Jump to content

Moto Zajednica

Durmitor, prvi (mini) putopis

Recommended Posts

• Andragog, 5038 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Buraz, slike su odlične i čestitam na izboru putovanja!!!

Ja sam sa mojom gospodjom pre dve godine putovao dole za 15.godišnjicu braka. Ovde je nekoliko slika. Preporučujem svima jer je put dobar a priroda se ne može opisati rečima...

post-21416-0-04775600-1391025176_thumb.jpg

post-21416-0-78908400-1391025191_thumb.jpg

post-21416-0-45484300-1391025205_thumb.jpg

post-21416-0-17184100-1391025216_thumb.jpg

post-21416-0-97879600-1391025224_thumb.jpg

post-21416-0-50037200-1391025235_thumb.jpg

post-21416-0-04876400-1391025245_thumb.jpg

Sedi dole, 5 !!! :givemebeer::jee3:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 120 postova
  • Motocikl: BMW F650GS Twin (800), BMW G310GS

Evo juce smo zvanicno krenuli iz Bg za Durmitor. Treca godina zaredom...1moto3.gif1moto3.gif Da se pohvalim1zvizduk.gif, a usput cu staviti neku sliku. Ali ustvari hteo sam da pitam za prsten oko Durmitora, negde je oko 80 km, znam da prolaze sa enduro motorima, ako je neko isao, da li mislite da bih sa Hondom CB500 i kolega sa SW650 mogli da prodjemo preko kanjona Susice? Naravno sa sve gospodjama pozadi? Ne znam kakav je put jer kazu da ima malo makadama...

• Podržavam 1

Evo kolega Srbac i ja sa gospojama otisli i vratili se sa Durmitora. Isli smo oko planine tih 80km (jedan deo makadama je asfaltiran, ostalo se mora pazljivo jer na nekoliko mesta je kisa isprala sitnu rizlu pa je ostalo vece siljato kamenje ali CB i SV polozili makadam ispit sa 5), prosli odlicno, nadisali se cistog vazduha i nagledali prirodnih lepota. Za sada je to za, barem za mene, najlepsa destinacija. Ovih dana cu okaciti nekoliko slika. Toplo prepurucujemo svima. Sreli smo brdo bajkera iz raznih delova Evrope...

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 199 postova
  • Motocikl: V-strom DL650

Evo kolega Srbac i ja sa gospojama otisli i vratili se sa Durmitora. Isli smo oko planine tih 80km (jedan deo makadama je asfaltiran, ostalo se mora pazljivo jer na nekoliko mesta je kisa isprala sitnu rizlu pa je ostalo vece siljato kamenje ali CB i SV polozili makadam ispit sa 5), prosli odlicno, nadisali se cistog vazduha i nagledali prirodnih lepota. Za sada je to za, barem za mene, najlepsa destinacija. Ovih dana cu okaciti nekoliko slika. Toplo prepurucujemo svima. Sreli smo brdo bajkera iz raznih delova Evrope...

Obzirom da planiram tu rutu pocetkom avgusta, interesuje me koji deo kanjona susice je asfaltiran, (koliko otprilike... kilometar-dva tri...posto je ceo kanjon negde 10-12 km)... i sa koje ste strane usli u kanjon - sa strane sela Nedajno ili iz sela Mala Crna Gora i ako imas neku sliku puta kroz kanjon, zakaci je :moto3: .

• Podržavam 1

Isli smo iz pravca Mala Crna Gora, posto je strmije i ostalo je do dna kanjona oko kilometar neasfaltirano. Posle gore usponi su malo blazi prema Nedajnom. Zakacicu slike kad se dokopam kompa kuci. Kad se spustite do kraja dole gde su putokazi, skrenite levo puticem, ima lep pogled, izvor, klupe, odlicno za pauzu. Pazite na lakat krivinama jer je kisa isprala sitnije kamencice i ostali je krupnije kamenj, za mene je to jedina stvar za koju treba biti oprezan. Sve ostalo je fantasticno...

• Andragog, 5038 postova

Ne bih preporucio motorima za sport ili sport touring gumama. Mi smo prosli ali postojala je velika verovatnoca da probusim gumu na neki spicasti game. Mozda neko kad je sam ali dve osobe na motoru i malo tovara je ipak rizik. Ima oko 8-9 km gadnijeg makadama !!! Ali prizor je zato pa skoro najlepsi na svetu. !!!

• Svrati ponekad, 199 postova
  • Motocikl: V-strom DL650

Ne bih preporucio motorima za sport ili sport touring gumama. Mi smo prosli ali postojala je velika verovatnoca da probusim gumu na neki spicasti game. Mozda neko kad je sam ali dve osobe na motoru i malo tovara je ipak rizik. Ima oko 8-9 km gadnijeg makadama !!! Ali prizor je zato pa skoro najlepsi na svetu. !!!

Da li je taj ,,gadni" makadam na drugoj strani, mislim kad krene uspon prema Nedajnu ili je kritican taj neasfaltirani kilometar sa ove strane?

Zar nije taj deo (uspon prema Nedajnu) sa blazim nagibom ka samim tim i malo laksi za proci... mislim valjda se moze manevrisanjem izbeci to ostro kamenje :stabre: ???

• Andragog, 5038 postova

Sa obe strane je nezgodan,ima krupnog kamenja , kao sto je rekao gajdar. On ima gume Laser teck a ja sam imao Metzeler M5 koja je bila dobra kad sam posao na put. Posle tog kanjona bila je za bacanje.... a tek tada smo isli prema Dubrovniku a gde je tek Negotin ne pitaj....

• Svrati ponekad, 291 postova
  • Motocikl: Honda PCX 125

Moze obelezen taj prsten na mapi? Da ne bude bas previse lutanja :D Mislim pretpostavljam sta je, ali google maps nece da spoji u rutu, kao da ne postoji odredjen deo puta xD

moze i lista sela po redu, nije problem :))

Evo da ne budem gotovan, ja cu da predlozim, a vi isravite ako nije to to :D ili ako sam obrnuo smer :D

centar zabljaka, sedlo, boricje, trsa, milogora, nedajno, susicko jezero, mala crna gora, veliki stuoc, centar zabljaka..

U pravu si, to je taj put samo što smo išli kontra smer. Ali nije vežno. Neće na internetu da spoji zato što tehnički ne postoji put kroz kanjon Sušice odnosno nije ucrtan jer u toku kišnog perioda kad se jezero napuni ne može da se prodje. Tek kad se isuši koristi se kao put. Zato se tako i zove, Sušica. Barem tako su nam objasnili meštani... Obrati pažnju samo oko Nedajnog ima par raskrsnica koje nemaju putokaze pa se može zalutati. Ali ima pored puta kuća i može se pitati... Srećan put, uživaj!!!1moto3.gif1nanana.gif1zdravo.gif

Pa kada bi isao opet, da li bi ponovio ili bi isao u kontra smeru? :D

Koliko ste dugo vozili tamo? Razmisljam da u jednom danu spojim taj krug i da skoknem do pluzina, ali ne bih da preteram..ipak zelim da uzivam maksimalno..

Moze sve u jednom danu, to je okolo 80 km, plus do Pluzina ne znam koliko ima ali nije daleko. Meni su nekako lepsi pogledi onako kako smo mi vozili. Ali svakako da je to subjektivni osecaj. Isao sam pre dve godine od Zabljaka do Trse i nazad. Nekako kad sam vozio nazad vise sam uzivao pa zbog toga kazem, mada opet to ne mora nista da znaci za tebe. Mislim da je najbolja solucija jednom ovako a jednom onako. Tako neces propustiti nista da vidisgoodluck.gif2jee1.gif

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja