djura 28 Napisano April 18, 2007 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Moj prvi dodir sa "ozbiljnom" kacigom bio je sa Nolan N101 modelom. Pre toga sam nosio jet modele. Promena je bila drasticna. Odjednom, nema buke...osecaj kao da sam u kolima. Ma savrseno. Kako to obicno biva, vremenom se zasitis...pocnes da uvidjas i mane...pozelis promenu. S obzirom da sam po prirodi konforan tip, ponovo sam zeleo flip-up. Zgodna stvarcica iz mnogo razloga...kad je vruce, otvoris klapnu i eto promaje, kada hoces nesto nekog da pitas, ne zvucis kao da ti je krpa u ustima, dodjes na pumpu, sipas gorivo, ne skidas je sa glave a zbog toga niko ne izvadi pistolj na tebe i td... Ovde sam vec postavljao pitanje i izboru izmedju flip-upa i integralke i prvi put poceo ozbiljno da razmisljam o ovoj drugoj. Bio sam i dalje neodlucan sve dok se nije desio Minin pad. Aterirala je direktno na bradu. Zamislio sam sebe u toj situaciji. Tezi sam od nje bar 50% a na glavi bi mi bila N101.... Odjednom, ispod integralke mi nije bilo tako vruce :mrgreen: Mali research...savet ovamo, savet onamo....Minin crash test ... i odluka je pala Shoei XR1000. Najblizu sam nasao....u Becu (600km)....i vec se spremio na put, ali doznam za super radnju u Cakovcu (500km i jos se vidim sa ekipom) i odem. Odaberem Diabolic (za diabole valjda) 3 druga strana zadnja: Kupim tu jos i wisper strip, dodatni iridiumski vizir (moze i nocu!) i jos par stvari.... E sad...utisci: Mnogo tisa nego N101, lepse mi je legla i NEUPOREDIVO LAKSA. Ovo poslednje je mozda i najveca razlika. Kada sam prvi put izasao sa motorom na autoput....pa tu, kao i svi vi, napravim onaj nagli pokret glavom u levo preko ramena da vidim da li imam nekog ko mi je izmakao retrovizoru, pa onda naglo nazad. Pa sa XR1000 mi se umalo glava nije zavrtela u krug... kao da je nema. Onda proverim tezine. Shoei je POLA KILOGRAMA laksa (ima 1350gr)! Aerodinamika fantasticna...ma savrsena kaciga....a i dizajn nije bas za bacanje. Jebeno je lepa, a? :wink: Uglavnom, kaciga mora da se proba na svom motoru. Vozio sam se na Francovom GS sa njom ali to mi je bio prvi dodir sa tim motorom i nisam obracao paznju. Vetrobran je drugacije postavljen nego na Stromu pa su i utisci malo iskrivljeni. Kada sam dosao u Beograd, nisam verovao da moze da postoji takva razlika. Nolanka ce ostati za one paklene gradske dane, ali za sve ostalo - integralka je zakon (ako vam ovo kaze zakleti protivnik ovih kaciga, onda uzmite za ozbiljno ) Nadam se da sam pomogao nekom ko ima slicnu dilemu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mina 545 Napisano April 18, 2007 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Chestitam Djuro, uzeo si pravu kacigu !!! A za sve ostale samo da kazem da ne planiram vishe crash testova da pravim ni sa jednim modelom kacige! :mrgreen: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano April 18, 2007 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj ne planiram vishe crash testova da pravim ni sa jednim modelom kacige! :mrgreen: Pa nije ovo valjda bilo samo zbog mene? Nije trebalo, stvarno :mrgreen: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mina 545 Napisano April 18, 2007 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan \ je napisao: Citiraj ne planiram vishe crash testova da pravim ni sa jednim modelom kacige! :mrgreen: Pa nije ovo valjda bilo samo zbog mene? Nije trebalo' date=' stvarno :mrgreen:[/quote'] Nemoj da pochnem da naplatjujem testove :mrgreen: Kaskaderi se skupo platjaju u svetu :mrgreen: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojan.p 164 Napisano April 18, 2007 Zainteresovan, 575 postova Lokacija: New York Motocikl: 2018 BMW C650 Sport Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Kaskaderi se skupo platjaju u svetu :mrgreen: A Kamikaze :misli: Uh.. Tema tek poèela a veæ ode doðavola :roll: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NeshaXX 374 Napisano April 18, 2007 jedan od DDMZ, 816 postova Lokacija: NBG Motocikl: R, gsx R Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj .... Onda proverim tezine. Shoei je POLA KILOGRAMA teza (ima 1350gr)!.... Jel da da si mislio suprotno? :-k Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mina 545 Napisano April 18, 2007 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Citiraj Kaskaderi se skupo platjaju u svetu :mrgreen: A Kamikaze :misli: Vechna slava! :mrgreen: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano April 18, 2007 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Citiraj .... Onda proverim tezine. Shoei je POLA KILOGRAMA teza (ima 1350gr)!.... Jel da da si mislio suprotno? :-k Lapsus. Ispravio. Drago mi je da pazljivo citas :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 2221 Napisano April 18, 2007 Vlasnik sajta, 5389 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Onda proverim tezine. Shoei je POLA KILOGRAMA laksa (ima 1350gr)! Nesto si se ti tu zaje*ao Nolanka ima oko 1300-1400 grama, nemoguce da je Shoei laksa od 1000 grama!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano April 18, 2007 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan \ je napisao: Citiraj Onda proverim tezine. Shoei je POLA KILOGRAMA laksa (ima 1350gr)! Nesto si se ti tu zaje*ao Nolanka ima oko 1300-1400 grama' date=' nemoguce da je Shoei laksa od 1000 grama!?[/quote'] pa napisao sam da je pola kilograma laksa od Nolanke (ovo u zagradi je Shoei tezina) Nolan ima preko 1800 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 2221 Napisano April 18, 2007 Vlasnik sajta, 5389 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Jesi siguran za tih preko 1800 gr? Nije mi moja blizu da proverim, al mislim da nije preko 1500-1600 grama teska... Provericu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1973 Napisano April 18, 2007 Aktivirao se na času, 3281 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: Tamić XL-1000V Prijavi odgovor kao problematičan 1680-1700 + accessories... svejedno koliko, u pravu je da je to na glavi svakako MLOGO! Kad sam sa AGV-a preš'o na N101, k'o da mi neko i dan danas SEDI na glavi... :? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano April 18, 2007 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan \ je napisao: 1680-1700 + accessories... svejedno koliko' date=' u pravu je da je to na glavi svakako MLOGO! Kad sam sa AGV-a preš'o na N101, k'o da mi neko i dan danas SEDI na glavi... :?[/quote'] bas to...ja imam zvucnike, mikrofon, kablice.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 2221 Napisano April 18, 2007 Vlasnik sajta, 5389 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Pa dobro, al to nije onda merodavno poredjenje jer ne racunaj dodatne dzidze bidze koje ces i tamo staviti... Ma ok, kako god Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano April 18, 2007 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan Èestiitam na izboru kacige! I ja je merkam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bukovski 36 Napisano April 18, 2007 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Vlasotince Motocikl: kawa er5 Prijavi odgovor kao problematičan nenormalno dobro izgleda kolko kosta ? nemoj samo reci da je preko 300 evra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony 1 Napisano April 18, 2007 U prolazu, 94 postova Lokacija: Budva - Rezevici Prijavi odgovor kao problematičan Kaciga je preko 450eura a vizir je 40-50eura,inace ko moze da izdvoji stvarno dobar izbor! =D> Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bukovski 36 Napisano April 18, 2007 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Vlasotince Motocikl: kawa er5 Prijavi odgovor kao problematičan lele bate Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano April 18, 2007 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj nenormalno dobro izgleda kolko kosta ? nemoj samo reci da je preko 300 evra kosta nesto malo manje od 500eura. Vizir je 60, wisper strip 30-40, ne secam se tacno. Jednobojni modeli su nesto malo vise od 400 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano April 18, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj kosta nesto malo manje od 500eura. Vizir je 60, wisper strip 30-40, ne secam se tacno. Jednobojni modeli su nesto malo vise od 400 Dzabe... Ali za malo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano April 18, 2007 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Chestitam na kacigici... :wink: Skup i sigurno dobar izbor! ps.a shta je wisper strip? ..ono za nos? :-k #-o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mika 3 Napisano April 18, 2007 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Zirovnica, Kragujevac Prijavi odgovor kao problematičan Ajd i ja nesto;nisam bas siguran da je lagana kaciga bolja od one vise teske ali s'obzirom da danas ima novih tehnologija mozda ja to tacno.Treba videti testove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bender 75 3 Napisano April 18, 2007 Svrati ponekad, 117 postova Prijavi odgovor kao problematičan Chestitam na izboru. Sve sto si napisao stoji. Ja jes da ono imam malo iskustvo sa kacigama, al evo, ko kod uzme tu kacigu u ruke (imamo istu) - bilo da je pro bajker, bilo lik koji nikad nije seo na motor - prosto se iznenadi & zaprepasti koliko je ova lagana sobzirom na gabarit. A o dizajnu - besmisleno pricati, ja lepshe kacige nisam video. A jedno vreme sam jurio, zagledao i isporabavao kako mi stoje kacige kao manijak (caberg, suomi, agv, nolan, ma sve sta se moze naci kod nas). Cak gledam juce u centruS neku suomi od 400E mat crna, kao najaci shuomi model, ma prekopirana xr-1000. I bash stavim moju pored nje - i jesu slicne, stim sto Shoei ima vishe detalja, i mnooogo lepshu celokupnu liniju. Sve kacige nekako naprave bojler od glave (preterano su okrugle), al shoei ima liniju hebe kevu. Nekako je izduzenija, pa ima onaj zadnji pro deo - ma prelepa. Kaciga koja izgledom nikoga nece ostaviti ravnodushnim, pogorovo sa srebrnim vizirom. A i ova Diabolic je BRUKA! Prelepa! Jel ja to tripujem ili je neka xr-1000 sekta na vidiku ... ps.a shta je wisper strip? E i mene ovo zhivo zanima? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano April 18, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Nolanka je teska 1650 grama. Ima mnogih mana, a nejveca medju njima je ta sta sto je za tri sezone koliko je ja koristim postala broj veca. Naravno ima i svojih prednosti , ali maltene mnogo vise vozim jeftinu AGV GP1 nego N 101. U svakom slucaju Djuro kupio si zlo od kacige.I po kvalitetu i po onom sto tebe najvise interesuje kako izgleda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Achilles 1 Napisano April 18, 2007 U prolazu, 50 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan \ je napisao: Chestitam na kacigici... :wink: Skup i sigurno dobar izbor! ps.a shta je wisper strip? ..ono za nos? :-k #-o Whisper strip je deo koji se stavlja na otvoru kacige(vratu) i sluzi sa suzbijanje buke' date=' naravno u kacigi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...