Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki GS 500 - za i protiv, komentari...

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 330 postova
  • Motocikl: Black Adder F4isport

Planiram da mi ovo bude novi motor jer mogu da ga priustim, cimi mi se da ni registracija nije previse (oko 8000), a i moze da se malo prepravi pa da bude jos lepsi. E sad voleo bih da cujem i misljenje ljudi koji ga imaju, koji su ga imali ili vozili. Ne bi mi bio prvi motor jer sam vozio Apriliju RS125 i Supermoto 200cc pa imam malo iskustva.

Znaci pouzdanost, performanse, izdrzljivost, kvarljivost,cena odrzavanja, moze li da povuce dvoje na neku voznjicu do 100km, kakav je za voznju po gradu, van grada, potrosnja, mozete i da okacite neke svoje slike da vidim kako to izgleda isl.

U nekom daljem periodu zamenio bih mu far, stavio ralicu, mozda neko lagano podizanje auspuha cisto da izgleda mladje i agresivnije, jer sam vidjao slike prelepih prepravki. Ako ko ima takvo iskustvo i eventualno cene takvih zadovoljstava neka napise ili nek mi posalje na pp bio bi mu zahvalan.

Konkretno me zanima model od 2000+ pa bi znacilo i da mi se kaze koje su cene za njega. Ako je to zabranjeno ovako moze i na pp, mada ovo je forum, javna rasprava pa mislim da nema razloga da to bude zabranjeno jer je svaka kupovina bilo motora bilo delova neminovno vezana za novac.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 265 postova
  • Motocikl: 450MT

O 2004. god. se proizvodi u Spaniji, kvalitet je znatno losiji nego pre, npr. korodira mnogo vise.

Modeli 2004. 2005. imaju fabricku gresku na bregastim, te je je jos ucestalija pijava lupkanja bregastih koje je karakteristicno i za starije GSove.

Inace motor je ok za to sto tebi treba, ok ide i malo trosi, odrzavanje nije komplikovano. Ja bih birao neki od 2001. do 2003. god.

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Odlican za to to sto tebi treba. Kvalitet je od primjerka do primjerka. Neki su neunistivi, a neki su nepopravljivi.

Dobro ga pregledaj i preslusaj kad kupujes. Povedi strucnjaka. Ako je dobar nece glava da te boli.

poz

• U prolazu, 72 postova

ja sam mog prodao pre dve nedelje.....

moj je bio u ekstra stanju,vozio sam ga oko godinu dana,i ništa dirao nisam,od servisa sam prešao 3500km pre nego što sam ga prodao,nije potrošio ni gram ulja...

lako se vozi,još bolje koči,jedino ukoliko si preko 185 cm visine,mislim da je mali....malo vetar ubija preko 100,tako da ili kupuj sa vizirom ili računaj na to....troši ko upaljač,sve u svemu extra motorčić za pare koje se traže za njih.....

• Svrati ponekad, 331 postova
  • Motocikl: H H-Crni

Imam taj model....1993 godište,

Pouzdan, jeftin za održavanje, malo troši, ali stvano malo,,moj u proseku troši u gradu oko 4 litre, na dužim turama i ispod  ;D

Fabričko sedište jeste siromašno, ali sam video par primeraka, sa nekim modifikacijama i odlično su odradjeni(mislim na udobnost),moj ima fabrički plivajući disk, što je to vreme bila retkost,ima standardan disk pozadi, i koči extra dobro...povozan, za provlačenje kroz gužvu je kao bicikla, ...možda ti bude problem prednje gume,,, 110/17/70, malo teže se nalaze,,,ali ih ima....ja sam sa suvozačem išao na ture od 600 km, i nije problem,,,dok je dobar put, po rupama sa dvoje zna da baca guzu u krivinama, mono amortizer ima sedam položaja, štelovanja , moj je verovatno oslabio tako da to nije merodavno, na otvorenom sam ga vozio 150-160, ali bez zaštite(vizira) je borba čoveka i mašine,,tako da mu je to ogromna mana.....kvarova za vreme dok je kod mene nisam imao ..pu.pu.pu, tako da ti o tome ništa ne mogu reći...ima odlično rasporedjene obrtaje u svakoj brzini..precizan menjač sa 6 brzina.....

Kao što sam negde pročitao komentar o ovom modelu..."Pravi siriotinjski japanac"..

i dve slike..moj i jedan sa našeg foruma koji se prodavao ...pre možda godinu dana..čisto da vidiš razliku....

post-7895-12879090626922.jpg

post-7895-12879090626943_thumb.jpg

post-7895-12879090630059_thumb.jpg

• U prolazu, 57 postova

Imao sam Gs 500F 2004.god i presao sam sa njim 10000  km.Motor je udoban za voznju do 300 km,posle vec krece da trne pozadina.Za grad je izmisljen,bukvalno kao skuter da imas,mozes da ga provuces gde hoces,nije tezak,a odlicno radi na niskim i srednjim obrtajima.Za dvoje je solidan,ali ne i odlican.Suvise je mekan i agregat mu ima nekih 47 konja tako da nije bas za duza putovanja u dvoje.Kocnice su mu solidne,dobar je osecaj pri kocenju,ali ima samo jedan disk napred i jedan pozadi pa je i zaustavljanje malo slabije u odnosu na jace motore.Potrosnja mu je oko 5 litara u gradu,a na otvorenom ako se vozi 110km/h- 4,5  130km/h -5,0      150km/h-7,0    165km/h -8 do maksimalnih 180 kada se muci i trosi 9.Kada sednes na njega pomislis da nikada nista na njemu ne moze da se pokvari.Gume su mu dimenzija 130/70/17 i 110/70/17 i moj savet ti je da nabavis pirelli sport demon i napred i pozadi,i da mu maksimalno ocvrsnes zadnji amortizer i da sipas gusce ulje u prednje viljuske i dobijas savrsenstvo od motora za svakodnevnu voznju.Ako hoces motor za uzivanje u brzinama i ubrzanju,Gs 500 to nije,ali ako hoces pristupacan motor koji ces bez ikakvih kvarova uz redovno jeftino odrzavanje voziti narednih 15 god gde god pozelis to je to.Mnogi su sa njim presli 150000 km bez otvaranja motora.Imas sajt gstwin.com pa pogledaj tamo price fanova tog motora

Hvala svima, ali zadnja dva posta su ono kako bi voleo da procitam o ovom motoru jer sadrze puno korisnih informacija. I ovaj sajt gstwin je jako zanimljiv, ako ima slicnih posaljite linkove. Takodje i linkovi o preradama i modifikovanim farovima su dobro dosli.

Sta kazete na ovakav far? Ok ovo je er5 ali mislim da bi lepo stajao i na gs-u. Ako ko ima ideju gde bi ovako nesto moglo da se vidi i nabavi jednog dana neka napise. Ja sam jedino video nesto slicno na sajtu 3t-racing i kosta 300e. Posto nisam to nikad pratio jel moguce da je to toliko skupo izmotavanje?

post-2824-1287909065683_thumb.jpg

post-2824-12879090658595_thumb.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja