Jump to content

Moto Zajednica

folk i rock bajkeri - poštovanje različitosti (time is now)

Recommended Posts

• U prolazu, 51 postova

Nisam siguran da sam izabrao pravi naslov za ovu temu...

Zapravo, hteo bih da ovo mišljenje, predlog koji budem ovde izneo, ne bude ni malo provokativan ili da se učini malicioznim.

Biće vrlo zaebano odbraniti ovakvo mišljenje, to znam, jer će me mnogi verovatno optužiti kako sam "netolerantan".

Pa ipak, da počnem.

Odavno već razmišljam kako da ohrabrim drugare bajkere kojima je u duši folk muzika da naprave jedno zezanje, jedan probni moto skup, žurku, gde će se slušati folk muzika ili koncert nekoga sa folk estrade.

U subotu jutro, negde oko 3 sata, kažu mi neki drugari da se u Beloj Crkvi na moto skupu sa zvučnika čula pesma "ugasila si me kao zadnju cigaretu" od Džeja Ramadanovskog. Nekome je bilo možda dosta Rock halabuke, pa je malo hteo da pusti nešto za svoju dušu. Ili je možda neko hteo samo da se zeza. Nevažno.

Važno je to da sam do sada na više mesta bio u prilici da vidim drugare bajkere koji uživaju u zvucima folk muzike, ali na žalost oni kao da se stide toga.

Da malo pojasnim o čemu se zapravo radi.

Opšte je poznato da se druženja motorista vezuju za zapadnjačku tradiciju - Rock'N'Roll, jeans... i nekako po automatizmu se to preslikava po celom svetu. Kod nas je, naravno, specifično to što smo tokom vremena u taj zapadnjački stil utisnuli i naše tradicionalne manire, kao i veoma specifičnu liniju domaćeg R'N'R-a.

I to je ono što je krasilo naše bajkere i bajk skupove pre desetak godina, a i ranije.

Takav koncept skupova se mnogima svideo "na keca", ali kako je vreme prolazilo svako ko je bio u prilici da bude bar malo na "vlasti" u moto klubovima pokušao je da unese još po nešto novo, pa još malo novotarija, pa smo na kraju dobili nešto što više liči na Frankenštajna nego na Suzy Q.

Elem, moje je mišljenje da je sazrelo vreme da se nešto menja.

Da drugari koji preferiraju savremeni koncept organizovanja skupova pokušaju da sprovedu u delo svoje ideje o diverzitetu muzike. U prevodu - ko im šiša mater američku, mi imamo naš stil!

Zašto bi se neko mučio i dalje slušajući Rock halabuku ili Blues daveže, kada ima svo pravo ovoga sveta da na binu dovede, a zašto da ne, Acu Lukasa i Divlje Jagode, rame uz rame?

Ja se, recimo, ne bih toliko silio da godinama idem po folkotekama samo zato što tamo ima zgodnih ribica.

Iskreno, kada vidim sve one napucane momke na svojim eRovima koji ne pucaju samo iz auspuha motocikala nego i po šavovima tesnih majica i tesnih živaca, pomislim - pa zašto da se međusobno gušimo?

Predlog svim organizatorima koji žele da naprave spektakl, a i novac - dajte ljudima ono što traže!

Nije sramota u Srbiji napraviti bajk skup gde će Ceca ili zvezde Granda biti na glavnoj bini!

Možda će prvi korak biti malo gorak i bolan, ali koristi bi bile mnogostruke i to:

1. Organizatori bi zaradili mnogo više novaca

2. Folk bajkeri bi konačno dobili svoj prostor

3. Mi zatucani, staromudni bajkeri bi smo dobili konačno svoj mir

i još mnogo toga, da sad ne nabrajam...

Još jednom - dajem podršku i ohrabrujem sve drugare bajkere kojima je dosta foliranja u rock fazonu, da naprave sebi ugođaj i organizuju prvi zavnični folk-bajk skup, a ja ću doći u goste i znaću gde dolazim.

Osim ako nekome nije lepo samo dok drugom truje čaj... Ne želim da verujem u to...

Ova šizma će se desiti kad tad, pa onda bolje da se puca pravo u centar nego da se davimo i davimo i davimo...

Nadam se da nisam nikoga uvredio ovim pisanjem, jer mi to stvarno nije bio cilj...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 399 postova

ideja je simpaticna ali mislim neostvarljiva...

oni koji slusaju cecu, zna se gde izlaze, ne mogu oni svoje fensi ribice da povedu na avalu da drljaju stikle ;)

jedino ako se napravi skup na H2O ili slicnom splavu ;)

• nekrunisani kralj moto cigana, 3197 postova
  • Motocikl: 4x4

za mene je motor način življenja života, a to o čemu ti pričaš je nešto što se ne uklapa u to.

• Svrati ponekad, 399 postova

za mene je motor način življenja života, a to o čemu ti pričaš je nešto što se ne uklapa u to.

a moze i tako da se kaze ;)

ja mogu da zamislim sebe kako vozim motor i slusam panteru, ali nikako miru skoric

ali svejedno, ja bih dosao na tako nesto...

cisto da vidim

• U prolazu, 51 postova

Najmanje je važno mesto gde će se održavati, pa zar se tehno žurke ne održavaju pod šatorima onim tuborgovim?

Nekako mi je tužno da gledam čoveka koji na silu sluša rock samo zato što je to deo tradicije bajkera,

a još mi je tužnije kada mu organizator, ipak, jer su prijatelji, ispuni želju pa mu pusti muziku po volji...

Tako se pravi muzički monstrum, Nervozni Poštar, nakalemi se breskva na jagodu, skrlama...

• Drug član, 935 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600

Ma što da ne. Pa ja ni na ove "rokerske" skupove ne idem, jer mi ne odgovara apsolutno nista tamo, a ima ljudi koji zive za to. Treba da postoji izbor. I smesni su mi stereotipi da je bajker onaj koji slusa r'n'r, ima veliko srce, prava lafcina, a pri tom i vrlo zajeban kad treba, ma totalno specijalan tip..... sve su to projekcije kako bi mali Perica hteo da ga drugi vide. Istina je da su bajkeri isto sto i  vozaci kola, autobusa, traktora - ljudi. Ima tu i pametnih i glupih, seljaka, intelektualaca, homoseksualaca... Pa sto da ne bude i bajk okupljanje gde ce ljudi koji vole motore i narodnu muziku da dolaze i da..... sta se vec radi na skupu. Ja sam za.

btw, sta fali Nervoznom Postaru  :D

bajker onaj koji slusa r'n'r, ima veliko srce, prava lafcina, a pri tom i vrlo zajeban kad treba, ma totalno specijalan tip.....

Ćili druže, to vidim pišeš o meni  ;)

• U prolazu, 51 postova

Ma što da ne. Pa ja ni na ove "rokerske" skupove ne idem, jer mi ne odgovara apsolutno nista tamo, a ima ljudi koji zive za to. Treba da postoji izbor. I smesni su mi stereotipi da je bajker onaj koji slusa r'n'r, ima veliko srce, prava lafcina, a pri tom i vrlo zajeban kad treba, ma totalno specijalan tip..... sve su to projekcije kako bi mali Perica hteo da ga drugi vide. Istina je da su bajkeri isto sto i  vozaci kola, autobusa, traktora - ljudi. Ima tu i pametnih i glupih, seljaka, intelektualaca, homoseksualaca... Pa sto da ne bude i bajk okupljanje gde ce ljudi koji vole motore i narodnu muziku da dolaze i da..... sta se vec radi na skupu. Ja sam za.

btw, sta fali Nervoznom Postaru  :D

Živi bili svi koje si nabrojao  ;D sve su to naši drugari i mi sebi smo drugari i ja sam drugar  ;D i babe i žabe su najbolje drugarice

samo što je babožab ipak monstrum  ;D

• Drug član, 2013 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SD GT

kada bi se negdje održavao susret na kojima bi derali trubaci ja bi došao, to bi mi bilo nešto novo a i na skoro svakom susretu kod nas uvjek ista scena, pa cak i bendovi, u bosni isto kao i kod nas, pretpostavljam u srbiji slicno. sad baš folk to mi ne ide ali trubaci ili neki etno tipa balkanika, boban markovic, luis, balkanske žice, serbian etno itd. meni bi to bilo ok. ali poštujem i to da nisu svi ja.

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

evo da citiram sam sebe iz jedne teme od pre par dana:

Odg: Zasto pivo

« Odgovor #4 poslato: 24.07.2010. 04:23 »

Citat  Izmeni

ukinuti pivo na skupovima je jednako glupa ideja kao uvesti narodnjake da sviraju na istom. Od kad je sveta i veka uz moto skupove idu pivo i rock

« Odgovor #31 poslato: 24.07.2010. 18:19 »

Citat  Izmeni

ja ne znam gde sve ovo vodi ali izgleda mi da se gej populacija polako uvlaci medju bajkere,ja ne znam kako da opisem vise ovo sto se u zadnje vreme desava. Sve neke teme kao vozi se brzo,ne postuju se propisi,imate glasne auspuhe evo sad i pivo smeta...jbt gde su oni hard core momci. MOTORI,PIVO i ROCK & ROLL. Ajde sto nas obicni smrtnici u vecini slucajeva ne vole,pljuju i ne razumeju...ali sad veliki broj obozavaoca motora mi se tu ponasa nesto feminizirano.   Sve im nesto smeta,sve nesto kao da bude fino i bezbedno....pa ja da sam hteo da budem bezbedan ,nikad ne bih ni seo na motor.

Ovakva tema je vec bila mislim prosle godine. Ljudi kako ne razumete,moto skupovi su zurke na kojima se okupljaju bajkeri da piju pivo,jedu pasulj i slusaju rock. To je jednostavno tako,kome ne odgovara muzika nek ode u kafanu. I onako nam se svuda uvukao taj turcizam i ocajno nekvalitetna muzika koju zovu NARODNA. Skupovi su jedno od retkih mesta gde se jos uvek nije uvukao taj ebeni grand i nadam se da ce tako ostati.

• U prolazu, 51 postova

kada bi se negdje održavao susret na kojima bi derali trubaci ja bi došao, to bi mi bilo nešto novo a i na skoro svakom susretu kod nas uvjek ista scena, pa cak i bendovi, u bosni isto kao i kod nas, pretpostavljam u srbiji slicno. sad baš folk to mi ne ide ali trubaci ili neki etno tipa balkanika, boban markovic, luis, balkanske žice, serbian etno itd. meni bi to bilo ok. ali poštujem i to da nisu svi ja.

jedan + za razmisljanje  ;)

• Svrati ponekad, 396 postova
  • Motocikl: kawasaki VN900 '08

Jos mi samo fali da po moto skupovima slusam GRAND i ostala gov**!!!

Kao sto rekose gore moto skupove obelezava R'n'R muzika i to ne treba menjati... Samo treba dovoditi nove r'n'r sastave, kod nas ih ima mnogo i to dobrih i ambicioznih.  ;)

• U prolazu, 51 postova

evo da citiram sam sebe iz jedne teme od pre par dana:

« Odgovor #4 poslato: 24.07.2010. 04:23 »

Citat  Izmeni

ukinuti pivo na skupovima je jednako glupa ideja kao uvesti narodnjake da sviraju na istom. Od kad je sveta i veka uz moto skupove idu pivo i rock

« Odgovor #31 poslato: 24.07.2010. 18:19 »

Citat  Izmeni

ja ne znam gde sve ovo vodi ali izgleda mi da se gej populacija polako uvlaci medju bajkere,ja ne znam kako da opisem vise ovo sto se u zadnje vreme desava. Sve neke teme kao vozi se brzo,ne postuju se propisi,imate glasne auspuhe evo sad i pivo smeta...jbt gde su oni hard core momci. MOTORI,PIVO i ROCK & ROLL. Ajde sto nas obicni smrtnici u vecini slucajeva ne vole,pljuju i ne razumeju...ali sad veliki broj obozavaoca motora mi se tu ponasa nesto feminizirano.   Sve im nesto smeta,sve nesto kao da bude fino i bezbedno....pa ja da sam hteo da budem bezbedan ,nikad ne bih ni seo na motor.

Ovakva tema je vec bila mislim prosle godine. Ljudi kako ne razumete,moto skupovi su zurke na kojima se okupljaju bajkeri da piju pivo,jedu pasulj i slusaju rock. To je jednostavno tako,kome ne odgovara muzika nek ode u kafanu. I onako nam se svuda uvukao taj turcizam i ocajno nekvalitetna muzika koju zovu NARODNA. Skupovi su jedno od retkih mesta gde se jos uvek nije uvukao taj ebeni grand i nadam se da ce tako ostati.

Gavrolini, pa ja ti o tome i pricam!

Vrte se isti bendovi i iste pesme po moto skupovima kao da smo, nedajboze, muzicki narkomani, sve se okrece na komercijalu,  i kad tad ce se uz Alfija popeti na binu i neka folk zvezda!

Zato ohrabrimo nase drugare koji se gnjave na nasim rock zurkama da naprave svoje, a da mi dodjemo u goste i da se druzimo...

;)

• lone wolf, 525 postova
  • Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R

Pustite nas mladje da uživamo bar na ovo malo mesta gde možemo čuti nešto zglavne muzike.  ;)

Postoji dosta folkoteka i kafana gde se pušta ta muzika pa se uvek može otići tamo...bez ljutnje,ali to bi mi delovalo previše kičasto....i mislim da bi to na kraju izgledalo ovako

I sada zamislite bajkera sa bradom i sav u kožnom odelu kako sluša ovo...jednostavno to ne ide zajedno.I mislim da bi time samo privukli više ljudi iz kafane nego motorista.Sigurno postoji još koji način da se uvede neka novina na moto skupovima....ali dobro ovo je samo moje mišljenje.

ja se na takvom skupu sigurno necu pojaviti...ljudi zasto praviti seljadiju tamo gde joj nije mesto...i onako se na skupovima i uz rock pojavljuje sve vise mamlaza koji su seli prosle godine na motor koji su im mama i tata kupili da jurec cice. Ne smem da zamislim kakva bi populacija dolazila tek kad bi svirali narodnjaci...to ne bi bio vise moto skup vec VASAR.

• U prolazu, 51 postova

A sta da stari roker kaze na ovako nesto? C,c,c...

pa da ohrabri nase drugare stare folkere da naprave svoju asocijaciju i odbace americki shablon  ;)

A sta da stari roker kaze na ovako nesto? C,c,c...

pa da ohrabri nase drugare stare folkere da naprave svoju asocijaciju i odbace americki shablon  ;)

a zasto?

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

A moze neki rave za tehno bajkere?

A moze i krave..

Generalno ideja nije u osnovi losa..

Sto je najgore takva manifestacija bi bila sigurno posecena..ali bez mene sigurno..

Elektronska muzika svakim danom izbacuje nove grane..

tako da "dovidjenja kako ste"  ;)

• Svrati ponekad, 138 postova
  • Motocikl: enduro u srcu! duša na krosu!

ideja je simpaticna ali mislim neostvarljiva...

oni koji slusaju cecu, zna se gde izlaze, ne mogu oni svoje fensi ribice da povedu na avalu da drljaju stikle ;)

jedino ako se napravi skup na H2O ili slicnom splavu ;)

silno grešiš

nažalost nemam slike napičenih cica s pančevačkog skupa sevali su i bataci i staklene štikle pod "šank šatrom"

Ne smem da zamislim kakva bi populacija dolazila tek kad bi svirali narodnjaci...

to druže

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja