Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki ER-6N/F topik

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 122 postova
  • Motocikl: Er6n 2008 / Versys 650 2017

Juce sam kupio sirenu, doduse polovnu jer mi nije dalo da se cimam po novu. Skinuta s neke Yamahe, cuje se 2 puta kao moja ... Strasno.

Gledao sam neki dan Horneta 2008 god, strasno izgleda, i nudi mi covek zamenu i da mu doplatim 500e. Razmisljam se, odusevljen sam motorom. 

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 269 postova
  • Motocikl: ....

@svahbz

Honda hornet je mnogo dobar motor, ja bih bez razmisljanja prihvatio zamenu(naravno ako je motor u odgovarajucem stanju, da nije neki les). Jedino sto se meni iskreno ne svidja dizajn te novije serije tj od 2007. god, ne znam nekako mi je taj zadnji kraj motora bljak  :/ . Ako se odlucis za to, veruj mi neces se pokajati. Go for it  :takoje:

• Podržavam 1

• Drug član, 1489 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ1-SA

Hornet je mamara za nakede. Sto sam cuo od mnogih kazu honda je fabrika, ostalo su garaze i radionice za motore... A kakvih sam se stvari naslusao koliko su ih vlasnici zapostavljali i koliko su bile izdrzljive u tim slucajevima, moram da ti kazem da ga uzmes :D Ipak je honda honda. ( kao sto je mecka mecka :lol:)

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 157 postova
  • Motocikl: Yamaha fz6n 2005

Nema poredjenja hornet je za klasu bolji.

Svakako kao sto su kolege rekle ako je u ok stanju ja bih isto menjao.

Mada je i meni er lepsi od tog novog horneta :)

Bio sam opet juce, malo je zagledao.. Neko je pao s nje, vidim da nije dobro ispeglao fuzaster, krivo stoji vrh gore, dok on generalno stoji u dobrom polozaju. Kaze mi da je na njemu bio Leo Vince ali kao prodao je .. 

Predpostavljam da je uvezao udarenu, nisam probao da vidim da li je viljuska kriva jer je bilo ruzno vreme. Sada kada sam to vidjeo, ne mjenja mi se, da dajem nov motor za neki ko zna kakav ...

Doduse sto kaze Woo, zadnji kraj izgleda odvratno, ali je generalno prelep!

koje godiste je hornet? do 2002-3 su ruzni sa izbacenim stop svetlom, a od 2004+ imaju zanimljiv spicast rep u R fazonu, mada je sve stvar ukusa. Inace fuzaster moze da pukne samo tako..... Meni padne sipka/cevka ( jebiga ima preko 50 kila) i naprsne mi, a moj pametni brat dodje i da ga zavari uzme aparat za varenje sa elektrodom i istopi aluminijum i zasere skroz.... Sad mi to ovako navareno, a drugi sam ja ocepio kad sam bio pametan cekicem manjim da izbacim onu osovinicu da zamenim nogare i to kao staklo prsne, i onda ,,pametan`` komsijski majstor da mi zavari  napravi potpuno istu kao drugu , video kao tako najjace.... Nogara moze da pukne i ovako sa copave ako nezgodno padne motor, al i klizanje i trista cuda..Ali realno razmisli, nema motora koji nije pao ili koji nece da padne, 2 tocka su 2 tocka.... 

• Svrati ponekad, 222 postova
  • Motocikl: Kawasaki er6n 06'

koje godiste je hornet? do 2002-3 su ruzni sa izbacenim stop svetlom, a od 2004+ imaju zanimljiv spicast rep u R fazonu, mada je sve stvar ukusa. Inace fuzaster moze da pukne samo tako..... Meni padne sipka/cevka ( jebiga ima preko 50 kila) i naprsne mi, a moj pametni brat dodje i da ga zavari uzme aparat za varenje sa elektrodom i istopi aluminijum i zasere skroz.... Sad mi to ovako navareno, a drugi sam ja ocepio kad sam bio pametan cekicem manjim da izbacim onu osovinicu da zamenim nogare i to kao staklo prsne, i onda ,,pametan`` komsijski majstor da mi zavari  napravi potpuno istu kao drugu , video kao tako najjace.... Nogara moze da pukne i ovako sa copave ako nezgodno padne motor, al i klizanje i trista cuda..Ali realno razmisli, nema motora koji nije pao ili koji nece da padne, 2 tocka su 2 tocka.... 

Nidzo ti vozis frankestajna brate. Nema sta nisi lomio, vario, pravio, stavljao, izmisljao  :na_glavi:

• Podržavam 1

Nije frenkenstajn, Nogare mi zavarene, plastika naprsla kad burazer overio sa strane sa nekih 0 km/h . JEdnom sam pao kad mi idiot iz jednosmerne ulice tj ulaz na pumpi bukvalno potkacio prednji tocak direktno u mene i pobego, al mi tad motor spasio bar end retrovizor srecom samo on naprso drugo nista.... Drugo nista nije lomljeno, ostalo aftermarket imam sve sto i ti + siri korman + meni motor nije klizao i nisu menjane bocne plastike i farbane. 

• Svrati ponekad, 171 postova
  • Motocikl: Ducati Monster 1200 2017

Ovo je Osram Night Racer 110, klasicna H7 sijalica, samo sto bi trebalo da dosta bolje sija u odnosu na standardne uz malo kraci rok trajanja :)

501681-P-Night-Racer-110-H7-55W-12V-PX26

Videcemo uskoro, ne znam da li da cekam da mi prvo crknu ove koje sam dobio uz motor ili odmah da ih ubacim :)

Sto se tvog pitanja tice, ne znam koliko bi kostao povratak na fabriku, mozda neko drugi moze da ti kaze ko se vise razume u ugradnju Xenona...

• Zainteresovan, 764 postova
  • Motocikl: ER6n

Sezona '15 krenula, a meni ostalo nesto opreme za motor i delova nekih...
Pogonski lanac crveni, zlatne rucice kvacila & kocnice, jedan pojas (manji) - Held, Oil Seals Ariete za prednju viljusku, letnje rukavice kozne bez prstiju onako otvorene, itd, mora pogledam jos sta imam tacno :D
Ni kamerica Kodak ZX5 mi vise nije neophodna, a super je, sto na suvom sto pod vodom :)

Ugradio sijalice, lepo svetle, dosta belje od standardnih. Zapravo, bas se primeti kada je potpuni mrak, cak i kroz zatamljen vizir. Jedino sto mi sad pozicija odudara, jer je skroz zuta. Ne znam da li da probam da nadjem LED :)

sijalice_ugradjene_zpsgktz32ei.jpg

• Zainteresovan, 612 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750F; Yamaha TDR125R; Sprint GRIZZY 125 ; CZ 175 iz 1972

Jos jedno pitanje. Drugar ima ovaj motor i kad ga upali a zatim skine klemu sa akumulatora on se ugasi. Da li je sve ok ili je otisao alternator?

• Zainteresovan, 612 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750F; Yamaha TDR125R; Sprint GRIZZY 125 ; CZ 175 iz 1972

Sezona '15 krenula, a meni ostalo nesto opreme za motor i delova nekih...

Pogonski lanac crveni, zlatne rucice kvacila & kocnice, jedan pojas (manji) - Held, Oil Seals Ariete za prednju viljusku, letnje rukavice kozne bez prstiju onako otvorene, itd, mora pogledam jos sta imam tacno :D

Ni kamerica Kodak ZX5 mi vise nije neophodna, a super je, sto na suvom sto pod vodom :)

Jel prodajes pojas, Koje je velicine i cena?

• Zainteresovan, 764 postova
  • Motocikl: ER6n

@bojsa, mozda ja imam LED, javi ako oces da pogledam..
@Surb, najverovatnije sve ok, zasto bi iko skidao klemu u voznji, jos je aku ispod sedista mislim wtf.. :D
velicina S, sad izmerih otvoren je 82cm duzine, u pitanju je ovaj

http://www.motoin.de/Clothing/Belts/Held-MAGO-kidney-belt::5665.html?language=en
http://www.fc-moto.de/Held-Mago-Kidney-Belt

I nov je nije koriscen uopste, samo skinuta etiketa :)
Moze za 2.000din, nov je tamo 2400+slanje...

Nasao LED, T10 tip uzeo najjacu koju sam nasao, sada ove H7 sijalice izgledaju smestno i zuto u poredjenju sa pozicijom :D

194-plazma.jpg

To sam i ja procitao, tako da sam uklopio ove dve H7 da budu Osram Night Racer 110 i stvarno odlicno obasjavaju put nocu.

LED je sa druge strane odlican kao pozicija, bljesti na sve strane. Cak i po danu mogu lepo da me uoce na putu, a kamoli uvece svetli cela maska motora :D

• Podržavam 1

Gdje si kupio? I ja bih pazario ovu Osram, lose je svetlo generalno.

E ja kad sam kupio motor, na njemu je bila guma 170/60/17, pa sam morao odmah da menjam i uzeo sam po fabrici, 160/60/17. Drugar vozi Suzukija bandit 600, 2004 god i po fabrici, na njemu treba da je 160ka guma, medjutim on je stavio 190 ... 

Dobijam za dz 180ku gumu, koja je presla 500 km pa me interesuje jel neko pokusao da stavi i vozi s njom da ne uzimam ako ne moze. Neki lokalni majstor kaze da moze stati, ali on mi nije bas covek kome bih verovo, pa rekoh da pitam za misljenje.  

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja