Jump to content

Moto Zajednica

Pazario motorche!

Recommended Posts

• U prolazu, 18 postova

Jedan od lepsih dana...

u 13:30,izvadih svoj novi R6,2007,BLACK iz kombija koji ga je transportovao!!

Do pre nedelju dana,imao sam R6,2005,prodao momku iz komsiluka,i sada ovo....znaci,motor je zlo.....

eto ,toliko,

zeleo sam samo da podelim svoje odusevljenje sa vama :P \:D/

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 548 postova
  • Motocikl: Malaguti Madison s200

Cestitke!! :)..Sjajan moped i da ga u zdravlju vozis i zamenis za bolji kada bude doslo vreme..;) nek ti je sa srecom..

• U prolazu, 18 postova

Hvla svima :P

Presao sam danas prvih 100km !

Sada ga brat uzeo,3. smena :)

Slikacu ga ovih dana,pa ako koga zanima....Stvarno je mnogo dobar motor!extra sam zadovoljan!Btw,ima li ko iskustva sa novim motorima?tipa,kad treba na neki servis,da li na 500 km ili...?stelovanje ventila i sl..

Cuo sam da bih sada trebao na 500 km da mu zamenim ulje? :misli:

• Svrati ponekad, 115 postova
  • Motocikl: Kawasaki ER 6F
Hvla svima :P

Presao sam danas prvih 100km !

Sada ga brat uzeo' date='3. smena :)

Slikacu ga ovih dana,pa ako koga zanima....Stvarno je mnogo dobar motor!extra sam zadovoljan!Btw,ima li ko iskustva sa novim motorima?tipa,kad treba na neki servis,da li na 500 km ili...?stelovanje ventila i sl..

Cuo sam da bih sada trebao na 500 km da mu zamenim ulje? :misli:[/quote']

Koliko sam razumeo nov motor je u pitanju. Uz njega ide Ownwrs Manual gde bi trebalo da pise i za servis kad i sta se sve radi i kako razraditi motor. To su ti veoma vazne stvari i pazljivo procitaj, pored ostalog sto pise, pritisak u gumama, dotezanje lanca, podesavanje fara, amortizera, itd... Ako nemas Manual, skini sa neta i prostudiraj. Kod mene je servis bio prvi na 1000 km, pa drugi na 6000, pa svaki naredni ide na 6000 km. A po pitanju stelovanja ventila, tesko da ces ga ti voziti toliko kilometara, konkretno za moj motor stelovanje ventila posle cetrdesetak hiljada :)

• U prolazu, 18 postova

hmmmm....nisam dobio nikakvo uputstvo.Nista,kad predjem 1000km,

odvescu ga u servis,(predpostavljam da cu morati u neki "ovlasceni"

servis na shishanje )pa bolje i da platim koliko treba nego da nesto

ne odradim kako treba.Jbg,ipak je suvise skupo da bi se igrao ,posto nemam iskustva sa novim motorima..

• Drug član, 1192 postova
  • Motocikl: Dominator

Budi nežan prema njemu... Prvih par hiljada su najbitnija kilometraža. Sada ga vaspitavaš, od toga zavisi kakav æe ti biti u buduænosti. Mislim da prvih hiljadu kilometara ne bi smeo da preðeš 4000 obrtaja u minuti, pa onda sledeæih hiljadu ne dižeš preko 8000... Ne drži me za reè, ali budi siguran da ne smeš da ga cepaš dok je još mlad.

Evile, javljaj se!

najzli

• Svrati ponekad, 419 postova
  • Motocikl: BMW S1000XR '16, BMW R1250GS HP ADV '19

a jesi upoznat sa onom pricom da ne treba da prelazis x.000 obrtaja dok se ne razradi masina ???

srecno sa tim mopedom

• Svrati ponekad, 273 postova

Mojne da cekash 1.000km mozda je i ranije! Drugaru (Chupavi) na Husqvarni se upalila lampica za servis na 700km... A njegova masina se vrti na mnogo manje obrtaja od tvoje.... Moj savet, nadji pod hitno na netu manual...

pozdrav

• Svrati ponekad, 438 postova
  • Motocikl: Yamaha Xt 600

Prvi servis na 1000km. Kocka je ovlasceni serviser. Mislim da ne bi smeo da je teras preko 6.000 ob/m. U svakom slucaju trebalo je da dobijes uputstvo (ja imam na engleskom, italijanskom i spanskom cini mi se), servisnu knjizicu... Imas i mali tool kit verovatno, ovo je mene odusevilo :) U svakom slucaju je najbolje da proveris sa dilerom od kog si nabavio motor da ti se ne desi da izgubis garanciju (sve sto sam naveo vazilo je kod Rodica, ali opet kazem, proveri).

• Zainteresovan, 575 postova
  • Motocikl: 2018 BMW C650 Sport

Pa od koga si ga kupio??

Ošišaæe te Spale, drage volje, kad preðeš 1000 km.. :mrgreen:

I mene èeka sa makazama iduæe nedelje :roll:

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Prvih 1000 km nemoj da prelazis 7000 obrtaja, od 1000 do 1600 km nemoj da prelazis 9000 obrtaja, poslije toga vozi 8) Mozes slobodno da ga punis do tih granica, samo je bitno da ostanes u okvirima i da ga ne drzis dugo vremena u istim obrtajima vec cesto ubrzavaj i usporavaj... Ma uzivaj, to ce ti biti super za postepeno uhodavanje i temeljno upoznavanje sa carima tih 120 i kusur konja (bar je meni tako bilo :wink:)

Servis ti je na 1000 km, promjena ulja (vadi se mineralno ulje za razradjivanje i stavlja se full sintetika za opasnije temperature 8)), filtera i neke provjere. poslije toga bi trebalo na 10000 km veci servis...

Ako si kupio novi motor, MORAO si dobiti Owner's Manual! Ako ti ga nisu dali pici odmah kod njih i zahtjevaj da ti ga daju, tamo je sve kristalno objasnjeno :kul:

• U prolazu, 18 postova

Zvao sam ih danas,trebalo bi mi uskoro isporuce papirologiju,potrebnu za registraciju.Valjda cu dobiti i taj manual.A sto se tice obrtaja,ja i ovako ne vozim mnogo brzo,a i pazim na takve stvari.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja