Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki ER-6N/F topik

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 110 postova
  • Motocikl: kawasaki er-6n piaggio bev500

@bojsa da nisi bio na nekoj velikoj nizbrdici pa se plovak spustio ? Meni tako hoce ponekad ali ne bas posle 60km... da se nisi mozda preracunao ?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 171 postova
  • Motocikl: Ducati Monster 1200 2017

Ne bi trebalo da sam se preracunao, ali idem na pumpu kasnije da probam da napunim gorivo do vrha ponovo, pa cu da vidim, mozda sam se stvarno nesto zabrojao...

danas se jos radilo, sredio sam filter za vazduh, oprao i nauljio ga sa motul sprejem, a pritom sam stavio i nove svecice (NGK) kad sam vec otvarao kuciste filtera.

kawa_er6n_servis_001_zps405aaaad.jpg

kawa_er6n_servis_002_zps679a49b5.jpg

Elem, treba mi pomoc nekog samo da pogleda na svom motoru gde ide ovo crevo na slici ispod, mislim da je u pitanju iberlauf i da ne ide zapravo nigde konkretno. Ipak sigurno je fabricki predvidjeno da ide nekim putem... Molim vas za pomoc, idealno bi bilo ako moze neka slika ili barem dobro objasnjene, unapred hvala!

kawa_er6n_servis_003_zpsf18d5ab8.jpg

Hvala vam puno na informaciji, to je to onda, veliko olaksanje :D

Sada je sklopljen i radi kao svajcarski sat :takoje:

Do sada sam obavio ciscenje i podmazivanje lanca, ociscen i nauljen filter za vazduh, zamenjene svecice, ulje i filter ulja, sipao Motulov 4T aditiv za gorivo, ofarbao tegice, stavio trakice (jedva nadjoh u boji da se slaze sa ramom :)), sad mogu konacno da se vozim :motopad:

Evo jedna sa danasnje voznje:

2014-05-10_17-04-27_641_zpsb222715a.jpg

@bojsa da nisi bio na nekoj velikoj nizbrdici pa se plovak spustio ? Meni tako hoce ponekad ali ne bas posle 60km... da se nisi mozda preracunao ?

Eh da, bio si u pravu, nesto sam se ja preracunao, posto je stalo 11.5 L tacno, a on se neckao oko toga da li da upali rezervu ili ne :zvizduk:

Ne znam zasto sam bio ubedjen da mu je rezervoar od 19 L i onda pogledam u knjizicu kad ono 15.5 L...

btw kolika bi potrosnja trebala da bude okvirno po gradu za mene sa oko 100 Kg i 187 cm visine... :/

179/73kg merio od sipanja do sipanja po gradu 4,9l/100km bez suvozacice, bilo je 3 dana odlaska na posao i par sitnih voznjica po gradu bez previse gasiranja. Doduse nisam merio od kad sam cistio dizne, fiter i sredio ler gas, moguce da moze i nize da se spusti, ali i sa ovim sam extra zadovoljan :jee:

Dosta zavisi od stila voznje, ja ga drzim oko 5k obrtaja, to je onaj trenutak kad prestane zujanje plastike i nekako motor tu ima fin odziv na gas kad treba da se provucem negde ili preteknem, nekako mi tako doslo prirodno i toga se drzim.

• Svrati ponekad, 152 postova
  • Motocikl: Ducati SFT

Bojsa,

gde si uzeo trakice u boji rama?

Daj neki tel...

Hvala vam puno na informaciji, to je to onda, veliko olaksanje :D

Sada je sklopljen i radi kao svajcarski sat :takoje:

Do sada sam obavio ciscenje i podmazivanje lanca, ociscen i nauljen filter za vazduh, zamenjene svecice, ulje i filter ulja, sipao Motulov 4T aditiv za gorivo, ofarbao tegice, stavio trakice (jedva nadjoh u boji da se slaze sa ramom :)), sad mogu konacno da se vozim :motopad:

Evo jedna sa danasnje voznje:

2014-05-10_17-04-27_641_zpsb222715a.jpg

• Svrati ponekad, 289 postova
  • Motocikl: Kawasaki er6-n

179/73kg merio od sipanja do sipanja po gradu 4,9l/100km bez suvozacice, bilo je 3 dana odlaska na posao i par sitnih voznjica po gradu bez previse gasiranja. Doduse nisam merio od kad sam cistio dizne, fiter i sredio ler gas, moguce da moze i nize da se spusti, ali i sa ovim sam extra zadovoljan :jee:

Dosta zavisi od stila voznje, ja ga drzim oko 5k obrtaja, to je onaj trenutak kad prestane zujanje plastike i nekako motor tu ima fin odziv na gas kad treba da se provucem negde ili preteknem, nekako mi tako doslo prirodno i toga se drzim.

ja ga drzim na oko 3.5k i tu je tih 0.4 l/km u odnosu na moje merenje

Ma generalno motor je bombona uopste ne trosi mnogo, a i da trosi uvek bi se naslo za gorivo :takoje:

Ja napravio krug do Studenice, Golije...juce da iskoristim vreme pred ovu "zimu" >:(

post-5093-0-72900200-1399899262_thumb.jpg

Narandzasti je stvarno brutalno lep, mislim da je u prvoj generaciji definitivno najlepsi :)

btw jedno pitanje, vecina modela koji su se prodavali imaju izguljene blokove motora sa strane, pa me zanima koji je razlog? Ovaj sto sam ja uzeo je jedan od retkih koji nije bio oguljen po bokovima... U cemu je stos? :stabre: Mozda je ocigledno, ali ja nisam pre toga imao motor niti bio u prici, pa mi nije jasno, ali mi je nemoguce da su svi padali :)

Moguce, samo mi nije jasno kako je moguce da se, ocigledno, tako lako oguli... (to sad kenjam dok prvi put ne naucim u praksi :lol:)... Padovi ili neka generalna nepaznja? Kontam da je lako, jer je aluminijum u pitanju....

• Svrati ponekad, 152 postova
  • Motocikl: Ducati SFT

Mozda se neko pronadje, ja moj izgulih provlačeći se izmedju zardinjera, pa na neke cigle pri izlasku unazad, cak sam zakacio fuzaster na onaj crno-žuti stubic isto unazad (kad navučeš kacigu samo pravo) pa sam dvaput odlomio rucicu kocnice(samo kraj) na vrata od garaze da kao ne otvaram i drugo krilo i jbg

Imao sam volju sa širim kormanom al kako retrovizorčiće štelujem više puta dnevno, i potpisujem o fasadu, ništa....

Da ne spominjem kofer.

Tako da ne mora da znaci da su "grebanja" znak da je pao s trećeg sprata!!!!!

:)

Moguce, samo mi nije jasno kako je moguce da se, ocigledno, tako lako oguli... (to sad kenjam dok prvi put ne naucim u praksi :lol:)... Padovi ili neka generalna nepaznja? Kontam da je lako, jer je aluminijum u pitanju....

E to, znaci da ne prolazim izmedju zardinjera i generalno da pazim ako se provlacim negde... Meni ce se to prvom desiti ako se opustim previse... :/

Tesko da ce iko da skida zadnji blatobran jer je vezan zip tie vezicama i one moraju da se seku da bi se skinulo :( . Mogao bih da ti ufotkam i premerim, al da ga sečem ne mogu.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja