje su toboze naklonjeni zemlji srbiji, itd.moramo sagledati sve cinjenice pa tek onda suditi!!sad ce neko reci da kad sedne na motor ili u auto,brige i probleme ostavi za posle!!!jedno je teorija a drugo praksa a i svi smo ljudi,napravljeni da pogresimo po neki put!!

Sve što kažeš je tačno  al svopšte nedaće ne mogu da budu povod brutalnim ubistvima. I onaj kod Kraljeva brige rešavo alkoholom pa ubi dvoje nas. Razumljivo je pogrešiti i tolerisati al ove nesreće su produkt bahatosti a ne zamišljenosti brigama i to je zabrinjavajuće. 

Nego mi smo svi srećni kad preživimo ispad, po sistemu, dobro je, moglo je i gore i nikom ništa, a zaboravljamo da se učestalost ispada sve više ubrzava. Ja se razmišljam da šibnem mail Policiji jer ovo sve ne vodi nikuda dobrom.

• Svrati ponekad, 396 postova

Znam tu raskrsnicu, tu često prolazim.

Ljudi, pazite se, šta drugo da kažem.Tragično je šta se dešava svakodnevno po saboraćaju i posle se zamislim da li uopšte da sednem na motor ili krenem kolima jer je samo trenutak dovoljan na najebeš zbog nečije nepažnje ili bahatosti.

Konkretno, moj obrazac je sledeći:

- Nikada u sedlu kada se osecam neraspoloženo za vožnju

- Izbegavam da vozim noću, po lošem vremenu, saobraćajne špiceve, vožnju sporednim ulicama

- Nikada ne vozim ako sam popio i kap alkohola, jer ako se ne daj bože nešto desi, iako si popio jedno pivo što je skoro pa ništa, oteževajuća je okolnost jer si bio pod dejstvom alkohola. Tako fino odeš taksijem na piće sa društvom i ispružiš se za 500 kinti i miran si.

- Nikada ne verujem saobraćajnim znacima, semaforima, pravu prvrnstva jer uvek đavo vreba, dakle kroz raskrsnice polako, gledaš na sve strane

- Uvek  je nivo pripravnosti na najvišem mogućem nivou, dok voziš uvek predviđaš par koraka napred šta će ostali učesnici u saobraćaju da eventualno urade

- Najviše cvikam od onih što kilave, nikada ne znaš koju će glupost da naprave

- Izbegavam vožnju "u bulji" i mrtvim uglovima, uvek se trudim da me svi dobro uoče u saobraćaju.

- Na semaforu uvek stajem između vozila, makar i ne bio prvi. Bitno je uvući se da te neki slepac ne naguzi kao poslednjeg. Isto tako, kada stajem na semafor prvi, uvek stajem uz levu ivicu kolovoza.

- Uvek kaciga, kožna jakna, rukavice, pantalone sa protektorima, makar bilo i 300 stepeni napolju. jebe mi se da li je vruće. Ako padneš u šorcu i kratkim rukavima najebao si žestoko.

• Zainteresovan, 595 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125

Znam tu raskrsnicu, tu često prolazim.

Ljudi, pazite se, šta drugo da kažem.Tragično je šta se dešava svakodnevno po saboraćaju i posle se zamislim da li uopšte da sednem na motor ili krenem kolima jer je samo trenutak dovoljan na najebeš zbog nečije nepažnje ili bahatosti.

Konkretno, moj obrazac je sledeći:

- Nikada u sedlu kada se osecam neraspoloženo za vožnju

- Izbegavam da vozim noću, po lošem vremenu, saobraćajne špiceve, vožnju sporednim ulicama

- Nikada ne vozim ako sam popio i kap alkohola, jer ako se ne daj bože nešto desi, iako si popio jedno pivo što je skoro pa ništa, oteževajuća je okolnost jer si bio pod dejstvom alkohola. Tako fino odeš taksijem na piće sa društvom i ispružiš se za 500 kinti i miran si.

- Nikada ne verujem saobraćajnim znacima, semaforima, pravu prvrnstva jer uvek đavo vreba, dakle kroz raskrsnice polako, gledaš na sve strane

- Uvek  je nivo pripravnosti na najvišem mogućem nivou, dok voziš uvek predviđaš par koraka napred šta će ostali učesnici u saobraćaju da eventualno urade

- Najviše cvikam od onih što kilave, nikada ne znaš koju će glupost da naprave

- Izbegavam vožnju "u bulji" i mrtvim uglovima, uvek se trudim da me svi dobro uoče u saobraćaju.

- Na semaforu uvek stajem između vozila, makar i ne bio prvi. Bitno je uvući se da te neki slepac ne naguzi kao poslednjeg. Isto tako, kada stajem na semafor prvi, uvek stajem uz levu ivicu kolovoza.

- Uvek kaciga, kožna jakna, rukavice, pantalone sa protektorima, makar bilo i 300 stepeni napolju. jebe mi se da li je vruće. Ako padneš u šorcu i kratkim rukavima najebao si žestoko.

Errr.... Znam! Ti si princ iz bajke.  ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja