Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki ER-6N/F topik

Recommended Posts

• Drug član, 1489 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ1-SA

Da li neko zna simptome da li mi je aku skroz riknuo ili se samo ispraznio. Evo sta se desava. Ovo mu je 6-ta godina, aku sa gelom. Probao sam juce da upalim posle mesec dana od poslednjeg paljenja kad je upalio iz prve, odradi sve normalno, pumpa za gorivo, svetla, al kad krenem da verglam kao da nesto preseca i nece da se zavrti. Motor stoji u garazi gde je toplo.

PUsti ga neka se zagreje malo. Posle duzeg stajanja ako hoces da ga isturiras i ako nije zagrejan hoce da se ugasi. Ostavi ga upaljenog par minuta neka se ugreje i onda probaj. Ako i tada nastavi, proveri akumulator mozda je riknuo, a ako ti se isprazni u toku voznje onda stator crko ( meni se to desavalo i mislio sam da crko akumulator, sve ok svetli i onda cim se zavrne gas, posto je injecktion i dosta vuce struju brzo isprazni akumulator i ugasi se i pocne da trokira, itd)...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Manje vise. Mada ipak vise mi se svidjaju testovih motora kojih ima brdo na youtube-u . Barem se nagledam motora iz svih uglova, a sto je najbitnije tu je i zvuk :P

Sada offtopic od ovoga, stra mislite o ovim nalepnicama 0staa2.gif

post-16583-0-64050700-1393776989_thumb.png

• Svrati ponekad, 122 postova
  • Motocikl: Er6n 2008 / Versys 650 2017

Kod mene jeste, ali kada je dosao motor bila je 180/ :zbunjen: /17 i mnooogo lepse je stajala na motoru, a motor je izgledao kao motor :) No medjutim cjenovno mi je bila velika razlika pa sam stavio 160/60/17

Ja ganjam sada prednju gumu, ali slabo nailazim na bilo kakve popuste a da je tu negdje u blizini, ali ima jos malo vremena.

Off.

Pitao sam jednom, ali ajde opet da pitam.

Dakle, guma na kacigi (donji dio) koji je bukvalno ukras, pocela je da se odlepljuje. Jel zna neko cime to da sredima da ne ostetim gumu i plastiku?

Ozb? :nanana: Kontao sam da je neko imao slicna iskustva, pa da ne zajebam nesto ali nacicu valjda nekoga ko je radio nesto slicno.

Moracu negdje da iskopam sliku ako budem imao sa starom gumom ali sam kratko vozio na njoj.

Sada bas iscitao, nikako veca zadnja guma od fabricke!!!! Razlog, felna nije dovoljno siroka, tako da kada stavite siru zadnju gumu, ona ce za nijansu biti sira, ali ce dobiti na visini, tako da ce motor biti nestabilniji itd itd. JEdini nacin da se stavi sira zadnja je taj da kupite od BRP set za stavljanje zadnjeg tocka od ninje 636, to je set kao distancera i nosaca za tocak tako da nece da kaci nigde, a i onda ce biti bolje upravljanje sa tim kompletnim tockom ( trebalo bi napred da se spusti motor vrlo malo samo i onda bi sve bilo ok). Taj set je 250 ili 350 dolara, a sa tockom oko 500 bez postarine. Inace moguce je da se stavi i 170 i 180 ali najbolje je da se ne rizikuje

Promenio član Dzony93

Ja sam stvarno kratko vozio na njoj da bi primetio neku razliku posto je dosla u katastrofalnom stanju. Ali da je lepse ... mnogo je lepse :D

sigurno je lepse :D

Mada ta sira guma se oseti da je losa tek kad se zalegne u krivinu, posto je vislja moze da se desi cak i da spadne sa felne itd itd ima tu mnogo da se pise i objasnjavaju razlozi. Ipak nisu ludi japanci kada su rekli da treba da mu se nakaci ta guma ( za koju o5 pricaju da je i ona prevelika za tu felnu ali ipak sljaka extra.

Danas zovem osiguravajucu kucu u Bijeljini (bih) da pitam koliko je registracija za bajk. Kaze mi covjek, posto treba nova tablica, saobracajna registracija ja 790 km (cca 395 eura).

Izbedacim se najstrasnije, sto je mnogo, mnogo je.

Pozovem u Brcko (distrikt) i postavim isto pitanje i covek mi kaze da je tamo reg. 220 km sa sve novom tablom i ostalim (cca 110 eura) :zbunjen: Prokleo sam i drzavu i sve, i sad se lagano spremam da registrujem motor u Brckom na drugara jer za 280 eura razlike mogu da napravim itekakvu turu.

BiH - banana republika! :lud:

brate, mene tolko za oba auta + motor ne izadje 1lol.gif . Salu na stranu, mene je prosle god izasla reg sa tablama 20+ somica dinara ( tada oko 200e ...) a trebala je 16000 din.... sta da ti kazem, mada mi nije jasno zasto je toliko skupo

Koliko sam shvatio ljude koji malo duze od mene voze motor, Brcko nema porez na luksuz dok mi imamo. U sustini ovde izadje registracija 1km (0,50e) po kubiku + nova tabla, saobracajna i to sto nikada nisam imao motor na sebi.

No medjutim predao sam vec u Brcko, u utorak ce biti sve spremno, jedino mi je zao sto propusti ovaj lep vikend. Ali sta da se radi, ovo je tek pocetak! :)

• Zainteresovan, 612 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750F; Yamaha TDR125R; Sprint GRIZZY 125 ; CZ 175 iz 1972

Hitno, hitno, hitno.

Okrenuo sam naopako akumulator. +na - a - na +. Sad nemem nigde napon. Osigurac od 35a je ispravan. Sta je moglo da crkne.

Hitno, hitno, hitno.

Okrenuo sam naopako akumulator. +na - a - na +. Sad nemem nigde napon. Osigurac od 35a je ispravan. Sta je moglo da crkne.

Resio slucaj zahvaljujuci jednom Hrvatskom moto forumu. Mala kritika. Dok ovde na moj post nije odgovorio NIKO na ovom sajtu sam za sat vremena resio problem i javilo se 10 bajkera koji su hteli da pomognu i reseno je.

• U prolazu, 58 postova
  • Motocikl: kawasaki

Hitno, hitno, hitno.

Resio slucaj zahvaljujuci jednom Hrvatskom moto forumu. Mala kritika. Dok ovde na moj post nije odgovorio NIKO na ovom sajtu sam za sat vremena resio problem i javilo se 10 bajkera koji su hteli da pomognu i reseno je.

Napisao si post u pogresnoj temi. Ovde je tema kawa er6, a tvoji motori su Motor:Suzuki GSX 750F '99; Yamaha TDR125R; Sprint GRIZZY 125 ; CZ 175 iz 1972, i trebao si pitanje da postavis negde gde ima vise ljudi koji prate, tako da kritika uopste nije na mestu

• Podržavam 2

Ma radi se o kawasakiju er6n od mog druga. Ali da se zna da ima i jedan osigurac sa leve strane ispod plastike i on je izgoreo a svi ostali osiguraci su ok. Glavni od 30A, zatim od 20A, pa 6 od 10A i dva od 15A.

Ma radi se o kawasakiju er6n od mog druga. Ali da se zna da ima i jedan osigurac sa leve strane ispod plastike i on je izgoreo a svi ostali osiguraci su ok. Glavni od 30A, zatim od 20A, pa 6 od 10A i dva od 15A.

• Svrati ponekad, 121 postova
  • Motocikl: Z1000

Ma sajam je tuga, trazio neke stitnike za kolena i nista ne nadjoh.

Nego da se pohvalim, danas legle nove gume. Jos vizir i to je to.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja