Jump to content

Moto Zajednica

Endurance test: vožnja od 1016km u jednom danu

Recommended Posts

• Integrisan, 8333 postova

Pozdrav drugari,

odlučio sam da ipak ovu temu okačim javno, iako ova vožnja neće baš biti karakteristična po svojoj organizaciji i izboru učesnika, budući da je glavni cilj upravo sama vožnja, dok su odredišta u ovom slučaju manje bitna.

Naravno, vožnja od 1000+ km u danu zahteva ispravan motor, veliku želju vozača da testira sebe, a i ostale kockice moraju da se slože. Ipak, kao što rekoh, odlučio sam da temu okačim javno, jer sam siguran da postoje ljudi koji bi ovo vozili, ali im je malo frka (ili im je prosto dosadno) da to učine sami. U tom smislu, prilika postoji, jer sam je i ja ranije priželjkivao...

Elem, da krenemo redom:

Polazak: Beograd, pumpa Zmaj, subota 31.jul u 5:45h ;)

Ruta: Beograd - Šimanovci - Pećinci - Ruma - Šabac - Valjevo - Požega - Čačak - Kraljevo - Kruševac - Blace - Prokuplje - Niš - Pirot - Zaječar - Kladovo - Veliko Gradište - Smederevo - Kovin - Pančevo - Beograd

Dužina rute: 1016km, od čega je samo prvih 15km (do Šimanovaca) auto-put

Planirani povratak: oko 1h uveče

Planirano je dovoljno odmora, ručak u Nišu. Ako budu sve enduro motori, nakon Pirota idemo na Zavojsko jezero na kupanje, pa off deonicom od 5km izlazimo na asfalt. Sve ostalo je asfalt od čega 80% veoma solidnog kvaliteta.

Za zainteresovane: pošaljite najpre pp. U petak popodne, sešćemo na kafu, ispričati se i videti ko je zaista spreman (čovek i motor) za ovu turu.

Važno: na ovoj turi nema mnogo vremena, tako da unapred svi prihvatamo da solidarnost u nevolji ograničavamo na 30minuta. Nakon toga tura ide dalje. To su pravila igre ;) (naravno, ovo ne važi u slučaju - ne daj Bože - većih problema). Ideja je da tura ipak bude javno dostupna, ali i da svi prihvatimo da u slučaju svog tehničkog problema, tura za 30min ode dalje... ;)

Eto toliko - ko je zainteresovan neka šalje PP.

PS: bilo je ideja i da turu usmerimo na more (kupanjac i nazad). Iako je to lepše, odustajem budući da 4 granice oduzimaju vreme. U tom smislu, a to je i jedini razlog, cela tura je kroz Srbiju.

PS2: Takodje, tura mora da ide u subotu (mare, sorry) budući da se u pon radi, a mora da se ostavi margina u slučaju problema...

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 61 postova

želim vam dobar provod!

mislim da je tura neizvodljiva u jednom danu...ustvari siguran sam!

Sve najboje i dobar put.A sto se rute  tice ja mislim da je izvodljiva,kada sam ja kao pocetnik presao 500km ne auto puta za manje od 7-8 h , sta je to za pravog bajkera  ;) ;)

• - enduro sector -, 2146 postova
  • Motocikl: adventure

Sto? Tura je izvodljiva za odredjenu cenu .. Ljudima koji budu isli mnooogo nece biti dobro zadnjih 100-200 km to je ono u sta sam ja siguran  ;D

U svakom slucaju lep djir, lepo se provedite, prenesite utiske kad se vratite ..

• Zainteresovan, 525 postova
  • Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250

Svaka cast na ideji !

Veoma zahtevna tura i zahteva spremne vozace ( sve sam to prosao kamionom )  i nisam siguran da ce se moci odvozati u danu - ako donekle postujete saobracajne propise, a za neko jurcanje veoma su teske deonice VA- CA - KV - KS - PK - NI - PI - ZA - SD te relacije traze iskustvo

Razmislite jos jednom

Sretan put

• Drug član, 1342 postova
  • Motocikl: ZX10-R

Ako sam ja mogao za dan da ubijem 1600 km u ovim godinama i jos na ZX10R-u onda nemojte da se demoralisete u startu....sami sebe ubedite da je to izazov koji mozete da savladate bez obzira na napor i poteskoce..... Ajde napred  :)

• Zainteresovan, 525 postova
  • Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250

Da me neko ne shvati pogresno, sve te deonice nisam prosao u danu  ;) Mada su svi kamioni koje sam vozio imali vazdusno sediste, klimu, 400 i vise konja

Saobracaj je gust na mnogim od tih deonica, sto veoma zamara i smanjuje prosecnu brzinu, asfalt dosta los za motocikle, policije sila bozja, ...

Sto? Tura je izvodljiva za odredjenu cenu .. Ljudima koji budu isli mnooogo nece biti dobro zadnjih 100-200 km to je ono u sta sam ja siguran  ;D

Poptuno si u pravu.

Inace, ako primetite, tura je pravljena tako da je poslednjih oko 130+km izuzetno lako. Predposlednje stajanje je u Velikom Gradistu i nakon toga put je izuzetno lak. Takodje, tempirano je da se ide preko Kovina, jer na samom putu postoji OMV pumpa koja radi 24h i na kojoj je predvidjeno stajanje, kafa i odmor.

Jedino ce da malo trne guza, ali ko ne proba ne zna da li moze... ;)

• Brmbrm, 448 postova
  • Motocikl: KTM Life Race

@kocha

Treniram, treniram ;)

Inace, tura je potpuno moguca u jednom danu. Ja idem sigurno ;)

Samo se ti vozikaj... 30, 31, 32 ... 35 .... 40%....  ;)

• drkadzija, 1225 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Ma, tura je izvodljiva bez problema, jedino je deo Niš- Pirot- Zaječar -Kladovo mao teža zbog kilavih puteva (ako se dobro sećam), a i da bih se rado pridružio da su mi finansije bolje :(. naravno od rume jer mi se ne ide skroz do bg, ako mogu da se priključim negde bliže. 

Nis-Pirot je odlican put (E-80, glavni koridor ka Bugarskoj).

Pirot-Knjazevac je nesto losiji put, ali sasvim prohodan za svaki motor. Dalje je Knjazevac-Zajecar-Kladovo veoma, veoma korektan put (na momente i odlican).

Ne brinite za puteve - vozio sam mnogo puta svaki metar ove rute. Izabrani su sa namerom. Sve je sasvim korektno i prohodno.

• drkadzija, 1225 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Ok, ako grešim izvinjavam se, nego smo otprilike tom trasom prošli kad smo onomad išli na vlasinsko jezero pa mi ruke otpale :-X, put je bio recimo 20% boli od starog novosadskog od Indjije do Čoranovaca >:(

• Svrati ponekad, 153 postova

kao što rekoh,preambiciozno!

sve ove puteve dobro poznajem (kombi) i nemoguće je to odraditi na motoru.

da nebi ispalo da mudrujem i serem reći ću da sam vozio na moto 1040km u danu.

sve u svemu skratite malo i pokušajte da uživate u turi...

• Rashodovani bajker, 1731 postova

U prolasku kroz Krusevac , ako idete kroz centar grada prolazite pored moje radnje , pa se javite ako imate vremena za pauzu i osvezenje . Mada cu tad mozda biti na moto skupu , ali tu takodje prolazite , to je na izlazu iz grada ka Blacu ...

A moj broj telefona je 063 689 375 - Mitri

• Svrati ponekad, 487 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 '99

Vrlo rizicno i nepotrebno ;)

Jedno je kada si primoran, iz kojekakvih razloga, ali zvati ljude na ovoliku kilometrazu u jednom danu, pritom nije uhodana ekipa, nego> ko voli nek izvoli - ponavljam, rizik i nepotrebno ;)

Rizik je onaj trenutak kada si seo na motor ;).

Nema razloga za ovakav post - svi su ovde odrasli i punoletni ljudi, svesni svojih i mogucnosti svog motora, kao i onoga sta vole, a sta ne vole. U tom smislu, ova tura je prilika da nesto sto je izazov izvozamo u manjoj grupi. Mada, za nijansu je cak lakse ici sam.

Inace, ko je vozio sa mnom zna da li se i koliko poklanja paznja razumnoj sigurnosti. Da li su i koliko ture pripremljene i planirane. Ja na svaku turu polazim sa idejom da ako sam preumoran, prosto prenocim...

I da ne tupim vise, a jos manje bi da se nekome pravdam - nemoj da nam kvaris dozivljaj...  ;) (evo, stavio sam i ja smajli).

U ovom trenutku u igri su 3 ucesnika ture.

PS: inace, jasno je valjda da ovo nema veze sa zvanicnim turama...

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 487 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 '99

Opa evo ga jos jedan koji je prisvojio forum :D

Najbolje je da vas nekolicina koja veze sa motociklima nema uci ljude sta i kako treba ;)

Ako ti ne vidis tu neku obavezu i odgovornost onda imam samo da vam pozelim srecan put i lepo vreme.

Opa evo ga jos jedan koji je prisvojio forum :D

Najbolje je da vas nekolicina koja veze sa motociklima nema uci ljude sta i kako treba ;)

Ako ti ne vidis tu neku obavezu i odgovornost onda imam samo da vam pozelim srecan put i lepo vreme.

'Ajde decko oladi...

Ako ti je do svadje, nadji nekog drugog...

Da ne bi ovo otislo dalje u polemiku temu zakljucavam. Obavestenje je vidljivo, ekipa je i onako vec skoro formirana i to je to...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja