radoica 15 Napisano Jul 25, 2010 Svrati ponekad, 259 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800FI Prijavi odgovor kao problematičan Juce sam primetio da mi je kolicina antifriza na L. E sad, nemam tri blage koji da dolijem. Video sam da je antifriz u cantri zelene boje. U usermanualu za moj motor sam nasao sledece: Cooling System Coolant: Type (recommended): Permanent type of antifreeze Color: Green Mixed Ratio: Soft water 50%, Coolant 50% Freezing Point: –35°C (–31°F) Total Amount: 1.2 L (1.3 US qt) Nigde ne pise tip, npr G11 ili G12. Koliko znam permanentni je na bazi etil glikola, ali to je sve sto znam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.Racer 284 Napisano Jul 25, 2010 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Staro selo Prijavi odgovor kao problematičan Sipaj G 12 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radoica 15 Napisano Jul 25, 2010 Svrati ponekad, 259 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800FI Prijavi odgovor kao problematičan Sta sipaj? Da dospem G12? Jel bitna boja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5850 Napisano Jul 25, 2010 Svakom po zasluzi, 12405 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Malo je zeznuta situacija, ukoliko promešaš antifrize stvoriće ti se neka vrsta želatina u rashladnom sistemu i tu nema više ni H od hlađenja. Antifriz nije skup i možda je najbolje da promeniš rashladnu tečnost u motoru i sačuvaš malo za dolivanje, onda si miran. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radoica 15 Napisano Jul 25, 2010 Svrati ponekad, 259 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800FI Prijavi odgovor kao problematičan Ma to uopste nije problem. Ali je opet isto pitanje. A koji da kupim? Usermanual nije bas previse recit. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ribolovac 491 Napisano Jul 25, 2010 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Negotin Motocikl: @ UBER ALLES Prijavi odgovor kao problematičan Zelene boje je obicno G11 .Ako ti je nivo spao samo na L slobodno dolij destilovanu vodu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
easy naked 1099 Napisano Jul 25, 2010 Drug član, 2598 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan G12 zadnji koji sam sipao bio je narandzasto/radioaktivne boje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radoica 15 Napisano Jul 26, 2010 Svrati ponekad, 259 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800FI Prijavi odgovor kao problematičan Hehe...pa da, to sam i mislio. Obicno je G11 zelenkaste, a G12 crvene Videcu da trazim permanentni antifriz, zelene boje. Tako bar pise u ovom s...u od manuala. Koliko sam ja upucen razlika u G11 i G12 je samo po dugotrajnosti, odnosno veku trajanja. Hvala drugari Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
easy naked 1099 Napisano Jul 26, 2010 Drug član, 2598 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan nemam pojma meni su rekli da mora G12 jer je G12 za aluminijumske motore btw >> http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=58259.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radoica 15 Napisano Jul 26, 2010 Svrati ponekad, 259 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800FI Prijavi odgovor kao problematičan Ovako, zvao sam mass i guevaru, i rekli su mi da oni imaju neki vec pripremljen antifriz za moj motor. Ja reko, ok koja je cena? Kazu 660 dinara za litar. Da ne kazem da meni treba 1.2L. Pa dobro bre kakva je ovo bezobrazna cena? Primetio sam da se Motul jako visoko kotira sto se tice cene, a moje misljenje je da je ne opravdava. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 103 Napisano Jul 26, 2010 Zainteresovan, 644 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Ethylene glycol solutions became available in 1926 and were marketed as "permanent antifreeze," since the higher boiling points provided advantages for summertime use as well as during cold weather. They are still used today for a wide variety of applications, including automobiles. Being ubiquitous, ethylene glycol has been ingested on occasion, causing ethylene glycol poisoning. Brate odesh u radnju (TopAuto, APsport, itd) i kazes: dajte mi permanent antifriz 100% i kilo vode A onda dodjesh kod mene u vikendicu, uz rostilj sacekamo da se ohladi i objasnimo mu neke stvari A druga varijanta dodjesh i dolijemo mi malo chesmovache, domace Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radoica 15 Napisano Jul 27, 2010 Svrati ponekad, 259 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800FI Prijavi odgovor kao problematičan A moze i tako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
despic 7 Napisano Jul 27, 2010 Svrati ponekad, 399 postova Lokacija: bg Prijavi odgovor kao problematičan i meni se desilo da sam samo odjednom, nakon zime, primetio da je bilo na L... dolio sam, ali mislim da mi je plava tecnost,nisam siguran...cak sam i mislio da mi je busan hladnjak... i do sad nista, posle 3,4 soma km, stoji na istom mestu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radoica 15 Napisano Jul 27, 2010 Svrati ponekad, 259 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800FI Prijavi odgovor kao problematičan Sta si dolio majke ti? Evo gledam nesto se sunce necka....ako ce lepo vreme....a ja bih da sredim mezimca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
despic 7 Napisano Jul 27, 2010 Svrati ponekad, 399 postova Lokacija: bg Prijavi odgovor kao problematičan e sad...to je bilo u martu... sipao sam isti kao i za kola...i nema nikakve razlike mislim da je samo bitno da je iste boje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1731 Napisano Januar 12, 2011 Drug član, 1476 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan Slobodno mu dospi G11. I G11 i G12 su za alu hladnjake, samo je razlika sto je jedan (G12) ekoloskije nastrojen od drugog (G11). Dospi i samo GAS!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Januar 12, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Imaš u Motolandu Bel-Ray antifriz za motore po ceni od 600 dinara za litar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...